1. Amtreep
 2. Cambodja en Laos - reis met kinderen
 3. zondag 26 januari 2014
 4.  Abonneer via e-mail
Hoi,

We hebben de optie Laos maar laten varen ivm de tijd die het kost om Laos binnen te komen. We hebben maar 3 weken. En Cambodja lijkt mee een goede vervanger. Hier onze route.

6-jul Dusseldorff - Bangkok
7-jul Bangkok Chantaburi
8-jul Chantaburi (oasis ocean)
9-jul Chantaburi naar Cambodja via Trat naar Koh Kong
10-jul Kust
11-jul Kust
12-jul Kust
13-jul Kust naar Phnom Penh
14-jul Phnom Penh
15-jul Phnom Penh naar Krati
16-jul Krati Phnom Penh
17-jul Krati Phnom Penh
18-jul Phnom Penh
19-jul Phnom Penh
20-jul Phnom Penh naar Siem Reap
21-jul Siem Reap
22-jul Siem Reap
23-jul Siem Reap
24-jul Siem Reap - Bangkok (vlucht)
25-jul Bangkok
26-jul Bangkok
27-jul Bangkok-Dusseldorff

We hebben nog wel wat vragen open staan. Ik heb wat reisverslagen van jullie gelezen, maar heb toch wat vragen:
* Is het te doen om van Trat naar Koh Kong te reizen in 1 dagen en de grens over te gaan? Moet je een minibus regelen of kan dit met lokaal vervoer.
* Wat is een leuke kustplaats waar het goed snorkelen is?
* Zijn er eilandjes aan te bevelen (Rabbit Island?)
* In dit schema, mis ik hier nog een echte must seen of do attractie?
* We hebben nu 3 hele dagen in PP en SR. Wellicht kan hier een dagje af en een dagje extra kust. In SR willen we in ieder geval bij Happy Ranch een rit maken. Of een dagje minder BK. Hier zijn we immers al eens geweest.
Waardeer dit bericht:
Met kids: Italië (2007), Bali (2008), Frankrijk (2009), Thailand (2010), India (2011), Kroatië (2012), Portugal (2013),Thailand & Cambodja (2014), Cuba (2015)
Zonder: Peru, India, Amerika, Canada. Dom. Rep. Gambia, Mongolië, Rusland, China, Istanbul.
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Phnom Phen is nou niet zoveel te doen dat je drie dagen nodig hebt dus daar kan wel een dagje af.
Met dochter (2013: Thailand,Myanmar,China,Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië. Colombia,Peru, Bolivia, Chili, Panama, USA, Canada. n, Egypte next USA, Brazilië
http://www.gezinopreis.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Cambodja en Laos - reis met kinderen
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo,
Wij zijn van Bangkok direct naar Koh Kong geweest. Heftig dagje, maar dan ben je wel gelijk op een hele leuke lokatie. Trat zag er minder aantrekkelijk uit. Wij verbleven in Thorma Crab house ofziets. Zeker wel leuk, met leuke uitstapjes.
Aan deze grensovergang wel wat opletten. Laat niemand je helpen, neem geen health check, en betaal voor je visa niet meer dan 20$. Ook al zal je hiervoor eventjes stevig in je schoenen moeten staan. Maar ze weten dat ze fout zijn en proberen daarna nog eventjes gewoon af te dingen. Dan weet je wel zeker dat ze aan het sjoemelen zijn, dus sta je des te sterker. Leg gewoon het juiste bedrag op tafel, en uiteindelijk geven ze wel grimmig toe! Ook niet vergeten na de visa'a nog een ander formulier te gaan halen om het land weer uit te geraken.
In Koh Kong zul je wel niet zo goed kunnen snorkelen. Dit deden wij wel in Koh Rong, wat ook een zeer leuk eiland is, maar wel een eindje varen om er dan maar 2 dagen te verblijven. En het snorkelen was een leuke introductie daar voor de kinderen, maar nu ook niet zo heel bijzonder. We bleven 1 nacht in Sihanoukville en vonden dit een vreselijke badstad... Deden wel enkel Occeunical beach (niet juist, maar je zult het wel herkennen), Otres beach schijnt gezelliger te zijn.
Phnom Penh is niet echt zo slecht als het af en toe wordt afgeschilderd, maar inderdaad, 2 dagen zullen wel voldoende zijn. Wij deden daar het S21-museum en de killing fields, en de central market, die iets toegankelijker is dan de meeste aziatische landen.
Krati hebben wij niet gedaan, en Siem Reap doen we pas volgende week, dus daar kunnen we niet mee helpen.
Veel plezier nog!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Cambodja en Laos - reis met kinderen
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hey

