dinsdag 04 mei 2010
  34 Replies
  17.4K Visits
  Subscribe
Hallo,

Ik ben een beetje laat met deze vraag maar hoop toch dat iemand me kan helpen. Wij gaan zeer binnenkort (volgende week) voor 3,5 week door Canada reizen met camper. Wij nemen dan ons 8,5 maanden oude zoontje mee. Hoewel wij een camper ons een ideale manier van reizen lijkt met een kleine kom ik nu toch wat dingetjes tegen waar ik niet uit kom.
Het slapen in een camper iemand ervaring mee? wij hebben een vrij grote camper genomen (met bovenslaper, gewoon tweepersoonsbed en ook nog een bank/bed) mijn eerste idee was om de klein op het bankbed te leggen maarja daar gaat ie natuurlijk vanaf rollen.. Nu heb ik al gelezen ergens dat je dan de deryan travelcot deluxe voor baby's moet gebruiken en die kan je dan op de bovenslaper zetten, maar werkt dat echt?

Daarnaast verhuurt het camperbedrijf geen autostoeltjes (vanwege hygiene zeggen ze) we hebben we nog geen eentje voor onze kleine maarja wat doe je dan? ik dacht eerst dan ik gewoon de maxicosi mee kon nemen maar kwam er net achter dat dat niet kan ivm autogorldel. Is het handig om daar eentje te kopen of wellicht toch een goeie in Nederland kopen om mee te nemen? Of heeft iemand ervaring met het huren van zoiets in Nederland al?

sorry een boel vragen maar ik heb nog nooit met een kleintje gereist althans niet met de camper :)

dankjulliewel voor een reactie
groetjes mathilde
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7256
Hoi Mathilde,

Wij hebben destijds met een camper door AMerika gereisd met 2 kids van toen 6 en 8 jaar oud. Na aankomst in amerika (we waren eerst 2 weken bij kennissen en daarna 4 weken met de camper op pad) zijn we eerst zittingverhogers gaan aanschaffen in een grote winkel. Kostte niet bar veel en we hebben er veel plezier van gehad. Bij vertrek hebben we ze in AMerika achtergelaten. In een grote winkel heb je keuze uit meerdere exemplaren. En je zult toch ook proviand willen inslaan, dus naar die winkels moet je toch hoe dan ook. Slepen met een stoeltje lijkt mij een heel gedoe. Een maxi-cosy is aan de andere kant wel heel handig in het vliegtuig (tenminste als er een extr stoel beschikbaar is). Als is het maar om even een uurtje je handen vrij te hebben. En die Maxi Cosy kun je toch gewoon op de bijrijdersstoel plaatsen? Volgens mij heeft de zit trouwens ook gordels, maar dat is ahankelijk van welk type camper je hebt gehuurd natuurlijk.

Voor wat betreft het slapen kun je nog bij het verhuurbedrijf informeren o zij netten hebben voor de bovenslaper. Die hang je dan op zodat jouw zoontje er in ieder geval niet uit kan rollen, maar dan nog blijft de bovenslaper wel heel groot voor zo'n ukkie. Wellicht kun je een kinderbedje bij het 2 persoonsbed kwijt. ook die kun je in de al genoemde winkels vast krijgen.

Veel plezier met de reis en maak je er niet te druk om. Canada is een superrelaxed land om in rond te reizen met Westerse maatstaven, dus ter plekke kun je snel schakelen. Waar gaan jullie precies naartoe en hoe lang?

groet

Christel
13 jaar geleden
·
#7257
Hallo Cristel,

dankjewel voor je reactie.. die maxi cosi wordt em zowieszo niet want dan moet de kleine de hele tijd voorin zitten en ik of mijn man achterin en in het vliegtuig heeft hij nog een eigen stoel.
Die stoelverhogers klinken ook aantrekkelijk maar denk ik niet geschikt voor mijn kleine mannetje van 8 maanden.. die kan wel zitten maar moet wel een gordel ofzo dan hebben.

