zondag 11 april 2010
  39 Replies
  12.3K Visits
  Subscribe
Staan er nog mensen op het punt om naar Thailand te vertrekken? Wij hebben tickets naar Bangkok voor eind mei. Nu de berichten uit Thailand steeds grimmiger worden zijn we uit voorzorg toch maar aan het kijken naar alternatieven. Voor ongeveer 250 euro kunnen we retour-tickets Bangkok-HaNoi boeken. We zijn al eens met zijn tweeen in Vietnam geweest (vooral in het zuiden), en ook met een kleine erbij zien we het qua land wel zitten.

Maar goed, eerst maar eens afwachten hoe de zaken zich gaan ontwikkelen. Hopelijk wordt het snel rustiger.

Jeroen
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#7044
Hallo Jeroen,

Wij vliegen op 1 juni naar Bangkok, wij denken eraan om direct door te vliegen in plaats van de nachttrein te nemen, zodat we niet buiten de luchthaven moeten.
We weten nog niet naar waar, eerst was ons plan Bankok - Hanoi, maar nu denken we eraan om Zuid - Thailand te vliegen of naar Cambodja ja er staan nog veel opties open. Laat p,s
hopen wij dat het snel voorbij is :)
14 jaar geleden
·
#7045
Hier een paar links om in de gaten te houden:

Reisadvies: [url:330psb8d]http://www.minbuza.nl/nl/Reizen_en_Landen/Landenoverzicht/T/Thailand/Reisadvies/Reisadvies_Thailand[/url:330psb8d]
Ambassade Bangkok: [url:330psb8d]http://www.mfa.nl/ban[/url:330psb8d]
Bangkok Post: [url:330psb8d]http://www.bangkokpost.com/[/url:330psb8d]
NationMultimedia: [url:330psb8d]http://www.nationmultimedia.com/home/[/url:330psb8d]
14 jaar geleden
·
#7047
Op dit moment geldt er een negatief reisadvies voor Bangkok ("Niet-essentiele reizen worden ontraden", heet dat dan). Morgen maar eens bellen of dit onder de annulerings-verzekering valt :(.
14 jaar geleden
·
#7046
Wij zullen er niet voor thuisblijven :) We vliegen gewoon direct door en het probleem is opgelost.
14 jaar geleden
·
#7048
Wij (twee volwassenen en meisje van 3) vliegen al over 3 weken naar Bangkok. Wij zijn er nog niet uit wat te doen. Wij hebben nu een annuleringsaanvraag gedaan om erachter te komen hoe de Emirates waar we mee vliegen nu omgaan met de situatie, we annuleren dus niet definitief. Krijgen we geld terug of kunnen we evt. omboeken, bijvoorbeeld naar Maleisie of Sri Lanka?
WIj gaan niet op de bonnevooi en hebben allemaal bed and breaksfasts geboekt dus dat betekent wel snel weer andere accomodaties zoeken, reserveren, route uitstippelen etc.
Wij hopen dat dit allemaal snel eindigt zodat we niet hoeven annuleren, maar als we morgen zouden vliegen zou ik niet gaan. Met z'n tweeen is een ander verhaal maar met een kleintje is het toch heel anders. Benieuwd naar andere verhalen!
14 jaar geleden
·
#7049
Even een berichtje vrienden van ons zitten intussen in Vietnam, maar hebben op Bangkok gevlogen en daar een weekje doorgebracht terwijl de betogingen reeds bezig waren. Ze zijn er zelf gepasseerd en zeggen dat alles waar betogingen zijn afgesloten is. Ze hebben geen last ondervonden touristen zijn de bron van inkomsten en worden op de Thaise gastvrijheid nog steeds ontvangen en niet lastig gevallen door de demostranten. Als dit een geruststelling kan zijn...

Groetjes
14 jaar geleden
·
#7050
Voor onze ticket bij Emirates geldt volgens de voorwaarden dat het 150 euro kost om te annuleren, en 75 euro om te wijzigen (Bovenop eventueel prijsverschil natuurlijk).

