dinsdag 21 juni 2016
  6 Replies
  2.7K Visits
  Subscribe
Ik las via de reisverhalen en op andere plaatsen hier al interessante tips voor spelletjes. Aangezien we met handbagage gaan reizen, willen we de spelletjes zo 'light' mogelijk houden. Gaan zeker al mee:

Voor op het vliegtuig:
- stickerboeken: als ze vol zijn, kunnen ze worden achtergelaten
- mini-mens-erger-je-niet met magneetjes (en daar gebruiken we 'briefje-trekken' om te bepalen hoeveel ogen je vooruit mag; anders raken we de dobbelsteen altijd kwijt)
- uno

Onderweg:
- dobbelstenen
- lege blaadjes
- enkele potloodjes en stiftjes
- hele kleine poppetjes en autootjes (alles samen een diepvrieszakje vol)

Ik kreeg ergens de tip dat je zo altijd een ganzenbord kan tekenen op dat papier, en de poppetjes en autootjes de pionnen kunnen zijn.

Verder: een tablet om op te lezen (http://vakantiebieb.nl/) en af en toe een spelletje op te spelen.

Hebben jullie nog tips?
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21240
Geen tips maar kleine waarschuwing... wij mochten nooit wat weggooien... geen volle stickerboeken, geen van te voren gekopieerde kleurplaten, geen opgeloste puzzels die op blaadjes waren gekopieerd... De hele rotzooi moest de hele reis mee en mee naar huis... ook de frutsels die we in het vliegtuig kregen....

En bij Emirates krijg je veel... (Gelukkig mochten er wel 2 gekregen Emirates rugzakjes weg omdat we er inmiddels al 4 hadden...).
7 jaar geleden
·
#21241
Grappige reactie :-) Dat zou ons ook wel eens kunnen overkomen :-)
7 jaar geleden
·
#21242
Wij nemen mee: Uno, soms nog een ander kaartspel (nieuw), 3 stiften, twee rolletjes plakband/washitape, boeken op de Ipad/Ipod (bv via vakantiebieb), spelletjes op Ipad en een minikleurboekje/schriftje voor onderweg. Met meer spelen ze toch niet. We nemen een leeggelaten volleybeachbal mee en een pompje die we daar als voetbal en volleybal gebruiken.
7 jaar geleden
·
#21243
Een bolletje wol. Daar hebben ze ook super veel mee gespeeld. En op is op :). Verder idd uno, potloden, een puntenslijper en een schaar (die op Schiphol zelfs mee mocht in de handbagage, soms snap ik niks van die controles...).
7 jaar geleden
·
#21244
Voor dat dobbelsteenprobleem heb ik een dobbelsteen-app op mijn telefoon gezet. Ook handig.

Wij nemen meestal een 4-tal spelletjes mee. Telkens een nieuw en drie uit de bestaande en immer uitbreidende collectie. Kinderen zijn ondertussen 9 en 11 dus spelletjes zijn wel voor al wat oudere kinderen. Een hele handige op reis is Love Letters. Bestaat uit 11 kaarten en that's it (en nog een paar fiches, maar die hoeven eigenlijk niet).
Uno nemen we nu niet meer mee, maar is wel leuk om contact te leggen met andere kinderen. Dat hebben we zelfs ooit met Mexicaanse straatkinderen zitten spelen.
En toen ze nog kleuters waren hadden we ook een kaartversie van de Boomgaard van Haba mee. Daar is de reisspelletjescollectie destijds mee begonnen.
Ook nog fijn om eventueel mee te nemen zijn de reisspelletjes van smartgames voor 1 persoon. Wij hebben Busy Bugs en Waterworld. O, en het all in one-boek van 'Waar is Wally'. Denk niet dat wij die dit jaar meenemen, maar die kunnen ook voor wat jongere kinderen.

Hier woedt nu al de discussie welke 4 spelletjes meegaan dit jaar (en we gaan pas eind juli):
Zeker zijn:
-Guillotine (dat is het nieuwe spel en gaat dus zeker mee)
-Rummikub (reisversie)

Kanshebbers momenteel:
-Port Royal
-Love Letters
-Dieven
-Saboteur
-Metropolis (al jaren een favoriet, ik ben het wat beu)
-Regenwormen
-Catan (kaarten of dobbelstenenversie)
-Boonanza

Verder gaan de iPads mee, wat puzzelboekjes en een frisbee voor in het zwembad. O, en ik wil nog een autobingo Amerikaanse nummerplaten uitprinten. We gaan op roadtrip door de VS dus ook nog wel leuk.
7 jaar geleden
·
#21245
Een dobbelsteen-app, super.

Opblaasbal onthoud ik ook.

Waar moet de wasi-tape voor dienen? Gewoon om te knutselen?

Ik ga me inderdaad ook eens verdiepen in die kleine reisspelletjes.

Dank!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!