Dat van die netten dat ga ik ook even navragen want dat is in principe natuurlijk een super idee... dan kan ik het bedje wel kleiner maken met wat kussens en dekens enzo.. ik ga direct contact opnemen met de verhuur maatschappij..
daarnaast hou ik me natuurlijk ontzettend aanbevolen voor meer reactie..

groetjes mathilde
13 jaar geleden
·
#7258
Helaas geen netten aanwezig bij dit verhuurbedrijf..
13 jaar geleden
·
#7259
Mathilde,

Een autostoeltje dat geschikt is voor jou zoontje (dus niet de stoelverhoger, maar gewoon een goed autostoeltje).
Kijk maar eens op : http://www.carseatsite.com/recommended_ ... fant_Seats
13 jaar geleden
·
#7260
Beste Mathilde,

Wij vertrekken binnen een paar weken ook naar Canada met een baby van 4 maanden oud.
Goed om te horen/lezen dat een maxi-cosi niet past in een camper, want wij hadden ook het plan om die mee te nemen. Ik ga dadelijk (wanneer ze open zijn) bellen naar het verhuurbedrijf van de camper om een oplossing te zoeken. Ik hou je op de hoogte.
Wat betreft het slapen zijn wij van plan om een klein tentje mee te nemen, dat kan je goed afsluiten en zorgt dan meteen ook dat er geen muggen bij ons kleintje kunnen en het is heel compact om mee te nemen (Deryan Travel-Cot Baby lux). Ik denk dat dit ook is waar jij naar verwijst. Een vriendin van mij gebruikt het al meer dan een jaar voor haar kind en ze is er heel tevreden over.
Aangezien ons zoontje allergisch is moet hij speciale melk hebben, die we niet in Canada kunnen kopen. Dwz dat we 4kg melkpoeder en nutriton moeten meenemen. Ik heb met 'customs' van Canada gebeld en die zeiden dat het geen probleem was om het in de bagage te hebben. Ik hoop maar dat het inderdaad geen problemen geeft. Heb jij of iemand hier ervaring mee?
Ik zie ook naar de reis uit, maar er komt toch wat bij kijken.

Groetjes,
Martine
13 jaar geleden
·
#7261
Hi martine,

Leuk om te horen dat er meer mensen zijn die met een kleine een camperreis door Canada gaan maken :)
Jullie gaan dus met een 4 maanden oud kindje.. wow super zeg..
Ik ben net in een baby winkel geweest en zij vertelden mij dat de kleintjes zoals die van mij en dus ook die van jou echt nog niet in een gewoon autostoeltje mogen in ieder geval niet zoals hun hoofd niet het einde van de maxicose raakt.. Ook vertelden ze me dat alle autostoeltjes tegenwoordig gebruik maken van een reguliere autogordel(3-punts gordel) dus dan maakt het dus helemaal niet uit of het een autostoeltje is of een maxicosi natuurlijk...
Ik ben erg benieuwd hoe andere ouders dat opgelost hebben en ook wat het verhuurbedrijf je vertelt.
Met betrekking tot de voeding mag je die volgens mij inderdaad gewoon in je koffer meenemen hoor :)
Ik heb inderdaad ook net de Deyan gekocht, maar zag dat ze bij de prenatal een aanbieding hebben voor een slaapbedje van maar 19.99 nu is die natuurlijk lang niet zo goed maarja je hoeft em alleen maar op een bed te zetten dus het dikke opblaasbare matrasje heb je dan niet nodig.. dus wellicht is het een idee voor je? Ik ga em vanmiddag ook kopen dan kan ik vergelijken en dan breng ik de mist handige voor nu weer terug :) ik zal je op de hoogte houden..
ben ook benieuwd naar jou bevindingen..

groetjes mathilde
13 jaar geleden
·
#7262
Hoi Mathilde,

Net gesproken met het verhuurbedrijf: ze moeten naar Canada bellen om het verder te bespreken.
Ik heb wel gehoord dat de reden waarom ze zelf geen babyzitjes verhuren is owv aansprakelijkheid. Ik ben benieuwd.
Ik ben er inderdaad ook zeker van dat babies niet zomaar op eender welke kinderstoel kunnen worden gezet, dus ik denk dat er ons nog een zoektocht wacht.
Naar waar in Canada gaan jullie? Wij gaan naar British Columbia voor 3 weken.

