donderdag 01 maart 2018
  55 Replies
  6.8K Visits
  Subscribe
Wij gaan deze zomer drie weken naar Thailand. Wij twijfelen nog over de volgorde van de laatste twee weken.Hebben jullie wellicht nog tips? We hebben er wel bewust voor gekozen om niet het noorden mee te nemen omdat we dan bang waren dat het te druk was. Vorig jaar waren we in Namibie en de kinderen vonden daar dat we erg veel aan het reizen waren, dus dit jaar willen we het wat rustiger aan doen. Maar zo ziet het er misschien wel erg rustig uit?

3-5 aug Bangkok (we komen de 3e om 7.00 uur aan in Bangkok en hebben dan nog een hele dag waarin we dachten door Bangkok te slenteren en een tempel of iets dergelijks en de dag erna naar het paleis).
5-8 augustus Kanchanaburi (Elephants World, Erawan watervallen, fietsen door omgeving / brug etc.)
9-14 augustus Koh Samui / Koh Pangan (snorkelen) vliegen naar het eiland of Sarut Thani.
14 - 18 augustus Khao Sok (drie daagse tour door de jungle - op zo'n tube de rivier af?). Met de nachttrein naar Bangkok terug.
18 - 22 augustus Bangkok (fietsen door Bangkok, geen idee, nog leuke tips)
23 augustus 2.00 uur vliegen we weer terug naar NL.

Ergens hebben we voor ons gevoel een dag over (nu bij Bangkok maar extra gestopt, daar kan je ook nog naar het aquarium / pretpark / ? wat dagvulling is, maar misschien niet typisch voor Thailand, wel leuk voor de kinderen).
Zijn er nog andere tips, voor trips / hotels / vervoer?

Dank je wel alvast.
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#26583
Je zou een dagje Kanchanaburi extra kunnen nemen, je kan bijv ook op de heenweg een stop maken bij de drijvende markt, regel een chauffeur vanuit je acco in Kanchanaburi zodat deze chauffeur bij je spullen kan blijven ondertussen. Je kan ook een dagje extra aan het zwembad in Kanchanaburi gaan liggen, is ook een hele fijne rustige omgeving.

Koh Samui is een vrij druk eiland dus als je graag rust wil zou ik dit eiland denk overslaan en voor Phangan en Koh Tao kiezen. Vliegen kan je beter niet op of vanaf Samui doen omdat dit gewoon een te dure optie is, zonde van je geld dat zou ik dan anders besteden.

Een driedaagse tour door de jungle is behoorlijk heftig, ik zou kiezen voor een mooie wandeling van max een dag, evt slapen op het meer voor 1 nacht en tuben.

In Bangkok is het leuk fietsen met co van Kessel, je hebt er inderdaad een aquarium, Bangkok ocean world, best wel leuk voor de kids. Verder zijn er voldoende waterparken en pretparken rondom Bangkok, Google even en kijk op tripadvisor, bijv Siam city.

Het is ook leuk om evt een extra dag Suratthani te nemen, je zou dan na aankomst bijv naar the first monkeyschool kunnen gaan voor een demonstratie, om te zien hoe de apen hier opgeleid worden om de kokosnoten op een diervriendelijke manier uit de boom leren halen en je zou dan een nachtje kunnen boeken in Suratthani en de volgende ochtend al vroeg een boottripje naar de roze dolfijnen kunnen maken, ze zijn echt roze! Om dan vervolgens wat later op de dag de Ferry naar de eilanden te kunnen nemen.

Thailand heeft zoveel te bieden dat wanneer je, je er in gaat verdiepen je zal merken dat 3 weken echt veel te kort is en dat je gewoon nog minstens 3 x terug zal moeten :)
6 jaar geleden
·
#26584
Heb je aan Ayutthaya gedacht? Is vlakbij Bangkok en daar kan je prima een of twee dagen de tempels/ruïnes bekijken.
6 jaar geleden
·
#26585
Hoe ga je van Kanchanaburi naar de eilanden? Volgens mij moet je dan via BKK wat ik niet zo logisch vind omdat je dan zo heen en weer gaat....
Via Ayutthaya kun je met de nachttrein naar het noorden. Ik heb even niet paraat of er van daaruit ook een trein naar Surat Thani gaat? Anders neem ik aan dat er wel een gewone trein zal gaan en je dan in BKK op de nachttrein naar het zuiden kan stappen.

