maandag 09 juni 2014
  81 Replies
  19K Visits
  Subscribe
Hallo!

De tickets zijn geboekt. Op 10 december 2014 vliegen we naar Kuala Lumpur om op 13 januari 2015 weer thuis te komen.
Maar nu... Een reisplanning en binnenlandse tickets boeken. Willen jullie aub even meekijken en meedenken met onze route.

Onze jongens zijn op t moment van reizen 8, 7 en 5 jaar, vandaar dat we niet al te veel tempo in het reisschema hebben ingebouwd.

Onze planning op dit moment:

Nadat we 's avonds aankomen in KUL gelijk doorreizen naar Melakka

4 N Melakka (rustig acclimatiseren en wat van de omgeving zien
1 N Cameron Highlands (huurauto of OV. Weten we nog niet)
3 N Teman Negara
4 N Penang
3 N Kuala Lumpur
5 N Kuching
3 N Miri
5 N Kota Kinabalu
4 N Koh Lipe
1 N Kuala Lumpur (zodat we vanaf daar 's avonds rustig aan onze terugvlucht kunnen beginnen)

Is dit een logische route? Zijn er plaatsen waar we te lang/kort blijven, hebben jullie nog tips voor overnachtingen?

We horen het heel erg graag.

Groetjes Saskia
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#15914
Ik ben zelf ook bezig met een route door Maleisie en Borneo, of dit helemaal logisch is weet ik zo niet maar ik heb wel een paar opmerkingen.

Wij hebben de afweging gemaakt om niet naar Taman negara te gaan omdat we ook naar Borneo gaan, volgens mij is 1 van de twee voldoende, persoonlijk natuurlijk.

En waarom ga je naar Koh lipe? Dit is Thailand, kan natuurlijk wel maar mij lijken de perhentians zeker zo mooi.

Ik ben zelf ook nog niet zo thuis in Maleisie dus ben ook nog zoekende, het viel me wel op dat de binnenlandse vluchten vaak in de aanbieding zijn en dan zijn ze echt goedkoop.
Voor 4 personen van Kuala lumpur naar Kota bharu kost bijv maar €37, daar kan je toch niet voor gaan rijden lijkt me. En van Kota Bharu naar Kuching kost voor 4 personen ook nog geen €100, dit is net zo duur als van Kuala lumpur naar Kuching.
Wel even zoeken naar de actie prijzen, schrijf je evt even in op de nieuwsbrief van airasia, ze hebben altijd heel veel aanbiedingen.

Ik lees verder wel lekker mee hoor.
9 jaar geleden
·
#15915
De oostkust van het schiereiland Maleisië en daarmee ook de Perhentians, zijn niet geschikt in december/januari, want het is dan regentijd.

Voor goede info over Maleisië kan ik jullie [url=http://veelzijdigmaleisie.nl/:pzzak4cr]deze link[/url:pzzak4cr] van harte aanbevelen. ;)
9 jaar geleden
·
#15916
Ok, dat wist ik dus niet.
Thanks, ga zeker even kijken.
9 jaar geleden
·
#15917
Airasia heeft juist nu heel goede aanbiedingen voor vluchten vanaf 5 januari. Bovendien kan het soms ook goed uit om te kijken bij Fireflyz en Malindo Air!
9 jaar geleden
·
#15918
Wat een mooi vooruitzicht!

Je route ziet er mooi uit, maar waar je inderdaad even over na moet denken of je wel naar Taman Negara moet gaan als je ook naar borneo gaat. Ik denk dat je beter iets langer in Kuching en omgeving of KK kunt blijven dan naar Taman Negara. Scheelt je weer reisdagen en ben je efectief langer in het regenwoud. Je kunt er dan ook voor kiezen om in het bako NP te overnachten, daar zijn nieuwe acco's. Je kunt dan fantastisch wandelen in de ochtend of eind van de middag als de dagjesmensen vertrokken zijn.

1 nacht bij Cameron Highlands betekent dat je daar niet veel rond kan kijken. Vanuit Melakka is het nog best een eind rijden. Ik zou daar 2 nachten verblijven, is wat rustiger rijden.

Je hebt Kuala Lumpur nu halverwege je reis staan, maar je kunt ook vanaf Penang rechtstreeks op Kuching vliegen met Air Asia. Dan kun je aan het eind van de vakantie wat langer in KL verblijven (of ergens anders meer dagen). Dit scheelt ook weer een reisdag.

