zondag 02 januari 2011
  19 Replies
  5.1K Visits
  Subscribe
Op het forum is al veel gezegd over de Deryan tentjes. Ideaal. Wij hebben ze op zolder liggen. Aangeschaft voor een camperreis door Amerika toen onze tweeling 14 maanden was. Ook al vulden ze toen bijna een koffer...ze waren perfect voor dat moment en die reis.

Nu bereiden we ons voor op een reis van 3 maanden naar Indonesië en Maleisië met onze tweeling die tijdens de reis 4 jaar wordt. Gisteren heb ik de (peuter)tentjes weer eens van zolder gehaald. De meiden vonden het fantastisch en hebben er heerlijk in geslapen vanacht. Dat zal op reis dus best prima gaan.

Maar nu mijn dilemma: gaan we 2 van die tentjes meesjouwen op reis? De meiden slapen ook prima in een gewoon bed. Waarom dan nog die tentjes? Ik vind ze erg groot om mee te nemen. Maar aan de andere kant maakt het vinden van een geschikte accomodatie misschien ook makkelijker als je je eigen bedjes bij hebt voor kids? Elke avond hetzelfde (muggenvrije) bedje geeft misschien een veilig gevoel?

Dus hierbij een vraag aan iedereen met ervaring: wat zou jij doen?

Alvast erg bedankt voor jullie reactie!
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8361
Tjah, wij hebben ook een tweeling (nu 2 jaar en een half oud, op reis in november (Thailand) zullen ze 3 jaar en 3 maanden zijn) en we zitten een beetje met hetzelfde dilemma...

Wij zullen er waarschijnlijk 1tje meenemen, vermits je bijna altijd moet bijbetalen om een extra bed te laten bijplaatsen en we zo de kostprijs toch wat kunnen drukken. Anderzijds ook zoals je zelf zegt: er zijn heel wat minder accommodaties te vinden voor 2 volwassen en 2 kinderen (4-persoonskamers dus) dan voor 2 volw. en 1 kind (en een tent)...
13 jaar geleden
·
#8362
morgen vertrekken wij voor 3 maanden naar thailand, maleisie en indonesie. Met Oren 4 jr en Eli 1,5 jaar. Wij hadden al een peutertentje en hebben er een babytentje bijgekocht. Maar.....tijdens het inpakken gisteren, hebben we besloten om het babytentje thuis te laten. Wij nemen dus maar 1 tentje mee. Met het gevaar dat Oren vrnl bij ons in bed zal liggen en Eli dus in zijn eentje in z'n tentje.
De reden om het 2e tentje niet mee te nemen is dat toch wel erg veel tent is...bij elkaar zo'n 10 kilo. En dat is meer dan dat we vroeger (de reizen zonder kinderen) per persoon meenamen. En dat we bang zijn dat Oren er toch niet in wil....ookal vindt hij het hier een leuk idee.
de redenen om het wel mee te nemen waren exact als eerder beschreven: altijd een muggenvrije slaapplek, flexibiliteit tov accomodatie en het drukken van overnachtingskosten.

We gaan het meemaken....of we de juiste keuze hebben gemaakt. nog 1 nachtje slapen en dan gaan we...

groet en succes met de beslissing die genomen moet worden,
Babette
13 jaar geleden
·
#8363
Weet je, ik heb ook al zitten denken om gewoon 1 extra zelfopblaasbaar matje mee te nemen waarop 1 van de 2 dan zou kunnen slapen indien nodig. Klinkt raar, maar lukt wel goed hoor. Ik heb hier namelijk ook 1 van de 2 die echt geen gemakkelijke slaper is en tot nu toe niet in zo'n tent zou willen slapen, maar wel gewoon op zo'n matje.
13 jaar geleden
·
#8364
wij zijn nu al 5 dagen in thailand...yeah, jippie etc. Het is heerlijk.
we hebben uiteindelijk toch de 2 tentjes meegenomen......hier onze rvaring tot nu toe.
Eli, heeft een babytentje....hij zweet als een otter in het tentje. het is er gruwelijk warm. Maar hij slaapt wel. zeker voor z'n ochtend en middag slaapje is het heerlijk. 's avonds voelt hij zich wat weggelegd.
Oren, heeft het grote tentje en is net 4. Omdat we maar een klamboe hebben, maar wel een extra bed moet hij van ons in het tentje....want er zijn vreselijk veel muggen. Hij valt erin in slaap...met veel tegenzin....midden idnacht komt hij alsnog tussen ons in liggen.

