donderdag 05 juni 2014
  19 Replies
  5.8K Visits
  Subscribe
De tickets naar Bangkok zijn geboekt voor december! Maar nu.....? Het plan is misschien toch naar Cambodja te vliegen en de zuidelijke kustroute te doen. Ik ben al 2 keer zonder kinderen in Cambodja geweest en vind het geen probleem Angkor deze keer over te slaan. Zouden jullie eens naar de voorlopige planning willen kijken? Feedback is welkom! Tips voor leuke accommodatie ook trouwens :-)

Oja reden dat we Thailand ontvluchten is trouwens dat er al zo veel leuks vol zit voor de december periode.... Of het is onwijs duur.

En hebben jullie de kinderen malarone gegeven? Ikzelf ga het sowieso niet nemen, maar ik twijfel nog over de kinderen... Hoe hoog is het malaria risico in december? Als er geen muggen zijn kan je ook niet geprikt worden toch? Althans dat is mijn ervaring in de dec-feb periode daar....

Oftwel veel vragen :-)
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#15882
Wat vervelend om te horen.Tja,wij hadden ook de eerste anderhalve dag echt slecht weer(alleen regen) en stonden op het punt te vertrekken maar gelukkig sloeg het weer om en hadden we een prachtige week.Met slecht weer is er idd helemaal niets aan op zo'n geweldig mooi eiland,sterker nog dan is het eigenlijk alleen maar vervelend.......
9 jaar geleden
·
#15881
We hebben zowel op otres als koh rong samloem geen zandvlooi gezien gelukkig :). Saracen bay viel wel tegen, maar dat kwam door het weer: harde wind en extreme vloed. Is blijkbaar altijd een paar dagen in december en juni, helaas net tijdens ons verblijf... Bootreis terug was daardoor ook enigszins traumatisch... Verder echt een toptijd gehad en fantaseren alweer over een volgende bestemming....
9 jaar geleden
·
#15880
En Francien? Meegevallen met de zandvliegen of was dat ook een drama op Samloem? Topeiland toch of niet? Wij vonden het iig fantastisch ondanks de jeuk bij mij......
9 jaar geleden
·
#15879
Wij zijn inmiddels weer een dagje thuis na een waanzinig gave reis die door Thailand en Cambodja die ik iedereen kan aanraden. De reisafstanden waren steeds kort en de hotels erg fijn voor kids (veel ruimte!). Het eten was weer drama en zowaar nog erger dan vorig jaar, dus de vitaminepillen kwamen weer van pas. Hieronder onze route met de hotels:
9 jaar geleden
·
#15878
Beste Francine,

Ik kan alleen maar mijn ervaringen met je delen, of je kunt ze lezen in volop genieten in azie. Maar wat betreft malaria. Wij zijn drie maanden in Cambodja geweest en hebben geen malarone geslikt. Het is goed te doen om met zonsondergang even binnen te zijn en vervolgens s avonds met lange mouwen en lange broek naar buiten te gaan. Deet90 op de kleren en genieten. Als je verder kijken hoe de gemiddelde Cambodjaan erbij loopt dan kunnen ze nog wat van ons leren. Verder een reden om lange kleren aan te doen is de bescherming tegen dengue. Ik heb wel echt gaven ervaringen met de kinderen in bataambang en Siem reap. Maar ook het noorden sen momoron of chompung cham zijn wel echt de melige waard. Kampot is niet echt zinvol wat mij betreft om daar heer lang te blijven en de stranden bij koh rong zijn vrij drassig. Ik zou echt overwegen om seam reap en vooral de omgeving tonle sap meer en bataambang in je reis route op te nemen

Veel plezier met voorbereiden

Met vriendelijke groet

Jeroen Schaapveld
9 jaar geleden
·
#15877
Als je overland naar Cambodja gaat, adviseer ik je een E-visa te regelen. Dat scheelt veel gedoe aan de grens. Wij hebben alles met privetaxi gedaan. Is erg goedkoop, flexibel en brengt je op de tijden die jij wilt.

Als je gaat snorkelen, zou ik waterschoenen meenemen. Wij gingen snorkelen bij een klein eilandje en het was daar zo ondiep en zonder de waterschoenen hadden we onze voeten opengehaald aan het koraal.

