1. Marthe
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. maandag 31 juli 2017
 4.  Abonneer via e-mail
Hallo,

Mijn man en ik willen volgend jaar in de periode februari/maart een rondreis maken van een maand door australie, samen met onze zoon van dan 16 maanden. We zijn ons nu in het verdiepen in de route.

We overwegen de route:

Adelaide - sydney of Adelaide - Brisbane,

We zijn zelf nog nooit in australie geweest. We willen relaxed reizen, niet te veel kilometers op een dag maken (max 100), de vrijheid hebben om ergens langer te blijven als het leuk is en vooral genieten :-)

We denken nu aan het huren van van een camper, ook omdat het ons voor onze zoon prettig lijkt om zn eigen plek te hebben. Aan de andere kant ben je met een auto natuurlijk sneller en slaapt hij in beide opties in zn eigen Deryan tentje. Wat raden jullie aan?

We hebben wel wat vragen, waarbij ik hoop van jullie ervaringen gebruik te kunnen maken:

- we hebben deze route gekozen omdat we denken dat deze route klimaat in de maanden waarin wij willen gaan klimaat technisch het fijnste is voor onze zoon (niet te warm etc.) We kunnen ook kiezen voor de periode maart/april (dus een paar weken opschuiven). Maakt dat nog veel uit?
- Is dit een realistische route voor de maand die we hebben? En is het dan handiger om ook het stuk Sydney - Brisbane mee te pakken, of juist niet? (Ook gezien het tempo dat we aan willen houden).
- is het in de periode waarin wij willen reizen handiger om vanuit Adelaide 'naar boven' te reizen, of kun je beter vanuit Sydney of Brisbane naar Adelaide reizen? Gezien het weer/klimaat?
- hebben jullie tips voor het huren van een camper? Waar hebben jullie goede ervaringen mee?
- wat voor autostoeltje moet je hebben? Ik heb gelezen dat de Australische regels anders zijn dan de Nederlandse regels? Is het handig een zitje te huren of kun je er beter een daar kopen?
- Raden jullie een stop-over aan in Kuala Lumpur of Singapore of juist niet?
- hebben jullie nog tips voor een bepaalde kindvriendelijke luchtvaartmaatschappij? En goedkope(re) tickets?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Hoewel we zelf best veel gereisd hebben, is dit de eerste keer met baby en dat is toch wel spannend. Het zijn dus wat basisvragen, maar ik hoor heel graag wat ervaringen van mensen die het al eens met een kindje van deze leeftijd hebben gedaan.

Groetjes Marthe
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Marthe,

Auto of camper is per persoon verschillend en heeft echt met jullie eigen voorkeur te maken. Wij gaan komend jaar pas naar Australië maar wij hebben met onze dochter toen zij 10 mnd was met een auto door Amerika en Canada gereisd. Toen zij 22 maanden was zijn wij met een auto door Indonesië gereisd. De auto heeft onze voorkeur omdat wij nu eenmaal geen campingmensen zijn. Wij zijn beiden niet met kamperen, vandaar. Toen wij in New Zealand waren was onze oudste vier en hadden wij ook een auto gehuurd. We verbleven daar op familyparks in een soort chalet-achtig huisje (selfcontained unit). Op die manier kon ze tóch lekker buiten spelen en hadden wij onze minimale eis aan ''luxe''. Dit gaan wij ook komend jaar in Australië doen, genoeg familyparks of campings waar je een self contained unit kunt huren. We vonden het zelf wel fijn om de auto te kunnen pakken en weg te rijden zonder eerst de boel in te moeten pakken e.d. Ook was het manoeuvreren in de stad een stuk fijner, aldus mijn man. Maargoed, zoals gezegd, dit zal echt van jullie zelf afhangen.
Tijdens onze New Zealand reis hadden wij een stop-over op de heenweg in Singapore, ik vind dat écht een aanrader. In Singapore (of Maleisië) is het zes uur later dan hier dus kan je al wat aan het tijdverschil wennen en komt het in Australië minder hard aan. Wij kwamen vroeg in de ochtend in Singapore aan en vertrokken de volgende dag om half negen in de avond. Op deze manier hadden we zo goed als twee hele dagen in Singapore en er is genoeg te zien.
Ik weet niet hoe het met de terugvlucht zit maar kijk even goed naar de overstaptijden. Wij kwamen om zes uur 's avonds aan in Singapore (plaatselijke tijd) en de vlucht naar Amsterdam vertrok om 0.00 uur. Gezien wij nog in de tijd van New Zealand zaten was het voor ons dus 06.00 eer wij vertrokken en hebben een nacht overgeslagen. We hadden geen kamer gereserveerd op Changi en alles zat toen al vol. Ik kan je vertellen dat dat geen pretje is met een jong kind... Ik raad je dus aan om bij ongelukkige tijden een kamer te reserveren voor een aantal uur, dit hebben wij sindsdien ook gedaan en dat is super. Je kind kan slapen of rondrennen zonder dat je hem continu in de gaten moet houden of moet afremmen omdat andere mensen op het vliegveld minder van hem gecharmeerd zijn dan jij, jijzelf kunt slapen of gewoon lekker hangen op bed terwijl je tv kijkt/douchen/wat dan ook.
Wij hadden ons eigen autostoeltje meegenomen naar New Zealand maar dat was voor de auto..... Ik heb begrepen dat er in de camper een ander soort gordel is waardoor ons soort autostoeltjes lastiger of niet vastgemaakt kunnen worden maar dat weet ik niet zeker. Ik heb het ergens gelezen maar niet echt in mijn geheugen opgeslagen omdat het voor mij niet van belang is.
Over kopen of huren.... Je kunt zelf alvast online kijken wat het je gaat kosten wanneer je een stoeltje huurt, vervolgens kan je kijken wat het je kost om een stoeltje te kopen. Wijzelf hebben in Amerika een nieuw stoeltje gekocht omdat dat goedkoper was dan om er een te huren en op die manier wisten we in ieder geval ook dat het stoeltje schoon was en er geen ongeluk (kan ook zijn dat hij uit iemands handen is gevallen) mee is gebeurd.

Succes met de voorbereidingen.
Groetjes Sharon.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ha Sharon,

Bedankt voor je uitgebreide reactie! Ik ga nog eens goed nadenken over de keuze voor een camper versus een auto. Autostoel ga ik ook achteraan. Bedankt voor de hulp. Heel handig en fijn om ervaringen van anderen te lezen. Groetjes Marthe
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 2
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!