dinsdag 09 september 2008
  21 Replies
  43.7K Visits
  Subscribe
Eng onderwerp, maar wel interessant. Zoals ik hier en daar al noemde is onze jongste Imme nogal een heerlijk beweeglijk, energiek en luid meisje. Zolang ze daar de ruimte voor krijgt, is dat geweldig. Maar als ze lang geremd moet worden in haar bewegingen en volume, wordt ze daar toch wel ongelukkig van. Begrijpelijk. Tijdens lange vluchten is dat niet fijn.

Voor onze eerste reis hebben we de huisarts gevraagd om rustgevende- of slaapmedicatie voor tijdens de vlucht. Dit kregen we, zoals verwacht, niet. Wel kregen we een middel tegen reisziekte op recept, wat een rustgevende bijwerking zou hebben. (De naam ben ik vergeten) We hebben het uitgeprobeerd, maar het werkte niet. Ook hebben we Valdispert uitgeprobeerd, helaas ook zonder resultaat.

Zijn er ouders die tips hebben? Of blijft het tijdens die lange vluchten (of lange autoritten tijdens andere vakanties) een kwestie van doorbijten voor haar, voor ons en voor medepassagiers?

Alvast bedankt!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4366
Hallo Els,

Ik weet dat er verschillende homeopathische middelen op de markt zijn. VSM heeft een groot assortiment, wellicht zit daar iets tussen.
Een behoorlijk alternatief middel, maar waar wij goede ervaringen mee hebben, zijn druppels van de Bach bloesem therapie.
Onze zoon Kitt was als baby zeer angstig, maar ook druk. Ik werd geattendeerd op deze druppels. Ik vond het wel wat zweverig klinken, maar heb
toch druppels laten samen stellen (kun je ook zelf doen, er zijn voldoende sites die goed uitleggen hoe dat te doen en de druppels zijn verkrijgbaar bij bijvoorbeeld de Tuinen) en wij hadden de indruk dat het werkte. Je hebt ook Bach Rescue Remedy, een kant en klare spray/druppels, ik weet
niet of die perse voldoet, maar wellicht het proberen waard.

Groeten,

Chila
15 jaar geleden
·
#4367
Leuk onderwerp, maar inderdaad vrees ik dat je via de dokter niets kunt krijgen, wel raade hij ons aan om een suppo half uurtje voor de vlucht op te steken. Blijkbaar zit daar ook een kalmerend middel in.
Ook Dr. Vogel heeft homeopatische rustgevende druppeltjes, maar heb ik nog niet geprobeert.
15 jaar geleden
·
#4368
Ook wij houden ook ons zeer aanbevolen voor goeie tips. Als ik ergenes tegen op zie is het eigenlijk met name de lange vliegreis en dat de kinderen ziek zouden worden. Onze twee kleintjes zijn net als zo als Els beschreef erg beweegelijk en slapen doen ze ergens anders niet echt gemakkelijk. We zijn met onze jongste zoontje 1 jaar een aantal maanden naar Gran Canaria gegaan. We kwamen 's avonds 23.30 aan maar hij heeft geen minuut geslapen. En was aan boord best jengelig.Dus...... als er een middeltje is om ze hierbij te helpen zou ik daar niet rouwig om zijn. Ik snap enerzijds wel dat een huisarts niet snel iets kalmerends voor schrijft , anderzijds vraag ik me af als het gaat om éénmalig / tweemalig gebruik wat er op tegen is? Zijn er gevaren/ riscico hiervan bij jullie bekend?Over die homeopatische mddelen twijfel ik. Vaak moet je toch al een een aantal dagen van te voren beginnen.
Ik ben zelf snel wagenziek dus neem wel een primatourtje als ik vlieg, hier wordt ik altijd wel suf van. Vraag me af mogen kinderen dit ook hebben? Zo ja van af welke leeftijd.
ps wat is suppo?
15 jaar geleden
·
#4369
"poepsnoepje" = suppo
15 jaar geleden
·
#4370
Ik denk dat de arts promethazine heeft voorgeschreven. Dit is inderdaad een middel tegen reisziekte, overigens ook tegen allergieen, dus sowieso handig om te hebben. De bijwerking is dat het slaapverwekkend is. Het middel kun je beter niet aan kinderen onder 1 jaar geven.
Wij hebben het onze dochter, toen 1,5, ook gegeven en ze heeft er prima op geslapen. Maar elk kind reageert anders natuurlijk.
Primatour werkt ook goed, ik slaap er zelf altijd heerlijk op :-). Kinderen vanaf 2 jaar mogen het hebben.
Met homeopathische middelen heb ik geen ervaring maar is natuurlijk ook een goede optie.

