zondag 09 februari 2014
  26 Replies
  10.8K Visits
  Subscribe
Iemand tips voor leuke accommodatie aan strand Sihanoukville? Lekker relaxed zonder disco's en dergelijke.Ik wil eigenlijk ook graag naar Ko Rong of Ko Samloem.Iemand daar geweest en is het echt zo mooi dat het de zeer hoge prijzen van 50 euro per nacht voor een simpele hut waard is?
Maakt me op zich niet uit die prijs te betalen voor met name de ambiance maar het moet dan wel de erg moeite waard zijn anders zijn vooral ook de kinderen net zo blij met een verblijf op een Thais eiland met dagtrips naar mooie (snorkel)plekjes.
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#15207
Helaas nog niet maar als je nog even geduld hebt tot eind april kan ik je wel helpen. Wanneer gaan jullie? wij eind maart.
10 jaar geleden
·
#15208
Juli,dus laat maar weten als je er geweest bent.Alvast bedankt.
9 jaar geleden
·
#15209
Ook ik ben op zoek naar leuke accommodatie voor deze plaatsen! Dus alle tips zijn welkom!
9 jaar geleden
·
#15210
Op Koh Rong bleven we in paradise bungalows. De goedkope bungalows zou ik niet aanraden met kinderen de duurdere wel. We vonden treehouse ook leuk (paar keer gegeten).
9 jaar geleden
·
#15211
wij zijn in juli op Koh Rong geweest. We verbleven beachfront bij Paradise Resort. Vond de bungalow erg prijzig voor wat je er voor kreeg ($65 per nacht) Er was een tweepersoonsbed en de overige bedden waren een soort tafel waar een matras op gelegd werd. Erg hoog voor de kinderen. De bungalow was niet regenseizoenproof en 's nachts moesten we de bagage afdekken voor de regen.
Desondanks hebben wij een heerlijk verblijf gehad op Koh Rong. Sihanoukville kan ik je niets over vertellen.
9 jaar geleden
·
#15212
Zelf uiteindelijk op Ko Rong Samloem geweest bij Saracen bay resort.Ik vond veruit de beste bungalows op het eiland en op het beste stuk strand.Lazy beach was ook prima maar minder luxe.Wel een prima restaurant daar en ook goed strand.Prijzen voor bungalows zijn behoorlijk hoog in vergelijking met Thailand maar je zit wel op (nog) onbedorven stranden.Prima eten bij de diverse restaurants die we bezochten en overal erg relaxed.Enig nadeel zijn de zandvliegen die mij hlemaal lek hebben gestoken(meer dan 500 beten! in 6 dagen).Wonderwel werd de rest van ons gezelschap nauwelijks of niet gestoken dus niet per definitie een reden hier niet heen te gaan.Wel vooraf accommodatie reserveren want de kans is anders groot dat je nergens terecht kan.Mocht je per vliegtuig arriveren in Sihanoukville dan niet een busticket(6 dollar pp) kopen op het vliegveld voor de bus maar een taxi nemen buiten de poort.Scheelt aardig wat geld ,als je met een paar man bent tenminste.
Catamaran van Ko Rong dive center is een perfecte snelle manier om beide eilanden te bereiken(40 minuten).
9 jaar geleden
·
#15213
Dank voor de tips! Saracen zier er erg goed! Hebben jullie vooruit betaald en is dat toen goed gegaan?

Die vlooien klinken behoorlijk vervelend.. Vandaar dat we ook maar 3 nachten op een eiland willen zitten. Hielp Deet tegen de vlooien? We komen trouwens uit Kep dus gewoon met de bus :-)

