woensdag 11 november 2009
  13 Replies
  5.5K Visits
  Subscribe
Hier een praktische vraag: hoe doen ouders dat die geen buggy mee op reis nemen? Wij gaan naar Bali met dochter 2,5 jaar en twijfelen nog over wel/geen buggy mee.
Hoe doet je kind zonder buggy een middagslaapje als je bijv. op dagtrip bent? Hoe krijg je een peuter op een normaal tempo door een (winkel)straat heen, zonder hier een dag over te doen? (Of zie ik nu allemaal beren op de weg?)
Ik heb nog geen ervaring met een rugdrager, maar ben zelf een klein vrouwtje en Novi is dan wel een sprietje maar het is toch 10 kilo op je rug.
Ben benieuwd naar jullie ervaringen en praktische tips!
Groetjes, Kiki
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6258
Wij hadden de buggy wel mee, maar ook een draagdoek. Waar kon gebruikten wij de buggy, om de redenen die jij nu noemt. Stoepen zijn enorm hoog, dus
wel veel op en af tillen, maar voor rustmomentjes wel fijn. Wandelingen e.d. deden wij dan wel met draagdoek!
14 jaar geleden
·
#6259
Hoi Kiki,

Lekker joh, je reis naar Bali voorbereiden... Het is een geweldige plek om met je kind te zijn. Wij waren er afgelopen mei na zes weken Australië. Heerlijk. Zo warm (letterlijk en figuurlijk)!

Over de buggy. Wij hebben ook altijd met buggy gereisd om de redenen die jij beschrijft. Middagdutjes, langere afstanden lopen én niet te vergeten: als kinderstoel tijdens maaltijden. Ook tijdens hectische situaties zoals grenscontroles, havens etc. vonden wij het erg prettig om de buggy bij ons te hebben. Het is dan toch makkelijker om je kind in de gaten te houden dat vast in de buggy zit, dan rondhobbelt terwijl jij ook je bagage in de gaten moet houden of onderhandelt met een taxichauffeur. Tijdens onze eerste reis door Thailand was Imme 15 maanden (10 kilo). We hadden toen ook een rugdrager bij ons, maar ik vond dat behoorlijk zwaar.

Zonder buggy reizen heeft natuurlijk als groot voordeel dat je een lastig bagagestuk minder hebt. Daarbij reizen jullie met één kind, dus je kunt altijd afwisselen bij het dragen van Novi. En zoals Annemieke al eerder schreef, op Bali worden kinderen ook gedragen op heup of rug. En de vrouwen daar zijn ook niet groot. Misschien moet je het ook een beetje laten afhangen van het karakter van je kind. Is ze rustig en kan ze al vrij goed lopen? Of is ze (zoals onze jongste was) een enorme druktemaker (type ongeleid projectiel :-)) die haar broodnodige rustmomenten in de buggy hard nodig heeft?

Maar we zijn ook erg benieuwd naar ervaringen van ouders die zonder buggy op reis gaan met kinderen onder de vier. Is het goed bevallen of hebben ze de buggy toch gemist?

Benieuwd wat jij gaat doen!

Groetjes,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

14 jaar geleden
·
#6260
Het is inderdaad de afweging tussen het gemak versus de last die je van de buggy hebt. Ik denk dat wij hem toch meenemen, vooral voor de rustmomentjes/slaapjes en omdat het in sommige situaties erg makkelijk is als je je peuter even niet in de gaten hoeft te houden. En met 2 volwassenen kunnen we die ene koffer+buggy+peuter best aan denk ik.
Ik twijfel nog over een rugdrager. Ik denk dat ik mezelf het geld en het meeslepen ervan bespaar, en op Bali een slendang koop en hulp vraag aan een Balineese hoe ik Novi op m'n rug hang ;-) Dat is inderdaad een hele leukt tip!
14 jaar geleden
·
#6261
Wij zijn net met zoon van ruim 2 in Spanje geweest en daar redelijk wat steden bezocht en verder ook nog wel gewandeld. De buggy hadden we niet mee (vorig jaar in Griekenland alleen op het vliegveld gebruikt, gemakkelijk om je rugzak in te zetten), de rugdrager hebben we amper gebruikt.
Zoon heeft veel zelf gelopen en veel op de nek van vriend gezeten (moet je wel kunnen volhouden) en verder soms gewoon gedragen.
We lopen hier ook veel met hem, misschien dat dat nog scheelt dat ie het gewend is.
14 jaar geleden
·
#6262
Maar Elsarjan, hoe deden jullie dat dat met middagslaapjes? Of slaapt je kleine niet meer overdag?
Onze dochter is echt een slaapkop, en goed doorstappen is er ook nog niet bij, dus de buggy gaat toch maar mee en heb inmiddels ook een Patapum rugdrager besteld, zodat we iig de keus hebben.
14 jaar geleden
·
#6263
Hij heeft de middagslaapjes soms over geslagen (wat wonderbaarlijk goed ging als ie dan savonds maar redelijk op tijd naar bed kon) en vaak zorgden we dat we smorgens vroeg op stap gingen zodat we na de lunch weer op de camping waren waar hij dan even sliep.
14 jaar geleden
·
#6264
Wij zijn vorig jaar naar Bali geweest met onze dochter van 2,5. Ik zou de buggy wel meenemen. Bezoeken aan tempels, over de boulevard, op het vliegveld etc. Hij komt altijd wel van pas. Bij het eten bij gebrek aan een kinderstoel etc.

