donderdag 26 oktober 2017
  57 Replies
  7.8K Visits
  Subscribe
Wij reizen voor ideeën voor de volgende vakantie in ons hoofd weer eens de hele wereld over...

Nu kwamen we uit op een uitstapje naar Cambodja en wel naar Siem Reap.

Is het de moeite waard om vanaf BKK een uitstapje van paar dagen te maken naar Siem Reap (tickets zijn betaalbaar voor dit traject).

Wat is hier allemaal te doen (behalve de tempels), nog leuke activiteiten?

In reisverslagen op deze site kwam ik tegen:
- circus (voorstelling in avond) maar hoe leuk is dat met tieners?
- paardrijden: echt super maar valt af aangezien we niet allemaal onder de 90 kg zijn...

Dus, iemand ideeën?
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#25408
De tempels kan je twee dagen voor uittrekken.

Verder... massage? markt? Die zijn ook leuk, maar daar vul je de dag niet mee.
Eerlijk gezegd... moet je altijd wat op de planning hebben?

Ik kan me wel vermaken met het "van de kaart af" lopen.
Dan kom je op de meest wonderlijke plaatsen terecht.
6 jaar geleden
·
#25409
De tempels! Ook met kinderen erg gaaf om te bezoeken. Daar kan je je zeker 2 a 3 dagen mee vermaken. Helemaal als je dagen niet te lang maakt en 's middags afkoelt bij het zwembad.

Verder is Siem Reap het toeristische centrum van Cambodja dus zijn er inmiddels ook genoeg andere activiteiten om te ondernemen.
6 jaar geleden
·
#25410
Dank voor jullie reacties!

Nee, ik hoef niet van te voren alles op de planning te hebben maar ik heb me nog niet eerder in Siem Reap verdiept... wist dus niet wat er nog meer te doen was/ of er nog meer te doen is dan tempels (en dat het dus het toeristisch centrum van Combadja is, wist ik niet).

Een dagje niets doen is ook lekker maar voor een speciaal uitstapje vanuit BKK naar SR voor een paar dagen willen we net iets meer mogelijkheden hebben dan alleen tempels.
6 jaar geleden
·
#25411
Het zijn niet zo maar tempels en het uitstapje meer dan waard!

Ik ben er inmiddels 3 keer geweest, maar ik blijf het betoverend vinden. Ondanks de inmiddels immense stroom toeristen....
6 jaar geleden
·
#25412
Wij zijn er zonder kind geweest, hebben 2 lange en een halve dag doorgebracht bij de tempels....schitterend!!!
Alleen daarvoor naar SR had ik geen probleem gevonden. Ik ben wel een ruïne-nerd...... (zoontje zegt het al sinds zijn tweede 'mama wil oude stenen kijken' :-) ).
6 jaar geleden
·
#25413
Siem Reap: trek minimaal twee dagen uit voor de tempels! Het is een hele groot gebied en ik vond het dailylife tussen de wat meer afgelegen tempels ook erg mooi.

Wat wij verder nog hebben gedaan: de markt, een kookcursus, platteland bezocht (een heel andere wereld dan omgeving Siem Reap), met z'n allen een voetmassage (de masseuses vonden het hilarisch), een centrum waar gehandicapte mensen worden opgeleid tot pottenbakker, houtsnijder, wever, fietsen platteland, fish spa.

Wij hebben trouwens ook heerlijk relaxt bij zwembad en heerlijk gegeten in Siem Reap (1 x bij een Indiaas restaurantje, staat vast in de LP, nog nooit zo lekker Indiaas gegeten)
6 jaar geleden
·
#25414
O jongens, straks komen we nog tijd te kort!! Super deze reacties. Zo te lezen, is het de moeite waard.
6 jaar geleden
·
#25415
eynd, jouw vraag heeft mij ook weer anders laten kijken naar onze reis.
Inderdaad, waarom niet een uitstapje naar een bepaalde stad ipv rond te reizen in het hele land? Goed idee! Ik denk daar, dankzij jouw vraag, nu ook aan. In Noord-Laos rondtrekken en dan doorvliegen naar Siem Reap. De rest van het land komt dan een ander jaar hopelijk.
6 jaar geleden
·
#25416
Leuk om te horen dat je nu anders naar je reis kijkt!!

Wij hebben gisteravond geboekt!! En met de suggesties hierboven hebben we er idd voor gekozen om dit uitstapje te maken. We hebben ervoor gekozen om 3 hele dagen in Siem Reap te zijn. En op onze reisdag komen we al om 11:00 's ochtends op het vliegveld aan dus we hebben in totaal 3 1/2 dag in Siem Reap.

We gaan nu in de meivakantie:
- aankomst BKK in de avond
- 3 hele dagen BKK
- reisdag naar Siem Reap (hebben dan nog 1/2 dag in Siem Reap, het is maar 1 uur vliegen!))
- 3 hele dagen Siem Reap
- reisdag Phuket
- 5 hele dagen Phuket
- dagvlucht terug (hopelijk is dit minder vermoeiend dan nachtvlucht, eenmaal thuis kunnen we meteen bed in, maandag gaan de kinderen weer naar school...).

Samengevat: stad, tempels en strand!

Het lijkt wat heen en weer gevlieg maar de tickets waren zo danig dat dit een leuke optie was. We hebben ook strand in Cambodja overwogen. Maar vanuit Siem Reap waren de tickets heel duur en om nou 10 uur in een bus te zitten vonden we beetje zonde van de tijd. Dus helemaal naar Phuket is nu goedkoper en sneller...

