dinsdag 28 juni 2016
  13 Replies
  5.4K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Eind augustus gaan wij met onze 2 kinderen van 3 en 4 jaar 4 weken rondreizen in Thailand. We hebben binnenlandse vluchten, bootreizen, bus, minivans en de nachttrein.

Ik zat eraan te denken backpacks aan te schaffen omdat dat makkelijker rondreizen is en ook wat betreft het vervoer handiger is dan lompe koffers. We hebben nu van die hardcase koffers die lijken me niet handig.
Maar las op een aantal forums dat veel ouders backpacks onhandig vinden, te zwaar op je rug, je sjouwt je een ongeluk enz. Je hebt ook nog een daypack op je buik. De minivans willen geen koffers meenemen las ik.
Nu twijfel ik hierover.

Wat raden jullie aan? Misschien nemen we een kleine buggy mee voor de jongste.

Dus wel of een backpack, zo ja hoeveel liter voor mij, ben best klein, en als we koffers doen welke zijn dan handig? Of een sporttas op willen?

Graag jullie tips en adviezen!

Dank jullie wel alvast!

Groetjes,

Nadia
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21280
Wij twijfelen hier ieder jaar weer over. Tot nu toe hebben we altijd gereisd met 1 rugzak en 1 grote sporttas op wielen. Het voordeel is dat 1 iemand alle bagage kan doen en de ander de kinderen. Met 2 koffers/reistassen is dat onhandiger. Het nadeel van 2 rugzakken is weer dat je niet even een kind op je heup kan zetten. De jaren hiervoor hadden we ook altijd een buggy bij ons en daar gooiden we dan de dagrugzak enzo in. In de praktijk zijn het maar kleine stukjes die je met al je bagage aflegt.
7 jaar geleden
·
#21281
Toen wij vorig jaar naar Thailand gingen hadden we (of eigenlijk ik) geinspireerd door verhalen van anderen even het idee alleen met handbagage, dus grote rugzak te reizen. Manlief vond dat het slechtste plan ever en het ging dan ook overboord.
Uiteindelijk gingen we met een harde koffer en kleine trolley (plus beiden een dagrugzak en de kleine een tasje). Voordeel van de trolley is dat je om de handvaten een tas kunt doen waardoor je in een hand twee (of misschien wel meer) stuks bagage hebt. Trolley kan ook als handbagage ingecheckt worden bij vluchten. Praktisch werkte het zo dat als wij een stukje moesten lopen met bagage we beiden een rugzak hadden ieder een koffer(tje). De tas van de kleine zette we met de hengsels om de handvatten van de trolley dus hij hoefde niks te dragen als hij niet wilde. Wij hadden beiden een hand vrij.

Terugkijkend ben ik blij met de keuze die we toen maakte. Dit jaar doen we hetzelfde hoewel ik wellicht wel een rugzak minder zou gebruiken op reisdagen. aan de andere kant willen we beiden daar een rugzak hebben dus mee moet de tweede sowieso.

Wij hebben overal met deze stuks bagage kunnen reizen zonder erdoor belemmert te worden. Een tweede grote koffer had dit wel gedaan. Twee koffers past bv simpelweg niet in een achterbak. Met minivans hebben wij niet gereden dus daarmee heb ik geen ervaring.