Bij Les Manguires kan je gratis de fietsen gebruiken. Heel leuk om even Kapot in te fietsen. Het enige nadeel van Les Manquires vond ik dat de honden steeds op je balkon komen. Niet dat dat op zich erg is, maar ze gaan janken en blaffen aan je deur. Wij verbleven er 4 nachten en waren allemaal toe aan een nacht normale slaap. In PP zijn we toen in een wat duurder hotel gegaan. Volgens mij kan je in PP ook een workshop Keramiek doen. Ik heb 2 meiden en die vonden dat echt fantastisch. Wij deden dat in SR. PP vond ik in tegenstelling tot de berichten die ik gelezen had, wel een leuke plek. Wij verbleven er 3 nachten. De Killingfields hebben we gezamenlijk bezocht en het museum apart, zonder kinderen. In PP maakten de kinderen voor het eerst kennis met mijnslachtoffers. Dat maakte veel indruk.

Wat jammer at Oasis al vol zit. En in Bangkok kan je een fietstocht maken met de kinderen. Vinden ze vaak superleuk.
9 jaar geleden
·
#15876
Bedankt! Fijn dat jullie zo genoten hebben. Siem reap ben ik al 2 keer geweest zonder kids. Ik wil daar eigenlijk pas heen als de kids wat groter zijn. Kep skippen is een optie. Eerder naar koh rong is ook geen probleem. Alleen is Oasis wel al volgeboekt dus eerder daar aankomen is geen optie helaas. Anders hadden we alles iets opgeschoven. Hebben jullie verder nog tips?
9 jaar geleden
·
#15875
Ik lees net je eerste berichtje dat je de Angkor over wou slaan. Wij hebben hier wel de leukste dingen gedaan met de kinderen. Pottenbakken, Paardrijden en de tempels vonden ze geweldig. Via Bangkok zijn wij naar Chantaburi gegaan. Daar is Oasis Seaworld en hebben we met dolfijnen gezwomen. Vanuit daar zijn wij via Hat Lek naar Sihanoukville gegaan in 1 dag.

En malarone. We zijn braaf gestart, maar wel gestopt. Sliepen er slecht van.
9 jaar geleden
·
#15874
Hi,

Wij zijn inderdaad afgelopen zomer in Cambodja geweest. Vanaf Bangkok zijn we overland de grens over gegaan. Ging super. Kapot en Kep waren wij ook van plan om los van elkaar te doen. Maar terplekke besloten we in Kampot te blijven en een dagje Rabbit Island in Kep te doen. Wij verbleven ook bij Les Manguires. Top daar. Fietsen, kanoen, Rabbit Island etc. Kampot heb je met 2 dagen wel gezien en Kep vond ik ook niet heel bijzonder. Ik zou een dagje hiervan in iedergeval bij Koh Rong aanplakken. Waarom ga je niet naar Siem Reap? Het is echt zonde om het over te slaan. Ik vond het daar geweldig.

Bijv.
7 dec AMS BKK
8 dec BKK
9 dec BKK SR
10 dec SR
11 dec SR
12 dec SR
13 dec SR PP
14 dec PP
15 dec PP
16 dec PP Kampot
17 dec Kampot
18 dec Kampot
19 dec Kampot Kep
20 dec Kep
21 dec Kep Koh Rong
22 dec Koh Rong
23 dec Koh Rong
24 dec Koh Rong
25 dec Koh Rong - Sihanouville
26 dec Sihanoukville
27 dec sihanoukville - Koh Kong
28 dec Koh Kong - BK
29 dec BK
30 dec BK
31 dec BK
1 Jan BK-AMS
9 jaar geleden
·
#15873
Wij vonden kampot heerlijk maar 4 dagen is misschien een beetje veel, 3 dagen is ook mooi. Kep zou je ook in 2 dagen doen. DIe extra tijd zou ik dan besteden in Bangkok.
9 jaar geleden
·
#15872
@Amtreep: Zijn jullie inmiddels naar Cambodja geweest? Ben erg benieuwd hoe het geweest is en of jullie nog tips hebben!