Groetjes,
Roos
14 jaar geleden
·
#4372
Wij gaven onze zoon de vorige keer tijdens de vlucht naar Nieuw-Zeeland Melatonine.

Melatonine is een stofje dat van nature in het lichaam wordt aangemaakt. Het zorgt ervoor dat je lichaam het juiste dag- en nachtritme vasthoudt. De pilletjes die je hiervoor kunt krijgen bevatten een iets hogere dosering en zorgen er dus voor dat je slaperig wordt. Volgens mij (en volgens mijn huisarts) kan het geen kwaad om dit aan een kleintje te geven, mits natuurlijk met mate.

Voor meer info, zie http://www.melatonine.nl/melatonine.nl/ ... onine.html
14 jaar geleden
·
#4373
Primatour!
Word ik zelfs suf van. En dan gewoon ietsje meer dan voorgeschreven.
Een uurtje voor je het vliegtuig ingaat toedienen en dan af en toe bij blijven geven.
Moet volgens mij prima werken.
14 jaar geleden
·
#4374
Probleem idd.
Misschien weet ik wat, ik had voor we naar Mexico vertrokken en middeltje van de huisarts gekregen wat als bijwerking slaperigheid had en dat was voor allergische reacties. Ik heb het flesje nog staan en zal kijken hoe het heet; ik geloof "fenestil" (ha ha in de naam zit het woord STIL) Ik kan niet zeggen dat ze er echt slaperig van werden maar ze hebben wel geslapen en ik weet natuurlijk niet of dat anders ook was gelukt....
Ik kijk het na, en zal het corrigeren als de naam niet klopt natuurlijk!
Marjan
14 jaar geleden
·
#4375
@ Jan & Marjan

Ik heb mijn dochter Soetkin ook Fenistil moeten geven tijdens de jeuk voor de waterpokken, maar ze werd er mijn inziens niet bepaald rustiger van hoor.

MVG,

Kelly
14 jaar geleden
·
#4365
Hoi hoi,
Heb zelf goeie ervaringen met Bach rescue druppels.
Pakte ze zelf ook toen ik met de nachtvoedig van onze jongste van 4 tot 5 wakker was geweest en dan vervolgens niet meer kon slapen. Dacht telkens, dit kan niet van 2 druppeltjes en het volgende moment werd ik om 7 uur wakker... toch in slaap gevallen.
Ook onze kids geef ik het wel eens (voor het zwemdiploma) of als ze niet kunnen slapen, gedroomd hebben...
Het is volledig onschuldig. Ik heb het zelf voorgeschreven gekregen door een homeopatie arts (en ook vriendin) toen ik zwanger was van onze oudste en bang was voor (alweer) een miskraam. Echt een supermiddeltje. Een must voor het vliegtuig, helaas geen garantie.
We hebben het onze kids ook gegeven tijdens de nachtvlucht naar thailand.
14 jaar geleden
·
#4371
Bedankt voor alle reacties. Erg leuk om te lezen hoeveel mogelijkheden er toch eigenlijk zijn. Tijdens onze laatste reis hebben we niet veel extra's gedaan. Al was onze jongste Imme een week voor vertrek wat koortsig, zodat ik toch een anti-biotica kuurtje heb 'afgedwongen' bij de huisarts. Ook hebben we haar vlak voor de vlucht een paracetamol zetpil gegeven in de hoop dat het de eventuele vliegklachtjes al bij voorbaat wat zou verlichten. De vluchten gingen prima. Maar ik merk ook dat de leeftijd (ze waren nu 3 en 5) daar een grote rol in speelt.

