dinsdag 27 november 2012
  19 Replies
  4.2K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal

Na lang twijfelen tussen thailand en Vietnam is het toch Thailand geworden om naar toe te reizen half april tot en mei half mei met onze 2 kids van dan 3 jaar en 4 jaar.
We hebben deze route bedacht:
Bangkok 3 nachten
Kanchanaburri 4 nachten
Nachttrein naar Chang Mai
4 nachten Chang Mai
Chang Mai vliegen naar het zuiden
7 nachten een eiland in het zuiden? Maar waar?

Hebben jullie nog leuke tips voor goede en betaalbare hotels? Ik heb nog even getwijfeld over Khao Sok, maar las al op de site dat dit niet heel handig is met kleine kinderden.

En ga ik het redden met 100 euro per dag voor hotel/eten/excursies? (excl vlucht.)

Bedankt alvast voor jullie reacties!
Groeten Jenny
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12094
Hoi Jenny,

Wat een geweldig vooruitzicht.

Wij gaan ongeveer hetzelfde rondje doen in juli volgend jaar. met 2 kinderen van 4 en 6 jaar oud.

Wij gaan na Chiang Mai naar de First Monkey School in Surat Thani. Voor 2 nachten is nu de planning. Daarna gaan wij door naar Koh Phangan voor 5 of 6 nachten. Vandaar weer terug naar Bangkok voor 1 nacht en naar huis. Je kunt overigens ook met de nachttrein vanaf Bangkok naar het zuiden afreizen. Dan kom je uit in Surat Thani. Maar vliegen is sneller en ongeveer even duur.

Wij kiezen ook voor het vliegtuig.

Veel plezier met voorbereiden.

Groetjes Dionne
11 jaar geleden
·
#12095
Hoi Dionne

Wat leuk dat jullie bijna hetzelfde gaan doen!
Ik heb ook gelezen over de monkey school. Klinkt erg leuk. Het is dus mogelijk om daar te slapen met 2 kinderen? Weet jij hiervan de kosten voor 2 nachten?
En hoe gaan jullie van Suratthani naar Koh Phanang?

Bedankt!
11 jaar geleden
·
#12096
Hoi Jenny,

Volgens mij kun je via de First Monkey School naar de haven, of anders met een taxi. Dan met de boot. Ik moet zeggen dat ik me nog vooral in de route zelf aan het orienteren ben, daarna ga ik kijken hoe we het gaan bereizen.

Ze hebben een website. Er zijn er hier meer op het forum die daar geweest zijn en het moet er erg leuk zijn. Ik ben vooral benieuwd of we met zijn vieren in een huisje kunnen of anders 2 huisjes moeten huren. Dus al iemand dat weet.

Website is [url:q942w30r]http://www.firstmonkeyschool.com[/url:q942w30r]

Hoe gaan jullie van Chiang Mai naar Surat Thani dan? Vliegen, ik denk dat via Bangkok het goedkoopste is. Dus 2 losse vluchten boeken. Of een retour Surat Thani vanaf Bangkok en dan een enkele reis Chiang Mai naar Bangkok, is even uitzoeken.

Groetjes Dionne
11 jaar geleden
·
#12097
Wij hebben de eerste keer met z'n vieren in 1 huisje gezeten en de laatste keer in 2 huisjes, dit was een stuk aangenamer, de huisjes zijn niet heel erg groot.
Arjen kan jullie naar een punt brengen vanwaaruit je dan verder gaat met een bus naar de ferry en de ferry naar Koh phangan, hier voor betaal je gewoon 1 bedrag, als het goed is, is dit nog steeds 550 BHT pp, kinderen zijn iets goedkoper.
Als je terug wil vliegen vanuit Koh phangan kan je dit het goedkoopst doen met eerst de ferry naar Surat thani en van daar uit terug naar Bangkok vliegen, de nachttrein is overigens heel goed te doen hoor, dit is zeker geen straf.
De prijzen van the first monkeyschool staan op de site, ik zou wel 2 huisjes nemen, dat is gewoon prettiger.
Op Koh phangan vinden wij de saladhut erg leuk en kindvriendelijk, en in Kanchanaburi vinden we het oriëntal kwai resort geweldig.
Je zou na aankomst eerst een paar dagen Bangkok kunnen doen of je gaat gelijk door naar Chiang mai, vandaar neem je de nachttrein terug naar Bangkok en reis je door naar Kanchanaburi, van uit hier ga je naar Nakhon phatom en neem je de nachttrein naar Surat thani, dan naar Koh phangan, dan weer terug naar Surat thani en evt de nachttrein naar Bangkok.
Op deze manier heb je niet het lange stuk van Chiang mai naar Surat thani en reis je een logische route.
11 jaar geleden
·
#12098
Bedankt voor de tip om eerst naar Chiang Mai te gaan. Neem dit zeker mee in de planning!

