maandag 21 juni 2010
  8 Replies
  6.7K Visits
  Subscribe
Beste reizigers,
wij hebben 2 jaar geleden onze allereerste verre reis gedaan naar Thailand en het was geweldig!

Inmiddels hebben we een dochtertje van 1 jaar (10 kg) en dit jaar gaan we een kleine maand naar Marokko. Nu zitten we ontzettend in dubio wat we voor draagding voor haar mee moeten nemen.
We zitten te denken aan een [color=#FF0000]rugdrager met bagageruimte[/color] (van 15 of 25 liter??) [color=#FF0080]met zonnedakje[/color] er bovenop en daarbij een lichtgewicht buggy voor in de steden? Heeft iemand daar [color=#4040BF]ervaring[/color] mee? [color=#FF00BF]Kan iemand een merk of type aanbevelen[/color]?
We hebben namelijk echt geen idee.
[color=#000080]En wanneer er iemand iets tweedehands aan wil bieden, hoor ik dat heeeel erg graag![/color]
Hopelijk kan iemand ons verder op weg helpen.
Groeten, Roos
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7665
Hoi Rooz,

Wij hebben een Bergans rugdrager. draagt echt heel fijn, fijne banden, goede heupbanden, incl zonneklepdingetje wat je er af kunt halen. Er zit één vak in waar je een luier en wat kleinere dingen in kunt doen én een afneembaar tasje. Het is deze: http://zoekertjes.baby.be/babydrager//k ... 13630.html (deze is niet van ons!)
Zelf hebben we hem nodig tot half augustus. Daarna mag je hem overnemen.
13 jaar geleden
·
#7666
Wij hadden een Vaude Butterfly. Prima ding, maar veel te onhandig mee nemen als die kleine er niet in zit of even wil lopen. Wij hebben hem verkocht en nu een Patapum. Deze is opvouwbaar en neemt dus minder ruimte in beslag. Kun je onderin je buggy gooien of een heuptasje van maken.
13 jaar geleden
·
#7667
@Amtreep; klinkt goed die opvouwbare rugdrager, maar als ik op hun site kijk, lijkt het alsof je kindje helemaal niets kan zien. Mijn dochtertje van 20 maanden vindt dat vast niet lang leuk. Hebben jullie daar al ervaringen mee?
13 jaar geleden
·
#7668
Ze kunnen niet over je schouder kijken, maar wel naar links en rechts. We nemen haar mee met de hond uit laten en tot zover gaat het prima.
13 jaar geleden
·
#7669
wij hebben er hier eentje liggen van Ikea, een redelijk simpele dus en hebben gisteren even gekeken naar luxere uitvoeringen. Maar wat we ons afvragen is, voor welke momenten is zo'n rugdrager nou veel handiger dan een buggy als je naar Thailand gaat, maar geen bergtochten of dat soort dingen gaat doen? Ik heb namelijk thuis wel een paar keer met mijn dochtertje erin gelopen, maar zij is nu al 12,5 kilo en we gaan eind november pas. Na amper een kwartier hebben mijn schouders en rug er al genoeg van. We zitten dus een beetje te dubben wat te doen. Buggy gaat sowieso mee. Maar het wordt wel veel als we naast onze bagage en buggy en kiwitraveller (minibedje) ook nog een rugdrager mee moeten nemen.

Hoor graag jullie ervaringen!

groetjes Annemiek
13 jaar geleden
·
#7670
Wij hebben goede ervaringen met de rugdragers van Phil & Teds. Ik verkoop ze in mijn winkel (ik zal de naam niet noemen, want dat is reclame, dat ik het noem is alleen bedoeld om aan te geven dat ik veel mensen spreek die rugdragers kopen) en iedereen is razend enthousiast. Er zijn 2 modellen. Eén is heel uitgebreid met bagageruimte en een spiegel zodat je je kindje in de gaten kunt houden. De andere is compacter en daardoor meer geschikt voor bv bergwandelingen of in drukte menigten. Ik verkoop ze ook aan mensen met gehandicapte kinderen, die het fijn vinden als een kindje goed vastgezet kan worden.
Denk er wel aan dat als het erg warm is zo'n rugdrager niet altijd lekker draagt. Wij reizen zelf vaak met onze kinderen (regelmatig Indonesie) en onze eigen voorkeur gaat uit naar een Easy Walker buggy. Deze heeft hele grote wielen en kan je met een vinger optillen. Ze zijn duur maar wij hebben deze aangeschaft via Marktplaats voor 30 euro. Ideaal voor ruig terrein, strand etc.
13 jaar geleden
·
#7671
wij zijn op dit moment op reis in thailand en hebben een rugdrager bij ons van bever. helemaal super. Onze Eli zit er graag in. Hij gaat vanzelf zo zitten dat ie over je schouder mee kijkt. We hebben al een paar verplaatsingen gehad en dan gebruik je hem juist. ik kan me geen moment voorstellen de rugdrager bij me te hebben en het kind er niet in te hebben. dus ik vind het geen nadeel. Super dus.
13 jaar geleden
·
#7672
Wij hebben ook onze Deuter Kid Comfort III meegenomen. Laatste reis was vorig jaar naar Bali, toen was ons dochtertje Pip 13 maanden.

Het is wel een groot ding, maar je kunt er redelijk wat bagage in kwijt (genoeg voor een dagje op stap), bovendien heeft Pip er overdag altijd prima in geslapen, als we op stap waren. Wat ik ook handig vind is dat je het ook als een kinderstoel kunt gebruiken, zodat je kind er niet vandoor gaat als je ergens even wil gaan zitten.

Ik heb de rugdrager hele dagen op mijn rug gehad, en ondanks tropische temperaturen was dit prima vol te houden!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!