Mochten we de hele boel willen afblazen dan hoeven we op de annuleringsverzekering waarschijnlijk niet te rekenen. Een negatief reisadvies staat niet tussen de geldige redenen om te annuleren (terwijl dit bij dezelfde maatschappij dan weer wel betekent dat de reisverzekering niet uitkeert, maar goed, dat is een andere discussie :-) ).

Afhankelijk van de voorwaarden van de accomodaties waar je hebt geboekt kun je die ook niet zomaar annuleren, dus dat komt nog bovenop de kosten voor het annuleren/wijzigen van de tickets.

Eigenlijk hoop ik dus dat het snel weer rustig wordt en/of de onrust beperkt blijft tot Bangkok.

Op de site van de Bangkok post heb ik wel wat verhalen gelezen van toeristen die daar nu zitten, en het is toch wel heftig geweest hoor. De rellen zijn dicht in de buurt van de toeristische plekken (Royal palace en Kao San Road), en verschillende toeristen hebben de kogels om de oren heen gehad. Ze zeggen wel dat alle partijen (red shirts, leger etc) hun best doen om westerlingen te ontzien en zelfs te beschermen, maar ja, als de kogels in het rond vliegen is het een kwestie van tijd voordat er ongelukken gebeuren.

Nog even afwachten hoe dit zich gaat ontwikkelen dus. Als ik net als Diane over 3 weken zou gaan zou ik mijn plannen nu wijzigen (meteen doorvliegen naar een andere plek bv, zoals kelly), want dat lukt op het laatste moment niet meer zomaar.
14 jaar geleden
·
#7051
Wij wachten toch nog een weekje af... Hopelijk kan de koning nog iets voor elkaar krijgen.
Ik vind het wel een bijzondere situatie dat we niet kunnen annuleren, moeten dan 100% kosten betalen en wijzigen kost bij Emirates voor ons 175 pp! We kunnen gaan, maar dan dekt onze reisverzekering (idd Jeroen) niet. Je kunt je dus eigenlijk nergens fatsoenlijk verzekeren voor negatieve reisadviezen zeker niet als je net als wij losse tickets boekt! Dan is het gewoon pech gehad, wan t ik ga niet onverzekerd met een klein meisje op vakantie.

Als het over een week nog zo is weet ik niet wat we doen eigenlijk. Misschien toch doorvliegen naar Vietnam of Cambodja maar ja, dat brengt toch ook fors extra kosten met zich mee, ook omdat we nu een aantal b&b moeten annuleren en ons hotel in bangkok die we al betaald hebben.

Hopelijk is het toch snel opgelost!
14 jaar geleden
·
#7052
Maar er is geen negatief reisadvies. Er is fase 4 afgekondigd, wat inhoudt dat niet essentiële reizen naar BEPAALDE gebieden in Thailand wordt afgeraden. Dat is nu geheel Bangkok, maar ook (al langere tijd) de zuidelijke provincies. Wellicht scheelt dat nog eea met de reisverzekering. Alhoewel het vliegtuig natuurlijk wel landt in Bangkok.

Fase 5 is trouwens dat alle niet-essentiële reizen naar een land worden afgeraden en fase 6 meen ik de hoogste, wat een negatief reisadvies inhoudt.

Heb je al gekeken naar de site van Buitenlandse zaken. Daar staat alles uitgelegd.

Bovenal hopen we natuurlijk dat het heeeeeeeel snel weer rustig wordt in Thailand
14 jaar geleden
·
#7053
Tsja, de definitie van "negatief reisadvies" is niet eenduidig. Fase 6 wordt maar heel zelden ingesteld, en geldt op dit moment bijvoorbeeld voor landen als Somalie. Zover zal het wel niet komen in Thailand.

Maar het maakt niet echt uit voor de annulerings/reisverzekering. Molest en negatief reisadvies zijn geen verzekerde gebeurtenissen. Als je bij een reisorganisatie boekt schatten zij zelf in wat het risico is, en mochten ze het te onveilig vinden dan wordt een beroep gedaan op het calamiteitenfonds. Als je (zoals wij, en Diana) zelf een reis hebt geregeld heb je pech zolang de vliegmaatschappij nog op je bestemming vliegt. Mocht (in ons geval) Emirates besluiten de vluchten op Bangkok te schrappen dan krijg je natuurlijk een refund. Maar dat zullen ze natuurlijk niet zo snel doen.