Hieronder het laatste schema. Ik twijfel nog een beetje of we niet te veel tijd doorbrengen in Kampot en Kep. We kunnen ook eerder naar de stranden en Koh Kong. Ook over het eind twijfelen we nog een beetje (jaja weegschaal :-)). Toch eerder naar Bangkok? En gaat dat dan ten koste van strand of Koh Kong? Heerlijke puzzel weer :-). Door het hoogseizoen moet ik trouwens wel zo vooruit plannen anders zouden we meer op de bonnefooi gaan, maar het is niet anders...

[attachment=0:u5cxux7t]<!-- ia0 -->Capture.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:u5cxux7t]
9 jaar geleden
·
#15871
Dank voor jullie reacties! De berichten over al dan niet slikken van Malarone zijn erg verwarrend. Eigenlijk hebben we besloten geen malarone te willen geven aan de kinderen. Dat betekent dus dat als we het risico te groot vinden we in Thailand blijven. Obv jullie informatie denk ik dat we toch naar Cambodja gaan trouwens, al ga ik nog wel in gesprek met GGD of Travel Clinic. En misschien dat ik malarone meeneem om als medicatie te kunnen geven bij het vermoeden van Malaria (ik heb geen idee hoe goed dat te krijgen is in Cambodja...). Toen ik in 2003 4 maanden door ZO Azie ging trekken werd ik door de GGD volgestopt met Lariam..... In vietnam aangekomen een Belgische arts bezocht die ons aanraadde te stoppen en goede preventie maatregelen te nemen. Wel gaf hij ons een slikschema mee waarbij je Lariam als medicatie tegen Malaria kan inzetten. Erg lastig dat iedereen elkaar tegenspreekt....

Verder heb ik het reisscheme obv de adviezen (waarvoor dank!!) iets aangepast. Feedback is welkom :-). En trouwens erg fijn om te merken dat Cambodja nog gewoon hotels te boeken zijn voor de december periode, dat is is serieus voor Thailand al lastig!! Tenminste als je resorts wil die goed beoordeeld worden op tripadvisor.
9 jaar geleden
·
#15870
Precies!
9 jaar geleden
·
#15869
We hebben ons menigmaal over malariakaarten gebogen... (en gaan altijd naar Meditel/GGD).

Ons is wel altijd verteld dat bepaalde gebieden van bijv. Thailand malariagebied is maar er is altijd gezegd dat je hiervoor geen middelen hoeft te slikken maar dat je goed de nodige maatregelen moet treffen in de zin van goed insmeren met Deet, onder klamboe slapen of zorgen dat je kamer airco heeft).

Als ik het Duits goed lees, zeggen zij hetzelfde namelijk. Voor de T en CT gebieden staat namelijk 'Keine Chemoprophylaxe empfohlen'.

Maar dat zeggen ze inderdaad ook voor Cambodja.... (niets slikken terwijl NL artsen/kaarten aangeven wel te slikken)

Ik heb meteen even naar de plek gekeken waar wij naar toegaan (Tanzania). Apart om te zien dat de Duitse kaart aangeeft dat prophylaxe niet nodig is op het eiland Zanzibar. Er wordt juist erg gewaarschuwd (ook op sites van Tanzania zelf) dat ook voor Zanzibar nodig is om malariamiddelen te slikken...

Het is om gek van te worden al die verschillende adviezen!!
9 jaar geleden
·
#15868
Wat betreft het slikken van malariamedicijn wordt altijd gezegd, dat je dat met artsen moet bespreken. Het valt mij echter op, dat verschillende landen heel verschillende richtlijnen hebben voor hun aanbevelingen.

Aangezien ik in Denemarken woon, verbaasde ik me soms over de adviezen die mensen in Nederland kregen en omdat het eventueel voor ons een optie is om ook naar Cambodia te gaan volgende maand, ben ik eens wat verder op zoek gegaan naar info. Hier in Denemarken zijn de meningen verdeeld. Sommige artsen zeggen dat we Malarone moeten slikken en anderen vinden dat niet nodig.

