zaterdag 20 januari 2018
  15 Replies
  3.7K Visits
  Subscribe
Hallo mede-globetrotters!

Na eerdere fantastische reizen door Thailand, Cambodja en Vietnam hebben mijn vriend en ik besloten om van ongeveer eind augustus tot half oktober, zo'n 7 weken, door Indonesië te gaan reizen. Uiteraard reist onze (dán bijna 4 jarige) dochter weer met ons mee. Nu al ontzettend veel zin in!

Het is denk ik logisch om onze reis te starten in Jakarta en vanuit daar Java te ontdekken. Verder staan Bali, Lombok en de Gili eilanden op het lijstje en ik zou heel graag de Komodo varaan willen ontmoeten. Over Flores, Sumatra en Sulawesi hoor ik ook mooie verhalen. Eigenlijk zou ik alles wel willen zien maar we hebben natuurlijk 'maar' 7 weken en we reizen met onze dochter dus ons tempo is wat lager dan gemiddeld.

Hebben jullie tips? Do's and dont's? Welke reisroute kunnen we het beste aanhouden? En vanaf welke plek kan ik het beste onze retourvlucht laten gaan, zodat we er niet weer heel ver voor om of terug moeten reizen? Welke eilanden zijn echt een must met een (bijna) 4 jarige en welke kunnen we beter overslaan? Ik wil thuis eigenlijk alleen maar de retourvlucht en 'n eventuele binnenlandse vlucht (dat kan natuurlijk ook ter plekke) boeken en een accommodatie voor de eerste 2 á 3 nachten. De rest bekijken we als we er zijn.

Alle tips zijn welkom! Graag hoor ik van jullie!

Groetjes, - wanderlust -
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#26151
Er zijn al wat tips gedeeld op het forum. Maar soms lastig terug te vinden.... Ik weet niet of je het al gezien had maar onder item Java en Bali vragen, heb ik een terugkoppeling geplaatst (in rood aangegeven hoe het is geweest). Je kan dit vinden onder: <!-- l --><a class="postlink-local" href="https://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=112&t=1656&hilit=java+bali"; onclick="window.open(this.href);return false;]viewtopic.php?f=112&t=1656&hilit=java+bali[/url]<!-- l -->
6 jaar geleden
·
#26152
Zeker doen: snorkelen bij nationaal park vlakbij Pemuteran. Mooiste plek ooit. Wij zijn niet met standaard tour gegaan maar hadden via via een email adres gekregen van lokale gids, een jonge man die ons op zijn boot meenam. Was erg goed met de kinderen, heeft met hen gesnorkeld. Maar geen idee hoe een waterrat jullie jongste is... onze jongste was toen 5 jaar, absoluut geen waterrat maar hij vond het geweldig.

Mocht je interesse hebben, kan ik e.e.a. terugvinden in mijn 'reisarchief' :). Maar dan moet ik dus wel even zoeken...
6 jaar geleden
·
#26153
Dat mag je voor mij wel opzoeken Eynd14 ;)
6 jaar geleden
·
#26154
Wij zijn afgelopen zomer drie weken naar Sulawesi geweest en een weekje naar Bali. Bali zouden we niet zo snel nog een keer doen, wij vonden het veel te druk.
Sulawesi vonden we geweldig! We zijn in centraal Sulawesi bij het Posomeer, de Badavellei, de togian eilanden, tana toraja en Bira geweest. Je moet wel rekening houden met lange reisdagen. Wij hadden elke keer privebusjes geregeld en nog een binnenlandse vlucht. Ik vond het goed te doen en heel bijzonder. Weinig toerisme (behalve Tana Toraja), vrij basic maar geweldig mooi! Ben op bijna alle eilanden van Indonesia geweest, maar Sulawesi is bij mij wel favoriet.
Mocht je er meer over willen weten, dan hoor ik het wel.
Groetjes!
6 jaar geleden
·
#26155
Nah! Echt irritant, heb ik gister een uitgebreide reactie gegeven op het snorkelen... zie ik nu dat ie niet geplaatst is!

Nieuwe poging...

Wij hebben gesnorkeld met een gids die echt heel goed was met de kinderen. Hen echt hielp bij het snorkelen (onze jongste was toen 5 en had dat echt nodig).

Wij hadden via via een goede ervaring gehoord met guide Nono. Waarom we voor hem hebben gekozen?
- 1 gids voor ons vieren (daarnaast de bootsman)
- ervaring met jonge kinderen (hij wist ook hoe hij volwassen zwemvesten zo kon maken dat ze ook voor jonge kinderen goed waren)
- je bent alleen met je eigen gezin op de boot
- relatief lange tijd om te snorkelen (30 minuten varen naar locatie, vervolgens op 2 locaties snorkelen, tijd voor snorkelen was in totaal 3 uur)
- stukje goedkoper (toen 80 euro)

Zijn email adres (5 jaar geleden) was: <!-- e --><a href="mailto:nono_friendsofnature@hotmail.com]nono_friendsofnature@hotmail.com[/url]<!-- e -->

Wij hebben ook contact gehad met Sea Rovers. Voordeel was dat zij vanaf ons hotel vertrokken. Kosten waren dan 145 euro (had je ook je lunch/drinken erbij maar dat hadden wij voor paar euro dus zelf gekocht). Bij Sea Rovers gaan meerdere mensen mee en is er 1 gids voor 6 personen. En behalve snorkelaars gaan daar ook duikers mee. Ongeveer 1 uur snorkelen per snorkel plek (zij hadden 2 snorkelplekken, lunch was op het strand en vanaf het strand kon je ook snorkelen).

