woensdag 14 februari 2018
  11 Replies
  4.1K Visits
  Subscribe
Wat een fantastische site en inspirerend forum!
Ik lees al enige tijd mee, en krijg steeds meer zin in de reis die wij willen gaan maken. We hebben al veel verre reizen gemaakt, maar nog niet eerder rondgetrokken met kinderen. In december willen wij voor 7 tot 8 weken naar Zuid Afrika met onze kindjes die dan 4 jaar (wordt tijdens de reis) en 1,5 jaar zijn.

Omdat we ruim de tijd hebben om Zuid Afrika in een rustig tempo te ontdekken willen we graag van Johannesburg naar Kaapstad (of andersom) reizen per huurauto. We willen half december vertrekken, maar twijfelen nog of we beter in Kaapstad kunnen beginnen of in Johannesburg. Heeft iemand hier een tip of advies in? Of maakt het niet uit?
Mogelijk willen we ook nog een stukje Namibië meepakken, als dat lukt qua tijd.

We hebben mede deze bestemming gekozen, omdat Zuid Afrika grotendeels malaria-vrij is, en dengue vrij. Echter las ik net op een ander forum dat er wel dengue voorkomt in Zuid Afrika. Uiteraard zullen we hier goed advies over inwinnen. Maar misschien is er hier iemand die hier meer over weet?
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#26504
Wij hebben vorige jaar in januari /februari van Johannesburg naar Kaapstad gereisd met twee kids van 5 en 7. Het was helemaal prima zo, maar als ik zou kunnen kiezen zou ik misschien wel beginnen in Kaapstad. Wij vonden highlights zeker kruger en Hluweluwe, Drakensbergen. Maar goed, ook de tuinroute is mooi. We hebben niet veel last gehad van muggen. Maar we kwamen vanuit azie en daar is het 10x erger, ook dengue. Tip voor de kinderen is onesie van craghoppers tegen de muggen.Heel veel gebruikt.
6 jaar geleden
·
#26505
Goed vooruitzicht!
Tijdens SA school vakantie zal bv accomidatie in Kruger park zelf,
lastig te boeken zijn. Dat kan invloed hebben op je reisrichting.
En overnachten in het park vinden wij echt meerwaarde.
Kijk op sanparks.co.za

Lees onze reisblogs hier op vrmk.
Veel plezier met de voorpret,
Groet Ilse
6 jaar geleden
·
#26506
Dank voor de tips! De blogs gaan we zeker lezen!
De onesie tegen de mug lijkt me ook zeker handig!
6 jaar geleden
·
#26507
Wat een heerlijk vooruitzicht...
Ik heb wel enige ervaring op het gebied van reizen in Zuid-Afrika.
Ik heb geen voorkeur voor reis van noord naar zuid of omgekeerd, maar ik heb ook geen ervaring voor die reisperiode.
Ik zou zeker wel Namibie achterwege laten, want de afstanden in Zuid-Afrika zijn groter dan je denkt en met 2 kleine kinderen heb je aan alleen Zuid-afrika voldoende.

Als je nog meer specifieke vragen hebt, laat maar weten...

Groetjes, Monique
5 jaar geleden
·
#29065
December en begin Januari is super, super druk De zomer schoolvakanties. Alles is dan volgeboekt al helaas.
Bij ons is dan heerlijk rustig, genieten is dat altijd (Wonen N Johannesburg)

De hele kustlijn is het dan vol, ook de parken helaas.
5 jaar geleden
·
#29066
Dengue heb je zeker geen last van. Als toerist woon je niet in achterstands wijken en drink je daar het water etc. of ga je in rivieren in bad. Het mooie is dat je voor Zuid Afrika geen injecties nodig heb. In Kruger is er laag risico malaria, houd daar wel rekening mee, maar daar kan je overal muggenspray voor malaria kopen om op je houd te doen. En vaak zijn er ook muskietennetten. doe de airco aan (is wel nodig dan) en of de ventilator. Ze houden niet van wind. Ook can je citronella kaarsen kopen in de supermarkets, helpt ook, anders gewoon, lange broek en mouwen, zodra het donker wordt.
5 jaar geleden
·
#29067
Dengue heb je zeker geen last van. Als toerist woon je niet in achterstands wijken en drink je daar het water etc. of ga je in rivieren in bad...