Ik ben denk ik wel blij dat we de 2 tenten toch mee hebben...we zitten nu in een huisje boven ons budget (1200thb) en moeten zo snel mogelijk verkassen. onze eigen bedden mee, maakt ons dus toch veel flexibeler.
Ik houd je op de hoogte van de verdere vorderingen en ervaringen :)

een hele zonnige en vrolijke groet!
13 jaar geleden
·
#8365
Op onze errste reis met 1 kind hadden we 1 tentje bij ons (handig met een dreumes in een camper in amerika!). Dat is ons erg goed bevallen. Wij hebben dus op onze laatste reis voor beide kinderen een tentje meegenomen. Naast de bescherming tegen de muggen en de flexibiliteit (je zit niet altijd aan een familiekamer of bungalow met meerdere slaapkamers vast), was voor ons een belangrijke reden dat we de kinderen een vast plekje konden geven. Het maakte niet uit waar we waren, zodra de tentjes stonden hadden de kids hun eigen plekje!

Voor ons dus echt een succesverhaal. Zo erg dat we voor onze jongste, nu ook vast een eigen deryan hebben gekocht, ondanks dat we nog niet weten waar we heen gaan (dit najaar)...
13 jaar geleden
·
#8366
Hier gaat het Deryan tentje ook terug mee het derde jaar op rij! Mathis slaapt er graag in, mug vrij zeker nu we naar Zuid - Afrika gaan waar we toch gedeeltelijk in malaria gebied zullen zitten!
13 jaar geleden
·
#8367
Dank allemaal voor jullie reacties en ervaringen!

We hebben besloten toch onze 2 deryan tentjes mee te nemen, want.....
- altijd een eigen plekje voor de kinderen
- ze kunnen er niet uit- of afrollen
- makkelijker een geschikte accomodatie te vinden
- helpt bij het drukken van de kosten
- altijd beschermd tegen de muggen
- na een 'oefenweekend' blijkt dat onze meiden slapen in het tentje helemaal GEWELDIG te vinden

De twee nadelen die ik kan bedenken (meesjouwen en warmte) nemen we dus maar voor lief.

Fijn...kogel door de kerk! Nu kunnen we ons op één van de vele andere 'dingetjes' richten ter voorbereiding. We hebben vorige week maar eens een TO DO lijst gemaakt....ben ik een beetje van geschrokken. Tjemig...wat zijn er nog veel dingen te doen.
13 jaar geleden
·
#8368
Ha ha, toch maar WEl meenemen dus!!
Ik zou het ook weer doen, Morris is als we gaan zede zomer bijna 6, dat gaat dus niet lukken, vor Mayra (bijna 4) neem ik hem zelfs mee voor logeren, gaat best.
Idd wel een gesjou en waar doe je ze in? heb je een grote tas gevonden? easy pack heeft grote maten en verder zijn er in alle outdoorzaken tassen zat!Succes met jullie "to do" lijstje en we mailen!!
Marjan
12 jaar geleden
·
#8369
Fijn om al die ervaringen te lezen, ik bedacht namelijk ook 2 tentjes mee te nemen maar vond dat later weer een raar idee, maar dat valt dus best mee. Maar is het geen probleem om met 2 kinderen een kamer te boeken zonder extra bed? Ik zie namelijk vaak in de voorwaarden staan dat er maximaal 1 kind gratis in de kamer mag als je gebruik maakt van de reeds aanwezige bedden (maar dit kan natuurlijk ook zo'n standaard regeltje zijn van booking.com ofzo) dus hoe zit dat dan als je met 2 kindjes aan komt zetten en geen extra bed neemt?
12 jaar geleden
·
#8370
Er kijkt werkelijk niemand van op dat we met 2 kinderen aan komen sjouwen in 1 hotelkamer. Soms boeken we een tweepersoonskamer via booking.com ofzo en dan vermeld ik niet eens dat er kids meekomen. Nooit een probleem mee gehad. Vaak zit ontbijt bij de kamer inbegrepen. Soms geldt dat dan ook gewoon voor de kinderen. En anders betalen we alleen voor hun ontbijt. Als we ergens op de bonnefooi aankomen onderhandel ik dat ontbijt er vaak wel bij (is makkelijk 'wisselgeld').
12 jaar geleden
·
#8371
Oh, ook nog even de ervaring van de tentjes zelf. We stoppen de matjes in één van onze rugzakken. Die nemen wel veel plaats in hoor! De twee tentjes stoppen we samen in 1 zo'n deryan draagzak. We reizen veel met auto met chauffeur en dan gaat die zak gewoon los mee. Anders maken we 'm met sjorbanden aan een rugzak vast. We vinden het meenemen van twee tentjes tot op heden geen probleem.