Wat betreft vliegen van Samui; ik deel de visie van fam. Moerkens dat dit duurder is maar wij besloten dit desondanks wel te doen. Terug vlogen we vanaf Samui naar BKK en door naar A'dam. Alternatief was de nachttrein maar dat kostte ons te veel tijd (taxi naar de ferry, met de ferry naar het vaste land, auto/taxi naar de trein, van de trein naar het vliegveld, overal ruim extra tijd inbouwen want je kunt het risico niet lopen wat te missen). Wij zaten gewoon 1,5 dag langer aan het zwembad:-)
Dat is een keuze.

Wanneer je de optie terugvliegen in overweging zou willen nemen zou je wellicht BKK - Kanchanabury - Ayutthaya - Kao Sok - eiland kunnen doen en dan via BKK terugvliegen.
Wat ook nog een overweging is; BKK - Kanchanabury - Ayutthaya - Chiang Mai (bereikbaar met nachttrein, ook opties voor een trekking in de omgeving) en dan naar het zuiden/eiland vliegen met bv Air Asia en dan hetzij een vlucht, hetzij de nachttrein terug.

Persoonlijk vind ik overigens het schema wat je beschrijft niet te rustig. Wij reizen graag rustig en hebben een vergelijkbaar aantal dagen op de verschillende locaties gehad. Heb je her en der tijd om gewoon ook even niks te doen of iets spontaan aan je programma toe te voegen. Als je echt hele dagen activiteiten wilt plannen is het wellicht wel wat rustig....
Het enige wat ik wel veel vind, is het aantal dagen BKK maar dat hangt denk ik ook samen met het feit dat ik niet zo'n steden-fan ben en BKK erg leuk maar ook erg druk, massaal, vol met uitlaatgassen etc. vond:-)
Fietsen met Co is een aanrader!!
6 jaar geleden
·
#26586
Je kan vanuit Kanchanaburi heel makkelijk naar Suratthani met de nachttrein hoor.
Je neemt eerst de trein of taxi naar Nakhom Phatom en dan neem je vanuit hier gewoon de nachttrein.
6 jaar geleden
·
#26587
Oh echt?!? Dat wist ik niet:-)
Maakt dat het grootste deel van mijn verhaal niet blijkt te kloppen. Sorry hiervoor, de intentie was goed maar ik ben blijkbaar half geinformeerd.....
6 jaar geleden
·
#26588
Maakt niet uit hoor :) wij hebben deze route zelf al een aantal x genomen, is echt goed te doen. Andersom kan ook maar dan is het wel te hopen dat de aansluiting van beide treinen goed is, dit is helaas niet vooraf te voorspellen in Thailand, een taxi vanuit Nakhom Phatom is niet makkelijk te verkrijgen maar er zouden ook nog bussen rijden als het goed is, het busstation ligt alleen best een eindje van het treinstation af waardoor je dan toch nog best een eindje moet lopen.
6 jaar geleden
·
#26589
Dank jullie wel voor de tips. Dat we moeten kiezen, daar waren we al achter... :-)
Daarom nu ervoor gekozen om niet naar het noorden te gaan. En alles met het ov te doen. Dat vind ik nog wel spannend want meestal huren we een auto en kom je overal... En dat onderhandelen zullen we ook nog moeten leren...
We gaan voor Bangkok ook bij Airbnb kijken. Daar hebben we ook wel leuke appartementen gezien.
De nachttrein had ik inderdaad hier ook van het forum gehaald. Dank je wel voor de aanvulling.

