dinsdag 01 september 2009
  69 Replies
  10.8K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Dit verzoek staat een beetje buiten het doel van deze site, maar ongetwijfeld is er iemand met goede tips. Wij willen dit jaar voor het eerst met onze kinderen gaan skien, maar dat lijkt makkelijker dan het is. We hebben nogal wat wensen:

- gebied moet kindvriendelijk zijn, hotel dichtbij de skischool (ik zie ons niet in de skibus staan met 3 draaikonten, 5 paar skies...), skischool met nederlandse leraren en kinderopvang voor Joris (2 jaar). En dan ook nog voor een prijs waarvan we niet akuut failliet gaan :).

Wie weet er iets leuks voor ons?

Groetjes Chantal
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#29102
Fijn dat jullie het zo goed gehad hebben! Wij hebben na lang wikken en wegen toch besloten om (dit jaar) niet te gaan. Sinole is nu ben ook benieuwd naar hun verhalen!
5 jaar geleden
·
#29100
Even een update, vanaf Varmslandgarden.
We vliegen morgen weer naar NL.
Maar we hebben echt genoten! Superleuke groep, mooie activiteiten, fijne stuga. En hele lieve eigenaren.
Echt ik ben jaloers op wie nog mag!
Heel veel plezier!
5 jaar geleden
·
#5757
Wij hebben precies 90 dagen (3 maanden) voor vertrek de Thalys naar Parijs geboekt.
Vanaf 11 okt was tgv te boeken; direct naar Modane. Wij stappen dus in Parijs over.

Prijs rond 600€ met ons drieën. Ski Thalys was veel duurder.

Gr Ilse
5 jaar geleden
·
#5758

... Wij gaan met trein, overstap in Parijs, tgv naar Modane...



Ik dacht even kijken... bij de Thalys sneeuw zijn de prijzen voor de voorjaarsvakantie nog niet bekend. Als ik kijk voor eind december zie ik hele hoge prijzen!

Hoe heb jij je treintickets geboekt? En voor welke prijs?

Wij gaan normaal altijd met de auto maar lekker gereden worden door de trein klinkt ook wel erg aantrekkelijk...

Vliegen is ook heerlijk maar elke keer als ik voor de voorjaarsvakantie kijk en de prijzen zie... oke (zucht) dan gaan we wel weer rijden...
5 jaar geleden
·
#5763
La Norma is klein gebied hoor, voor ons nog prima.
Wij boekten dit jaar via tui, kwam als voordeligste uit de bus.

La Toussiere maak je ook nog kans. Is ook Les Sybelles.
Heeft meer karakter dan bv Le Corbier.

Salut, Ilse
5 jaar geleden
·
#5762
Ge-wel-dig!! Bovenaan ons zoeklijstje staat nu Les Marmottes in Saint Jean D'Arves!! Wat ons tegenhoudt is dat op de ene foto het appartement er netjes uitziet, maar op foto's van tripadvisor zie je ook hele andere foto's... Dus ene moment denken we 'laten we dat maar boeken', maar dan toch weer twijfel. Wel heel fijn dat jij hier nu ook meteen mee komt!

Ik ga zo even op vacanceole kijken. Die hadden we nog niet gehad.

En natuurlijk ook even bij La Norma kijken. Ben nieuwsgierig waar jullie heengaan.
5 jaar geleden
·
#5761
Kijk eens op vacanceole, is Franse verhuurder.
Hebben wij nu paar keer gedaan.
St Jean d'arves heeft ook grote appartementen, les marmottes of zo.

Via airbnb zou ook nog kunnen?
Of zelfs via marktplaats...

Zelf gaan wij naar La Norma. Appartement 36m2, slaapkamer, slaapnis met stapelbed, en slaapbank in woonkamer. Wij gaan met trein, overstap in Parijs, tgv naar Modane.

Succes met je zoektocht, groet ilse
5 jaar geleden
·
#5760
O ja, niet onbelangrijk: sneeuw zeker! We willen in de voorjaarsvakantie gaan (zijn met 2 volwassenen en 2 tieners).

We hopen rond 1500 euro voor appartement uit te komen. (of max. 2500 euro incl skipassen)
5 jaar geleden
·
#5759
Wie heeft er nog een leuke tip?

