woensdag 11 november 2009
  11 Replies
  4.1K Visits
  Subscribe
Ik vraag me af hoe het in z'n werk gaat om met kleine kinderen op de bonnefooi te reizen. Ik neem aan dat je vantevoren een accomodatie in je hoofd hebt en hier naartoe reist? Maar wat als er geen plek is/het je niet aanstaat? Laat je je vervoersmiddel (ik ga even uit van taxi) dan wachten en ga je dan ergens anders zoeken, zomaar op de gok, of heb je ook alvast een 2e en evt 3e keus op je lijstje? (Ik ben gek op lijstjes, sorry). En hoe pakken kleine kinderen dit op, als je ergensbent aangekomen, maar dan ook meteen weer vertrekt? Of bel je vantevoren of er plek is?
Heeft iemand ervaringen/tips voor mij? (Ik ben altijd graag goed voorbereid, en omdat ik me hier niet precies van voor kan stellen hoe het in de praktijk in z'n werk gaat vind ik het nogal moeilijk te kiezen tussen op de bonnefooi reizen of toch alvast wat vastleggen.)
Groetjes, Kiki
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6247
Mijn ervaring is dat kinderen zelfs vaak flexibeler zijn dan wij; ergens geen plek dan i.d.d. door naar volgende plek; wij vroegen dan i.d.d. de chauffeur te wachten.
Van te voren kun je natuurlijk een lijstje maken met accommodatie die je aanspreekt en die dan ter plekke bekijken; hoef je je niet vast te leggen, maar ben je ook niet totaal clueless als je in een plaats aankomt.
14 jaar geleden
·
#6248
In Thailand reisden wij met een huurauto. Dus dan was het makkelijk. Niet leuk?
Verder kijken.
Volgende week vertrekken we op de bonnefooi (was nu net 6 dagen voor vertrek wel hotel voor eerste 2 nachten aan het boeken) naar Maleisie en Borneo.
Wie weet huren we daar ook wel een auto. Geen idee nog. Eerst eens zien hoe het er is.

Ik denk dat als je er zelf relaxed over bent, dat over slaat op je kind(eren).
Voor mij was in Thailand die auto een zekerheid. We hebben op een gegeven moment 11 uur op een dag in de auto gezeten en konden niets vinden aan het einde van de dag. De wetenschap dat mijn kind eventueel lekker op de achterbank kon tukken maakte dat ik het prima vond.
Uiteindelijk zijn we naar de haven gereden en hebben de auto op de laatste ferry naar Samui gezet. Niet mijn favoriete plek maar wel genoeg hotels die leuk zijn. EN om 22.00 zaten wel lekker aan aan beef salad op een hele goede plek.
14 jaar geleden
·
#6249
Gaan jullie gewoon op weg naar de beoogde accomodatie of bel je vantevoren even of er nog plek is? En kijken jullie eerst rond hoe de kamers eruit zien? (Omdat ik soms wel eens in reisverslagen lees dat het ergens tegenvalt en mensen meteen vertrekken op zoek naar iets anders. Ik neem aan dat je dat niet doet nadat je al ingecheckt bent?)
14 jaar geleden
·
#6250
Hoi,

Ik vond het prettig om voor de eerste nachten in Bangkok iets geboekt te hebben, omdat ik het niet zag zitten om na een lange reis nog op zoek te gaan naar een slaapplaats. Verder reisden wij redelijk op de bonnefoo, wat wil zeggen in ons hoofd hadden wij de route zitten, maar niet precies wanneer we daar zouden zijn. Soms bleven we korter of langer hangen op een plek. en soms langer. Afwijken van de route was mogelijk én dit hebben wij ook zeker gedaan. Afhankelijk van hoe laat wij op onze bestemming zouden zijn boekten wij wel of niet een paar dagen vooraf een accomodatie. Ik vond het niet prettig om 's avonds in het donker nog op zoek te gaan. Daarintegen vonden wij dat geen probleem als wij rond het middaguur aankwamen. Het grote voordeel is dat je dan kijkt of de accomodatie voldoet aan je wensen. Anderzijds ook al zou je gereserveerd hebben en het staat je niet aan, verwacht ik dat dit geen problemen oplevert.
Je moet reizen op de manier die bij je past. Wij voelden ons happy bij deze wijze, heerlijk om de vrijheid te hebben om plannen te wijzigen en ter plekke op zoek te gaan naar paradijsjes. Als je van zekerheid houdt is een paar dagen vooraf accomodaties vastleggen prima te doen.