Ik ga voor die extra nacht bij Sarut Thani kijken. Ik vind het zo ook wel veel dagen Bangkok. Maar die roze dolfijnen zitten toch nog best ver van Sarut Thani af?
Fan. Moerkens is die apenschool ook nog open? Als ik Google krijg je bij hun eigen(?) site een foutmelding. Dat zullen de kinderen misschien ook wel leuk vinden. Dat we daar een nachtje slapen (als dat nog kan).

Wij waren eerst ook aan het kijken om de vlucht naar Koh Samui te doen vanuit hier. Ook vanwege de reistijd zoals MarielleH ook noemt. Een dag reizen of 3 uur reizen vind ik nog wel een groot verschil. En als we dan toch al zoveel niet kunnen in 3 weken... Maar uiteindelijk toch niet gedaan omdat de tickets naar Bangkok 800 euro goedkoper waren en we dus ook als we nu toch gaan vliegen naar/vanaf Kon Samui dan nog 300 euro besparen.

Fijn om hier adviezen te krijgen van ervaren Thailand hangers. Dat helpt enorm! :-)
6 jaar geleden
·
#26590
Je kan zowieso altijd naar the first monkeyschool voor de demonstratie, de home stay is inderdaad niet meer volledig open.
De roze dolfijnen zitten rondom Khanom en dat is niet echt heel erg ver van Suratthani af hoor, je kan ook overwegen om in Khanom een extra nachtje te boeken omdat de dolfijnen trip al heel vroeg in de ochtend vertrekt.

Wat de nachttrein betreft, het is maar net hoe je het bekijkt.
Wij zien dit zelf niet als tijdverlies omdat je in de nacht reist, stel dat je een vlucht hebt om 13.30 dan is je hele dag naar de knoppe. Je bent dan waarschijnlijk toch al om 11.00 uur onderweg omdat je toch ruim op tijd op het vliegveld wil zijn, voor die tijd zul je dus niet erg veel meer ondernemen. Dan is het ongeveer een uurtje vliegen, moet je in Bangkok nog op je bagage wachten en een taxi naar je acco nemen waar je dan zo rond 16.00 uur aan zal komen......
6 jaar geleden
·
#26591
Achthonderd euro!?!?
Jemig, dat is inderdaad wel heel erg veel. Ik heb niet exact paraat wat wij extra betaalde, maar zeker geen achthonderd euro.....

De roze dolfijnen deden wij via de monkey school. Arjen reed met ons naar de haven waar bootjes lagen. Als ik het me goed herinner was het een uurtje van de monkey school ofzo maar pin me daar niet op vast. Ga ervan uit dat elk hotel/guesthouse in die buurt diets dergelijks voor je kan arrangeren.
Het strand bij Khanom vonden wij overigens bijzonder mooi en ongerept. Echt zo'n leeg strand met palmbomen, zacht zand en een stralend blauwe zee. We dronken koffie bij een tentje wat Petit Sain Tropez heette. Ze hadden er ook iets van acht kamers. Franse eigenaren, zag er allemaal erg mooi uit. (Zo mooi dat ik het me nu nog herinner:-)). Kan me wel voorstellen dat het geen goedkope plek is.....
6 jaar geleden
·
#26592
Wij hebben het ook 1 x gedaan en dat grapje koste ons ook zo'n €700, was wel weer een hele goede les, dat doen we dus nooit meer! En we hadden echt geen tijd over hoor! :)
6 jaar geleden
·
#26593
Losse tickets nu kosten zo'n 480 euro volgens Bangkok airways. Naar Koh Samui.
Dus dat zou goedkoper zijn. Mij lijkt op de terugweg de nachttrein niet zo fijn. Ik denk dat je niet zoveel slaapt en als je dan twee dagen later gaat vliegen en ook slecht slaapt, is dat misschien wel veel. Overdag zou ook leuk zijn met de trein want dan zie je ook nog wat van het landschap. Maar dat kost wel veel tijd.
We gaan nog even verder dubben over het laatste deel. Gisteren de Thai garden inn vastgelegd. 50 euro per nacht. Dat lijkt mij niet verkeerd. :-)
6 jaar geleden
·
#26594
Als je perse wil vliegen dan zou ik de Ferry naar Suratthani nemen en dan vanuit daar een vlucht met airasia naar Bangkok nemen.
Ik moet wel zeggen dat wij eigenlijk nooit slecht slapen in de trein hoor, das echt goed te doen.
Zit er bij die vluchtprijs ook de bagage al bij?
Overdag de trein nemen lijkt me persoonlijk geen optie, het merendeel van de reis zie je echt niet veel hoor, veel palmplantages enz.
6 jaar geleden
·
#26595
Ja, volgens mij zit daar ook 4x ruimbagage bij. In ieder geval 3 weken geleden.