Iemand nog tips voor Sihanoukville? Ik heb nu otres lodges geboekt (maar kan ik nog wijzigen, want echt geweldig lijkt het me niet...).
9 jaar geleden
·
#15214
Slechts een nacht in Sihanouk verbleven om de volgende ochtend de ferry te pakken in hotel Moon Julie. Behoorlijk sfeerloos en waardeloos ontbijt maar goed we hoefden alleen maar te slapen.Wij hebben ervoor gekozen alleen op het eiland te verblijven omdat het er fantastisch was en waarom dan nog een paar nachten op een ander strand gaan zitten? Beter kan het niet worden toch? Wij zijn wel een middag in Sihanouk op het strand geweest en vonden het vervelend met constant masseuses,armbandverkopers en bedelaars die redelijk drammerig bezig waren.
Heb Saracen geboekt via hun eigen website en de helft vooruit betaald met creditcard.Heb ze mijn code gegeven en bedrag werd netjes afgeboekt.Geen problemen dus ondanks dat het een beetje rare manier van doen is.Je kunt ook via bank overmaken maar dat is duurder.De mensen van het resort zijn erg vriendelijk en behulpzaam.Geven extra matras en muskietennet gratis bij de bungalow(normaal zijn ze tweepersoons).
Je loopt overigens in 20 a 30 minuten naar de andere kant van het eiland(lazy beach).Leuke wandeling door de jungle.
Deet schijnt te helpen tegen de zandvliegen maar dan moet je echt vanaf de eerste minuut smeren en bijhouden.Maar nogmaals,ik zat onder en mijn dochters die normaal door elke mug gestoken wordt hadden geen enkele beet ondanks dat ze de hele dag op het strand waren en niet ingesmeerd.
Wil je een nog onbedorven eiland beleven(is in Thailand b.v. niet of nauwelijks meer te vinden) dan zou ik gaan en genieten van de rust,de neushoornvogels in de bomen en de prachtige(ondiep,geen golven)zee en het witte strand.Waarschijnlijk is het hier over 5 a 10 jaar dezelfde kermis als op de meeste Thaise eilanden tegenwoordig.Niet mijn ding maar ik weet dat veel mensen het geweldig vinden om overspoeld te worden met luxe resorts met zwembad(zee????),disco's en seven elevens op elke hoek van de straat. Laatste tip.Neem wat extra's mee van het vaste land want er is niets te krijgen buiten het eten dat de diverse restaurants aanbieden.Dus een snoepje,chipje voor jezelf en de kids is er niet of nauwelijks.
9 jaar geleden
·
#15215
Bedankt voor het uitgebreide antwoord! We willen idd gaan voor het 'onbewoonde' (of althans nog niet al te ontwikkelde) eilandgevoel. We twfijelen over de duur ivm de leeftijds van onze kinderen (dan 3 en 5). Volgens mij is er voor hen niks te beleven (wat prima is dus!) maar ik weet niet of een week dan niet te lang is.. Vandaar het idee een paar dagen naar Sihanoukvile te gaan ook. Dat en de zandvliegen (geen zin om hen volle bak te moeten insmeren altijd).
9 jaar geleden
·
#15216
Volgens mij zitten die vliegen ook op de stranden van het vasteland......Effe uitzoeken op tripadvisor.Er is idd niets te doen maar kids willen toch alleen maar zwemmen.Water is fantastisch,echt heel lang ondiep dus erg geschikt voor je kleintjes.
Verder hangt er her en der een schommel en een touw,is er een zoetwaterbassin aan het noordeind van het strand waar je in kunt badderen(water komt van kleine rivier met waterval).Het resort(freedom island) dat er bij hoort is vreselijk maar het is leuk om daar een keer te gaan zwemmen. Verder is het leuk een boottochtje te maken naar het vissersdorp op het eiland.Heel leuk om rond te wandelen en wat te eten.
9 jaar geleden
·
#15217
Ok, we zijn weer aan het twijfelen :-)

Waren er trouwens andere kinderen op Koh Rong toen jullie er waren?
9 jaar geleden
·
#15218
In Shinoukville vonden wij de stranden niet echt leuk maar wij logeerden in het Orchidee guesthouse. Dat was wel een fantastische plaats voor met de kinderen.In Koh Rong zaten wij eerst in Monkey Island. Maar het was er druk en eigenlijk veel geld voor een vuile kamer (nochtans zijn wij zeker niet zindelijk op dat gebied). Al wandelend ontdekten we dan later het Pura Vita resort, ongeveer een 30 minuten van waar de boot toekomt. En dat was echt het paradijs, een verlaten strand, een beetje verder een kleine inham met een ondiepe stroming waar onze kinderen uren gespeeld hebben. Voor een kamer (wel 4 persoonskamer) betaalden we evenveel als in het andere op het eiland. We zijn geen strandliefhebbers maar we hebben daar echt enkele dagen genoten van de rust en de natuur.
Wel zijn er op dit eiland zeer veel zandvlooien. Je preventief insmeren met babyolie zorgt ervoor dat je veel minder beten hebt.
9 jaar geleden
·
#15219
Bij ons waren er wel wat kinderen. Alleen geen Nederlandse kinderen. Waren wat Japanse kinderen.
9 jaar geleden
·
#15220
Wij zijn tijdens 5 dagen op Koh Rong een keer andere westerse kinderen tegen gekomen. Er zijn wel veel lokale kinderen om mee te spelen en je kunt bijvoorbeeld naar het schooltje.
9 jaar geleden
·
#15221
Pfffffff ,wat n vragen.... Waren er kinderen? Er zijn kinderen als ze er zijn toch? Als je kindergarantie wil moet je naar club med gaan! Regelmatig vraag ik me af of de mensen op dit forum wel zo avontuurlijk zijn als ze pretenderen. Het lijkt er soms op dat ze eigenlijk normaal voor Salou oid zouden kiezen maar omdat het zo avontuurlijk is naar Azië gaan. Het lijkt dat het wel zoveel mogelijk als thuis moet zijn...... Geniet nou eens een keer van al het gedoe en de bultjes die je nu eenmaal krijgt als je uit je comfortzone stapt.
9 jaar geleden
·
#15222
Club med. Natuurlijk. Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb...! Ik ga meteen boeken. Bedankt voor de tip!

