zondag 01 februari 2015
  9 Replies
  4.9K Visits
  Subscribe
Goedemorgen,

we hebben zelf al verschillende verre reizen gemaakt, maar gaan dit jaar voor het eerst met onze baby op reis. Na lang zoeken leek Jordanië, Oman en Dubai het meest geschikte. We zouden ong 3 weken gaan in april, maar nu komen alle vragen naar boven...

Ons dochtertje zal dan 8 maand oud zijn en we reizen met een 'privechauffeur'

* wat met de 'autostoel'? Nemen jullie de maxi-cosy mee?
* babyvoeding best van hier meepakken, maar wordt het niet te warm in de wagen zodat na 3 weken de potjes nog goed zijn? (vers eten van ginder durf ik niet goed geven)
* wat voor kledij? Luchtige kledij dat toch alles bedekt of een kort broekje?
* Hoe maken jullie ginder wandelingen? Buggy is niet te doen en voor in de babybjorn lijkt ze me tegen dan iets te zwaar te zijn
* We zouden ook de woestijn bezoeken. Moet je oppassen met die zandkorrels en haar daar een monddoekje ofzo voordoen?
* Laten jullie de kinderen inenten tegen buiktyfus? (de andere inentingen heeft ze gehad, maar buiktyfus is pas vanaf een jaar.)

Nog tips of dingen waaraan we moeten denken?

Alvast bedankt!!
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17768
hallo Debbie,

Wat een leuke, avontuurlijke reis hebben jullie in de planning!

Ik zou voor in de auto een maxi-cosi meenemen voor een kind van deze leeftijd. Vaak worden ze ook verhuurd, maar je weet nooit precies wat je krijgt bij een verhuurder (oud, kapot). Wij hadden afgelopen jaar een autostoel voor een 2-jarige gehuurd en kregen een zitverhoger, waar ze eigenlijk nog veel te klein voor was.

Ik zou altijd gaan voor luchtige, bedekkende kleding. Hoef je minder te denken om het smeren en vind ik zelf ook altijd prettiger zitten. Maar dat is persoonlijk.

Wij dragen onze kinderen altijd in de Ergo Baby Carrier, een lichtgewicht ergonomische draagzak. Bevalt goed, hebben onze 9 maanden oude dochter er heel Noorwegen mee door gedragen :)

Ik weet niet hoe goed potjes houdbaar zijn in de warmte, wij hebben zelf altijd lokaal eten gegeven. Je kunt ook op de markt groentes kopen en in je hotel vragen om dit te koken en (eventueel) pureren... is in Azië nooit een probleem geweest, ik neem aan in andere landen toch ook niet?!

Veel plezier met de voorbereidingen!
Yvonne
9 jaar geleden
·
#17769
Denk je nog even goed na over het Jordanië-deel? Je moet de ellende niet opzoeken hè?

Ooit lang lang geleden kwam ik in Jordanie geheel per ongeluk in voedselrellen terecht. Had niets met mij of westerlingen te maken, maar was niet fijn: traangas, schoten etc..
9 jaar geleden
·
#17770
Huh ik snap het misschien niet helemaal maar jullie gaan naar alledrie de landen in drie weken? of moet je nog kiezen? Jordanie in 3 weken is leuk (hebben wij gedaan) met een kindje kan je dan niet alles zien maar wel veel en Oman en Dubai in drie weken ook (hebben we ook gedaan) maar allemaal in drie weken zou ik echt niet doen. Met een baby moet je reistempo namelijk omlaag.

Maxi cosi zelf meenemen al het van de luchtvaartmaatschappij mag. Babyvoeding namen we altijd alleen voor een paar dagen mee de rest ter plekke kopen. Zeker in Dubai met veel expats geen probleem. Luchte kleding inderdaad liefst wat langere broek vanwege het dragen en in de auto. Baby bjorn is vind ik geen goede babydrager, check via google maar eens alle verhalen is echt niet goed voor je baby of voor jezelf. Ik zou alsnog investeren in een geschikte ergonomische babydrager waarmee je wel lang kan wandelen.
9 jaar geleden
·
#17771
Ik heb geen reiservaring met de landen die je noemt maar ik sluit me wel aan bij Tikva's reactie dat drie landen met een baby me erg veel lijkt.

