zondag 13 september 2009
  7 Replies
  4.6K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Voor de volgende reis ben ik aan het onderzoeken of we eventueel een landenarrangement zullen doen op cuba bij bv djoser. Eigelijk ben ik wel een redelijk doorgewinterde reiziger, maar ik ben ten eerste wel erg nieuwsgierig naar een gehele 'groepsreizen' ervaring en denk dat de kinderen tijdens een deel van zo'n reis het wel heel fijn zullen vinden om wat nederlandse kindervriendjes te hebben.

Wie heeft er ervaring met zoiets, welke organisatie is aan te bevelen? Hoe hebben de kinderen dat ervaren?

Groet,
Jurma
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#5869
Hoi Jurma,

Ik heb geen ervaring met groepsreizen en eerlijk gezegd moet ik er ook niet aan denken! Volgens mij hoef je het voor de kinderen niet te doen. Onze ervaring (en de jouwe denk ik ook) is dat kinderen toch wel spelen, of er andere nederlandse kindjes zijn of niet. Het leuke van reizen is juist dat je andere mensen ontmoet en niet georganiseerd met een 'kinderdagverblijf' op pad gaat. Ze kunnen het hele jaar al met nederlandse kindjes spelen. Bovendien lijkt het me persoonlijk een hel om 3 weken met andere gezinnen te reizen, zijn jou kinderen net lief, zet een ander het op een krijsen!! Ik heb wel van andere mensen gehoord dat er heel wat strubbelingen tussen gezinnen onderling kunnen ontstaan over: bedtijd, snoepgedrag etc. Maar afijn, ik ben dan ook niet zo'n groepsmens geloof ik.

Ik vind het leuke aan reizen juist om dingen met je eigen gezin, in je eigen tempo te beleven en dat er niet door een reisleider wordt bepaald hoe laat ik moet opstaan, waar en wat ik moet eten en hoeveel geld ik moet pinnen!

Maar er zullen ongetwijfeld ook mensen zijn die het wel heel leuk vinden :) Ik ben ook benieuwd naar de reakties.

Groetjes Chantal
14 jaar geleden
·
#5870
hahhaha, duidelijk chantal, ben inderdaad ook redelijk gereserveerd over dat 'groepsproces'. Maar ben wel benieuwd naar zowel de voordelen als nadelen van zo'n reis.

Groet
Jurma
14 jaar geleden
·
#5871
Hoi Jurma,

Persoonlijk moet ik er ook niet aan denken om met een groepsreis weg te gaan maar blijkbaar bestaat er wel een (groeiende) markt voor gezien het succes van deze organisaties. Nederlanders kom je inderdaad overal tegen dus ook dat moet wel lukken met "op jezelf" rondreizen.

Ik ben benieuwd naar mensen die er ook echt ervaring mee hebben.
14 jaar geleden
·
#5872
Wij horen daar best enthousiaste verhalen over. De kinderen hebben instant-vriendjes en zo.....

Echter : bijvoorbeeld 3 weken landarrangement Djoser Junior kost 1045 pp en daar komt nog bij:facultatieve excursies, maaltijden, persoonlijke uitgaven, entreegelden, fooien, etc.

Wij gaven exclusief vluchten en "reisbegeleiding" maar inclusief alles wat is uitgesloten bij Djoser in dik 5 weken redelijk luxe Thailand, Maleisie en Singapore hetzelfde uit. Kortom: wil je dik besparen, regel het dan zelf.
14 jaar geleden
·
#5873
ik vond het ook nogal prijzig!

Sawadee-badderen met olifanten EUR 6000 voor ons 3-tjes (2 volw + zoontje dan 4 jaar)..

Nu schat ik het in op ca 4000 EUR...wel iets minder druk programma, maa rik vond het "jappaner-gehalte" van de sawadee reis ook erg hoog...
14 jaar geleden
·
#5874
Ik heb ook 'van horen zeggen' dat Djoser goed beviel. Als grootste voordelen werden genoemd: je hoeft niets zelf te regelen en, zeker als je veel in korte tijd wilt doen, kun je wat 'efficiënter' reizen én de kinderen hebben inderdaad altijd vriendjes in de buurt.
Persoonlijk moet ik er ook niet aan denken om met meerdere gezinnen rond te reizen (ik zou niet eens met goede vrienden weg willen; langer dan een weekend of midweek), maar ik sluit ook niet uit dat we het ooit nog eens gaan doen. Belangrijkste reden voor ons: onze dochter is enig kind en voor haar kan het fijn zijn om vriendjes en vriendinnetjes te kunnen maken tijdens zo'n reis. Ze heeft geen broertjes of zusjes waar ze zich ook een tijdje mee kan vermaken; wat ik bij andere gezinnen wel zie tijdens vakanties.
Dit jaar proberen we het tijdens onze reis zo te regelen dat we afwisselen tussen wat bestemmingen/accommodaties waar we niet zoveel kinderen verwachten en accommodaties waar we juist een overvloed aan kinderen verwachten (-; . Maar eens kijken hoe dat gaat. Ze gaat nu naar de basisschool en de behoefte aan contact met andere kinderen is daardoor flink toegenomen. Papa en mama zijn nog steeds lief en aardig, maar als speelkameraadjes halen ze het niet bij andere kinderen! Gelukkig maar, maar wel eens lastig tijdens een reis. Dus wie weet, nog eens zo'n 'kindertrip'!
14 jaar geleden
·
#5875
Hoi Allemaal,

Ah, de eeuwige strijd tussen vrijgevochten backpackers, die het allemaal liever zelf uitzoeken, en de "gemaksmensen" die voor een groepsreis gaan.

Zelf hebben we beiden gedaan: met zijn tweeën een paar keer met een groepsreis, en backpackend 15 maanden de wereld over.

Nu met de kids hebben we nog geen groepsreis geprobeerd. Wel zien we de voordelen: inderdaad speelkameraadjes, efficient reizen, niet zelf hoeven uitzoeken, minder risico op tegenvallers. En het voordeel van clubs als Djoser, Sawadee, en Baobab is dat je niet met de anderen hoeft op te trekken als je niet wil. Alleen het vervoer wel natuurlijk. Maar er is altijd wel een koppel waar je het goed mee kan vinden, lijkt me.

In Zuid Afrika kwamen we op een gegeven moment de Djoser Junior groep ("voor de allerkleinsten";) tegen, en we hebben even gesproken met één van de gezinnen. Die beviel het erg goed, er werd blijkbaar erg goed rekening gehouden met de wensen van (met name) de kids.

Ook in Zuid Afrika: op een gegeven moment kwamen we een ander gezin tegen, en onze jongens gingen meteen enthousiast aan het spelen met de meisjes van dat gezin. Heel erg leuk, maar een uurtje later tranen omdat onze wegen weer scheidden... Die tranen waren van korte duur, maar toch.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!