Even wat vraagjes: Is 2 nachten voldoende bij monkey school?
Hoelang is het met de ferry naar Koh phanang? Red je het als je terug gaat om je vlucht vanuit surat thani te halen van 15.00 uur?
Wat zijn de kosten van de nachttrein uit Nakhon Phatom naar Surat Thani? Zag namelijk dat een retour van bangkok naar surat thani 250 euro kost voor 4 personen.
Wat is een leuke en betaalbare accommodatie in chiang Mai en wat is leuk daar te doen met kinderen?

Denk dat de planning nu zo wordt:
3 dagen bangkok
4 dagen chiang mai
dan vlucht naar bangkok en meteen naar kanchanaburri (is dit te doen op 1 dag? Taxi naar kanchanaburri?)
3 of 4 ? dagen kanchanaburri.
dan vlucht of trein naar surat thani
2 nachten first monkey school
ferry naar koh phangan
8 dagen koh phangan wellicht de salad hut
dan terug met de ferry naar surat thani vlucht naar bangkok
nacht bangkok
en dan weer naar huis.
11 jaar geleden
·
#12099
Prijzen van treintickets kan je bekijken via <!-- w -->http://www.thairailticket.com<!-- w -->. Je geeft gewoon de plaats van vertrek in en de plaats waar je naartoe wilt en klikt dan verder tot je de prijzen kan bekijken.

Ik zou ook eerst chiang mai doen ipv kanchanburi, dat komt gewoon handiger uit opdat jullie dan niet zo'n lang eind moeten van chiang mai naar surat thani. Airasia vliegt wel rechtstreeks van chiang mai op phuket (zonder tussenstop in bangkok). Dus dat valt ook te overwegen en dan kunnen jullie ipv koh phangan bijvoorbeeld phuket zelf of krabi doen. Wij waren de laatste keer in krabi op railay beach en vonden dit tot nu toeeruit het mooiste strand waar ik ooit geweest ben. We verbleven in railay bay resort in een privacy cottage. Duur, maar zeker een aanrader! Ik weet echter niet hoe het weer is in die periode in krabi.

In chiang mai verbleven wij in liam's suan dok mai. Gerund door een belgische, ze heeft een zoontje van pakweg 6 à 7 jaar oud nu gok ik. Heel fijn resortje met een zwembad, een mini speeltuintje, mooie kamers en lekker eten. Zeker een aanrader als je met kleine kindjes reist. Ht is wel buiten de stad gelegen, maar zij belt telkens een tuktuk of taxi als je ergens naartoe wilt! Na een tijdje spraken wij zelf af met onze 'vaste' tuktukchauffeur hoe laat hij ons de volgende dag mocht komen oppikken en waar we allemaal naartoe wilden.