Vorig jaar in Thailand zijn wij bijna geen andere kinderen tegen gekomen in de guesthouses en dat heeft zeker wel een stempel gedrukt op de vakantie. Althans voor mij dan. De hele tijd sussen, ze vervelen zich sneller etc. De keren dat er andere kinderen waren gingen beter (dan waren ze niet de enige schreeuwlelijkerds en was er vermaak).
9 jaar geleden
·
#15223
En heb je weleens een Aziatisch kind horen dreinen en zeuren de hele dag? Nou ik niet... Helaas is mijn Hollands addergebroed iets anders uitgevallen... Die van mij kunnen dreinen en zeuren als de beste! En dat is niet altijd fijn in een uber geweldig hip rustiek authentiek guesthouse waar zij de enige kinderen zijn... De aanwezigheid van een paar andere kinderen doet wonderen en voorkomt een hoop ellende, vandaar mijn vraag. Zeker mijn zoontje van 3 die last van heimwee heeft (jaja een topcombi: reislustige ouders met kind dat zijn speelgoed mist) kan de eerste week voor wat extra uitdaging zorgen. Geen reden om thuis te blijven, maar wel reden tot goede voorbereiding (uitleggen, speelgoed mee, bestemming, uitjes).

Wij zijn trouwens serieus de 1e ochtend in het met geweldige Tripadisor ratings bekroond resort Amber (Ko chang) aangesproken door de eigenaar op het gehuil van ons zoontje. Hij huilde toen echt net 1 minuut en we waren met zijn 2en druk bezig hem te troosten. En waarom hij huilde? Omdat hij honger had! Niet de makkelijkste eter als hij is stond er niks op de kaart wat hij lustte. Pannekoeken (zo in elkaar gedraaid met bloem, melk en suiker) wilde het restaurant niet maken.. Anyway we hebben ons dus de hele tijd opgelaten gevoeld aan het zwembad. Totdat er een ander gezin arriveerde wiens geluid ons geblere ruim overstemde :-)

En nu ik toch bezig ben.... Het eten!! Ik had geen wonderen verwacht van onze fijnproevers, maar dit...? Onze dochter heeft overleefd op melk, bananen, yoghurt en heel soms een pannekoek. Ons zoontje lustte daarnaast ook nog de 7-11 koekjes. Echt serieus! Thuis eten ze super (ok, op het avondeten na dan) en daar helemaal NIKS!

En had ik de jetlag al gehad? Heen ging nog wel, maar terug....

En toch gaan we weer in december. Ik heb er zin in!
9 jaar geleden
·
#15224
Haha Francine. Wij zijn met de kinderen naar India geweest. De jongste was toen 2 en wou ook slecht eten. Ik had een paar zakken penne meegenomen. Is makkelijk te maken en als je er voor betaalt is alles mogelijk in India.
Het eten in Cambodja afgelopen zomer was echt helemaal prima. De kinderen zijn inmiddels 5 en 7 dus gaat het allemaal een stuk makkelijker.
Gelukkig passen onze kinderen zich snel aan en spelen ze voornamelijk samen.

Afgelopen jaar hebben de kids een eigen tablet gekocht van hun spaargeld. Wat een uitkomst. Spelletjes, filmpjes, muziek. Lange vlieg, bus of taxiritten waren geen probleem meer. Voor de rest gaat er bij ons weinig speelgoed mee. We nemen altijd kleurboeken mee en stiften en je hebt tegenwoordig veel stickerboeken met achtergronden van kastelen, dierentuinen etc. Nintendo en tablet en meer is er bij ons niet mee gegaan naar Cambodja.
9 jaar geleden
·
#15225
Ha, ha, bij ons zijn ze inmiddels alweer bijna 10 en 14, da's wel weer wat makkelijker hoor, alhoewel dat eten soms toch wel een dingetje blijft.
Bij ons doen de p's het erg goed, pasta's, patat, pannenkoeken en natuurlijk ook yoghurt, hamburgers en soms komt er iets wilds voorbij, maar dat valt meestal tegen.
Ik moet ook soms wel lachen over hoe ze de dag indelen, als ontbijt een pannenkoek of een gebakken eitje, als lunch, pasta en voor het diner een pizza, die was ik even vergeten bij de p's. De volgende dag worden de gerechten weer wat gehusseld:)
Ik ben eigenlijk al lang blij dat ze eten en verder niet zeuren, ik laat ze maar en stop er op zijn tijd gewoon wat extra fruit in, dit is ook totaal geen probleem in die landen.
Voor de jongste bestel ik trouwens gewoon kale pasta en daar doen we dan tomaten ketchup overheen.
Andere kinderen hebben ze gelukkig niet nodig op vakantie, waarschijnlijk om dat ze het hele jaar niet naar elkaar omkijken en elkaar weer ontdekken op vakantie, dit gaat super goed, ik zou zelfs willen dat dit thuis ook zo ging.
9 jaar geleden
·
#15226
Vraagje aan Laurens ivm saracen bay op koh rong Samloem. Lijkt me een leuk verblijf ! Op de foto's is het niet echt duidelijk .....maar zijn die bungalows open van boven...waar die boog zit? Of zit daar nog glas voor? Boven de terrasdeur en boven achterkant van bed
Thx voor de info!
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!