vrijdag 14 april 2017
  6 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Dag iedereen,

Ik ben volop in het plannen van ons volgende reisje gevlogen en heb inmiddels kunnen uitmaken welke plekken we graag zouden zien en welke niet.
We komen aan in KL (15u) op 27/7 en vertrekken terug vanuit KL op 16/8 (1u 's nachts), dus we hebben 19 nachten ter plekke.

De volgende plekken lijken ons leuk:
- KL
- Melaka
- Pulau Tioman (eilandtijd in het midden van de reis)
- (Taman Negara - niet per sé nodig)
- Cameron Highlands
- Penang
- Perhentian (minder toeristisch, meer backpacker gevoel dan Langkawi)

en om het nog wat ingewikkelder te maken: max. 1 extra vlucht (bvb van Perhentian naar KL) en alles met het openbaar vervoer :)
Wat vinden jullie van die route? Dingen die we vergeten? Plaatsen die we moeten laten? We houden niet zo van grote steden, maar wel van charmante dorpjes en het laidback eilandgevoel.
Misschien is het slimmer om Tioman te laten vallen en Melaka als dagtrip vanuit KL te doen? Maar dan zitten we wel langer in de drukke stad..
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#23934
Ik vind de volgorde zo niet echt logisch....
Ik zou vanuit Taman negara eerst naar de Perhentians gaan.
Als je iets wil laten vallen dan zou ik voor Tioman of Penang kiezen omdat je ook al naar de Perhentians gaat, 2x strand zouden wij zeker meer dan genoeg vinden.
Op Tioman ben je wel zekerder van mooi weer dan op Penang maar George town is denk ik wel weer leuker dan Tioman (omdat je ook al naar de Perhentians gaat)
In Melaka zou ik denk wel voor 1 of evt 2 nachten kiezen, je hebt er de tijd voor.
6 jaar geleden
·
#23935
Hmmm
Ik zou juist de Perhentians laten vallen omdat die het verst van de rest is.
Tioman -> Malakka is volgens mij korter.

Maar ja zo zie je maar. Zoveel mensen zoveel menigen ;)
Op Tioman kan je ook jungle tochtjes doen dus als je twijfelt over Tamah Negarha is dat misschien een leuk alternatief.

In tegenstelling tot de meeste gezinnen hier vonden wij Malakka wel een paar dagen leuk. Dus misschien op toch een overnachting pakken? Wel een leuke sfeer in de avond op Jonker Street en je moet zeker naar zo'n restaurant waar je je eten zelf klaarmaakt in een grote pan pindasaus. Heerlijk (Satay Celup)
6 jaar geleden
·
#23936
Dank je wel voor de input!

Ja, de Perhentians liggen inderdaad het verst, maar laat dat nu net het plekje zijn waar we het liefst naar toe willen :)
Maar ik denk dat we inderdaad beter Tioman laten vallen. En misschien reizen we meteen door van het vliegveld naar Melaka om dan via KL naar het Noorden te gaan.
Dus dan kom ik op dit:
Melaka - KL - Penang - CH - Taman Negara - Perhentian
Misschien is het niet superlogisch om eerst Penang te doen en dan CH, maar op die manier spreiden we de eilandtijd een beetje)
Alleen.. dan moeten we meteen doorreizen naar Melaka na die lange vlucht.. Dat is nog iets om over na te denken.
6 jaar geleden
·
#23937
Wij hebben de afweging ook gemaakt. We komen om 10.10 uur in de ochtend aan. Gaan door de douane, pikken een auto op en rijden direct door naar Melacca.
Het moet in ongeveer 2,5 uur rijden wel te doen zijn. En het rijden in Maleisië is prima. We hebben in Melacca een wat groter hotel met zwembad gezocht en parkeergarage.
Vanaf daar gaan we naar Johor Bahru (2 dagen, waaronder Legoland), dan drie dagen Singapore, en dan pikken we weer in Johor een auto op en rijden richting Taman Negara. (drie dagen).Dan voor drie dagen naar Brinchang (Cameron Highlands, puur omdat het klimaat daar zo zalig is om stevig in de weer te zijn).
Vanaf daar gaan we naar de Perhentians (6 dagen) (Tioman kennen we al) en vliegen vervolgens naar KL om daar nog heel even rond te neuzen (we zijn er eerder geweest).
6 jaar geleden
·
#23938
Ik vind de Camaron Highlands redelijk verpest tegenwoordig. Taman Negara is leuk, maar als je aan de rand blijft hangen is het ook maar een bos met verhoogde wandelpaden (ok, en een canopy walk). Wij vonden kleinere parken juist erg leuk en net zo mooi. Perhentians is een stuk verder reizen, maar je kunt eventueel met de trein terug naar KL vanaf Kota Baru.
6 jaar geleden
·
#23939
Wij hebben vorig jaar de nachtbus vanuit Kotha Bahru genomen,toen we van Perh. afkwamen, naar Penang, Georgetown, pas prima te doen. '

Dit was onze route: KL, Tioman, Taman Negara, Perhantians, Georgetown, Taiping, KL, we hadden hier 6 weken de tijd voor.

De wegen zijn zeer goed in Maleisie en het vervoer is prima geregeld. Je hoeft van te voren geen kaartjes te kopen.

Ook op Tioman en Perhantians hebben we niets van te voren geboekt. Op Tioman hadden we direct een goed hutje voor 25 eu per nacht. Op de Perhantians zaten we eerst boven een disco, er was niets anders we kwamen savonds aan. De volgende dag verkast naar iets met Lemon... ook weer hutje voor 25 eu per nacht (met zn vieren), we zaten op het kleine eiland
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!