Vlucht chiang mai bangkok en dan dezelfde dag nog naar kanchanaburi moet wel te doen jn, maar zorg dan voor een goeie planning. Een vroege vlucht en misschien al vooraf vervoer regelen naar kanchanaburi (iemand die jullie bijvoorbeeld komt oppikken op de luchthaven). De luchthaven don mueang is beter gelegen om van daaruit naar kanchanaburi te reizen dan suvarnabumi, want dan moet je nog heel bangkok oversteken. Kanchanaburi zou ik zeker 4 nachten doen, er is zoveel te doen daar. Wij plannen onze 4de reis naar thailand nu en gaan alweer 7 nachten naar kanchanaburi. Enkele dingen om op te googlen voor kanchanaburi: erawan waterfalls, safari park, monkey school, bridge over the river kwai, river kwai floating hotel, tham krasae elephant park, elephants world, hellfire pass, war museum. Onderweg naar kanchanaburi kan je de chedi van nakhom pathom bezoeken, de hoogste chedi van thailand. Nog een aanrader - maar dan moet je echt veel meer tijd uittrekken in kanchanaburi - is om door te rijden naar sangkhla buri en onderweg de hin daad hotwaterspring te bezoeken. Blijf in sangkhla buri zeker slapen in p guesthouse en met iets oudere kinderen kan je de elephant tour in combi met bamboo rafting doen!

Kijk gerust op onze blog voor meer inspiratie: buikskesopreis.reismee.nl

Ik begin er zelf alweer van te dromen....
11 jaar geleden
·
#12100
Je kan niet vanuit Chiang mai naar Kanchanaburi vliegen (Kanchanaburi heeft geen vliegveld), ik zou dus de nachttrein nemen naar Bangkok vanuit Chiang mai en van daar met de trein, bus of taxi verder gaan naar Kanchanaburi, trein kost 100 BHT pp voor Bangkok-Kanchanaburi een taxi ongeveer 1500 BHT bus kost nog minder dan de trein, reistijd tussen de 2,5 en 3 uur.

Vanuit Kanchanaburi kan je het beste eerst naar Nakhon phatom reizen, anders moet je eerst weer naar Bangkok en dan weer terug omdat je toch weer met de nachttrein langs Nakhon phatom komt. De nachttrein kost voor 4 personen tussen de €65 en de €75 per traject.

De omgeving van Krabi in april/mei/juni is in deze periode is niet zo handig ivm het laag seizoen, wij zaten er dit jaar vanaf 20 april en bijna alles ging of was al dicht en de zee was erg ruw, dit zou ik dus niet aanraden, de andere kant is dan qua weer meestal beter.

2 nachten bij de apenschool is voldoende, langer kan natuurlijk wel, maar ik denk dat je dan al wel een flink deel van de omgeving gezien hebt na 2 dagen, dit ligt ook een beetje aan de manier waarop je gaat reizen, met de trein ben je er al om 8.00 uur, met het vliegtuig dus pas ergens in de middag.

De ferry doet er ongeveer 1,5 uur over van Don sak naar Koh phangan, of andersom, maar dan moet je nog naar het vliegveld, als je een vroege ferry neemt moet dit wel te doen zijn.

Het vliegtuig lijkt handig maar eigenlijk verlies je er een hoop tijd en geld mee.
Stel dat je 2x €75, dus €150 betaald voor een retour met de nachttrein, dan heb je dus 2 nachten minder een hotel nodig, dat is ook al gauw €100.
Wij betaalde voor het traject Bangkok- Surat thani ongeveer €72 en van Surat thani naar Nakhon phatom ongeveer €65.

Ga je met het vliegtuig dan zou je dus evt €250 betalen plus nog €100 voor die twee nachten, dus €350 totaal.
Daarbij kost een vlucht je bijna een hele dag, als je vertrekt vanuit Koh phangan moet je dus al een vroege ferry nemen omdat je dan om 15.00 uur de lucht in gaat, dan vlieg je een uurtje, je moet op de koffers wachten en een taxi nemen naar de stad, dit is ook al zeker 1 tot 1,5 uur, je hebt dus geluk als je voor 18.00 uur in je hotel aankomt, je zit ook nog eens midden in de spits.
Met de trein pak je de laatste ferry, je gaat slapen ( je hebt dus gewoon een bed met lakens en een kussen in de trein) en je komt 's morgensvroeg aan waar je wezen wil, je hebt dus geen verlies qua tijd.