Groetjes
Martine
13 jaar geleden
·
#7263
Hallo martine,

Nou ik ben heel benieuwd, wil je me op de hoogte houden? via wie hebben jullie de camper gehuurd? wij via Cruise Canada en we gaan inderdaad ook naar British Colombia voor 3 weken.. hajhaha dat is echt leuk. Ik zal je mijn ervaringen laten weten als ik terug ben (of wellicht al tussendoor0 wij komen 5 juni weer thuis dus dat wordt krap denk ik want jullie gaan over 4 weken he?

dankjewel ik ga ze morgen ook maar bellen denk ik..

groetjes mathilde
13 jaar geleden
·
#7264
Hoi Mathilde,

Ik heb vandaag niets meer gehoord, maar dat had ik ook niet verwacht owv de 9 uur tijdsverschil. Wij hebben ook een camper van cruise canada.
Ik begrijp niet dat ze daar niets van hebben gezegd toen we boekten, want ik heb het er toen nog over gehad. Maar als je zelf geen kinderen hebt, sta je er waarschijnlijk niet voldoende bij stil. We gaan van 29 mei tot 20 juni, dus we zullen er samen zitten. Hoe grappig.
Ik heb op internet wel een vraag aan maxi cosi gevonden: http://www.camperleven.nl/index.php?doc=kinderzitje_02. Ik moet echter zeggen dat ik dat ook geen veilige oplossing vind. Stel al dat er niets anders opzit dan de maxi cosi vooraan te zetten dan is het nog steeds de vraag of dat wel gaat lukken owv airbags of dergelijke. Ik moet zeggen dat ik me toch wel zorgen begin te maken want ik weet niet goed hoe dit probleem opgelost kan worden. Hopelijk hoor ik morgen iets meer.

Groetjes
Martine
13 jaar geleden
·
#7265
Hoi Mathilde,

ik heb wel nog dit gevonden: http://www.kinderstoeltje.nl/ma-144.htm
Voor ons gaat het niet want ons zoontje is te klein, misschien dat het voor een baby van 8,5 maand wel al kan?

Groetjes
13 jaar geleden
·
#7266
Hoi beide dames,

Ik meng me nog even in jullie discussie. Wellicht kun je nog even informeren of de camper bij het zitje ook driepuntsgordels heeft. Het is bij ons wel weer even geleden, maar ik weet zeker dat onze kids niet zonder gordel hebben gereisd. Ik weet alleen niet mee of het een driepuntsgordel o heupgordel was.

Succes

Christel
13 jaar geleden
·
#7267
Hallo dames,

dankjulliewel voor de berichten, het is helaas zo dat er alleen maar heupgordels zijn achterin. Dan zou in principe dat kinderstoetje van Romer wel goed zijn voor alleen een huepgordel maar daar mag hij ook nog niet in want hij is echt nog te klein en moet tegen de rijrichting in vervoerd worden. Maar we nemen nu spanbanden mee en anders plaatsen we hem op de passagiers stoel. Ik ga ook nog contact opnemen wederom met de verhuurder of hij nog meer informatie heeft..

Ontzettend bedankt nogmaals
groetjes mathilde
13 jaar geleden
·
#7268
Hoi Mathilde,

Even een update:
Het verhuurbedrijf vertelde dat ze een mail hadden ontvangen van CruiseCanada dat er wel driepuntsgordels waren op de banken aan het tafeltje (wij hebben een C19). Ik heb echter een fimpje gevonden met de beschrijving en daar zijn duidelijk enkel heupgordels te zien. Ik heb hen nu de link doorgestuurd zodat ze dit verder kunnen verifieren met CruiseCanada (http://www.theusa.nl/reizen/camperhuur/ ... /index.htm). Ze dachten dat er misschien een verschil is tussen Canada en de USA. Het zou gek zijn dat CruiseCanada mailt dat er 3-puntgordels zijn indien dit niet correct zou zijn en als dit zo is is dat heel goed nieuws. Maar ik wil het nog even zeker weten.
Spangordels meenemen zijn alvast een goed idee, maar alles hangt af van de stevigheid van de leuning van de stoel, want die mag er natuurlijk niet afvliegen in het geval van een ongeval, want dan helpt de riem ook niet.....