Beetje apart advies... volgens mij wordt dengue overgebracht door een mug die overdag prikt en niet doordat je in een achterstandswijk woont en daar het water drinkt of in een rivier baadt...

Van de LCR website: In dit land (Zuid Afrika) komen ziekten voor die door muggen worden overgedragen zoals zika, chikungunya en/of dengue koorts/knokkelkoorts. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

.. Het mooie is dat je voor Zuid Afrika geen injecties nodig heb....


Ik ben nog geen website tegengekomen waarop ze geen vaccinaties adviseren... Meditel, thuisvaccinatie, GGD, LCR adviseren de nodige vaccinaties voor Zuid Afrika:
DTP, Hepatitis A (sommige website bevelen aan meteen Hepatitis B te nemen) en vanwege het verhoogd risico op mazelen raden ze ook BMR aan als je mazelen nog niet hebt gehad...

...In Kruger is er laag risico malaria, houd daar wel rekening mee, maar daar kan je overal muggenspray voor malaria kopen om op je houd te doen. En vaak zijn er ook muskietennetten. doe de airco aan (is wel nodig dan) en of de ventilator. Ze houden niet van wind. Ook can je citronella kaarsen kopen in de supermarkets, helpt ook, anders gewoon, lange broek en mouwen, zodra het donker wordt....


Ik heb onderstaande berichten niet allemaal gelezen dus wie weet dat je specifiek voor bepaald seizoen advies geeft maarreh... volgens bijv. website vaccinatiethuis:
Malaria komt in het oosten van Zuid-Afrika (onder andere in het Krugerpark) voor. Het malariaseizoen in Zuid-Afrika duurt van september tot en met mei. Reist u in deze periode naar dit land? Dan loopt u risico op besmetting met malaria als u in een malariagebied verblijft.
5 jaar geleden
·
#29070
OK, je baseert je op website. Goed. Maar ik woon in Zuid Afrika, en ik weet dat vaccinaties echt niet nodig zijn. Gele koorts is alleen nodig, als je reist vanuit een gele koorts land, dus niet Europa.
Malaria is echt laag risico, die je ook anders kan bestrijden, zoals vermeld. En je kan ook zeker anti-malaria pillen slikken als je daar bent. Is een keuze. Anti-malaria pillen is zeker geen 100% bescherming tegen malaria.
En de vaccinaties zijn een aanrader, maar zeker geen must. Daarom mijn commentaar.
Doe er je voordeel mee zou ik zeggen. En je hoeft er ook niets mee te doen trouwens, de info van een lokale bewoner.
5 jaar geleden
·
#29071
eh... sorry mijn opmerkingen waren niet zo bedoelt als kennelijk is overgekomen...

Ik baseer mij op hetgeen hier de artsen adviseren... En geef inderdaad aan op welke websites je dit kunt terugvinden maar ik baseer me niet zomaar op 'websites'.

Je geeft aan dat Zuid Afrika lekker makkelijk is omdat vaccinaties niet nodig zijn. Op dezelfde wijze kunnen meer landen dus makkelijk zijn (dit geldt dus niet alleen voor Zuid Afrika), als je de info opvolgt van iemand die er lokaal woont...

Dat was het enige wat ik wou zeggen.
5 jaar geleden
·
#29072
Nee geeft niet, maar waarom zou je vaccinaties halen als het niet nodig is. En nogmaals nagevraagd, In ZA komt geen dengue voor. Scheelt ook weer.

En o ja, het water uit de kraan kan je gewoon drinken, je kan ijs en sla eten in de restaurants. En heerlijk goed eten ook en zeker niet duur ook. Gewoon goed water hier. Soms heeft men eigen water putten en wordt er aangeraden dit niet te drinken, het water is ook goed, maar er kan ijzer in zitten en dan kan je maag van streek raken. Dan hebben ze altijd flesjes of gekookt water op je kamer staan.
fijne dag
4 jaar geleden
·
#29246
Ook Zika komt niet voor in Zuid Afrika.

Advies ga eerder of na 8 januari naar Zuid Afrika, dan is het overal weer heerlijk rustig, want met de Zomervakantie in ZA, het is het chaos overal, zeker in Kruger, St. Lucia, Hwulwue, Kaapstad en natuurlijk de kusten en stranden...
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!