Wij hebben de binnenlandse vluchten met Air Asia, fireflyz en
Malaysia airlines gedaan. Allemaal super goede vluchten gehad. Als je ze volgt op twitter/ facebook of nieuwsbrieven zie je heel veel acties voorbij komen. Ook Malaysia Airlines is momenteel goedkoop met binnenlandse vluchten. (Ze hebben het zwaar na alle problemen, dus willen meer mensen trekken)

Succes!
9 jaar geleden
·
#15919
Wat een heerlijke plannen!

Als je van plan bent op het mainland met OV of huurauto rond te reizen zou ik de volgorde veranderen: op de heen of terugweg van Penang langs de Cameron Highlands, dat is qua route logischer (dus bijv: Melakka, Penang, C-H, Taman Negara, KL en dan verder naar Borneo). Wij vonden de C-H trouwens enorm tegenvallen: veel te (massa-)toeristisch, dus één nacht lijkt mij voldoende. Als je wat speling in je planning wilt zou je wat korter naar Taman Negara kunnen gaan (of helemaal overslaan en dan wat langer op Borneo blijven, maar denk dat de jongens de boottochtjes en canopy walk wel leuk zullen vinden!)

Mochten jullie trouwens een auto willen huren: wij hebben dat via http://www.iprac.com/" onclick="window.open(this.href);return false; gedaan (ook via een tip hier op het forum gevonden) en waren erg tevreden! Super service en goede communicatie. Wij hebben de auto in Penang opgehaald en in KL ingeleverd, we waren wat eerder terug dan verwacht (want korter dan gepland in de C-H) en konden zonder problemen de auto eerder inleveren.

Veel plezier met de verdere planning! (wij vertrekken ook op 10 december, maar dan naar Sri Lanka :)
9 jaar geleden
·
#15920
Bedankt voor het meedenken. Ik ga er nog even goed naar kijken. Heeft een van jullie ervaring van het over land reizen op Borneo, dus van KK naar Kuching via Brunei?

Daar kan ik niet zoveel over vinden. Het lijkt mij namelijk wel wat, maar dan heb ik meer informatie nodig over reistijden etc.
9 jaar geleden
·
#15921
Hallo allemaal,

Na wat schaven ziet onze planning voor Maleisië/Borneo er zo uit:

Na aankomst gelijk door naar Melakka
4 N Melakka (rustig bijkomen, acclimatiseren)
3 N KUL
Vliegen naar Borneo KK
4N KK
1N Danum Valley
2N Sandakan
Vliegen via KK naar Miri
2N Miri
2N Bako NP (of is 1 nacht hier zat?)
4N Kuching (evt 5 als Bako NP 1 N word)
Vliegen Kuching naar Penang
4N Koh Lipe (evt. uit te bereiden met 2N en Langkawi overslaan)
2N Langkawi
Vliegen naar KUL
1 N KUL om vervolgens de volgende dag in de avond weer terug te vliegen naar NL

De reden waarom we niet zo lang naar Langkawi gaan is omdat we daar 4 jaar geleden al 5 dagen geweest zijn en we een aantal highlite's daar al gezien hebben.

Willen jullie eens meedenken en je mening geven over deze planning. Zijn er plaatsen waar we te lang/kort blijven.
De vluchten bij Air Aisia zijn nu helaas niet in de aanbieding. Heeft iemand van jullie enig idee of daar nog een sale van de verwachten is? Het gaat om januari/februari en om 5 tickets, dus wil zo onderhand wel iets gaan boeken.

Ik hoor graag van jullie.
9 jaar geleden
·
#15922
Over de route kan ik je niet veel vertellen, ik hoor wel graag hoe het is geweest, wij willen graag in juli of augustus 2015 ook die kant op.
Wel weet ik zeker dat er nog volop aanbiedingen zullen komen bij airasia, schrijf je in voor de nieuwsbrief dan krijg je regelmatig een mail. Ik denk dat je in september een goede kant maakt om voor een leuke prijs wat tickets te kunnen boeken.
Suc6 met je planning.
9 jaar geleden
·
#15923
Beste Fam Moerkens,

Hebben jullie al beslist of jullie in juli 2015 naar Maleisie gaan?
Wij twijfelen ( na veel opties te hebben overlopen ) of we die periode richting ook Maleisie gaan.
9 jaar geleden
·
#15924
Zoals het er nu uitziet gaan we, het enige struikelblok is nog even de ticketprijs.
Afgelopen jaar kon je echt voor 4 personen tickets kopen tussen de €2100 en €2500 dus dan gaan we, als we dik over de €3000 blijken te gaan dan ga ik toch nog even opzoek naar iets anders.
Het voordeel is wel dat we zowel op Bangkok, Kualalumpur als op Singapore zouden kunnen vliegen, dus ik zie het vrij zonnig in.

