zaterdag 02 augustus 2008
  2 Replies
  1.5K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal,
Tijdens onze eerste reis (Thailand 3 mnd) hadden we voor de kinderen (toen 1 + 3 jr) niets meegenomen voor het slapen. Hier hadden we achteraf veel spijt van. Sommige hotels boden wel babycots, maar soms ook niet. Het gaf ook veel onrust voor onze jongste dat ze elke keer weer anders sliep. Doordat ze zo beweeglijk is, konden we haar niet in ons bed laten slapen. Wel geprobeerd, maar we sliepen allemaal niet. Bij gebrek aan een babycot, sliep ze met regelmaat in een geimproviseerd bedje (van handdoeken, kleding, kussens en tafeltjes) in een hoekje van de kamer. De oudste sliep, of bij ons in bed, of in een extra bed.

Bij de tweede reis (Zuidoost Azië 5 mnd) hadden we twee lichtgewicht travelbedjes meegenomen. Heerlijk. We hadden geen extra bedden nodig en de kinderen sliepen elke nacht in hun eigen vertrouwde bedje. Wanneer een kamer te klein was voor twee bedjes, sliep Jente, de oudste, bij ons in bed. De bedjes waren zo'n 2,5 - 3 kg per stuk, maar we hebben er geen moment spijt van gehad dat we ze bij ons hadden.

Voor een volgende reis zal Jente te groot zijn voor het babybedje. Dus zullen we opnieuw moeten bedenken hoe we het doen. Ik ben heel benieuwd hoe andere ouders dit aanpakken. Neem je een self-inflatable matrasje mee? Huur je alleen kamers met een extra bed? (triple-rooms). En hoe werkt dat bijvoorbeeld in een camper, past daar een travelbed in? En welk travelbedje is jouw favoriet?

Alle ervaringen en informatie is welkom! Alvast bedankt.

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4172
Hallo Els,

Wij hebben een babycot van het merk deryan aangeschaft, na veel goed commentaren. Onze kapoen is het nog niet echt gewoon om er in te slapen, hebben al een paar keer geprobeert. Hopelijk gaat dit op reis beter. Als hij echt moe is, want bij ons in bed is een ramp. Dit lukt niet, hij beweegt veel en maakt zich zelf wakker met voortdurend weg en weer te draaien en te keren.

Succes met jullie zoektocht.

Groetjes Kelly
15 jaar geleden
·
#4173
Hallo Els,

Ook onze meiden zijn echte woelwaters die standaard uit bed vallen wanneer ze slapen zonder bedhekjes. Bijkomend nadeel is dat ze thuis in een bed van 1.40 bij 2.00 slapen (het zijn slechte slapers en wij kunnen er op deze manier gemakkelijk bij liggen....), ze zijn dus alle ruimte gewend.
Afgelopen reis namen we steeds een extra kamer voor de meiden en lieten ze dan samen in een 2-pers bed slapen dat we afbakenden met alle kussens, stoelen en ander meubilair dat kon voorkomen dat ze uit bed vielen, of legden we de matrassen op de grond.
Dat op de grond slapen beviel de dames nog het best dus de volgende keer nemen wij self-inflatable matrasjes en lakenzakken mee (scheelt ook nog eens flink in de kosten).
Groetjes,

José
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!