woensdag 02 december 2015
  7 Replies
  4.4K Visits
  Subscribe
Hoi!

Wij hebben het plan om komende zomervakantie in 3 weken van Buenos Aires naar Rio de Janeiro te reizen met een huurauto.
Is er iemand die hier ervaring in heeft? We reizen met onze zoon van 6 jaar. We dachten zelf 5 reisdagen van ongeveer 600 kilometer en daartussen dan 3 / 4 rustdagen.

Ik ben heel erg benieuwd naar tips/ervaringen/do's & don't etc.

Groetjes,
Josien
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19895
Heerlijk hoor om die kant uit te gaan!

Is er een speciale reden waarom jullie dit met de auto willen gaan doen? Zelf zou ik er niet meteen aan moeten denken om van de drie weken vakantie, 5 hele dagen in de auto te zitten en 2 hele dagen vliegen (internationale vlucht). Dan hou je opeens nog maar 2 weken vakantie over...

Hoe leuk vindt jullie zoon autorijden? Onze kinderen zouden het niet erg waarderen als we in een vakantie 5 hele dagen in de auto zitten... Met 600 km per dag zit je naar mijn idee minstens 6 uur in de auto (als je geluk hebt). Tel daar nog wat stops (eten/drinken/wc) bij op dan heb je geen tijd om onderweg nog een bezienswaardigheid mee te pakken ben ik bang.

Mocht er geen speciale reden voor zijn om met de auto te gaan... vliegen is er relatief goedkoop, gaat snel en frequent (net een busdienst-regeling).

Welke plaatsen willen jullie bezoeken?
8 jaar geleden
·
#19896
Ik zou niet erg opzien tegen een paar dagen van 600 km...

Als je flink op tijd vertrekt en je rijdt drie uurtjes.... dan ben je rond 11 uur op de helft.. gaat wat leuks doen ondeweg en om 2 uur weer verder.. dan ben je om vijf uur binnen. Ik vind 600 kilometer nog wel behapbaar. Uitgangspunt is op tijd vertrekken.
8 jaar geleden
·
#19897
Let wel even op of je er wel 100km per uur gemiddeld kan rijden, het zijn daar geen (vlakke) wegen als in Nederland. Ik zou het even checken op reisfora over Argentinië, zodat mensen met ervaring de tijd kunnen inschatten.
8 jaar geleden
·
#19898
Je hebt helemaal gelijk met het vroege vertrekken! En dat zou mogelijk moeten zijn (wij zijn in die landen ook altijd zeer vroeg uit de veren, vanwege tijdsverschil de goede kant op).

Idd goed kijken wat de werkelijke reistijden zijn (of je 100 km kan halen). Als het al eerder rond de 80 zit dan zit je met die 600 km al op 7 1/2 uur rijden per dag...
8 jaar geleden
·
#19899
Bedankt allemaal voor het reageren!

We beginnen toch wel te twijfelen of we alles met de auto gaan doen of toch maar een binnenlandse vlucht.
Maar dan weer twijfel welk stuk we dan gaan vliegen. Suggesties?

Groetjes,
8 jaar geleden
·
#19900
Het ligt er helemaal aan wat je wilt zien!

Als je vanuit Buenos Aires richting de watervallen wilt en na de watervallen alleen naar Rio dan zou ik watervallen naar Rio vliegen. Nog geen 2 uur, goed kijken welke dagen goedkoop zijn en hiermee rekening houden met je planning.

Maar als jullie tussen watervallen en Rio in nog andere plekken op het oog hebben, is dat wellicht niet handig...

Zelf zou ik beginnen met goed kijken wat ik op de route Buenos Aires - Rio graag wil zien en hier een auto/taxi/bus/vlieg-plan bij maken.
8 jaar geleden
·
#19901
Ben wel benieuwd wat je allemaal wilt zien en hoe je route loopt. Uruguay is vrij plat en de wegen zijn best oké, daar kan je wel km maken. Hetzelfde geldt voor het noord oosten van Argentinie. Brazilie zijn we niet echt geweest, dus dat weet ik niet.

Wij hebben zelf gekozen om vooral met bus te reizen in Zuid-Amerika, maar we schrokken ons wel kapot van de prijzen die inmiddels in Argentinie gerekend worden voor de bussen. Vandaar dat we in Argentinie gekozen hebben voor een binnenlandse vlucht: Mendoza - Iguazu hebben we gevlogen, daarna met bussen afgezakt via Paraguay en Uruguay naar Buenos Aires (laatste stukje boot Colonia - BA).
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!