Ik vermoed dat je bijna weg bent, dus alvast een hele goede reis.

Groeten
Martine
13 jaar geleden
·
#7269
Hoi Martine,

Ik ben nog niet weg hoor :) vertrek volgende week vrijdag pas..
Ik heb ook in Nederland gebeld met het bedrijf via wie ik de camper heb verhuurd en maandag is er iemand aanwezig die zelf ervaring heeft met de campers en het reizen met hele kleine kindjes. Dus ik ben maandag nog een keertje en dan zal ik het je laten wetne (ik zal dan vragen voor zowel de C25 van ons als de C19 van jullie wellicht weet ze over allebei hoe het werkt)
Ik weet in iedergeval ook zeker dat de C25 geen 3-punts gordels achting heeft. Een tip die ze nu al gaven die ze ook weer van een andere collega binnen het verhuurbedrijf had gehoord is dat je (maar dat geldt dus iig voor de C250 maxicosi tussen het bankje en de tafel van de dinette kan klemmen en dat samen met de heupband zou heel stevig moeten zijn ?!
Ik hou je op de hoogte..

groetjes mahtilde
13 jaar geleden
·
#7270
Hoi Mathilde,

Zie hieronder de laatste e-mail die ik van de verhuurfirma heb gekregen:
Niets dan slecht nieuws:

[i:2attzc10]- enkel de chauffeurszetel en de passagierszetel hebben een driepuntsgordel. Niettegenstaande de reservatie afdeling mij eerder bevestigd had dat er aan de dinette op de bank ook een driepuntsgordel is, is dit volgens het kantoor ter plaatse niet het geval. Daar zijn het heupgordels, die vastgemaakt zijn op de grond, maar die wel dienen om kinderstoelen vast te maken. Ik ga er van uit dat zij met een kinderstoel een "echte autostoel " bedoelen en geen maxi-cosi model. Heb hen uitgelegd wat een maxi cosi is en ze kennen dit niet.... Volgens hen hebben zij geen probleem om autostoelen reglementair vast te maken.
Zij vragen echter ook evt de nodige hulpstukken en een evt autostoel mee te brengen naar de camper. U gaat de camper niet ontvangen indien de baby niet reglementair vast is gemaakt. Misschien is het niet slecht een autostoel ter plaatse aan te schaffen ?
- Betreft de airbag: deze kan niet worden afgezet.[/i:2attzc10]

Groetjes
Martine
13 jaar geleden
·
#7271
Hoi martine,

Laten we dan nog even ook afwachten wat de medewerkster van mijn verhuurbedrijf zegt die al vaker en met kleine kinderen naar canada met de camper is geweest. Ik bel haar maadag aangezien ze dan weer op kantoor is.. ik hou je op de hoogte.. het zal echt niet zo zijn dat wij de allereersten zijn die met een klein kindje een camper tour maken lijkt mij dus er zal echt wel een mouw aan te passen zijn..

groetjes en een fijn weekend
Mathilde
13 jaar geleden
·
#7272
Hoi,
Wat leuk om te lezen.
Wij gaan a.s vrijdag voor een maand naar west canada met ons zoontje van 1,5!
Wanneer vertrekken jullie? Wij gaan naar BC en Alberta.
Wij hebben een camper gehuurd bij Canadream en daar verhuren ze wel kinderstoeltjes. Daar gaat ons zoontje dan ook in. Maar of ze daar ook maxi-cosi`s verhuren?? Maarja dat ze bij Canadream wel stoeltjes verhuren daar heb je natuurlijk weinig aan.
Wat een lastig probleem. Ik hoop dat je een oplossing vind.
Ik heb even op wallmart gekeken voor en daar hebben we ze autostoeltjes voor de kleintjes,tot 1 jaar, wel worden ze dan in de rijrichting vervoerd. Daarnaast verkopen ze ook van Easyfix dingen, die je hier ook kan kopen als onderstel. Die moeten alleen met de 2puntsgordel vastgemaakt worden en dan klik je de autostoel erop. Misschien is dat een idee.
wat betreft het slaaprobleem. Wij hebben een Nomad reistentje geleend van mijn zus en Sven gaat in de "grote" achterslaapkamer slapen en wij bovenin. Er zit een deur van de slaapkamer naar het woongedeelte en zo kunnen wij savonds ook nog wat kletsen zonder heel stil te moeten doen. Nouja, dat is het idee dan nu....