Ik zie dat jullie eerst willen stoppen in Chantaburri. ik veronderstel dat het is om naar oasis world te gaan is om te zwemmen met dolfijnen. Wij logeerden in het Fasaairesort ( <!-- w -->http://www.faasai.com<!-- w --> ) op een 30 tal km van Chantaburri. Want in Chantaburri zelf was er niet teveel te beleven.
Als je met dolfijnen wil zwemmen moet je dit wel op voorhand reserveren! Ons resort regelde dit voor ons en dan krijg je het uur dat je mag gaan.
Rabbit island vonden wij leuk voor een dag maar ook niet langer. Koh Rong vonden wij dan weer super voor enkele dagen. Wel 2 uur varen vanuit Shinoukville. En zoals Isabelle al schreef is Shinoukville niet echt plezant. Zeer druk en veel feestende jongeren. Otres beach is dan heel stuk kalmer en wel leuk om te doen met kinderen. Wel een eind wandelen. Wij logeerden daar in het Orchid guesthouse en dat was echt wel ideaal om te doen met kinderen. (btw Shinoukville - Chantaburri deden wij in een busrit van 1 dag en was wel doenbaar met de kids)
Phnom Penh was niet echt ons ding (maar dat verschilt van persoon tot persoon) en 3 dagen zou ik zeker te lang vinden.
Kratie was leuk maar wij vonden Kampong Cham beter. We konden er meer doen met de kinderen. Vb fietsen huren en gaan fietsen op Koh Pbain (eiland op de mekong) was echt wel super! Geen toeristen en je kunt er gerust een ganse dag op het gemak rondfietsen!
Tja Siem Reap kan je zolang blijven dat je wilt. Wij zaten er uiteindelijk 8 dagen en nog vonden wij dat tekort.

groetjes
Karoline
zonder kinderen: Benin, Argentinië, Chili, Singapore, Sri Lanka, Europa
met kinderen: Europa, de balkanlanden, Thailand, Laos, Myanmar, Cambodia
2016: Panamerican highaway: Canada => Argentinië gedurende 14 maanden
http://www.tangatanga.com/met5opreis
 1. meer dan een maand geleden
 2. Cambodja en Laos - reis met kinderen
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Heeft iemand nog tips voor grensovergang? Wij willen graag vanaf Chantaburi naar Cambodja reizen en bij voorkeur ergens aan de kust uitkomen. Of is vanaf Chantaburi het handigst om naar Siem Reap te reizen? Ik hoor graag van jullie!
Met kids: Italië (2007), Bali (2008), Frankrijk (2009), Thailand (2010), India (2011), Kroatië (2012), Portugal (2013),Thailand &amp; Cambodja (2014), Cuba (2015)
Zonder: Peru, India, Amerika, Canada. Dom. Rep. Gambia, Mongolië, Rusland, China, Istanbul.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Cambodja en Laos - reis met kinderen
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hi,

Wij zijn vanaf Koh Chang, in 1 dag naar Siem Reap gegaan, het was een rit van 9 uur (waarvan 1,5 uur grens), maar goed te doen. Doordat we 's morgens vroeg vertrokken konden de meiden in de middag nog een duik in het zwembad nemen.
Het e-visum voor Cambodja scheelde ons veel tijd aan de grens. We werden bij de grens opgehaald door een taxi, wat ons heel goed is bevallen gezien de chauffeur ook een voortreffelijk gids bleek.
Vanaf de grens is het erg afhankelijk van het weer hoe lang je erover doet, toen het regende ging ging de snelheid van de auto's terug naar 30-40 km per uur...
Phnom Penh vonden wij niet heel bijzonder, wij waren er 3 nachten, dat was genoeg...In Siem Reap zou ik makkelijk een week kunnen verblijven :)

Groetjes, Jose
If you always do what you’ve always done, you’ll always get what you’ve always gotten.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Cambodja en Laos - reis met kinderen
 3. # 5
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!