dinsdag 06 september 2011
  9 Replies
  5.3K Visits
  Subscribe
Graag jullie advies: is het handig of compleet overbodig om een rugdrager mee te nemen voor een 4 jarige op een reis van 2 maanden door Thailand en Maleisië?
We hebben zowel een Patapum baby als een Patapum peuter thuis liggen, een stuk gaat zowiezo mee voor onze dochter van (dan) 15 maanden, maar ik twijfel dus over de 2e. De momenten waarop ik me voor kan stellen dat de oudste ook m'n rug op kan ;-) zijn bijvoorbeeld de klim naar de Erawan watervallen, een tocht door Taman Negara National Park of eventueel op de fiets wanneer er geen kinderzitjes beschibaar zijn. Onze oudste is een licht meisje en tijdens onze vorige vakantie in Rome heb ik haar enkele keren een stuk in de rugdrager gehad wat ik eigenlijk wel goed te doen vond (en als ze echt niet meer vooruit te branden is, is het een stuk makkelijker dan haar gewoon te dragen omdat je hierdoor wel je handen vrij hebt). Het dragen op zich zal dus best gaan, het is meer de afweging hoe vaak je het meegenomen item ook daadwerkelijk zou gebruiken en dat vind ik moeilijk in te schatten, dus vandaar: graag jullie ervaringen!
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#9472
Hallo Kiki,

Wij namen op onze 8 maanden trip (sinds juni terug thuis) ook een rugdrager mee voor onze jongste die bij vertrek net 4 was. Onze Beco babycarrier hebben we welgeteld 1 maal gebruikt in Vietnam tijdens een trektocht. Verder wel, vooral in het begin dan, meegehad in de rugzak maar nooit echt nodig gehad. Na 6 maanden hebben we hem dan maar weer teruggestuurd naar huis.
Ons zoontje kon vaak verder stappen dan we verwacht hadden en als hij echt moe was waren meestal zijn broers ook moe en zochten we een taxi of tuktuk terug naar huis. Af en toe werd hij gedragen op de rug maar doordat het in Azië zo warm is was dat niet zo aangenaam zowel voor hem als voor de drager en wou hij al snel terug lopen. Ook regelmatig even stoppen om ergens iets te drinken was vaak voldoende om nadien terug met volle moed aan de verdere tocht te beginnen. Wij wandelden ook in het Taman Negara national park tot aan de canopy walk, toch zo'n 4 uur heen en terug, en onze jongen hebben we niet 1 keer moeten dragen, hij was veel te druk bezig met dieren zoeken...
Voor ons was hij dus overbodig geweest.

Groetjes
12 jaar geleden
·
#9473
Hi Kiki,

Tijdens onze laatste 2 vakanties (Thailand en Florida) hebben wij onze jongste zoon (van in Thailand bijna 3 en in Florida bijna 4 jaar) vaak gedragen op de Hippy Chick heupdrager. In Thailand hadden wij ook nog de Papatum peuter rugdrager mee, maar die hebben wij helemaal niet gebruikt. Het handige van de Hippy Chick heupdrager is, dat je kind er makkelijk mee te dragen is (ook grote afstanden) en dat hij/zij er makkelijk op en weer van af kan.

In Thailand was het ook heel handig op momenten dat we naar de Erawan watervallen gingen, en er waren genoeg momenten dat hij moe was en echt niet wilde lopen. En dan is het zonder heupdrager best zwaar, ook al is onze jongste zoon een licht mannetje.

Op lokale markten had hij het beste uitzicht, want vanaf de heupdrager kon hij alles goed zien.

In Florida vonden wij de heupdrager ook erg handig, want onze oudste van 6 wilde soms uitrusten in de buggy en dan kon onze jongste van bijna 4 weer lekker op de heupdrager zitten (mocht ie niet zelf willen lopen).

Succes met jullie keuze en veel plezier tijdens jullie vakantie!

Groetjes, Diana
12 jaar geleden
·
#9474
In de kampioen kwam ik de Piggyback Rider tegen.
Zie <!-- w -->http://www.kleinedreumes.nl<!-- w -->

Mij lijkt het op het eerste oog een handig ding.