Wat ik zelf wel een plus vind van de harde koffer is dat ik toch het idee heb dat je spullen wat steviger beschermt zijn in een ruim oid. Daarnaast zijn ze makkelijk af te sluiten.
Wegens een niet zo beste rug is voor mij persoonlijk een (te) zware rugzak ook verre van ideaal dus dat speelt ook mee.
7 jaar geleden
·
#21282
Wij gaan 15 juli met twee kids van 5 en 7 en wij hebben besloten om alleen twee grote rugzakken voor ons twee mee te nemen van 7 kilo, de oudste ongeveer 6 kilo en de jongste iets van 4 a 5 kilo. Zo hoeven we niets in te checken en dat scheelt toch met 3 binnenlandse vluchten. Wij zijn wel echt lichte reizigers dus hoewel het en uitdaging is denk ik echt dat het kan. Van alle vloeistoffen nemen we mini's mee en we houden genoeg ruimte in de rugzak om daar wat extra erin te doen als het nodig is.
7 jaar geleden
·
#21283
wij reizen met 1 backpack en 1 kleine rugzak handbagage voor 4, wat ook handig is zijn de packble rucksacks om een extra tas mee te nemen, of een backpack waar een rugzakje ophangt (moest je een nieuwe kopen) of een rugzaktrolley misschien (geen ervaring mee)
7 jaar geleden
·
#21284
Let dan wel op de afmetingen van de rugzakken, het gaat niet alleen om de kg bij ruimbagage.

Toen mijn dochters nog kleine waren had ik het liefst een rugzak om handen vrij voor de buggy te hebben. Nu ze wat ouder zijn, reis ik het liefst met een trolley (ik reis met handbagage). Ik reis er met 2, eentje heeft ook rugzakbanden en de ander is nog stukje kleiner en kan een van mijn dochters rollen. en anders heb ik er 1 op mijn rug en de ander rol ik.

Als je van tuk tuk enz gebruik maakt, hoef je toch niet veel te sjouwen. Dus daarom heb ik de backpack thuis gelaten. Die van mij kan ook niet als handbagage gebruikt worden, ook nog een reden. En de belangrijkste reden van een trolley (of grote sporttas kan ook): als ik het open, zie ik wat er allemaal in ligt. Bij de rugzak die ik heb moet ik eerst van alles van bovenaf eruit halen voor ik wat kan pakken wat ik zoek. Lijkt niet veel werk maar ik vind het irritant. Ben ook meer van het proppen na een tijdje, dus het gaat van kwaad tot erger haha. Trolley vind ik dus praktischer en aangezien ik toch geen grote afstanden afleg, voldoet rollen/tillen.

Harde koffer vind ik een gruwel. Ik zie van die koffers voor me die door het gooien ontwricht zijn en dan heb je echt wel een probleem. Bovendien zijn ze zwaar, en neem je meer mee dan nodig is, wat je dan ook nog extra gaat sjouwen. Als je koffer hebt, zou ik in ieder geval een softshell gebruiken. Ik gebruik ook softshell trolleys.

Dat zijn mijn overwegingen, misschien heb je er wat aan. Voor ieder is iets anders weer ideaal en het hangt natuurlijk ook af met wie je reist.
7 jaar geleden
·
#21285
wij hebben een backpack die je volledig open kan ritsen, ook omdat ik het van bovenaf in en uitladen verschrikkelijk vind :-)
7 jaar geleden
·
#21286
Wij reizen met onze zoon van Atlas en die is nu 5.
We hebben de laatste jaren gereisd met 1 Samsonite koffer met wieltjes, die mijn zoon en ik deelden.
Mijn man had zijn rugzak mee. (Bali, Thailand, Borneo, Maleisie, Myanmar).

Vaak deden we het bij transfers zo, dat hij de rugzak op de rug deed en de koffer meerolde.
Ik nam onze zoon dan in de buggy mee en had een camerabackpack op de rug.
Verder hadden we nog een klein tasje dat ik onder in de buggy legde met wat speeltjes, boekjes en de I pad.

Daarmee hebben we ons altijd prima en overal gered.
Voordeel van de koffer vind ik dat je alles netjes en overichtelijk in stapeltjes kan leggen.
En in je hotel leg je het erg snel en makkelijk in de kast (of niet).
En het kan wat meer tegen een stootje... dat is voor sommige dingen ook wel prettig.

Je moet je ook afvragen hoe relevant de vraag is.. want hoe vaak loop je nu daadwerkelijk te slepen met spullen.
Vaak is het even van A naar B waarna het vervolgens weer ligt, of wordt vervoerd.

