dinsdag 27 januari 2015
  6 Replies
  2.8K Visits
  Subscribe
Hoi,

Heb een directe vlucht gezien in december voor 585 euro. Dit lijkt mij een mooie prijs?!?
Maar de terugvlucht vertrekt om 2 uur snachts. Mijn zoon is 10 en trekt het denk ik niet tot 2 uur snacht, in iedere geval niet zonder bek af te zijn. Nu is hij wel zo flexibel dat als we zeggen ga maar op de grond in de airport slapen, dat hij dat wel zou doen, maar ideaal is het niet. Hoe pakken jullie dit aan? Andere vlucht? extra nacht in hotel boeken en snacht naar airport reizen? Of hebben jullie andere handige tips. Ik ben 'bang' dat het voordeel van een directe vlucht niet opweegt tegen het gedoe. En dat je net zo moe bent als met een vlucht die op een normale tijd vertrekt en er langer over doet. Dus ik hoor graag jullie mening.
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17737
Wellicht dat het je zal verbazen hoe je zoon het volhoudt...

Elk kind is natuurlijk anders maar onze jongste (10 jaar) blijft bij oud en nieuw gewoon op. Houdt jouw zoon dat ook vol en hoe laat ligt hij er dan in? Die van ons ligt er dan rond 1:00 uur in.

2 uur 's nachts blijft een rottijd maar ik vraag dit omdat als hij dit kan de overbrugging tot 2:00 uur ook haalbaar is. Op een gegeven moment ben je bezig met boarden etc. (met kind heb je voorrang!!!) dus op zijn laatst zit je 'al' om 1:30 op zijn stoel: dekentje erover en slapen maar!

Verder weet ik niet waar jullie vandaan komen die laatste dag maar ik kan me voorstellen dat je een nacht extra boekt in het hotel. Kan je nog de hele dag van zwembad/kamer gebruik maken en kan je altijd nog even gaan liggen voordat je richting vliegveld vertrekt.

Afgelopen zomer vertrokken we voor het eerst echt heel laat, 03:30. Dat overbrug je niet zomaar (echt geen aanrader dus waar mogelijk doen wij dit voorlopig niet meer) maar met 2:00 zou het net moeten kunnen....
9 jaar geleden
·
#17738
Ik sluit me aan bij voorgaande reactie.
Ook wij vliegen om twee uur terug. Afgelopen jaar sliep onze zoon sowieso weinig in het vliegtuig en ik heb dan ook stille hoop dat we hem (mij of meer) wakker kunnen houden tot vertrek en hij flink wat uurtjes slaapt.
Onze driejarige liep afgelopen jaar om een uur 's nachts onze tijd tijdens de overstap over het vliegveld alsof het een uur 's middags was. Ook kinderen hebben blijkbaar reis-adrenaline....
Wij hebben er wel voor gekozen een extra overnachting te boeken zodat we niet om twaalf uur met onze koffers onder de arm op straat staan. Evt. kan de kleine ook nog een uurtje pakken voor we naar het vliegveld gaan hebben wij al bedacht.
9 jaar geleden
·
#17739
Voor die prijs zeg ik DOEN!
Het is een hele mooie prijs en kinderen zijn inderdaad heel erg flexibel.
Wij vliegen dit jaar op zondag nacht terug en onze dochter van 10 moet 24 uur na de landing weer fris en fruitig in de klas zitten. Wij vliegen ook om 01.50 uur, ik kan me voorstellen dat dit de ideale tijd is om te vertrekken, je bent moe dus slaapt misschien in het vliegtuig en je komt alweer vroeg in Nederland aan dus je kan weer vol meedraaien die dag (je zal wel moeten :) )
Ik maak me over dat tijdstip totaal geen zorgen, je moet al om 23.00 uur op de luchthaven zijn dus waarschijnlijk vertrek je al rond 21.30 uur vanuit je hotel. Ik vraag me af of dat dutje er nog van gaat komen.
9 jaar geleden
·
#17740
Ik zou het ook doen. En we gaan het ook doen (dezelfde tijd) en vorig jaar vlogen we middernacht naar huis vanuit KL. Mijn dochters waren toen 7 en 4.

Mijn redenatie was als volgt. Wakker houden leek me geen probleem. We hadden dezelfde dag een vlucht van bali naar KL en op het vliegveld was er genoeg te doen. Als je een beetje actief blijft val je niet zomaar in slaap. Maar in het vliegtuig zijn ze dan best moe, dus meer kans op slapen daar. De jongste ging prima, ik en de oudste slapen minder in vliegtuig.

Plus...door het tijdsverschil ben je terug toch al ontregeld dus 'op tijd' naar bed gaan in Azie heeft terug in NL minder zin. Misschien juist handiger als je wat ontregeld ben zodat je sneller in ritme thuis zit. Ik zorg er dus wel voor dat we wel een paar dagen in ritme kunnen komen in NL.

En wat is het ergste wat er kan gebeuren als hij wakker moet blijven? Daar kun je je misschien op instellen, ben je ook al een stuk verder.
9 jaar geleden
·
#17741
Bedankt voor jullie reacties! Heerlijk al die ervaringen. Onze zoon is gelukkig super makkelijk, alleen wel snel moe. Slaapt dus altijd heerlijk in de auto, op de boot en in het vliegtuig. Maar goed, het ergste wat er kan gebeuren is dat hij in slaap valt als we zitten te wachten. Dus dat komt wel goed. Denk dat we dus idd het hotel een dagje langer aanhouden.
9 jaar geleden
·
#17742
Is voor de volwassenen ook erg fijn!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!