Airasia vliegt alleen nog maar op Don mueang, dus dat is geen probleem, een minivan vanuit het oriëntal kwai resort kost ongeveer 2500 BHT, goedkoper is dus een andere optie, ga je voor zekerheid dan kan je gewoon iets met je hotel regelen, dit kan overal.

Als je de trein vanuit Nakhon phatom neemt dan kan je de chedi ook bekijken, deze ligt tegenover het station, kan niet missen dus.
Ik zou ook zeker naar Elephants world gaan, dit is echt geweldig.

Kaya heeft de site voor de treintickets al vermeld, dit werkt super goed, je moet wel een credit card hebben, evt leen je er even 1 van iemand.

Suc6, als je nog vragen hebt dan horen we het wel.
11 jaar geleden
·
#12101
Grotere afstanden afleggen met het vliegtuig lijkt sneller, maar is het meestal niet. Je bent gewoon ook een dag kwijt met reizen. En het vliegtuig is veel duurder dan de trein.

Wat apenscholen betreft (en hetzelfde geldt voor olifanten) de meeste apenscholen zijn geen apenscholen, maar toeristische attracties. Kan best leuk zijn als je apen wil zien fietsen, rekenen en gitaarspelen. De apenschool in Kanchanaburi is daar een goed voorbeeld van. Vraag je eens af wat een apenschool doet in een gebied waar weinig kokosnoten groeien, maar waar ze wel beweren de apen te trainen om kokosnoten te plukken. En waarom moet een aap dan leren fietsen?

Overigens ben ik niet objektief op het gebied van apenscholen, maar uit interesse heb ik er wel heel veel bezocht in Thailand.

Arjen.
11 jaar geleden
·
#12102
Grotere afstanden afleggen met het vliegtuig lijkt sneller, maar is het meestal niet. Je bent gewoon ook een dag kwijt met reizen. En het vliegtuig is veel duurder dan de trein.

Wat apenscholen betreft (en hetzelfde geldt voor olifanten) de meeste apenscholen zijn geen apenscholen, maar toeristische attracties. Kan best leuk zijn als je apen wil zien fietsen, rekenen en gitaarspelen. De apenschool in Kanchanaburi is daar een goed voorbeeld van. Vraag je eens af wat een apenschool doet in een gebied waar weinig kokosnoten groeien, maar waar ze wel beweren de apen te trainen om kokosnoten te plukken. En waarom moet een aap dan leren fietsen?

Overigens ben ik niet objektief op het gebied van apenscholen, maar uit interesse heb ik er wel heel veel bezocht in Thailand.

Arjen.
11 jaar geleden
·
#12103
Hallo allemaal,

Ik vind het eigenlijk ook wel een goed idee om eerst door te gaan naar Chiang Mai. Misschien na een paar dagen Bangkok. Neem het in ieder geval mee allemaal deze ideeen.

Ik had van de week een discussie met mijn schoonmoeder die nogal een sterke mening heeft. Zij vond het wel grappig om te zien hoe die olifanten konden schilderen. Maar toen zei ze dat ze het badderen niets aan vond omdat dat niet in de rivier was maar met een sproeier en sop. Dat sop vond ze niet natuurlijk zei ze. Ik kon er alleen maar om lachen. Schilderen doen ze namelijk in de vrije natuur wel.

Heb in ieder geval weer een avondje werk om de planning eventueel te herzien.

Groetjes Dionne
11 jaar geleden
·
#12104
Bedankt allemaal voor de tips! Ga ze zeker even meenemen.
Vind allemaal best lastig hoor.

Ha die schoonmoeder van je dionne! Grappig. Ben erg benieuwd heo ze reageert als jullie eenmaal zijn geweest en de foto's ziet.

Gr Jenny
11 jaar geleden
·
#12105
Wij zijn er net voor om geen schilderende olifanten te zien, bij elephants world badder je dus wel in de rivier en gebruiken ze geen SOP, kijk even op hun site dan zie je hoe het gaat, juist die olifanten die kunnen schilderen en voetballen komen hier na mishandeling terecht.
11 jaar geleden
·
#12106
Hoi

Heb net even op de site gekeken voor het boeken van de trein. Nu zie ik dat je deze 60 dagen van te voren kan boeken. Maar als ik even voor januari wil boeken en dan seat selection doe, zie ik een coupe met aan weerszijde upper en lower beds. Hoe weet of je indezelfde coupe zit dan? En welke trein moet je hebben als je vanaf chiang mai naar bangkok wil, rapid, special express?

