woensdag 03 april 2013
  4 Replies
  7.1K Visits
  Subscribe
Wij twijfelen of we een weekje naar Siem Reap gaan. Angkor Wat moet je een keer gezien hebben maar het lijkt me ook leuk om een stukje platteland mee te pakken. Wie weet er een leuk plekje/homestay? Tot nu toe heb ik wel iets in Kampong Thom en Kampong Cham gevonden maar dat is een behoorlijk eind weg.

Ook andere niet-tempel-uitstapjes-tips in Siem Reap zijn van harte welkom.

Dank dank
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#13032
Acht jaar geleden (zucht....) heb ik een tijdje lesgegeven bij Salariin Kampuchea (scholen in Cambodja) in Siem Reap, wat geregeld werd door een Nederlandse en een Zwitsere. De Zwitserse had een relatie met Chai

(http://www.tripadvisor.co.uk/Attraction ... vince.html)

Hij is tegenwoordig een (betrouwbare) gids, maar weet misschien ook wel een homestay in de buurt van Siem Reap (of jullie gaan bij zijn ouderlijk huis langs :-).
10 jaar geleden
·
#13033
Via de Nederlandse eigenaar van Baca Villa ( http://www.baca-villa.com/nl/ ) hebben wij een dag met een jeep door het platteland geboekt.
We bezochten tempels, lokale dorpjes, school en dat soort dingen. was erg leuk om te doen en gaf een beeld van het echte Cambodja.
Voor de kinderen (7 en 11 toen) was het erg gaaf om met de lokale dorpskinderen te spelen en een uurtje "engelse les" mee te doen op school.
na de les tandenpoetsen met de hele klas bij de pomp op het "schoolplein" en dan balletje trappen..
10 jaar geleden
·
#13034
Hoi,

Wij hebben ook met Jan (eigenaar Baca Villa) die tocht gemaakt, was inderdaad super! Het "echte" Cambodja.
We hebben ook 1 nacht bij Jan geslapen, dat was gezellig... maar, omdat het ruim boven de 30 gr was en de stroom was uitgevallen zodat de airco/fan het niet deed vonden wij het toch verre van comfortabel en hebben een hotel met zwembad opgezocht.
Het "echte" Cambodja hebben wij (behoudens de trip met Jan) niet rondom Siem Reap gevonden, helaas wel het massa toerisme........
Rondom Battambang en in de provincie Ratanakiri hebben we wel het authentieke Cambodja gezien en dat was echt gaaf! (zie ook ons reisverslag elders op deze site).

Succes met Keuzes maken,
Gr saskia
9 jaar geleden
·
#13035
Voor het meer authentieke Cambodja zou ik ook de omgeving van Battambang aanraden, ga bv van hieruit naar Wat Ek Phnom, waarbij je door prachtige kleine dorpjes komt en de lokale mensen bezig ziet met het leven van alledag (een oude roeiboot opknappen, rijstpannenkoekjes maken, de lokale ijscoman, schooltjes, enz... mensen vinden het super als je even stopt om een kijkje te nemen en een praatje te maken).

Ik weet niet hoe dit nu is, maar in 2008 hebben we onderweg naar Kbal Spean (onderdeel van Angkor, ongeveer een half uur met de tuktuk vanuit Angkor Wat) ook veel echt Cambodja gezien, bv de zelfgemaakte klei-oventjes waar mensen bij zaten te ontbijten en verder was toen een tocht naar Kompong Phluk een avontuur. Dit dorpje was destijds gedurende het droge seizoen alleen bereikbaar via een slecht begaanbaar pad achterop een motorbike, wellicht dat tegenwoordig ander (kindvriendelijker) vervoer mogelijk is. In de regentijd kon je er ook per boot komen via het Tonlé Sap meer. Een boottocht over dit meer vond ik trouwens ook bijzonder, langs enkele vissersdorpjes die letterlijk IN het water stonden, op palen gebouwd. Maar wellicht is dit nu te toeristisch?!

Voor meer info/uitgebreider verslag zie: http://www.magicphotoworld.com/foto-ove ... /the-north" onclick="window.open(this.href);return false;

groetjes,
Yvonne
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!