Wat mij betreft blijft dit topic open. Meer tips zijn dus altijd welkom.

Ps. Christl, mooi reisverslag op jullie blog!

Groeten,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

11 jaar geleden
·
#4376
En wat is jullie ervaring met preventief anti biotica meenemen?
11 jaar geleden
·
#4377
De gebruikelijke disclaimer. Accepteer noot medisch advies van internet en van niet artsen. Maar onderstaande info kan wel helpen om een zinnig gesprek met je arts aan te gaan.

Melatonine is het spul dat je lijf zelf aanmaakt om je in te laten slapen. Lichaamseigen dus. Het is in Nederland zonder recept alleen in homeopatische concentratie te krijgen (niet werkzaam dus). In de USA, zijn tabletten van 3 en 5 mg vrij verkrijgbaar. Laat iemand dus wat meenemen als ze die kant uitgaan. Op recept is melatonine overigens wel te krijgen in een normale concentratie. Moet toch lukken met dit verhaal bij je huisarts (of zoek een nieuwe).

1,5 mg (een halve van 3 mg dus) is voldoende voor een kind om lekker in slaap te vallen. Niet gamen of tv kijken net voor het slapen helpt ook, maar ja, hou ze maar eens van die leuke individuele schermpjes af.
11 jaar geleden
·
#4378
Ik ben geen voorstander van zo'n middelen. Onze zoon die zeker niet de rustigste is weet al vanaf hij meegaat op verre reis intussen zo'n 5j hij dus stil en rustig moet blijven zitten.
Kleine kadootjes, snoepjes (oppassen met teveel suiker worden ze misschien nog onrustiger van), ipad, filmpjes, spelletjes, prulletjes,... zijn volgens mij betere opties.
11 jaar geleden
·
#4379
Ik ben geen voorstander van zo'n middelen. Onze zoon die zeker niet de rustigste is weet al vanaf hij meegaat op verre reis intussen zo'n 5j hij dus stil en rustig moet blijven zitten.
Kleine kadootjes, snoepjes (oppassen met teveel suiker worden ze misschien nog onrustiger van), ipad, filmpjes, spelletjes, prulletjes,... zijn volgens mij betere opties.


Mee eens, voor het begin van de reis even goed afmatten en voor de rest veel te doen geven tijdens de reis. Vooral diverse dingen: spelletjes, filmpjes kijken, dingetjes knutselen en snoep zijn altijd dingen die bij onze kids wel goed werken!
11 jaar geleden
·
#4380
Hoi,
Wij hebben Valdispert thuis, homeopatisch, en werkte bij Teije goed. Hij werd er rustiger van waardoor hij beter sliep, maar ook voor ovderdag goed te gebruiken..

Kreeg laatst de tip van Melatonine, van het merk Sleepzz. Gewoon te krijgen bij apotheek of etos. Dit is ook goed te gebruiken bij jetlag.. heb het wel aangeschaft maar nog niet getest, als het goed werkt wil ik het gebruiken om ze in Thailand en terug thuis sneller in hun ritme te krijgen. Kinderen 2 tabletjes, volwassenen 5. Dit is wel meer voor het slapen.. weet niet wat helpt gewoon overdag, misschien toch valdispert? Of je zou nog een homeopatisch arts kunnen raadplegen.. Ben eignelijk ook wel benieuwd naar andere tips voor onze jongste..