groet Judith
14 jaar geleden
·
#6251
Ik ben wel heel "picky" maar ik vind vooral in Thailand dat je totaal iets anders kan krijgen dan wat op een website of in een reisgids voorgespiegeld wordt.
En daarom liever geen acco's vooraf geboekt.
We hebben ooit een autorondreis door Thailand gedaan en daar waren alle acco's al geboekt.
Op sommige plekke viel het echt heel erg tegen. Muffe kamers waar veel in gerookt was met smoezelige bedden.
Ik kan daar echt heel chagerijnig van worden.
Doe ik dus echt niet meer.
Eerst kijken en dan pas boeken.

In sommige plaatsen moet je dus heel veel plekken af voor je iets leuks hebt gevonden.

Als het je niet echt heel erg uitmaakt waar je zit kan je volgens mij beter vooraf boeken.
14 jaar geleden
·
#6252
Hoi Kiki

Als je erg van wat zekerheid houdt of per se in bepaalde hotels wilt overnachten, kun je beter van tevoren boeken. Via sites als booking.com, tripadvisor.com én natuurlijk deze site krijg je vaak een goed beeld van wat je ter plekke kunt verwachten.

Wij hebben maar één keer meegemaakt dat een accomodatie echt enorm tegen viel (en dat was geen hotel dat op deze site aanbevolen wordt, hoor) en toen zijn we na een half uurtje toch maar weer vertrokken (en inderdaad nadat we al ingecheckt waren - maar nog niets betaald hadden - ).

Helaas was de taxi toen al weg en stonden we daar, met kind, buggy en bagage, toch redelijk in 'the middle of nowhere'. Het gemakkelijke van Thailand is echter dat er altijd wel een manier van vervoer te regelen is en zo kwamen wij uiteindelijk via-via alsnog op een mooi plekje terecht. Op het moment zelf is het even flink balen, maar onderweg konden we er al weer hartelijk om lachen en achteraf hebben we er een leuk 'reisverhaal' aan over gehouden.
En wil je dit toch voorkomen, dan kun je je, met de prijzen die ze in Thailand voor taxi's vragen, waarschijnlijk wel veroorloven om de taxi te laten wachten, terwijl één van jullie even kijkt of het hotel is wat je er van verwachtte. Dat heb je tenslotte snel genoeg gezien, toch?

Een aantal jaren geleden hebben wij in Andalusië een paar weken met de trein op de bonnefooi rondgereisd en daar bleef één van ons altijd met onze dochter op een terrasje/parkje/speeltuintje in een stad zitten, terwijl de ander op zoek ging naar een leuk hotel. Werkte ook prima. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat er binnen een redelijke straal wat aanbod is. In bijvoorbeeld Chiang Mai of rondom Khao San Road in Bangkok zou je dat dus prima kunnen doen.

In veel gevallen hoef je niets aan te betalen bij reservering of maar een klein bedrag. Moet je toch een nacht betalen, dan kun je altijd nog overwegen om maar één nacht te blijven en de volgende dag verder te kijken. Zoals hier ook al gezegd werd, kinderen zijn meestal héél flexibel; zolang onze dochter ons en favoriete knuffel bij zich had, was eigenlijk alles goed.