Maar goed, als ik het nieuws zo lees heb ik goede hoop dat het wel losloopt. De redshirts hebben aangegeven naar huis te gaan als de regering toezegt nieuwe verkiezingen uit te schrijven, en vanuit het leger wordt hier ook al op gezinspeeld. Tot die tijd kan de zaak nog steeds ontploffen, maar hopelijk wordt er op korte termijn een akkoord bereikt.

We wachten maar af!

Jeroen
14 jaar geleden
·
#7054
Deze info heb ik gekopieerd van de site van Fox reizen, is ook handig om te weten voor individuele reizigers hoe het zit met deze uitspraak van het Calamiteiten Fonds (ook in het geval je een startpakket hebt geboekt):

Uitspraak Stichting Calamiteiten Fonds Reizen ten aanzien van situatie Bangkok (Thailand)
De Calamiteitencommissie heeft 23 april een dreigende calamiteit vastgesteld voor Bangkok (Thailand) naar aanleiding van de ontploffingen op 22 april 2010 en het feit dat de inwoners van Bangkok zich tegen de demonstranten lijken te keren.

Het uitroepen van een dreigende calamiteit heeft tot gevolg dat de stad Bangkok niet onder de garantie van het Calamiteitenfonds valt en dat een bezoek aan deze stad niet mogelijk is.

Naar aanleiding van deze uitspraak zullen onze reizen aldus aangepast worden waardoor het programma zonder een bezoek aan Bangkok uitgevoerd kan worden.

Reizigers die tot en met 27 april naar Thailand zullen vertrekken en tevens een bezoek aan Bangkok zullen brengen, worden telefonisch door ons benaderd omtrent de uitvoering van de reis.

Alle reizigers die vanaf 28 april naar Thailand vertrekken en tevens een bezoek aan Bangkok zullen brengen zullen volgende week op de hoogte worden gesteld over een eventuele aanpassing in het reisprogramma.

23 april 2010
14 jaar geleden
·
#7055
Ik heb de volgende update gekopieerd van http://www.thailandblog.nl. Misschien wel handige info voor mensen die de komende periode (georganiseerd of ongeorganiseerd) op vakantie naar Thailand gaan.

Update 25 april 2010.

Reisadvies na dekkingsbeperking calamiteitenfonds
Vrijdag 23 april heeft de Calamiteitencommissie besloten dat er een dekkingsbeperking geldt voor de gehele stad Bangkok. Uitzondering hierop vormt de luchthaven. Ook een zogenaamde transitverblijf (aankomst/vertrek) in Bangkok van maximaal 24 uur aan het begin en/of einde van de reis vallen niet onder de dekkingsbeperking. Het verblijf in Bangkok moet dan wel een onderdeel zijn van een zogenaamde pakketreis en onder toezicht van een touroperator.

Er zijn twee soorten reizigers te onderscheiden:
1.Georganiseerd, je hebt een reis naar Thailand geboekt bij een touroperator, op internet of via je reisbureau.
2.Ongeorganiseerd, je hebt een vliegticket geboekt naar Bangkok (soms ook een hotel) en je reist op eigen initiatief.


Georganiseerde reizen naar Thailand

Je hebt nu het recht je reis kosteloos te annuleren of om te laten boeken, mits jouw reisorganisatie aangesloten is bij het calamiteitenfonds. Neem contact op met je reisbureau of touroperator en vraag om advies.

Ongeorganiseerde reizen naar Thailand
Kies voor een ander verblijf dan Bangkok. Wat wel kan is een kort verblijf in Bangkok in de buurt van de luchthaven of ver verwijderd van de protestlocaties. Dit met als doel door te reizen naar andere bestemmingen in Thailand. De bekende toeristenplaatsen zijn allemaal veilig. Mocht je toch niet meer naar Bangkok willen/durven vliegen neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij en leg de situatie voor. Wellicht zijn ze coulant en bieden ze een oplossing.