We kijken ernaar uit!
6 jaar geleden
·
#25417
Klinkt hartstikke leuk! Jullie gaan dus twee weken?
Ik heb voor de zomer ook een retourtje BKK geboekt, we hebben 20 dagen.
Ik ben vandaag de hele ochtend bezig geweest met een route waar ik Siem Reap dus ook in heb gezet.
6 jaar geleden
·
#25418
Yep, twee weken. Onze meivakantie is 2 weken en omdat ze sinds vorig jaar allebei op dezelfde middelbare school zitten, hebben we nu ook weer eindelijke [u:28uandmh]dezelfde[/u:28uandmh] 2 weken vrij!!
6 jaar geleden
·
#25419
Even over het hoofd gezien... aan Cambodja zijn visumkosten verbonden.

Dus voor anderen die overwegen een paar daagjes naar Cambodja te gaan: visumkosten zijn 35-40 dollar pp.

Wij hebben inmiddels geboekt...
6 jaar geleden
·
#25420
Ik zie zojuist dat toeristen visum 30 dollar is. De duurdere visa (zie post hierboven) zijn andere dan toeristen visa. Bijv. met mogelijkheid te verlengen etc. .

Iemand al ervaring met visum on arrival? Ik lees dat dit gepast in US dollars betaald moet worden, geen pin opties?? Wie weet dit toevallig?
6 jaar geleden
·
#25421
Ik zie zojuist dat toeristen visum 30 dollar is. De duurdere visa (zie post hierboven) zijn andere dan toeristen visa. Bijv. met mogelijkheid te verlengen etc. .

Iemand al ervaring met visum on arrival? Ik lees dat dit gepast in US dollars betaald moet worden, geen pin opties?? Wie weet dit toevallig?

Cambodja is voor mij al 10 jaar geleden dus dat kan ik me niet meer precies herinneren, maaar afgelopen jaar in Vietnam was het idd betalen in USD. Je kreeg wel wisselgeld (in USD). Denk dat voor Cambodja ook geldt, voor dit soort gevallen pinnen wij USD op schiphol.

10 jaar geleden kon je trouwens in cambodja bijna alles ook in usd betalen.
6 jaar geleden
·
#25422
Laten we nou net vanaf Brussel vertrekken...

Maarreh ik zou denken dat dollars pinnen heel duur is.... zeker op Schiphol.

Tijdje terug had ik het eens uitgezocht. Goedkoopste opties zou aan het Rokin zijn in Amsterdam (alleen handig dus als je daar eens toevallig bent). Tweede goedkoopste optie was vervolgens dollars reserveren bij GWK en dan ophalen. Dit kan op diverse plekken in NL.

Goed te weten dat in het land zelf kennelijk ook veel in dollars gaat.
6 jaar geleden
·
#25423
In Vietnam was gepast betalen idd niet nodig. In Cambodja (Siem Reap) was dat wel de bedoeling. Nieuwe niet gekreukelde briefjes (USD) gepast tussen het paspoort met alle formulieren en pasfoto's inleveren en je krijgt je paspoort met super coole stempels weer terug. Volgens mij is daar geen pin. In NL bij de GWK krijg je sowieso nieuwe niet gekreukelde briefjes, dus ik zou ze zeker van tevoren halen. En gelijk wat extra voor de taxi etc... In Siem Reap betaal je eigenlijk alles met USD.
6 jaar geleden
·
#25424
@eynd14: In Brussel kun je ook dollars pinnen op de luchthaven, hoor. Al vaak gedaan, maar eerlijk gezegd nog nooit naar de kosten gekeken...
6 jaar geleden
·
#25425
O, visum kosten, daar had ik zo niet eens aan gedacht! Voor ons ook alweer zo'n 10 jaar geleden, destijds Cambodja varend binnen gekomen en inderdaad ook gepast in 'crispy fresh dollars' moeten betalen. Toen was het een hutje aan de rivier, kan best zijn dat het nu heel modern is, maar dat zou me enorm verbazen. Het land via luchthaven binnen komen is natuurlijk altijd anders, voordeel is dan wel vaak dat er gepind kan worden (hoewel dat ook vaak pas ná de douane is dus daar durf ik nooit op te gokken).

Wij pinnen ook altijd gewoon dollars, nog nooit naar de kosten gekeken, maar kan me niet voorstellen dat ik het de moeite ga vinden om speciaal daarvoor naar een GWK te gaan rijden.

Tof dat jullie naar SR gaan!! Zou graag nog eens terug gaan (maar dat zeg ik vaker en doe het zelden :-) )
6 jaar geleden
·
#25426
Ik had ooit een uitzending van kassa of radar hierover gezien. Dat pinnen dus heel duur was. Kan nu alleen info vinden over geld wisselen op Schiphol (en dat dat dus heel duur is).

Kon wel volgende klacht van iemand vinden: https://www.klacht.nl/dollars-pinnen-op ... fzetterij/

Maar dus niet het item wat ik in mijn hoofd had. Het ging wel om dit soort bedragen en dat vond ik dus wel de moeite om elders geld te halen (en aangezien het werk zo goed als boven het station zit... is het voor ons niet om).
6 jaar geleden
·
#25427
Als ik kijk naar de site van abnamro kost het 3.25 bij bedragen tot 200 euro.
Daarboven dus niets.

Pinnen in het buitenland is 2.25 met koersopslag van 1.2%.

Daar zit dus nauwelijks een verschil in.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!