Na jarenlang Fiss (gebied Serfaus, Fiss, Ladis), wat ons betreft het meest geweldige skigebied met kinderen, zijn we op zoek naar iets anders. Vorig jaar zijn we voor het eerst elders geweest en uitgekomen in La Tania. Is onderdeel van trois Vallee maar dan niet in het drukke Val Thorens maar helemaal aan de andere kant van de kaart. Is super bevallen. Alleen appartement was wel errug klein...

Op dit moment kijken we op Sunweb, Bizztravel, Wintertrex, Tui, homeAway maar we komen er niet uit. Ons wensen lijstje:
- skigebied met meer dan 150 km piste
- aan de piste (dan kom je al snel in Frankrijk uit)
- appartement met tenminste 2 slaapkamers, groter dan 40 m2 (we komen weer heeel kleine hokjes tegen in Frankrijk).
- appartement waarin je 's avonds ook nog even lekker kan zitten (vorig jaar hadden we 1 rottige bank en verder houten stoelen, was niet heel relaxed na het skiën)

Het is nu gewoon zoeken naar een speld in een hooiberg. We weten, het gaat om het skiën maar toch willen we niet in heel oude meuk zitten...

Iemand goede tip?
13 jaar geleden
·
#5756
Kindvriendelijke appartementen

Sinds augustus 2007 wonen en verhuren wij met ons jonge gezin in Oberösterreich, Salzkammergut. Skigebied Dachstein-west.
Zelf gingen wij al jaren op wintersportvakantie en zomervakantie in dit gebied met ons gezin en met familieleden.
Altijd moeite met het vinden van een ruim en kindvriendelijk appartement.
Met onze zeer ruime en kindvriendelijke appartementen en woningen trachten wij het makkelijker te maken voor het vinden van een heerlijke vakantietijd met het gezin.

Skigebied Dachstein-West is nog geen massaal bezocht gebied, heeft goeie begeleiding bij de skilessen voor kinderen en volwassenen. Ook is er een dagopvang voor kindertjes vanaf 1 jaar.

Op onze website <!-- w -->http://www.hinterer.nl<!-- w --> staat veel informatie, foto´s en websites over ons gezin, de appartementen & woningen, skigebied en het gebied Salzkammergut waar het zomers ook heerlijk verblijven is.

Nodig uw graag uit voor een kijkje te nemen over ons heerlijke leven in Oostenrijk.

Met vriendelijke groet vanuit Bad Goisern,

Familie Hinterer
13 jaar geleden
·
#5755
Hé wat leuk om hier te zien dat een pagina op onze website wordt aangeprezen, bedankt Julia!!

Sabine (mijn vrouw) heeft inderdaad veel uitgezocht op het gebied van wintersport met kinderen, en behalve op de al genoemde pagina is dit te vinden op de volgende pagina's:

Oostenrijk:
http://www.vakantie-met-kinderen.com/wi ... deren.html

Frankrijk:
http://www.vakantie-met-kinderen.com/wi ... deren.html

Verder zijn we afgelopen zomer in Zuid-Duitsland geweest, in de bergen van de Allgäu. Dit is heel erg mooi, en we hadden een extreem kindvriendelijk hotel. Dit is ook een aanrader voor in de winter, want hij staat pal op de piste!. Het staat nog niet op onze site, maar kijk maar eens hier:
http://topkidhotels.nl/cms/linkerkant/f ... rghof.html

In de winter wordt er ook voor Nederlandstalige opvang en skiles gezorgd, helemaal super!
13 jaar geleden
·
#5754
Hallo, misschien heb je ondertussen al het antwoord, maar een goede skivakantie heb ik gehad in L'Alpe d'Huez [url:cmwnka6q]http://www.casamundo.nl/skivakantie/frankrijk/franse-alpen/alpe-huez/[/url:cmwnka6q]. Op de laatstgenoemde site heb ik ook een vakantiehuisje geboekt met mijn hele gezin, je kunt daar aanvinken bij extra's wat je wensen zijn, dus een huisje met kinderbed, huisje waar het mogelijk is ook om een huisdier mee te nemen, etc. Verder heb ik ook nog op deze blog [url:cmwnka6q]http://www.blogweb.be/wintersportvakantie[/url:cmwnka6q] gelezen, dat Duitsland een populaire wintersportbestemming geworden is, dat had ik totaal niet gedacht, maar dat is misschien ook dus iets om nog over na te denken. Misschien helpt deze site [url:cmwnka6q]http://www.vakantie-met-kinderen.com/wintersport_met_kinderen.html[/url:cmwnka6q] je ook nog wat, het geeft informatie over op (wintersport)vakantie met kinderen.
14 jaar geleden
·
#5753
Hallo,

