maandag 28 september 2015
  13 Replies
  9.6K Visits
  Subscribe
Misschien een rare vraag. Maar heeft iemand een tip hoe ik mijn backpack kan afsluiten met een slot? Het is een gewone rugzak 70 liter oid. Met aan de bovenkant zo'n aantrekkoord (geen rits) .
Daarover heen zit zo'n deksel/bovenkant die je met twee gespen vastklikt. Ik wil liever niet zo'n zak meenemen waar je je hele rugzak in moet doen. Zijn er misschien slotjes te koop die je op dat aantrekkoord kan zetten?
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19662
Ik heb wel eens een soort van kluisje gezien (soort grote etuivorm) dat je niet kunt opensnijden oid, met hangslot en met een dun hangslot aan bv een spijl van een bed vast te maken.
8 jaar geleden
·
#19663
Hoi Chippi, het gaat er mij eigenlijk om hoe ik kan voorkomen dat ze er iets uithalen/instoppen tijdens bv vliegreis/busreis of als de rugzak in een guesthouse achterblijft ofzo.
8 jaar geleden
·
#19664
Ik dacht ook meteen aan zo een stalen net, wat Chippi waarschijnlijk bedoelt. Vond ik best zwaar in mijn backpack en niet super praktisch.Ik heb het oa voor treinreizen in India gebruikt.

Geen ritsen is geen slotjes denk ik. Toevallig heb ik ook zo een backpack (al 20 jaar in gebruik!). Je schrijft dat je niet zo een zak wilt maar dat lijkt me de enige oplossing. Ik heb dat zelf altijd gebruikt en zweer erbij.

Ik heb een regen/beschermhoes dus heb het ook over mijn backpack als ik ermee loop. Je kan het ook gebruiken om spullen op te slaan bij guesthouse od (met slotje). Ik kan nog veel meer voordelen opnoemen maar daar zit je ws niet op te wachten omdat je al aangaf dat je het niet wilt.
8 jaar geleden
·
#19665
Nee, ik bedoel niet zo'n stalen net. Ik bedoel een 'kluisje-etui' waar je bv geld, paspoort in kunt doen.

Ik heb echt nog nooit een rugzak of iets dergelijks beschermd zodat mensen er niet in kunnen stoppen. Ik ben ook niet bang dat 'men' er iets uithaalt. Dus zo'n pacsafe is aan mij niet besteed. Ik zie ook weinig mensen met zo'n ding. Om eerlijk te zijn gebruik ik ook zelden de kluis. Portemonnee hebben we bij ons en ik ben veel te bang dat we de paspoorten in de kluis vergeten. Dus de paspoorten zitten gewoon ergens onderin een tas.

Ik vraag me af of je je rugzak afdoende kunt beschermen als ze er iets in willen stoppen. Meestal zal dat toch iets kleins (drugs) zijn. Dat past toch ook in andere vakjes of dergelijke.
8 jaar geleden
·
#19666
Wij hebben de belangrijke spullen ook altijd binnen handbereik en in de tassen zit eigenlijk alleen maar kleding. Je moet je ook bedenken dat een kapotte tas meer ellende geeft dan een gejatte onderbroek. Als je naar Amerika gaat dan mag je tas niet eens zomaar op slot zijn, alleen met een speciaal slot.
Zorg gewoon dat je een klein tasje oid hebt voor je camera, paspoort, geld, telefoon en eventuele andere belangrijke spullen, verlies deze ook nooit uit het oog!
Wat ik evt wel doe in bijv de nachttrein of op een boot waar de bagage uit het zicht ligt is een kabelslot door al onze bagage rijgen, ze zullen nooit 3 tassen tegelijk meenemen en ik hoop dan altijd maar dat het iemand opvalt als ze er in snuffelen.
8 jaar geleden
·
#19667
Oh Chippi zo een 'kluis' ken ik niet daarom dacht ik dat je het net bedoelde. Bij zo een net kun je zien waar de ritsen ed zitten dus is er nog irts kleins in te stoppen.

