donderdag 10 augustus 2017
  17 Replies
  5.2K Visits
  Subscribe
Nu mijn dochter ouder (7) wordt krijgt ze meer en meer haar eigen behoeftes.
Logisch natuurlijk.
Maar het doet me wel nadenken over onze volgende bestemming.

Water nu voor haar vooral aan ontbreekt zijn (nederlandse) vriendjes.

Ik kan me voorstellen dat je als je met een gezin met meer kinderen reist dat dit minder speelt, maar ik zou toch graag met haar wensen rekening houden.

Hoe hebben anderen dit gedaan?
Ik heb zelf aan een groepsreis gedacht maar dat lijkt me voor mezelf niet zo leuk....
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24711
Klinkt leuk maar ik vind het best nog wel een ding met kinderen op die leeftijd hoor. Straks wil zo'n kind ineens naar huis omdat hij/zij haar ouders mist. Ook zijn veel andere kinderen van die leeftijd niet gewend om op deze manier vakantie te vieren.
Wij zijn afgelopen jaar in Marokko 2 groepen met kinderen tegengekomen van koning aap maar deze waren niet erg enthousiast moet ik zeggen, zeker niet toen ze hoorde wat wij kwijt waren....
Je zou zeggen dat ze zulke reizen op jonge kinderen aanpassen, hadden ze in iedergeval wel beloofd maar ze bleken bijna hele dagen in de bus te moeten zitten en zaten pas vaak tegen 22.00 uur aan tafel voor het diner, lijkt mij niet fijn met jonge kinderen.
6 jaar geleden
·
#24712
Ik wou haar niet alleen op reis sturen ;-)
Maar zou overwegen een groepsreis te boeken om zo leeftijdsgenootjes om haar heen te hebben.
Maar ik ben dus ook benieuwd hoe andere gezinnen daar invulling aangeven.
6 jaar geleden
·
#24713
Sorry :) ik dacht dat je ook overwoog om een vriendinnetje mee te nemen
6 jaar geleden
·
#24714
Nee, dat linkt me op die leeftijd idd te lang.
Maar mijn vraag is dus vooral hoe andere ouders de mogelijkheid om te spelen met andere kindjes creeren.
6 jaar geleden
·
#24715
Ik moet zeggen dat wij tot nu toe eigenlijk altijd nog wel kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd tegen zijn gekomen, niet overal natuurlijk maar vaak komt het wel goed.
Ik heb een zoon en een dochter van nu 12 en 16 en ik kan je zeggen dat die ook nog nooit op 1 lijn hebben gelegen :) dus die hebben ook niet heel erg veel aan elkaar.
6 jaar geleden
·
#24716
Borneo, the place to be ;-)))
Wij zijn ook in Vietnam geweest dit jaar. Weinig nederlanders, maar je komt ze overal wel tegen. Plan je reis, als je dat wilt, zo dat je op de meest gangbare plekken komt. In Pu Luong kwamen wij geen NLers tegen (überhaupt nagenoeg geen toeristen) (prachtig mooi, absoluut een aanrader!!!), in Hue struikelden we over de Nederlandse gezinnetjes (vonden wij beetje saai). Ook hotel keuze doet wonderen. Kijk even op bijvoorbeeld de djoser junior site in welke hotels zij zitten. Of stel je reis samen met bouwstenen van Nederlandse reisorganisaties. Onze kinderen spelen heel veel met elkaar en dus geen behoefte aan NL vriendjes op vakantie. Verder spelen ze met iedereen die aardig is of iets leuks doet, soms moet je daar als ouder even mee helpen.
6 jaar geleden
·
#24717
Wij hebben ook wel eens een hotel uitgekozen waarvan we wisten dat djoser daar langskwam alleen... die mensen reizen in een groep en meestal is die groep alleen op zichzelf gericht! Ook de kinderen. Daarmee lukt het echt niet om contact te krijgen.

Ik zou dus eerder kijken waar individuele reizen langsgaan en/of in welke hotels mensen zitten die hun reis opbouwen met bouwstenen (o.a. riksja online, of landen online). Die gezinnen reizen 'los' en onze ervaring is dat je dan altijd wel aanspraak hebt (zowel ouders als kinderen), als je dat wilt.
6 jaar geleden
·
#24718
Wij zijn in hoi an een nederlands gezin tegen gekomen. Daar is toen leuk mee gespeelt een middag. Maar dat wakkert het verlangen juist aan naar meer ;-)

Dat van dezelfde hotels zou idd een optie zijn. Maar dan zou je verder ook het reisschemamoeten aanhouden.