Overigens hebben wij alle keuzemogelijkheden omdat mijn man en ik beiden nog een backpack hebben en ook beiden over een Samsonite beschikken.
We hebben er een tijdje over nagedacht en de keuze die we gemaakt hebben is omdat we dat de meest efficiente keuze vonden.
7 jaar geleden
·
#21287
Wij reizen met 1 backpack van Osprey. Die heeft ook een trolleysysteem ingebouwd. 80 liter is dat ding. Genoeg om voor 4 personen bagage mee te nemen. Daarnaast 1 20 l rugzak als handbagage voor de volwassenen en de kids een eigen van 8 liter.

Het valt of staat met de hoeveelheid die je mee wil slepen. Wij nemen ieder jaar minder mee....

Bij het inchecken staan ze gek te kijken. 16 kg voor 4 personen!?
7 jaar geleden
·
#21288
Hier een inmiddels 3jarige en inmiddels bijna 2jarige.

Tot nu toe is dit voor ons geen issue geweest. Zelfs naar India en Zuid-Afrika ging de buggy mee en man wat waren we blij om die bij ons te hebben, want daar kan zoveel aanhangen. Bovendien vond ik het erg fijn om onze baby/dreumes daar in te laten zitten en haar niet steeds te moeten dragen (draagzak was ook mee voor wandelingen / uitjes). Alleen hadden we toen als voordeel dat we ons alleen met een auto hebben verplaatst en nu we over een maand naar Sri Lanka gaan om te backpacken wordt het dan toch een ander verhaal.

Ik neig nu naar: 1 vrij volle/grote rugzak van 15 tot 17 kilo, 1 handbagage/stoffen koffertje op wieltjes dat ook makkelijk aan het handvat te tillen is, 1 deryan tentje, 1 grote (semiprofessionele)cameratas en geen buggy. De cameratas kan op het handbagagekoffertje staan (om het handvat vastgeschoven), zodat 1 persoon de rugzak en koffertje+tas kan "handelen", terwijl de ander onze jongste peuter draagt en de oudste bij de hand heeft en de deryan draagt. Dit lijkt mij een werkbare oplossing... nu nog zien hoe dit in de praktijk gaat.

Blijft een lastig iets om in te schatten vind ik en het verandert ook als je kinderen groter worden en meer kunnen lopen. Dat onze jongste nogal een "aapje" is maakt ook dat ik toch twijfel over die buggy.

groetjes,
Yvonne
7 jaar geleden
·
#21289
Wij reizen met zijn zijn 4en en hebben ieder onze eigen koffertje naar de afmetingen van handbagage.Het is ideaal niet meer wachten op je koffer.Op de bestemming koffertje opritsen,we laten alles erin zitten en je kan overal makkelijk bij.Met rugzakken is het altijd zoeken,gezeul in de hitte,en niet lekker als je rug verbrand is door de zon.Wij vinden onze kleine koffertjes ideaal!!
7 jaar geleden
·
#21290
Bedankt voor jullie tips en adviezen allemaal!

We zijn er inmiddels uit het wordt een 60 liter trolleytas die m'n man dan kan duwen. Ik een rugzak van 21 liter hij een rugzak van 25 liter en dan een buggy erbij. DAt moet voldoende zijn hoop ik. Nu nog leren hoe ik weinig moet inpakken voor ons. Gaat een opgave worden aangezien ik nogal van kleding en fashion hou haha.
Maar ik heb besloten voor iedere person kleding voor max 1 week in te pakken en daar iedere keer laten wassen.

Nogmaals bedankt en ik ga als de tassen binnen zijn maar eens oefenen met inpakken!
Nu al zin in de vakantie!
7 jaar geleden
·
#21291
Je kan in gedachten houden dat als je het echt niet houdt qua kledingkeuze, je altijd ter plaatse wat kan shoppen!
7 jaar geleden
·
#21292
Wij zijn van de rugzakken, 22 kilo verdeeld over twee inchecken, en wat handbagage voor de essentials (electronica, medicijnen). Meer tips:

https://reisfamilie.wordpress.com/meenemen/
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!