Ok, dat wisten wij niet. We hadden ook nog niet op google Maps gekeken. Het leek ons jammer omdat je in de nacht niet naar buiten gaat kijken. We gaan dat ook nuuet dijen, maar daardoor mis je wel een stuk van Thailand (als je vliegt trouwens ook).
6 jaar geleden
·
#26596
Als je een mooie treinrit wil maken in Thailand dan zou ik vanuit Kanchanaburi naar Nakhom Phatom met de trein gaan, das ongeveer 1,5 tot 2 uur en best wel een mooie rit vonden wij.
6 jaar geleden
·
#26597
ik kan jullie de site <!-- w -->http://www.tipsthailand.nl<!-- w --> aanraden.. daar staat een schat aan Info op en ook hele veel info over vervoer enzo.. Ik vind het een hele fijne website
6 jaar geleden
·
#26598
@travelnorth. Die website heb ik inderdaad al gevonden. Heel nuttig.

Wij willen zeer waarschijnlijk naar Koh Tao gaan. Wij willen graag snorkelen en misschien ook duiken.
We komen op de heenweg vanuit Surat Thani. Als we teruggaan gaan we daarna naar Bangkok. Vanaf Koh Tao kan je ook direct naar het vaste land ipv via Samui en Surat Thani. Is die route te bereizen? Volgens mij ga je dan in de middag weg en dan de nachttrein naar Bangkok of je moet het vliegtuig nemen.
Is het duiken in augustus ook mooi? Of is het water dan te troebel door het regenseizoen? Ik had een mail naar een duikschool gestuurd die ik hier op het forum haf gevonden. Maar de reactie was vrijvertaald dat het duiken wellicht niet zo mooi zou zijn ivm de periode en dat het heel druk was. Heeft iemand van jullie hier ervaring met het duiken en/of op Koh Tao in augustus?
Alvast weer bedankt.
6 jaar geleden
·
#26599
Ik heb geen ervaring met duiken in augustus maar je zou inderdaad wel vanaf Koh Tao met de ferrie naar Chumpon kunnen gaan en dan vanuit daar de trein naar Bangkok of evt naar kunnen Nakhom pathom nemen.
6 jaar geleden
·
#26600
Ja wij hebben ervaring met duiken op Ko Tao in augustus. Wij vonden het zicht echt heel goed. Prachtig duiken daar, veel vissen en we hebben haaien gezien tijdens het duiken.
Wel een groot nadeel...het is een soort file-duiken. Echt ontzettend druk! Dat is natuurlijk balen maar als je daar je bij neergelegd is het een prachtige duikspot
6 jaar geleden
·
#26601
Duiken op Koh Tao in augustus is prima te doen, maar inderdaad wel een beetje druk. Mogen wij de Nederlandse duikschool van Robert Rhemrev aanbevelen: Impiandivers!
Zeg dat ik je gestuurd heb en je krijgt korting: http://impiandivers.com/
6 jaar geleden
·
#26602
@metonsvier. Dank je wel voor je ervaring. Hebben jullie ook vanaf het strand gesnorkeld, is dat ook mogelijk op Kon Tao.
@Hans, die had ik ook een mail gestuurd na een eerder bericht dat je had geschreven. Ik zal er in mijn reactie nog even zeggen dat dit van jou afkwam :-)
Is het ook nodig om het duiken van tevoren te reserveren of kan dat ook daar ter plekke nog geregeld worden? Wat is jullie ervaring?
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!