In Duitsland adviseert men al geruime tijd in overeenstemming met de richtlijnen van de WHO. Dit is voor mijn gevoel het beste uitgangspunt. Daarom wil ik graag het volgende kaartje met jullie delen https://www.klinikum.uni-heidelberg.de/ ... e-2013.pdf. Verder vind ik http://www.dtg.org/asien.html een heel fijne site om een beeld te krijgen van de ricici. DTG is Deutsche Gesellschaft für Tropenmedizin. Het is toch wat appart dat de meesten van ons rustig door Thailand reizen, zonder na te denken over malaria, terwijl er op de site van DTG aangegeven wordt: [i:3sko5jda]Geringes Risiko in den Grenzgebieten der Nordhälfte, inkl. der Touristengebiete im Goldenen Dreieck sowie der Südhälfte des Landes (inkl. Küsten), im Khao Sok National Park und auf den meisten Inseln, z.B. Ko Chang, Ko Mak, Ko Phangan, Ko Phi Phi, Ko Tao[/i:3sko5jda]. Als we naar Cambodia of Laos willen, hebben we het idee dat we daar wel moeten slikken.... ;)

Natuurlijk is het van belang om je gezondheid te bespreken met mensen die daar verstand van hebben, maar in veel gevallen is het een goed idee om je in te lezen, zodat je in dialoog met de deskundige de juiste beslissing kunt treffen voor jezelf en je kids.
9 jaar geleden
·
#15867
We hebben geen malaria pillen geslikt. Voor de kustroute in de het droge seizoen was dat niet nodig. Even goed zelf doorvragen bij de ggd etc want eerst roepen ze van wel maar uiteindelijk gaat het dan om een heel klein stukje waar je met de bus doorheen komt op de route naar ko kong.

Zelf zou ik 3 dagen ko kong wel wat veel vinden. Al kan je wel veel toertjes doen in de omgeving. Er is in ko kong een echt leuke accommodatie met kids oasis bungalows. De afstand ko kong-bkk is best lang dus misschien onderbreken met trat of rayong.

Welke bungalows heb je geboekt op paradise beach? wij hebben daar ook geslapen en 3 verschillende bungalows gehad (was een beetje vol en moesten vaak wisselen). Er is enorm veel kwaliteit verschil tussen de bungalows. Niet alle zijn geschikt met kinderen (muren die half weggerot zijn enzo) en op andere plekken zijn ze druk aan het bouwen of zit je naast een stinkend watertje. Sommige andere bungalows zijn dan weer echt heel fijn. De staf is trouwens wel super aardig en leuk met kinderen al moet de eigenaar zelf eerst even los komen en zien dat je kind geen herrieschoper is. Het restaurant is super fijn.

Kampot zou ik zeker kiezen voor Les Manguires. Een review hiervan kan je trouwens vinden op onze site net als meer info over koh rong met kinderen (zandvliegen enzo)
9 jaar geleden
·
#15866
Wij slikken wel malaria. Heb tot nu toe nog geen ervaring, dus gaan het gewoon proberen.

Onze route is als volgt:
1: Vlucht Bangkok
2: Bangkok - Chantaburi
3: Chantaburi
4: Chantaburig - Koh Kong
5: Koh Kong - Koh Rong
6: Koh Rong
7:"Koh Rong
8: Koh Rong-Kep
9: Kep
10: Kep
11: Kep - Kampot
12: Kampot
13: Kampot- Phnom Penh
14: Phnom Penh
15: Phnom Penh - Riem Reap
16: Siem Reap
17: Siem Reap
18: Siem Reap
19: Siem Reap
20: Siem Reap Bangkok
21: Bangkok
22: Huis

We hebben in Siem Reap wat extra dagen. Zodat we wat uitloop kunnen hebben. Helaas hebben wij maar 3 weken. Dus is even passen en meten. De planning was om over land naar Cambodja te gaan en terug te vliegen (is al geboekt). Gezien de situatie in Thailand, moeten we even kijken of we overland gaan of gewoon gaan vliegen.
9 jaar geleden
·
#15865
De route is idd wel erg rustig ja... Ideeën voor wat variatie? Ben erg benieuwd hoe jullie route eruit ziet. Leuk dat jullie al bijna gaan! Slikken jullie malarone?
9 jaar geleden
·
#15864
Wat super leuk. Wij gaan over 4 weken. Je hebt een rustige route. Prima zou ik zeggen!

Wij hebben op Koh Rong Paradise Beach geboekt. Over een week of 6 kan ik je zeggen of dat een aanrader is. ;)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!