Waarom twijfelen jullie nog?
9 jaar geleden
·
#15925
Wij hebben in 2011 in Maleisie ook weleens met een mini-van gereisd samen met andere touristen. Hadden we allemaal vanaf hier al geregeld en geboekt. Bijv van Kuala Lumper naar Taman Negara met de bus en dan met longtailboot naar de jungle. Van Taman Negara naar Cameron Highlands met de bus en mini-van. En van Cameron highlands naar Kuala terang met weer de mini-van om vandaar met de boot naar de Perhentian Islands te gaan. Vervolgens met het vliegtuig vanaf Khota Baru naar Penang. Van Penang met de boot naar Langkawi en van Langkawi met het vliegtuig weer naar Kuala lumpur. Was allemaal helemaal niet duur en alles vanaf hier geregeld en vastgelegd. Liep allemaal soepel!
9 jaar geleden
·
#15926
Weet jij nog waar je die minibus bij geboekt hebt?
Misschien dat we die nog ergens kunnen gebruiken. :)
9 jaar geleden
·
#15927
Mss komen de goedkope tickets nog. En als je niet al te onrustig bent haha dan zou je januari ook kunnen afwachten, toen waren ze ook ongeveer 500 euro.
9 jaar geleden
·
#15928
Klopt, dat heb ik ook nog in gedachte dus ik probeer me in te houden :)
Normaal gesproken heb ik nu mijn tickets al geboekt dus da's even wennen.
Wij hebben in de meivakantie telkens zo net over de €600 pp betaald en dan zie je later dat je voor hetzelfde of net als vorig jaar zelfs nog voor minder ook in juli of augustus kan gaan, dan kan ik daar zo van balen! Maar dit jaar ga ik voor de minimale prijs heb ik me voorgenomen. :)
Het zou ook nog best weleens "gunstig" kunnen uitpakken, in Thailand is de situatie natuurlijk nog steeds niet zoals het zou moeten zijn, dit gaat waarschijnlijk ook nog tot oktober 2015 duren en dan heb je natuurlijk ook nog het Malysia airlines waar de mensen nu ook niet zo heel erg happig op zijn, dus wie weet heeft dit wel consequenties voor de prijzen.
Ik wil hier natuurlijk niet mee zeggen dat het "gunstig" is dat dit gebeurd is, het had natuurlijk allemaal nooit mogen gebeuren maar nu het toch zo is, wie weet?
Anders zoeken we gewoon iets anders, het afgelopen jaar kwamen er genoeg leuke tickets langs.
9 jaar geleden
·
#15929
Hallo Fam Moerkens,

Die overweging speelt hier ook: de ticketprijs.
We zijn al aan het snuisteren geweest in de vluchtprijzen en voor Bangkok zijn die momenteel het goedkoopst: ong 2500 voor 4 personen.
We wachten nog even af maar willen ten laatste eind september de vluchten geboekt hebben voor de periode juli of augustus 2015. Zodat we de voorbereidingen kunnen starten.

Eventueel gebruiken we Bangkok als hub en vliegen dan door richting Maleisie of Vietnam, dat zijn de landen die we overwegen.
9 jaar geleden
·
#15930
Finnair had vorig jaar ook een goede prijs met gunstige vertrektijden. Mss ook even te checken, als ze nog geen prijzen hebben dan kun je ze extra in de gaten houden.
9 jaar geleden
·
#15931
Ik ga proberen om het zolang mogelijk te rekken maar ik hou zeker de prijzen in de gaten, bedankt voor de tips!
9 jaar geleden
·
#15932
Fam Moerkens,

Via deze site kan je transfer boeken van Kuala Lumpur naar Taman Negara.
http://www.taman-negara.com/gettingthere.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

En op deze site kan je heel veel transfers boeken vanaf verschillende plekken. Echt heel handig!

http://www.cameronsecrets.com/Tours/Out ... Transfers/" onclick="window.open(this.href);return false;

De transfers waren ook echt prima op tijd! Hoop dat je er wat aan hebt!

En deze site heeft ons heel erg veel geholpen met info over Maleisie. Misschien ken je m al hoor maar ik deel m toch ahah.

http://www.veelzijdigmaleisie.nl/maleisie.htm
9 jaar geleden
·
#15933
Oh wat fijn, heel erg bedankt ik ga me er binnenkort helemaal instorten.
Ik zit nu met slechte WiFi en regen in Oostenrijk, da's toch wel weer wat anders hoor, Bah!
Zulke slechte WiFi heb ik nog nooit meegemaakt, en dat zo dichtbij huis!
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!