De Maxi-Cosi mag je bij bijna alle luchtvaartmaatschappijen gratis meenemen als ruimbagage, dat zou ik dus sowieso doen.

Met een goede ergonomische draagzak kun je je kind prima tot een jaar of drie dragen zonder dat het zwaar aanvoelt. Ik draag mijn dochter van ruim 2,5 jaar en 14kg nog probleemloos op mijn rug en voel er niks van. Een BabyBjorn is geen goede ergonomische drager, die zou ik snel in de kliko gooien. Kijk eens naar een Manduda, Ergobaby, Bondolino, Tula, Mucibi of Patapum draagzak, die zijn allemaal wel ergonomisch. De Boba Air en Patapum zijn de lichtste en dunste dragers, die zijn geschikter voor warme landen. Dragen boven de 30 graden wordt eigenlijk afgeraden, dus hou daar ook rekening mee.

Het buiktyfus vaccin mag volgens mij pas vanaf 2 jaar gegeven worden. Informeer ook even of je de BMR vervroegd kan laten geven i.v.m. de mazelen in die regio. Je moet hem dan met 14 mnd nog wel herhalen.
9 jaar geleden
·
#17772
Bedankt voor de tips! Jordanië hebben we ondertussen geannuleerd...

We hebben geen flauw idee hoe 'hoog' je reistempo kan liggen met een baby... We zouden nu Oman + VAE doen in 16 dagen

K&G en dokter zeggen dat vaccin niet nodig is, landen zijn veilig. Dus dat is weer een zorg minder ;o)
Een alternatief voor de baby bjorn hebben we ook al, had nog nooit gehoord dat dragen boven de 30° wordt afgeraden! Ga daar zeker eens over opzoeken en kijken wat de alternatieven zijn!!

Tikva: heb je nog tips voor VAE? Hoe zit het daar met babyvoeding? Best van hier meepakken of ginder goed te verkrijgen?
9 jaar geleden
·
#17773
Voor ons geldt als reistempo (met baby en peuter): neem overal 2 keer zoveel tijd voor als wanneer je met z'n tweeën zou gaan. Dit deden we ook zo met alleen een baby en het werkte voor ons. Zo kun je af en toe een dag bij je accommodatie inplannen, waarop niets hoeft. Of alleen een dagdeel op pad gaan en de middag bij de accommodatie relaxen. Overigens sliep onze oudste prima in de maxi cosi op de achterbank en zo konden we wel makkelijk redelijke reisafstanden overbruggen. Op echte reisdagen vertrokken we dan tegen de tijd dat zij aan haar slaapje toe was, na 2 uur, als ze wakker was een half uur - drie kwartier de auto uit en even spelen en eten, dan weer 2 uur rijden, nog een pauze van een uur en dan nog 2 uur rijden. Meer dan dat zou zeker niet relaxt geweest zijn!
9 jaar geleden
·
#17774
Babyvoeding is prima verkrijgbaar luiers ook in de grotere supermarkten. Nu is het alleen wel zo dat onze dochter toen al 1 was geweest en het merk dus minder uit maakt. Volgens mij hadden ze niet echt nutrilon maar wel vergelijkbare merken zoals Friso en andere merknamen van nestle en unilever enzo.

Mij is verteld dat je tot 6 mnd beter niet kan wisselen van merk poedermelk dus misschien dat wel meenemen als je zeker wil zitten, potjes gewoon ter plekke kopen.
8 jaar geleden
·
#17775
Hoi,

We zijn net terug! Het was geweldig ;o)

Babyvoeding hebben we van hier meegepakt, pampers ginder gekocht. Het was daar allemaal iets duurder dan België, maar alles is er goed te vinden!

Baby's worden daar echt op handen gedragen!
8 jaar geleden
·
#17776
Wat leuk dat je laat weten hoe het was en helemaal natturlijk dat jullie het geweldig vonden!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!