Bedankt alvast
11 jaar geleden
·
#12107
Je kan, op het moment dat je echt gaat boeken je eigen bed uitzoeken. Welke trein je neemt maakt niks uit, je neemt gewoon voor jullie de meest gunstige reistijden, er zijn treinen die pas om 01.00 vertrekken en er zijn er die bijv om'03.00 's nachts aankomen, dat is dus niet handig, wij nemen gewoon een trein die tussen 17.00 en 20.00 vertrekt en die komt dan 's morgens pas na 06.00 uur aan, even kijken wat voor jullie handig is. Je kan idd pas 60 dagen voor vertrek boeken, nu kan je al wel de prijzen en tijden bekijken door een fictieve datum te gebruiken.
11 jaar geleden
·
#12108
Maar welke bedden zijn dan bij elkaar in een coupe?
11 jaar geleden
·
#12109
Dat zie je vanzelf op het plaatje dat er in beeld komt, normaal gesproken neem je 2 onderbedden en 2 bovenbedden, ik weet niet hoe je precies wil reizen? Wij hebben nu 1 x met airco gehad en dit doe ik liever nooit meer, het was afschuwelijk koud, persoonlijk vinden wij met fan prima en zeker niet te heet, het verschil tussen 1ste en 2de klas is eigenlijk niets, je kan ook kiezen voor 2x een 2 persoons coupe met tussendeur, volgens mij heb je dan altijd airco.
11 jaar geleden
·
#12110
Wij zijn inderdaad van plan om naar Elephant World te gaan. Voor ons geen schilderende olifanten hoor. Wij kiezen ervoor om het zo natuurlijk mogelijk te laten zijn.
We zijn ooit in een struisvogelboerderij geweest in Zuid-Afrika. Daar kon je rijden op een struisvogel en als je dan aan zijn ruime nekvel trok ging hij die kant op. Echt heel erg zielig en we hebben met stijgende irriratie zitten kijken.

Goed ook om te weten dat je zelf je bedden in de trein kan kiezen. Ik vroeg me dat ook al af. Maar wij gaan pas in juli, dus we hebben nog even.

Ik heb iets gehoord over Tiger Kingdom bij Chiang Mai. Weet iemand daar iets meer van?

Groetjes Dionne
11 jaar geleden
·
#12111
Met tiger kingdom heb ik geen ervaring wel met de tiger tempel, dat was eens en nooit meer, voor de kids was het geweldig, zeker na de vakantie toen ze de foto's op school konden laten zien, maar eigenlijk was het wel zielig voor de beestjes zelf, ze zagen er trouwens wel goed uit, maar het was zoooo druk. Wat Arjen zegt over de apenscholen klopt ook, bij Arjen en Jai gaat alles heel diervriendelijk en gaat het zoals het hoort te gaan, vorig jaar heeft 1 van de aapjes een hele tijd geoefend om een bord vast te houden voor de spreekbeurt van onze dochter, dit was gewoon een stuk papier op een stokje, het aapje heeft dit echt moeten leren, wat moet zo'n beestje dan wel niet kunnen om te leren fietsen of om gitaar te kunnen spelen, dit kan niet goed zijn, zielig dus.
Als je in de buurt van Surat thani bent moet je echt even een bezoek aan the first monkey school brengen, onze kinderen (en zelfs wij) houden het niet droog bij vertrek, het is echt de moeite waard.
11 jaar geleden
·
#12112
In chiang mai zeker een fietstocht maken. http://www.clickandtravelonline.com bied zeer leuke tochten aan en dat met uitstekend materiaal. Wij kregen zelfs een Chariot kinderkar mee zonder meerkost. Onze 2 jarige zoon heeft er van genoten.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!