Op weg helpen hoef ik niet, als zeer zijn zoekt ze zelf makkelijk contact
6 jaar geleden
·
#24719
Grappig, wij komen dit jaar in Vietnam bijna overal Nederlandse gezinnen tegen, ook voor het eerst hoor. In december zijn het vooral Australiërs die reizen. Soms is er wel contact en soms niet. Wisselt heel erg. Ik zit er zelf ook vaak niet op te wachten...Het actief opzoeken is denk ik lastig, het is toch een beetje toeval. Je zou een keer een groepsreis kunnen proberen, dan weet je zeker dat je ze tegenkomt :)
6 jaar geleden
·
#24720
Oh ja...wij zitten meestal niet in hele standaard hotels. Alhoewel we in de mekong nu wel echt zoiets hebben uitgekozen :). Maar zelfs in bai xep, toch echt niet standaard, zijn we 3 Nederlands sprekende gezinnen tegengekomen. De hoteleigenaren geven ook echt allemaal aan dat er dit jaar alleen Hollandse gezinnen zijn dus blijkbaar is het hier in Vietnam erger dan normaal :).
6 jaar geleden
·
#24721
Wij zitten ook in Vietnam,maar schijnbaar zitten wij echt niet zo in de standaardhotels.... hier weinig nederlanders tegen gekomen.
6 jaar geleden
·
#24722
Wij zijn de afgelopen 4 jaar in december echt nooit Nederlandse gezinnen tegengekomen dus we vinden het al snel veel :)
6 jaar geleden
·
#24723
Wij hebben twee jongens (schelen weinig in leeftijd) en een dochter die flink jonger is. Als we verder weg gaan, weten ze dat de kans dat ze kinderen tegenkomen kleiner is. Laat staan NL kinderen. (Op de Perhentians hadden wij ooit het gevoel in een NL enclave te zitten, vonden we eigenlijk niet zo leuk).
Als je je instelt op 'geen kinderen' dan is ieder kind dat je wel tegenkomt, mooi meegenomen. Ze genieten er dan ook extra van. De contacten zijn veelal kort maar dat geeft niet. En of ze nu uit Frankrijk of China komen; communiceren lukt prima. Oh, en wij hebben altijd een goede beachtvolley/voetbal (leeg meenemen plus voetbalpompje) vanuit NL mee. Dat is altijd een 'magneet' voor andere kinderen.
6 jaar geleden
·
#24724
Wij gingen voorheen ook altijd in december, toen was ze kleiner en had ze zelf die behoefte ook minder om samen te spelen.
Nu heeft ze er echt een aantal keer naar gevraagd. Dat vind ik dan toch wel een beetje sneu. De wens verder wev te gaan komt nl wel vanuit ons en niet vanuit haar.
6 jaar geleden
·
#24725
Mijnkind is trouwens echt geen bal kind, dat trekt haar niet.
6 jaar geleden
·
#24726
Hoi, ik bedoel met de 'bal' (ook) dat een speciaal speelgoed als aantrekkingskracht kan werken op andere kinderen. Dus wat vind ze leuk om te doen met andere kinderen? Onze zoon was Duplofanaat. We hadden dus een rugzakje vol mee. Ideaal voor onderweg en als we het tevoorschijn haalden kwamen er kinderen op af.

Als de wil om ver te reizen uit jullie komt en zij wat meer kinderen om zich heen wil, kan ik me voorstellen dat je je aansluit bij een groepsreis (lijkt mij helemaal niets) of bv via Riksja een route boekt. Dan kun
je er van uitgaan dat op ieder moment er ook andere kinderen op die plekken zijn. Of even googlen waar ongeveer die accommodaties zijn. Accommodaties met bv familiekamers zijn ook vaak een garantie voor andere kinderen.
6 jaar geleden
·
#24727
We proberen de hotels meestal zo uit te zoeken dat ze een zwembad hebben.
Zwembad staat meestal garant voor meer gezinnen.
En of Atlas dan aanspraak heeft of niet, dat hangt een beetje van de leeftijden van de kinderen af.
Taal is meestal geen probleem, kinderen zijn vindingrijk.

Magneetspeelgoed.. bal, luchtbed, lego.. schelpjes zoeken, kasteel bouwen etc etc.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!