Wat fijn was, dat we geen gehaast gevoel hadden.

Hoop dat jullie wat aan deze info hebben.

Wij zaten trouwens in Pemuteran bij Amertha Bali Villas. Was geweldig!! Mega groot, mooi huis. Eigen zwembad voor de deur. Buiten keuken. Echt super. Mocht het nog betaalbaar zijn... Maar volgens mij was het het laatste jaar dat het nog enigszins betaalbaar was...
6 jaar geleden
·
#26156
@ Eynd; Thnx voor het opzoeken, ik heb 'm genoteerd!
Hadden jullie hem al lang van tevoren benaderd en besproken of gewoon een paar dagen van tevoren?

@ fam. Moerkens; wanneer zijn jullie in Pemuteran/omgeving? Wij van 11 tot 15 aug. Daarna nog twee nachtjes Kuta voor de terugvlucht. Ja, ik weet dat het gros het daar het Benidorm van Bali vind wat ook zo is maar we gaan voor waterbom en het is gelijk een makkelijke stop richting naar huis vliegen vanuit Bali.
6 jaar geleden
·
#26157
@ Eynd; Thnx voor het opzoeken, ik heb 'm genoteerd!
Hadden jullie hem al lang van tevoren benaderd en besproken of gewoon een paar dagen van tevoren?
.


Wij regelen de meeste dingen ruim voor vertrek. Hebben we toen ook gedaan. Het enige voor Bali wat we pas vlak van te voren hadden geregeld was het raften (1 dag van te voren). Via speciale website waardoor het goedkoper was dan rechtstreeks... Kan me dat nog goed herinneren :)! Maar meestal hebben we maanden van te voren het nodige geregeld...
6 jaar geleden
·
#26158
Dat mag je voor mij wel opzoeken Eynd14 ;)


In 2007 zijn wij mee geweest met http://www.reefseenbali.com
Die zitten pal voor het national water park en hebben ook een Turtel Hatchery project.
Toen wij er waren deden ze ook veel onderzoeken en tests met het laten groeien van Coraal op alternatieve manieren om de natuur te ondersteunen. themarinefoundation org heeft info hierover en andere projecten.

Ze hebben daar ook een stuk of 10 eenvoudige schone huisjes om te verblijven. Als je met hun duikt of snorkeld krijg je volgens mij korting op de rate.
6 jaar geleden
·
#26159
Ja, ik ben ook van het (ver) vooruit plannen maar wat betreft het Bali stuk van onze komende reis merk ik dat ik erg in de achteroverstand sta;-)
We zijn al eens op Bali geweest en hebben dus niet het gevoel dat we daar nog veel moeten of willen, anders van bijkomen, snorkelen en chillen.
Maarja, niks doen gaat 'm ook niet worden dus ik zal zeker de komende maanden contact gaan zoeken!

Reefseen had ik ook gevonden maar wij willen alleen snorkelen. Ik heb hen benaderd maar we konden alleen acco boeken als we ten minste ook een pakket van twee dagen duiken afnamen. Dat ging 'm dus niet worden.....
Jammer want het zag er idd erg leuk uit.
We zitten nu in Kubuku Ecolodge, ziet er ook goed uit en de referenties zijn ook goed.
6 jaar geleden
·
#26160
Nono weken geleden al een mail gestuurd, het blijft stil......

Zowel Reef Seen als Sea Rovers vind ik aardig aan de prijs maar ik ben ook een beetje bang dat dat gewoon hetgeen is wat ze kunnen vragen en dus vragen.
Als iemand nog alternatieven heeft en/of ergens goede ervaring mee heeft hou ik me aanbevolen.
6 jaar geleden
·
#26161
Oh, dat is balen! Tja, voor hetzelfde geld is hij er inmiddels mee gestopt/ heeft ander email adres?? Het is natuurlijk alweer paar jaar geleden.dat we met hem op stap zijn gegaan.

Wellicht dat je het al gedaan hebt maar heb je hem al meerdere keren gemaild ('helaas heb ik nog niets gehoord')??
6 jaar geleden
·
#26162
De tip heb ik jaren geleden van een (inmiddels) vriendin gekregen. Via TA zijn we met elkaar in contact gekomen en het bleek dat we hetzelfde jaar naar Java/Bali gingen. Zij was al vele malen op Bali geweest (maar nog niet op Java). Van haar heb ik toen Nono's email adres gehad.

Ze is inmiddels zo vaak naar Bali gegaan (en regelt dan alles zelf) en heeft zoveel tips voor anderen dat ze nog niet zo lang geleden een eigen bedrijfje heeft opgericht: https://www.facebook.com/balidroomreis/

Sowieso leuk om op die pagina rond te struinen!

En ik denk dat zij je wel verder kan helpen...
6 jaar geleden
·
#26163
Twee goeie tips! Thnx.
Toen ik de eerste las vroeg ik me af waarom ik dat zelf nog niet bedacht had:-)

Heb twee mails de deur uit gedaan, benieuwd of en wat voor reactie er komt!
5 jaar geleden
·
#26164
En? Is het gelukt? Ben je wijzer geworden?
5 jaar geleden
·
#26165
Jaaaa!!
Via Silvia (van Balidroomreis) heb ik het nieuwe mailadres van Nono gekregen en hij reageerde heel vlot.
We hebben een afspraak kunnen maken met hem voor een snorkeltrip, toppie:-)
Voor de liefhebbers; het juiste mailadres is <!-- e --><a href="mailto:nono.friendsofnature@gmail.com]nono.friendsofnature@gmail.com[/url]<!-- e -->
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!