Succes met voorbereidingen. Wij hebben er een supervakantie gehad!
14 jaar geleden
·
#6265
Bedankt voor jullie reacties.
Amtreep, heb je nog Bali tips voor ons? (Zie ook mijn Bali vragen topic onder het kopje Indonesie)
14 jaar geleden
·
#6266
Hallo Kiki,

Wij hebben op onze reizen met kinderen wel altijd een buggy meegenomen. MAAR, de laatste reis naar Thailand is die tijdens de vliegreis kapot gegaan. Daar stonden we dan op Bangkok airport; drie kinderen (5 en 2 jaar, en 5 maanden) en de last van een kapote buggy. We hebben hem maar achtergelaten op het vliegveld, met de gedachte om onderweg een nieuwe te kopen. Dat hebben we uiteindelijk niet gedaan. We hebben 3 weken rondgereisd met 3 kinderen (waaronder een baby) en 2 rugdragers (babybjorn en ergo baby carrier). Het ging eigenlijk prima. De kinderen vielen ook in de draagzak in slaap. Voor Liv hadden we een lifeventure babybedje. Dat konden we overal neerzetten (ook op tafel in een restaurantje). Het ging perfect. Toch is een buggy ook wel erg handig ...! Ik denk dat we die de volgende keer toch gewoon weer meenemen ..

Succes,
Marcella
14 jaar geleden
·
#6267
Wij hebben één keer (gewone luxe kampeervakantie, 1 kind) geen buggy meegenomen. Want... wij hadden een hele stoere rugdrager. Spijt! Precies de redenen die jij noemt. Van je tent naar het zwembad of restaurant en het kind op je arm, geen slaapplekje, waar laat ik het kind als je toevallig even alleen bent en naar het toilet moet, kind op schoot in restaurant zonder kinderstoel, etc. Wij nemen voor onze jongste dus een rugdrager en een buggy mee.
14 jaar geleden
·
#6268
Wij zijn net terug van een city tripje Palma met buggy, en moet zeggen dat we blij waren dat we hem mee hadden.
Dus deze zomer gaat hij toch terug mee naar Thailand, Bali, ... ????

Groetjes
14 jaar geleden
·
#6269
Hallo Kiki,

Wij gingen in 2007 met onze meiden naar Bali, de jongste net 3 en hebben bewust de buggy thuis gelaten. Moet ik er wel bij vermelden dat we veel wandelen, dus ze was wel gewend te lopen.
Een slaapje tijdens een dagtrip ging gemakkelijk in de auto of de bus, of gewoon op schoot.
Op tempo door een winkelstraat hebben wij niet gedaan, zou ook niet gelukt zijn denk ik. Het duurt natuurlijk allemaal wat langer wanneer je een kleine bij je hebt die zelf loopt maar het is tenslotte vakantie :-)

Veel plezier in Bali,

José
14 jaar geleden
·
#6270
Wij zijn vier weken naar de Oostkust van Australie geweest met een dreumes van 9 kg. Wij hadden een buggy en draagzak mee. Buggy zo'n paraplu geval dat je klein kunt opvouwen en een draagzak van beco butterfly, helemaal van stof, dus makkelijk op te bergen en te gebruiken op je buik of rug. Buggy handig als stoel inderdaad en niet zwaar. Draagdoek heel handig voor wandelingen over oneffen gebied. Onze dochter kon zowel in de buggy slapen (we hadden er één met ligstand!) als ook in de draagzak. Erg makkelijk dus. Ik zou volgende keer weer beiden meenemen. Veel plezier op je reis!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!