Toeristen
Voor toeristen die nog in Bangkok verblijven of toch naar Bangkok afreizen geldt de volgende waarschuwing. Bezoekers en toeristen wordt geadviseerd om de volgende gebieden te vermijden:

Ratchaprasong

Ploenchit Road: Ploenchit kruising tot Ratchaprasong kruising.
Witthayu Road: Witthayu Sarisin kruising tot Ploenchit kruising.
Rama I Road: Ratchaprasong kruising tot Pathumwan kruising.
Rajdamri Road: Saladaeng kruising tot Pratunam kruising.
Chidlom Road: Chitlom-Phetchaburi kruispunt tot Chitlom-Ploenchit kruispunt.
Victory Monument (dagelijks vanaf 15.00 uur tot 18.00 uur)

De multicolour shirts protesteren dagelijks totdat de situatie weer normaal is.
Silom Road – Saladaeng kruising.
De linker rijstrook van Silom Road is geblokkeerd. In het gebied zijn zowel gewapende militairen als Redshirt demonstranten.
De multicolour shirts protesteren iedere dag bij Silom, behalve het weekend van 13.00 uur tot 13.30 uur totdat de Redshirts Bangkok hebben verlaten.
Automobilisten hebben het advies gekregen andere routes of snelwegen te gebruiken.
Lumpini Park
De Thaise vice-premier Suthep Thaugsuban heeft er op aangedrongen om zeker 400 meter verwijderd te blijven van Lumpini Park.

Op de website van TAT staat ook een overzicht van de protestlocaties, die je dient te vermijden.

Waarschuwing en advies voor toeristen in Bangkok

Draag geen gele of rode kleding. Of kleding waar veel van deze kleuren in voorkomen.
Vermijd de bovenstaande protestlocaties en houdt er rekening mee dat deze gebieden kunnen uitbreiden c.q. veranderen.
Vermijd samenscholingen.
Wees waakzaam.
Volg het Engelstalige nieuws http://www.nationmultimedia.com of http://www.bangkokpost.com
Kijk regelmatig op de website van de Nederlandse Ambassade in Thailand en volg het reisadvies op.
Sluit altijd vooraf een reisverzekering af, je hebt dan recht op hulpverlening door een Alarmcentrale in geval van calamiteiten
Reisadvies rest van Thailand

Er is geen gevaar in andere toeristische steden zoals Phuket, Pattaya, Koh Samui, Chiang Mai, enz.
De luchthaven van Bangkok is veilig en normaal toegankelijk.
Mijn persoonlijke mening (v/d schrijver van <!-- w -->http://www.thailandblog.nl<!-- w -->, niet mijn persoonlijke mening)
Wel naar Thailand gaan, doorvliegen naar het zuiden of noorden. Desnoods een nachtje in een hotel nabij de luchthaven na aankomst of voor vertrek.

Websites voor informatie over veiligheidsrisico’s in Thailand en reisadvies:

- Nederlandse ambassade Bangkok

- Ministerie van Buitenlandse Zaken

- Tourism Authority of Thailand
13 jaar geleden
·
#7056
Nou, wij hebben besloten om door te vliegen naar Vietnam. We hebben er lang over nagedacht, maar uiteindelijk was onze conclusie dat we helemaal niet bezig willen zijn met ons afvragen waar we allemaal wel of niet naartoe kunnen. Dat is gewoon niet de manier waarop we onze vakantie willen vieren.

We zijn ons er terdege van bewust dat de kans dat ons echt iets zou overkomen maar heel klein is, maar toch, met alles wat er speelt zouden we niet relaxed door Bangkok lopen.

Afgelopen week zag het er nog naar uit dat de situatie alsnog snel opgelost zou zijn, maar toch vinden er nog incidenten plaats. Jammer, maar helaas. Nou ja, Vietnam is ook leuk!

Jeroen
13 jaar geleden
·
#7057
Wij gaan komende zomer ook naar Vietnam.
Wanneer zijn jullie van plan te gaan?

