woensdag 16 mei 2018
  6 Replies
  0.9K Visits
  Subscribe
Volgend jaar (okt - dec) willen wij met onze dochters (dan 3.5 en bijna 5) voor 6 of evt 7 weken rondreizen in Thailand.
Ik ben er zelf eerder geweest en na heel wat uren op Internet boek ik het liefst morgen het eerst beschikbare ticket :)

Het reisschema wat we nu hebben bedacht is het volgende:
Week 1 Bangkok (AirBnB appartement)
Week 2 Chiang Mai (Awana House)
Week 3 Ao Nang (Pinthong Village)
Week 4 Ko Lanta (Chomview Resort)
Week 5 Phato (Ecologic Thailand; mijn oude vrijwilligersproject van 10 jaar terug)
Week 6 Ko Phayam (Heaven Beach Resort)

Een week per locatie lijkt ons oké om ook wat aanrommeltijd te hebben en alles lekker op het gemak te kunnen doen. De accommodaties erachter zijn de opties die ons geschikt leken bij een eerste zoektocht op Internet ;)

Mijn vragen: missen we plaatsen in Thailand? Is er nog een plaats die we toe moeten voegen als 7e week of iets wat we er beter uit kunnen halen? En zijn er goede of juist slechte ervaringen met genoemde accommodaties of suggesties voor andere accommodaties op deze plekken?

Alvast heel erg bedankt!
Groetjes Jan Lenneke Soof en Pien
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#27053
Leuk! Wat een heerlijk vooruitzicht!
Ik zou denk wel Bangkok opdelen in een paar dagen aan het begin en een paar aan het eind. Bangkok is zeker bij aankomst best wel overweldigend en het is wel handig om er vlak voor je terugreis ook nog 1 of 2 nachten te maken, als je die week dan in tweeen deelt lijkt het me wat rustiger wat betreft de omgeving.
5 jaar geleden
·
#27054
Ja dat is zeker een goed idee om dat op te delen.
Denk er nu ook over om eerst een dag of 5 Kanchanaburi te doen, daarna Bangkok paar dagen, overige plaatsen ook allemaal dag of 5, 6 en dan aan einde ook paar dagen Bangkok. Willen niet haasten maar dag of 5, 6 is waarschijnlijk ook wel relaxed genoeg voor de kinderen qua tempo.

Dankjewel voor de reactie en het meedenken!
5 jaar geleden
·
#27055
Heerlijk hoor, zo lang weg!

Een overweging (en mijn tip) zou zijn om op de bonnefooi te reizen. Juist nu je zo lekker lang de tijd hebt is het fijn om alles even los te laten en te gaan waar je wilt, wanneer je wilt etc. De wereld reist grofweg met Kerst, het Chinese nieuwjaar en juli/augustus massaal. In die zin klopt het wel dat het geen hoogseizoen is en dat je zeker redelijk makkelijk een overnachtingsplek zult vinden. Desnoods boek je twee of drie dagen van te voren je volgende hotel/hostel oid. Je hoort onderweg ook redelijk veel over andere locaties en dan is die informatie 'vers'. Wellicht is dan de acco van je eerste keus niet meer beschikbaar, maar dat zou voor ons ondergeschikt zijn aan het reizen op het tempo wat dan bij je past en niet zoals je thuis dacht dat het zou gaan. Het is geen antwoord op je vragen, maar wilde het toch even meegeven ter overweging.
5 jaar geleden
·
#27056
Wij hebben ervaring met Air BNB in BKK, prima oplossing met jonge kids omdat je in BKK weinig/geen (betaalbare) hotels hebt waar je als ouders een beetje ok kunt zitten als de kids slapen. Wij hadden een appartement buiten het oude centrum. Dat betekende wel "lang" reizen naar bv het paleis maar wel direct bij het ov en dus snel op andere locaties.
Awana house is een absolute aanrader qua locatie en sfeer! Je rolt echt de avondmarkt op aan het einde van de straat.
Niet te lang in BKK bij aankomst vind ik ook een goed advies. Buiten de stad acclimatiseren is wel relaxter. Wij gingen na een nacht door naar Kanchabury en via Ayutthaya door naar het noorden. Ook een aan te raden route.
Wij waren in Thailand toen onze zoon vier en vijf was, wellicht heb je iets aan onze reisverslagen voor BKK, Kanchanabury en Chiang Mai (met de andere locaties hebben wij geen ervaring).
Hoe dan ook, het is een heerlijk land om te reizen met kids in deze leeftijd!
5 jaar geleden
·
#27057
Hoi Marielle

Bedankt voor je reactie! Ben meteen gaan lezen op jullie site. Heerlijke verhalen. Vinden jullie Ayutthaya een aanrader? Twijfel nu om misschien die ook mee te pakken op weg naar Chiang Mai en dan een strandbestemming te laten vallen. En Chiang Rai, aanvulling op Chiang Mai volgens jullie? Lastige keuzes allemaal...


Groetjes Lenneke
5 jaar geleden
·
#27058
Hopelijk heb je wat aan de reisverslagen. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding ervan, stel ze gerust!

Ja, ik vind Ayutthaya zeker een aanrader! Net als Sukothai overigens wat ook een oude stad met tempelruines is. Wij deden Sukothai tijdens onze tweede reis en beide in een reis (of zelfs na elkaar) is wellicht wel wat veel van het goede.
Ayuthaya is overigens geen stad waar je lang moet zijn, tenzij je natuurlijk een lekker hotel hebt met als doel chillen.
Vanuit Ayutthata kun je met de nachttrein makkelijk naar het noorden.
Chiang Rai vonden wij ook absoluut de moeite waard! De stad zelf niet perse, maar de omgeving is prachtig en de witte tempel is echt met niets te vergelijken. Onze fietstocht vanuit CR was echt een hoogtepunt voor ons.

Tsja....hoe lang je ook gaat, het blijft keuzes maken...... Wij skipte tijdens onze eerste reis het strand helemaal omdat we in midden- en noord Thailand te veel hadden wat we wilde zien:-)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!