woensdag 19 mei 2021
  3 Replies
  2.2K Visits
  Subscribe
Bij iedere vakantie neem ik mij voor om zo weinig mogelijk bagage mee te nemen, maar steeds weer eindigen we met een volle auto.

Nochtands vind ik dus van mezelf dat ik alles wel kritisch overweeg en meestal hebben we maar heel weinig dingen bij die we niet gebruiken. Aangezien onze volgende reis richting zuidelijk afrika is (hopelijk, altijd met 2 woorden spreken tegenwoordig) en we een huurwagen hebben waar ook al kampeer spullen in moeten + eten voor enkele dagen + 3 kinderen op de achterbank is er niet zo heel veel plaats meer vrij voor bagage. Dus ben ik op zoek naar tips, inpaklijstjes etc om minder mee te nemen.

Qua kleding: we trekken rond, dus veel wassen onderweg is niet steeds evident en ik heb ook niet veel zin om elke avond een handwasje te doen. Dus kleding voor een dag of 5/6 is toch een must. Overdag is het t-shirt weer, maar 's avonds wordt het koud dus zijn lange broeken en truien ook nodig. En extra slaapzakken. En handdoeken. En schoenen. En wat boeken & spelletjes. Dus uiteindelijk kom ik weer aan een lange lijst.
We gebruiken al packing cubes, en ieder mag niet meer meenemen als wat er in de packing cubes past. Dus het volume kleren valt op zich wel mee (2 tassen voor 5 personen). En laat ons zeggen dat ik mik op 3, max 4 tassen.

Help! Wie heeft er meer succes in het inpakken en kan er wat raad geven?
Waardeer dit bericht:
3 jaar geleden
·
#30158
Leuke vraag! Bij het zoeken naar een manier om logeermatrassen op te bergen zonder dat ze veel ruimte innemen, kwam ik deze tegen:
https://www.vacuumzakken.nl/pro-pakket-vacuumzakken-travel-set-10-zakkenpomp.html
Het maakt je bagage niet lichter, maar wel compacter. En dat is waar je naar op zoek bent, toch? Zeker slaapzakken nemen veel ruimte in, maar kun je met deze vacuumzakken vast een stuk kleiner maken.
Benieuwd of je nog meer leuke tips bent tegengekomen!

Ze hebben ze ook voor matrassen. Laat ik die eerst eens bestellen ;-).

De Hema heeft ze trouwens ook: https://www.hema.nl/search?q=vacuumzakken&lang=nl_NL

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

3 jaar geleden
·
#30160
Dat is inderdaag een goede tip! Moet je weten dat we die vroeger hadden om te gaan kamperen, zo van die vacuüm zakken! Gewoon niet meer aan gedacht! Ik heb er hier ook in gebruik voor de reserve dekbedden. Bij ikea gevonden ...
Voor de slaapzakken en matjes is het zeker een super tip, ik zal binnenkort al eens een setje bestellen, wel met pompje want een stofzuiger nemen we niet mee:D

Tips om minder mee te nemen zijn ook altijd welkom!
2 jaar geleden
·
#30161
Het hangt een beetje van het klimaat af, maar wij zijn van minder. Da's in Azie geen probleem, want het is warm, of we doen laagjes. Met 25 kilo incheckbagage kwamen we een heel eind (totaal voor twee volwassenen en twee kinderen). Er is altijd wel een wasservice in de buurt, of in een grote stad een wasserette. 's morgens gebracht, 's avonds schoon weer terug. Iets bijkopen is geen probleem, als je toch wat mist en niet al te groot bent.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!