Dat is bij een beschermhoes dan ook het grote voordeel. Je kunt niet zien waar de ritsen en clips zitten, ook niet als het op je rug zit. Omdat er nog ruimte over is deed ik er bijv ook de rugdrager bij met vliegen. Ander voordeel vond ik bescherming vd backpack bij bagage en gore bussen. Backpack is voor lange periodes reizen en sowieso op heel veel reizen gebruikt maar ziet er nog goed uit en zonder slijtplek of beschadiging.

Ik verwacht ook niet zomaar dat iemand er iets uit steelt. Iets wat je dat risico niet waard vind houd je bij. Bij grensovergangen soms extra alert, bijv bij Colombia. Slotje gebruikte ik zelfs vaak niet.
8 jaar geleden
·
#19668
Bedankt iedereen! Ik ga dan toch voor de optie van een dun kabelslot om de tas ergens aan vast te maken. Alles van waarde heb ik idd bij me in kleine tas. Thanks!
8 jaar geleden
·
#19669
Als ik tijdens het reizen dat kabelslot niet gebruik dan bevestig ik het gewoon aan een handvat aan de buitenkant van mijn tas, scheelt weer ruimte :)

Ik heb al wel eens mensen gesproken waar de camera uit hun rugzak was gehaald terwijl ze boven op het dek van de ferrie zaten (de bagage lag beneden) dus alles eruit!
8 jaar geleden
·
#19670
Maar je kan kabelslot toch zo los van backpack krijgen door riemen los te maken of door te snijden?
8 jaar geleden
·
#19671
Ja dat dan weer wel, wij reizen met weekendtassen met wieltjes, ook die kunnen ze natuurlijk lossnijden maar ik hoop maar dat dit dan teveel werk is.
Echt eraan onkomen zal toch moeilijk worden ben ik bang maar je kan het de dief wel extra lastig maken zodat ze dan liever een andere tas nemen (da's ook niet eerlijk natuurlijk :) )
8 jaar geleden
·
#19672
Tegen een mes is een rugzak sowieso kansloos. Je doet hem dus op slot om te voorkomen dat er ongemerkt iets uitgehaald of ingestopt wordt. Wij hebben van die rugzaktaskoffers (of hoe ze ook heten) waar je de draagstellen achter een flap verstopt, zodat ze ook een stuk gemakkelijker met het vliegtuig meekunnen. De ritsen maken we dicht met slotjes, tierips werken ook. Als we slapen op de trein liggen de rugzakken vast met een dunne staalkabel (fietsslot). Goedkoop gekocht bij de action. Tegen grof geweld helpt het geen zier, maar zorgt er wel voor dat iemand niet snel een tas meegrist.
8 jaar geleden
·
#19673
Zon slot gebruiken wij inderdaad ook, alle beetjes helpen, nietwaar?
Ik denk dat je het ook nooit helemaal kan voorkomen.
8 jaar geleden
·
#19674
Een rugzak is inderdaad gewoon veel kwetsbaarder. Wij hebben afgelopen zomer door Maleisisch Borneo en West Maleisie met de rugzak rond getrokken. Onderweg moet je je gewoon goed bewust zijn van het feit dat een rugzak veel gevoeliger is ivm diefstal of spullen er in stoppen. Let goed op op de vliegvelden. Voor bij accommodaties, als we onze rugzakken op de kamer hadden liggen, hadden we een heel handig alarm aan de rugzakken hangen. Ging af bij beweging. Helemaal veilig? Tourlijk niet, maar het schrikt toch wat af.
Wij hadden ook behoorlijk wat binnenlandse vluchten. Veel invloed op je bagage heb je dan niet. Wat wel kan, is je rugzak laten sealen op het vliegveld. Dit kan helaas niet op ieder vliegveld. Wij hebben dit wel voor de intercontinentale vlucht terug naar huis gedaan. Handig!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!