Groetjes
Merel
11 jaar geleden
·
#4381
Hoi,
Ik ben ook op zoek gegaan naar produkten, kende Bach Rescue al, maar had die nog niet uitgeprobeerd bij de kids. Ik zie op de site van Sleepzz dat ze ook rustgevende siroop hebben: http://sleepzz.nl/producten/junior-rust-en-slaapsiroop/ Dat vind ik met name interessant omdat onze kids niet zo 'happig' zijn op pillen. Je kunt de siroop ook mengen met water of vruchtensap. En het is een natuurlijke siroop.
Het wordt een beetje kort dag om het uit te proberen (over 2 weken zijn we weg) maar ik ga het wel in huis halen.

groetjes, Ruth
10 jaar geleden
·
#4382
Ik heb het hier vorige week met de huisarts over gehad, helaas wil ze (en terecht ook wel...) in prinicpe niks voorschrijven.Wel heb ik wat tips gekregen over middeltjes die vrij verkrijgbaar zijn (waaronder primatour, de andere tips moet ik even opzoeken). Middeltjes tegen allergische reacties wilde ze niet voorschijven, maar ik heb het idee dat als ik aandring het op zich wel kan. Dit zijn medicijnen die kleine kinderen sowieso mogen krijgen. Ook wees ze me nog op hoestdrank (niet vrij verkrijgbaar) wat door sommige artsen wordt voorgeschreven als slaapmiddel. Zij gaf aan hier geen voorstander van te zijn ivm risico's...

Primatour hebben we trouwens vorige maand naar Frankrijk getest. Helaas.... Om 4uur 's nachts kids wakker gemaakt, pilletje erin en rijden maar. Ze vielen pas 14u 's middags in slaap haha.
10 jaar geleden
·
#4383
Ik ken een bevriend anesthesist die zijn kinderen dus idd dormicum voor een lange vlucht geeft.

Ik zou het zelf meer zoeken in het vooraf afmatten en voldoende vertier mee te nemen en je als ouder er op in te stellen dat van slapen/rust voor jezelf niet veel terecht komt.
10 jaar geleden
·
#4384
Ik vind het persoonlijk nogal vergaand om kinderen 'echte' medicatie toe te dienen om ze rustig te houden, terwijl er vaak op natuurlijke wijze al heel wat kan aan gedaan worden. Dormicum toedienen vind ik echt onverantwoord. Mijn zoontje werd al 2 keer geopereerd en kreeg dit toegediend een uur of 2 voor de operatie en kon hiervan zelf niet meer op zijn benen staan. Hij viel echt zo om, zelfs alleen op het toilet zitten ging niet, hij viel van de pot. Toch werd hij hier niet 'rustiger' van vond ik, hij bleef veel praten en lachen en maakte geen aanstalten om te slapen. Zoiets geef je naar mijn mening niet aan een kind als het echt niet anders kan. Maar dat is mijn mening, ieder doet natuurlijk met zijn kind wat ie zelf nodig acht. Fenistil neem ik zelf al jaren in wegens allergieën en heeft bij sommige mensen erge slaperigheid als gevolg, bij andere mensen prikkelbaarheid, bij andere mensen helemaal niks. Mijn zoontje kreeg het ook bij de windpokken en werd er ook echt prikkelbaar van en zeker niet rustiger, integendeel.

Bach-druppels hebben wij ook nog gebruikt, maar niet voor een vlucht, wel voor andere "stress-situaties" en die doen hun werk goed.
Mijn tip: Geef je een kind minimaal een volledige week voor vertrek (liefst nog langer), geen suikerhoudende producten meer. Dan heb ik het niet over fruit en granen waar natuurlijke suikers in zitten, maar wel over toegevoegde geraffineerde suikers (frisdranken, snoep, koeken, charcuterie,...). Je zal ervan versteld staan hoe rustig je kind opeens is. Ook minder tv, computer, gaming, ed. de week voordien doet wonderen, maar vooral de suikertip doet echt wonderen. Wij doen ook ademhalingsoefeningetjes als ze te wild zijn. Ga voor je kind zitten zodat je op ooghoogte zit, praat rustig en adem samen 10 keer diep in en uit. Lijkt heel stom, maar helpt op het moment wel echt.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!