Succes met je beslissing (-;
14 jaar geleden
·
#6253
Bedankt voor alle reacties. Soms heb je even wat meer ervaringsverhalen nodig, waaruit blijkt dat als anderen het zelf regelen, wij dat natuurlijk ook kunnen. Omdat het ook erg veel geld scheelt in vergelijking met een georganiseerde reis en je lekker flexibel bent gaan we dus gewoon op de bonnefooi naar Bali met een grove routeplanning. (Wat niet wil zeggen dat ik niet uren bezig kan zijn met op internet en in reisboeken zoeken naar leuke plaatsen en accommodaties :-)) En ik wil wel voor de eerst paar nachten een accommodatie boeken, dat lijkt me wel prettig na een lange vlucht. Bedankt voor alle tips!
14 jaar geleden
·
#6254
Hi Kiki,

Dat is inderdaad heel fijn. Wij hebben ons toen laten ophalen van het vliegveld door ons hotel. Heerlijk na zo'n vlucht alleen maar op zoek te gaan naar het bordje met je naam erop en off you go.

Groet,

Chila
14 jaar geleden
·
#6255
Nog een nieuwsgierige vraag aan alle reizigers: als jullie op de bonnefooi reizen, hoe grof/specifiek is dan je reisplanning? Steek je alleen de Lonely Planet in je rugzak of heb je hele schema's met accomodaties en bustijden bij je in een dag-tot-dag planning?
14 jaar geleden
·
#6256
Wij hebben het met alleen een reisgids gedaan (geen Lonely Planet in ons geval, ik ben een Rough Guide-fan (-; ). We hadden wel wat adresjes in ons achterhoofd, maar keken ter plekke of dat ook echt wat was. Ik begrijp dat je een laptop meeneemt, dus dat is helemaal handig, want daar kun je natuurlijk ook heel veel informatie op vinden (maar dat heb je inmiddels natuurlijk al lang in de gaten (-; ).
Ook gemakkelijk (hebben wij in Thailand en Andalusië ook een aantal keren gedaan): gewoon een dagje (of twee) van tevoren via internet informeren en boeken. Heb je iets meer zekerheid, maar tegelijkertijd ben je toch nog steeds heel flexibel. Lang leve internet en de laptop!
14 jaar geleden
·
#6257
Hoi Kiki,

Ook wij zijn fan van "op de bonnefooi" reizen! Wij leggen meestal alleen de eerste nacht vast omdat je na een lange vlucht geen energie kan opbrengen om iets te zoeken. Van te voren hebben we geen planning, wel gebieden die we graag willen zien. En soms komt het zo uit dat je niet al die gebieden gaat zien omdat je ergens anders wat langer blijft hangen, lang leve de vrijheid!!

Ik zou er echt niet tegen kunnen om de reis al helemaal vast te hebben staat, dan is het gevoel van vrijheid helemaal weg!! Straks vind je het ergens erg leuk en moet je weer verder of andersom... Vaak hoor je ook van mede reizigers leuke tips om te overnachten of soms hoor je verhalen over een land die je erg aanspreken. Wij werden tijdens onze reis lekker gemaakt voor de Filippijnen en hebben toen een ticket naar Manila gekocht met air asia. Dat was echt een heerlijke verrassing!!! Wat hebben we het daar heerlijk gehad. Dat zou niet mogelijk geweest zijn als we alles al vast hadden staan.
Maar ik moet er ook bij zeggen dat dit lang niet voor iedereen werkt! Veel mensen kunnen er niet tegen als alles nog open staat. Dus je moet zelf maar inschatten waar jij je prettig bij voelt.

Mika was ruim anderhalf toen we voor het eerst naar Azie gingen. Altijd met de Lonely Planet op zak. Dan lezen we in welk gebied je goed kunt overnachten en strepen er en paar aan. Vaak is het ook een aanrader om niet alleen in die tentjes te kijken maar ook naar andere in de omgeving. Ik heb regelmatig gemerkt dat tentjes die in de Lonely Planet staan niet altijd zo goed zijn. Ze worden dan een beetje lui omdat ze toch goed in de Lonely Planet staan. In de omgeving kan je dan vaak ook goede alternatieve vinden.
Maar wat ik al zei.....dit werkt niet voor iedereen!

Groetjes,

Natasja
http://www.dewereldreizigers.com
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!