Ik merk wel dat de meiden er liever niet in zouden slapen. Ze mogen van ons vaak in slaap vallen in 'het grote bed' en dan verplaatsen we ze later. Ze zijn ook erg blij als we een keer een kamer hebben met een extra bed voor hen. Het is ook erg krapjes zo'n tentje voor een bijna vierjarige. Als ze draaien horen we het hele tentje op en neer gaan. Maar goed, het moet van ons gewoon, dus dan gaat het ook best. Het is namelijk wel heeeeeel praktisch (en voordelig) om die tentjes bij te hebben.
12 jaar geleden
·
#8372
Anneke, wij stoppen hier 2 tentjes, 2 matrasjes én 2 dunne fleece dekentjes in 12 zo'n zak. Normaal moet dat lukken hoor, probeer het eens!

Veel plezier nog verder!
12 jaar geleden
·
#8373
Kaya, die zak ziet er zó kwetsbaar uit dat ik er niet mee durf te proppen. Ben bang dat ie knapt! Ik vind het ook erg lastig de lucht goed uit de matrasje te krijgen. Ik vouw ze in 3 slagen op en ga er elke keer met m'n volle gewicht op liggen (onder grote hilariteit van de kinderen als ik als walrus over de grond rol), maar vind ze nog niet echt dun.

Maar ik ga zeker proberen de hele boel bij elkaar te proppen. Dank voor je feedback!
12 jaar geleden
·
#8374
Hoi,
wij hebben er nooit problemen mee gehad, in Thailand, Maleisië of Indonesië niet. ze vragen daar een prijs voorde kamer en het kan zijn dat je wat moet betalen voor het ontbijt wat je kinderen nuttigen, maar dat lijkt mij logisch toch?
gewoon boeken voor 2 personen en vet vragen hoe ruim de kamers zijn? vierkante meters. Ik heb wel eens heel krap gezeten in een origineel Thais huis. maar al met al stonden er 2 tentje en klommen we er overheen als wij naar bed wilden....
12 jaar geleden
·
#8375
Om de matjes te ontluchten moet je rollen!! Dat gaat stukken beter dan plooien. Gewoon heel fijn beginnen en langzaam oprollen met handen en knieën constant duwen op de rol. Zo krijg je ze echt helemaal plat!
12 jaar geleden
·
#8376
Let op dat je op sites als booking.com of agoda.com niet invult dat je kinderen hebt. De prijs wordt dan automatisch hoger! Ik heb op agoda.com altijd voor 2 personen geboekt. Als we dan met zijn vieren aankwamen, heb ik daar nog nooit een reactie op gekregen. Zou in Europa wel anders zijn!
12 jaar geleden
·
#8377
Goede tip van Denise!

Ik heb onlangs een citytrip naar Dublin gedaan en had Mathis zijn travelcot mee en die konden er niet mee lachen toch heb ik niet bij betaald!
In België etappe dicht bij luchthaven wilden ze dat we een kamer gingen bij betalen ?

In AziË geen enkel probleem, Zuid Afrika en Canada ook niet dus het is bekrompen Europa zeker die uit alles geld willen slaan!
12 jaar geleden
·
#8378
Goed om te lezen...
Ik zit met deze vraag omdat we met drie kindjes reizen. Twee meiden van 6 en 4 en een 'baby' (nouja baby, toch bijna 2 als we in Thailand zijn) die bij mij slaapt...
12 jaar geleden
·
#8379
Ik ben een groot fan van de Deryan. Onze kinderen slapen er ook in als ze gaan logeren, en hebben altijd een vakantiegevoel als ze er weer in mogen slapen!

Wat betreft meenemen: wij nemen een regenhoes mee voor de grote rugzak, maar dan een maatje te groot gekocht. Voor korte stukjes gaan ze met spanbandjes aan de rugzak, of sjouwen we ze gewoon los mee. Bij langere stukken, of in het vliegtuig, passen de bedjes samen met de rugzak in de regenhoes. Werkt voor ons prima! We hebben dan maar twee stuks bagage!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!