Op de terug weg hebben wij in principe nog 2 dagen Bangkok gepland, maar wanneer het dan nog onrustig is in Bangkok da kunnen we altijd nog uitwijken.

groetjes,
Ynes
13 jaar geleden
·
#7058
Wij vertrekken over 2 weken (25 mei). Eerst 2 dagen Dubai, dan door naar Bangkok met een snelle overstap naar Saigon. Op de terugweg hebben we 1 nacht in Bangkok (komen 's avonds aan, en vertrekken de volgende ochtend vroeg). We verblijven dan een nachtje in een hotel dicht bij het vliegveld.

Jeroen
13 jaar geleden
·
#7059
Wij vertrekken 10 juli naar Thailand/Maleisie. We vliegen op Kuala Lumpur en pakken daar een aansluitende vlucht naar Bangkok
Het plan is om meteen na aankomst in Bangkok ('s avonds) de auto te pakken en naar Kanchanaburi te gaan.
Hiervandaan afzakken naar Surat Thani en dan met de boot naar Ko Samui.
Daarna vliegen naar Chiang Mai en dan weer door naar Maleisie.
Vind het erg moeilijk om in te schatten hoe (on)veilig dit schema is. Thailand toch maar overslaan, dus gelijk in KL uitstappen en daar maar vakantie vieren?
Wat zouden jullie doen?
13 jaar geleden
·
#7060
Iedereen moet zijn eigen afweging maken. De kans dat ons of jullie persoonlijk iets gebeurt blijft vrij klein. Het is er geen burgeroorlog tenslotte. Wij hebben besloten Thailand helemaal over te slaan omdat we ons er niet lekker bij voelen, maar anderen gaan gewoon naar een ander deel van Thailand, zoals jij voorstelt.

Geen idee wat voor jullie het juiste antwoord is.

Jeroen
13 jaar geleden
·
#7061
Wij vertrekken 1 juni en vliegen 2 juni door naar Hanoi (Vietnam) waar we twee weken verblijven. De laatste week van ons verlof zouden we naar Surat Thani vliegen om nog een weekje in Ko Tao te verblijven. Zou niet weten waarom in Zuid - Thailand zou moeten vermijden? We hebben er echter nog geen hotel geboekt en zullen daar tot het laatste mee wachten, dan kunnen we nog doen wat we willen moest het overal plots slecht gaan.

Hopelijk komt er een eind deze situatie, want het duurt toch wel erg lang!
13 jaar geleden
·
#7062
Ja het is wel raak het de laatste maanden in Bangkok...
Wij hebben ondertussen al heel wat van Bangkok gezien, ook de absoluut niet toeristische dingen...
Dus wij kiezen ervoor om vanaf het vliegveld meteen een taxi te nemen naar Kanchanaburi...
Voor € 30,- zijn we daar, is duurder dan hoe we anders reizen, maar met een klein meisje durf ik Bangkok ook niet zo goed in...
Na een weekje vliegen we dan naar Vietnam (Nha Trang) voor een aantal dagen strand, en bezoek aan goede vrienden die daar dan vakantie aan het vieren zijn...
Na een klein weekje in Vietnam gaan we weer terug naar Kanchanaburi...
Beetje saai programma, maar we willen niet te veel reizen met onze dochter van net 2...
En in Kanchanaburi hebben we veel vriendinnen zitten waar we graag tijd mee door brengen...
Een homestay zit er voor ons dit jaar dus wel weer in :D

Ik hoop dat we weinig te zien zullen krijgen van de demonstaties, als je het met dat geweld zo nog wel kunt/mag noemen...
Er zijn trouwens verkiezingen uitgeschreven voor Oktober...
Eind september legt het huidige kabinet de functie neer...
Volgens de Bangkok Post
13 jaar geleden
·
#7063
De headline van de Bangkok Post is op dit moment "BANGKOK WARZONE". Er zijn vandaag weer 7 doden gevallen, en meer dan 100 gewonden. Wij vertrekken over 9 dagen, en zijn blij dat we hebben gekozen om door te vliegen naar Vietnam! Dit is echt niet in een paar weken opgelost, en zelfs als de protesten voorbij zijn blijven de onderliggende problemen bestaan.

Jeroen
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!