Hebben jullie de hele route uitgebreid gepland, alle campings uitgezocht e.d. of alleen globaal?

groetjes Sophie
13 jaar geleden
·
#7273
Hi Sophie,

Wat onzettend leuk.. wij gaan ook vrijdag a.s. naar Canda, vliegen jullie wellicht ook met KLM?
Ik heb indderdaad ook op Walmart gekeken en zag die easyfix dingen ook dus ik neem gewoon de maxi-cosi mee en dan k ijken we daar gewoon.. het moet gewoon lukken :)
Ik ben ook heel benieuwd wat de dame van het verhuur bedrijf gaat zeggen..

Wij hebben we een soort van route uitgestippeld maar niet de campings al vastgelegd want we willen alle vrijheid hebben om ergens langer of korter te blijven. We blijven overigens wel tot maandag in Vancouver en dan vertrekken we naar Victoria island.
En jullie al een route? en eventueel al campings vast gelegd??
ben heel benieuwd

groetjes Mathilde
13 jaar geleden
·
#7274
Hoi Mathilde,
Wat leuk, wij vliegen vrijdag ook met KLM. Vlucht vertrekt om Half 6. Dan zitten we vast in hetzelfde vliegtuig.
Hebben jullie al stoelen gereserveerd? Als het goed is zitten wij achter de w.c.`s, dan hebben we lekker veel beenruimte. Nu maar hopen dat we die stoelen ook krijgen.
Gaat jou kindje slapen in het vliegtuig?? Ik ben bang dat het bij ons een strijd wordt. Hij valt altijd in slaap in zijn eigen bed en nooit in mijn armen, ben benieuwd. Vind die vliereis zo i zo wel spannend, jij? 10 uur lang met een mannetje wat niet echt rustig stil kan zitten en vooral wil lopen.

Het moet toch lukken met het vervoeren, je bent echt niet de eerste met een camper gaat reizen met een kind van 8,5 maand. Maar past je kind ( jongen of meisje?) niet in een grote autostoel? Ik geloof dat ons zoontje, sven, rond 9 maanden naar een grotere stoel ging. Hij is dan ook vrij groot. Maar voor zo`n reis is de maxi-cosi misschien toch fijner.

Wij verblijven de eerste nacht op Burnaby Campground in Vancouver, daarna vertrekken we naar Vancouver island dan via hope en vernon naar de rocky mountains, welss`gray en dan via Whistler weer naar Vancouver. Wat is jullie route ongeveer?
Wij gaan op 10 juni weer terug, jullie?

Verder nog geen campings geboekt en alleen globaal de route bedacht, zodat we ongeveer weten hoelang we ergens kunnen zijn om ons rondje te kunnen doen.

Al druk aan het voorbereiden en inpakken?

Groetjes Sophie
13 jaar geleden
·
#7275
Hoi beiden,

Wij gaan een zitje huren: http://www.weetravel.ca/products/descri ... seat.shtml. Dan hoeven we niet met de maxi-cosi te sleuren en ze brengen het gewoon naar de luchthaven.
Hebben jullie bij het maken van jullie reisweg ook rekening gehouden met een langzame opbouw van de hoogte? Dat is zowat het enige waar wij momentel een beetje naar aan het kijken zijn en dat maakt het plannen wel wat moeilijker. Want met hoogten >1000m moet je een beetje voorzichtig zijn met jonge kinderen. Al jullie tips zijn welkom.

Een heel goede reis.
groeten,
Martine
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!