Christel
12 jaar geleden
·
#9475
linkje waar je kunt zien hoe het werkt

http://www.youtube.com/thepiggybackride ... zZ9GMeJhzg
12 jaar geleden
·
#9476
Over onzinproducten gesproken...

http://www.ouders.nl/mpro2011-onzinproducten.htm

Kinderen kunnen het dubbele van hun leeftijd lopen en mogen de helft dragen. Een vierjarige kan dus 8 kilometer lopen en daarbij een rugzakje van 2 kilo dragen.
12 jaar geleden
·
#9477
Ik sluit me helemaal bij Hans aan. Onze 4e van nu 3,5 jaar dragen wij al heel lang niet meer. We hebben deze zomer lekker gewandeld in de Franse aplen. Alleen de jongste van toen 11 mnd hebben we in de rugdragen. Je moet gewoon veel positieve feedback geven (hoe knap ze zijn etc). Als het echt lastig wordt loven we sporadisch ook versnaperingen of snoepjes uit, ná de volgende bocht....

succes, groetjes Saskia
12 jaar geleden
·
#9478
Allereerst bedankt voor alle reacties!
Ik denk echter wel dat het een verschil maakt of de (bijna) 4 jarige je oudste kind is (zoals bij ons, met een dreumes erbij die dus ws. net kan lopen en altijd gedragen/gereden zal worden) of dat de 4 jarige je jongste is die achter een stel grotere kinderen aan klimt en klautert.
Aangezien we al 2 Patapum rugdragers hebben zoek ik geen nieuwe rugdrager, hoewel ik wel smakelijk kan lachen om het bizarre idee van een staand kind op m'n rug (gezien het feit dat ik zelf nogal klein van stuk ben, lijkt me behoorlijk ongemakkelijk en lachwekkend). Maar die Hippy Chick heupdrager ga ik me toch nog even in verdiepen. Diana als ik vragen mag: zit je kindje dan vast of is het alleen maar een zitje en moet je je kind de hele tijd vasthouden? Ga je er zelf niet heel scheef door lopen? En het is waarschijnlijk minder warm en plakkerig dan met een rugdrager?
Ik denk dat ik de komende tijd maar eens testwandelingen moet maken met de oudste: rugzakje met 2 kilo stenen en maar stappen...alleen junglepaadjes zijn een beetje lastig na te bootsen ;-)
12 jaar geleden
·
#9479
Hoi Kiki,

Op de Hippychick heupdrager zit je kindje niet vast, met 1 arm hou je je kindje een beetje vast en je gaat er niet scheef van lopen. Ik loop wel scheef als ik de heupdrager niet gebruik en ons zoontje draag, en op die manier hou ik het niet lang vol. Met de heupdrager kan ik hem uren dragen. Een rugdrager hebben wij nooit geprobeerd (wel een Babybjörn buikdrager, lang geleden). Het lijkt mij zeker minder plakkerig dan met een rugdrager. Ik heb er in elk geval niet veel last van gehad en we hebben de heupdrager in warme, vochtige gebieden gebruikt.

Ons zoontje wil het ene moment zitten, even later wil hij weer lopen, enz. Hij springt er ondertussen zelf op en af, en dan lijkt ie net een klein aapje, haha. En dat hop on-hop of systeem vind ik dus het handige aan een heupdrager vergeleken met een rugdrager.

Nogmaals succes met jullie keuze.

Groetjes, Diana
12 jaar geleden
·
#9480
Tijdens onze vakantie door Thailand was onze zoon drie en bleek de Deuter rugdrager een schot in de roos. We hadden ook de buggy mee maar die hebben we alleen op het vliegveld gebruikt. Bij dagtripjes hadden we de drager altijd bij ons en als hij moe was (of zogenaamd moe...) kon hij gemakkelijk in de drager. Dit jaar gaan we weer en is hij inmiddels vier maar de drager gaat opnieuw mee. De drager kan maximaal 20-22kg hebben dus dat kan nog makkelijk. Een kid comfort van Deuter kost wel wat maar biedt veel comfort voor beide. Tip, kijk op marktplaats.

Succes, Jan.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!