Die 99 euro is enkel voor de kinderopvang 5 dagen!!!

Wij logeren in een luxe chalet 51 euro per nacht voor chalet 4 personen. Ik vrees dat je voor veel goedkoper niet zult vinden.

Succes met het zoeken.

Groetjes

Er is ook een hotel in de buurt maar dat ligt dan weer stukken duurder in de vakantie periode.
14 jaar geleden
·
#5752
hoi Chila,

Ik vind een hotel wel lekker, zeker met de kinderen. Ik vind het altijd een ramp om na het skien nog boodschappen te moeten doen, te koken, op te ruimen. Ik ben dan te gaar om nog op te staan. En zeker nu met de kinderen erbij zijn we ongetwijfeld druk zat, dus ik vind het wel lekker om aan tafel aan te schuiven :). Maar het is voor ons ook de eerste keer in een hotel, we zullen dus wel zien :) We gaan trouwens met kerst van 19 - 26 december.

Gr.Chantal
14 jaar geleden
·
#5751
Hoi Chantal,

Ik heb de kaart er even bij gepakt en nu begrijp ik waarom Ellmau en Fieberbrunn zo bekend in mijn oren klonken, maar ik heb mijn hele jeugd in Leogang gebivakkeerd tijdens onze wintervakanties,
Leogang/Saalbach/Hinterglemm en dat is 5 dorpen verder aan dezelfde weg vanaf Fieberbrunn. Ik heb het daar altijd heerlijk gehad als kind, en destijds als kind heel fijn dat we ieder jaar naar hetzelfde dorp gingen. Mijn ouders namen ons als baby al mee, dus het verlangen naar de wintersport blijft altijd wel!

Wellicht dat wij dit jaar ook weer naar Oostenrijk gaan omdat het volgens mij wel kindvriendelijker is dan andere skilanden.
Maar vooralsnog nog niets uitgezocht, maar jullie hebben wel een goede deal hoor, alleen zou ik heel erg aan een hotel moeten wennen, ik vind een appartement altijd zo gezellig.........

Alvast heel veel skiplezier, wanneer gaan jullie in de Kerstvakantie, Korkus of mogen jullie een weekje smokkelen?
14 jaar geleden
·
#5750
@Kelly, ik heb niets in Veyssonez kunnen vinden voor dat bedrag.... Wij zitten natuurlijk ook altijd gebonden aan of 2 kamers of grote familiekamers. Die vind je niet voor €99.. Verder is het heel lastig om iets te boeken voor 3 kids, 2 zijn veel praktischer in dat opzicht....

Maar...@Chila. We hebben geboekt in Fieberbrunn. Sporthotel Fontana, 4persoonskamer en Joris mag erbij als we zijn eigen bedje meenemen. Hotel op de piste, naast de skischool, met een zwembad voor in totaal €750 obv HP. Niet slecht he? Fieberbrunn lijkt voor ons ook prima te zijn, niet te groot, nederlandse creche en skischool. Eigenlijk precies wat we zoeken, maar wsl voor jullie niet uitdagend genoeg, maar je kunt eens kijken....Volgens mij is het super!

Hoe wij in Ellmau terechtkomen: ik kwam hier vroeger als kind altijd (in de zomer) later hebben wij veel in die omgeving geklommen en toevallig is een vriend van ons daar skileraar. Vandaar......

