vrijdag 29 januari 2016
  4 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
Mijn globale route ziet er nu zo uit:

1 aankomst Havana (overnachting geboekt)
2 hele dag Havana - oldtimertour (overnachting geboekt)
3 huurauto ophalen en naar Vinales rijden (overnachting Vinales geboekt)
4 Vinales - paardrijden / wandelen / sigarenfabriek (overnachting geboekt)
5 naar Cayo Levisa of Jutias (overnachting Vinales)
6 lange reisdag naar Cienfuegos
7 dolfijnen Cienfuegos
8 korte rit naar Trinidad - dorpje bezoeken
9 Trinidad - strand
10 Trinidad - natuurgebied
11 reisdag via Santa Clara (???) naar Remedios
12 strand Cayo Brujas (overnachting Remedios)
13 strand Varadero
14 strand Varadero
15 Varadero -> naar Havana
16 hele dag Havana
17 vlucht naar huis

Waar ik over twijfel: twee nachten Cienfuegos of 1 nacht en dan 's morgens naar dolfijnen en daarna door naar Trinidad? Cayo Brujas leuk?
Het strandgedeelte vind ik sowieso lastig. Twee nachten in een all inclusive (kinderen zouden het geweldig vinden) kost ons meer dan alle andere overnachtingen bij elkaar...

Ook zoek ik nog stoere uitjes voor kinderen/pubers (7, 12 en bijna 14). Paardrijden, oldtimer, dolfijnen, ....
Zoon is jarig in Trinidad. Iemand tips?

Dan algemene vraag. Wij reizen altijd zonder veel bagage. Bv weinig toiletspullen omdat alles daar te koop is. Dat durf ik in Cuba niet aan. Wat is handig om mee te nemen?

We zouden ergens een school kunnen bezoeken?
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#20292
Hoi Chippi,

Wij zijn nooit bij een hotel gaan zwemmen. In Vinales weet ik dat je dat daar wel kon doen, maar wij hadden daar bij onze casa een zwembadje. Dus dat was niet nodig.
Ik denk wel dat het mogelijk is tegen betaling.
Ik denk dat ze blij zijn met de tandenborstels als je die mee neemt. Tandenborstels zijn wel verkrijgbaar maar vallen in de categorie "luxe artikelen". Dus ik denk dat ze die alleen met dure CUC's kunnen kopen.

Playa Ancon, wij gingen bij het eerste strandje eruit, omdat je daar het beste kon snorkelen.
Er waren nog 2 stops verderop bij Playa Ancon. Ik denk dat het een prima strand is, maar het is maar net wat je zoekt.

De mooiste plek aan het strand vonden wij Cayo Jutias. En daarna Cayo Santa Maria bij het natuurgebied. Je kan vanuit Vinales nog naar een ander eiland dat ook heel mooi is, je moet dan met een bootje.
Varkensbaai, daar hebben we gesnorkeld, en daar was geen strand op die plek. De zee was daar wel supermooi, heel felturkoois met veel vissen. In Playa Larga is wel strand, maar niet heel mooi of zo. Dan zou ik eerder voor Trinidad gaan.
Moet er misschien ook wel bij vermelden, dat wij zelf nogal allergisch zijn voor (grote) all-inclusive resorts. Een middagje strand vinden wij wel oke, maar veel langer hoeft het niet te duren. Cuba heeft zoveel te bieden, dan willen wij onze tijd niet aan een strand verdoen.....
Maar die keuze is voor iedereen anders, dat begrijp ik wel.
8 jaar geleden
·
#20291
Lianne,

Nog een vraag. Als je bv in Trinidad bij Noel slaapt. Hoe moeilijk/makkelijk is het dan om bij een hotel te gaan zwemmen (tegen betaling)? Enig idee?
Is het nog een idee om bv naar een school tandenborstels mee te nemen?

Alvast bedankt!
8 jaar geleden
·
#20290
Dankje, Lianne!

Ik wil ongeveer 50% strand/relaxen in mooie omgeving en 50% cultuur.
Stranden aan de noordkust zijn het mooiste, lees ik overal. Is Playa Ancon ook echt een mooi strand? Anders misschien toch op zoek naar een anders strand. Of dat varkensbaaistrand. Ik zag foto's en dat vond ik nog niet zo heel erg geweldig.
8 jaar geleden
·
#20289
Hi Chippi,

Wij vonden 1 nacht Cienfuegos wel genoeg, hoewel het een hele leuke stad is. Maar de dolfijnen hebben wij niet bezocht.
Wij hebben een tocht langs de cayo's gemaakt en zijn toen ook over Cayo Las Brujas gekomen. Niets dan hijskranen en superveel bouwactiviteiten om nog meer resorts uit de grond te stampen. Met twee nagemaakte "originele" Cubaanse dorpjes om mensen het gevoel te geven dat ze toch iets van Cuba kunnen zien zonder het eiland af te komen. Echt walgelijk gemaakt en zooo nep! Meer dan 80% Canadese bezoekers, die hebben daar een strandvakantie zoals wij naar de Canarische eilanden gaan. Wij reden door tot aan het eind van de weg, Cayo Santa Maria waar nog natuurreservaat is. Daar hebben we het strand bezocht, op een rustig gedeelte met amper mensen.
Het is een doorn in ons oog dat die hele eilanden verpest worden door dit soort all-inclusive resorts. De hele natuur gaat zo verloren. Ook wij overnachten in Remedios.
Ik zou je dan ook aanraden om niet naar Varadero te gaan. Dat schijnt namelijk nog erger te zijn, hoewel je daar ook enkele casas particolares hebt.
In Trinidad heb je echt te weinig tijd in gepland. Dit is namelijk de allermooiste en allerschattigste plaats van heel Cuba.
Mijn tip zou dan ook zijn om je dagen van Varadero toe te voegen aan Trinidad.
Je kunt daar nl heel makkelijk een dag met een oldtimer weg bv naar de suikerrietvallei. Dat kost 25 cuc voor een ruime halve dag (per auto niet per persoon)
Noel kan dit voor je regelen. Evenals een bezoek aan een school, zijn tante werkt op een school daar, en wij gingen er ook heen voor bezoek. (http://hostelnoelynurytrinidad.com/) dit is de casa van Noel, zo'n leuke en lieven mensen daar!
Verder kan je heel makkelijk naar het strand met de Trinibus! Maar jullie hebben een eigen huurauto wat het nog eenvoudiger maakt!
Van strand is Cayo Jutias het allermooiste strand dat ik ooit zag! Wow wat een eiland!
Het andere mooiste stuk zee dat ik zag is Cayo Santa Maria en in de Varkensbaai (Bahia de los Cochinos)
In Trinidad kan je ook tochten per paard maken.
En overal zijn genoeg gebakszaken om je zoon te voorzien van een verjaardagstaart. Zeker weten!

Wij hebben ook alle toilet spullen mee genomen. Maar ik denk dat je in een CUC winkel best een flesje shampoo kan scoren mocht dit nodig zijn. Of tandpasta.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!