Groetjes Chantal
14 jaar geleden
·
#5749
Hallo,

Wij zijn vorig jaar met Mathis 1j en half gaan skiën naar Zwitserland (Veysonnaz), wij hebben dit gebied gekozen omdat er Nederlandstalige kinderverzorgster(s) in de kinderopvang zijn.
Kindjes van 4 maand tot 5j kunnen er naar hartelust spelen zowel binnen als in de sneeuwtuin.
Het was amper 99 euro voor 5 dagen, geen geld vind ik met eten en drinken. Ze kunnen er slapen over de middag.

Dit jaar gaan we terug want Mathis is nu een jaartje ouder maar kan nog geen skiles volgen dit zal voor volgend jaar zijn.

Wij hebben dit in België geboekt via neckermann reizen, maar de organisatie komt vanuit nederland, dus is het daar zeker en vast ook boekbaar.

Veel succes wij vertrekken volgende vrijdag naar Canada en begin Januari naar Zwitserland, wat is het leven fijn...
14 jaar geleden
·
#5748
Hoi,

Ik ben meteen ook even gaan googlen, ook wij moeten nog op zoek en ik kwam op <!-- w -->http://www.snowplaza.nl<!-- w --> het Oostenrijks skidorp Serfaus tegen als enorm kindvriendelijk.....
Hoe ben jij in Ellmau terecht gekomen? Ik kwam daar vroeger met mijn ouders altijd langs op weg naar ons skigebied!
14 jaar geleden
·
#5747
Hoi Chila,

Dank je wel voor je uitgebreide reaktie! Het land waar onze voorkeur naar uitgaat is Oostenrijk. Omdat hier idd de meeste voorzieningen voor kinderen zijn volgens mij, en qua afstand nog te doen in. In een aantal gebieden is de skipas gratis voor de kinderen, en skimateriaal ook als de ouders ook huren.

Ik zit nu te kijken in het gebied rond Ellmau / Soll. Dit lijkt wel oke, nu nog een hotel vinden :)
14 jaar geleden
·
#5746
Hoi Chantal,

Wij zijn fervente skiliefhebbers en zijn vanaf de geboorte van de jongens ook blijven gaan.
Er zijn genoeg skigebieden die geschikt zijn om met kleine kinderen naartoe te gaan, maar ook dit jaar wordt voor ons een zoektocht
om idd een skischool met Nederlandse skileraren te vinden (Kitt gaat nu het derde seizoen in met skilessen op de borstelbaan, zou nu fijn zijn als hij ook in een klasje kan, vorige keren mislukt omdat er alleen Frans werd gesproken).............dus ik kan je geen concrete tip geven wel een site voor Frankrijk:
http://nl.franceguide.com/Skilessen-in- ... toID=35173
In Oostenrijk wordt er in bijna alle gebieden lessen in NL aangeboden en ook in bijna alle skigebieden, zowel Oostenrijk als Frankrijk, is er kinderopvang.

Ik vind een skiweekje wel schrikbarend duur, iedere keer weer, maar wij gaan altijd in een appartement, nemen een hele lading eten mee (zeker als we naar Frankrijk gaan)......
vroeger boekten wij altijd bij Sportiek (<!-- w -->http://www.sportiek.com<!-- w -->;), een voormalig studentenreisbureautje die inmiddels ook wel familiereizen aanbiedt tegen nog een best o.k. prijs; in de kerst- en krokusvakantie gaan er vanuit de organisatie begeleiders mee met de Franse skileraren om de NL kinderen te ondersteunen.
Het nadeel bij zo'n organisatie is dat je vaak een behoorlijk bedrag voor de kids moet betalen, terwijl als je een appartement boekt, je de kosten vaak lager kan houden. Een andere tip is dat in sommige gebieden in Frankrijk kinderen tot een bepaalde leeftijd, ik meen 6/7 jaar, een gratis skipas krijgen en dat zou voor jullie 2 mannen interessant kunnen zijn!

Ook wij hebben altijd een hele waslijst aan kinderen met name door de combinatie van mensen met en zonder kinderen, cracks en beginners, noem maar op. Ieder jaar weer een enorme zoektocht....
voor aankomend seizoen moeten wij ook nog op zoek, mocht ik op iets leuks stuiten laat ik je het weten.
Ik zou eerst het land kiezen en dan je zoektocht vervolgen.

Groet,

Chila
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!