New

Reismoe?

  maandag 05 augustus 2013
  2 Replies
  1.8K Visits
  Subscribe
Deze reis overviel mij een soort van reismoeheid. Mijn man denkt dat we al veel (teveel?) mooie dingen gezien hebben en dat je - of je wilt of niet - gaat vergelijken. Ik wil graag nieuwe dingen ontdekken maar alles lijkt wel een beetje op een ander land.
Vrienden gaan voor het eerst naar Azie en bhij hen spat de verwondering van het scherm af. De beleving van de eerste keer in een tuktuk was zo herkenbaar maar voor ons al zo gewoon... Overvalt jullie dat wel eens?

Wat hier niet helpt is dat mijn man wat minder reisgek is dan ik. Voor hem zijn bestemmingen als India, China en de binnenlanden van Afrika een no-go. We kunnen maar drie weken weg en wil ook gewoon minimaal een week relaxen en baalt van het feit dat hij na vakantie direct met een jetlag weer aan het werk moet.

Volgend jaar wordt het dus een dichterbij-bestemming waar we nieuwe dingen kunnen ontdekken maar ook kunnen relaxen zonder jetlag.
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#13874
Dat herken ik wel een beetje in de jaren dat ik veel (en langer) reisde. Bij mij was het niet zozeer reismoe, maar het jammer vinden dat de verwondering er niet meer is na zoveel moois te hebben gezien. En idd zie je na een tijd veel overeenkomsten. En als er in de omgeving wel zo een beleving is, dan werd ik met de neus op de feiten gedrukt.

Het heeft er echter niet toe geleid dat ik geen zin meer heb in reizen. Ik vind het nog steeds erg leuk om in een totaal andere wereld te verkeren. Voor die ene mooie tempel, zonsondergang, bergen enz enz doe ik het niet meer want dat is voor mij vaak de 100e.

Ik vind het nu wel heel leuk om het mijn kinderen te laten zien en er vooraf over te vertellen. Dat is voor mij ook een andere dimensie want ik ben altijd alleen op pad geweest (soms in groepsreis maar dan kende ik ook niemand van tevoren). En door de ogen van kinderen zie je een land ook weer anders. Of er ontwikkelen zich gaandeweg thema's, zo probeerde ik bijv in iedere reis (nog zonder kinderen) naar minstens één populaire sportwedstrijd te gaan.

Jammer dat je man niet het reisvuur kan aanslingeren, maar aan de andere kant ook weer mogelijkheden tot compromis ;-) Het ene jaar 'dichtbij' wat hij kiest en het andere jaar kies jij dan de bestemming (misschien zie ik dit te rooskleurig, ik heb nog nooit samen met iemand een reisbestemming gezocht..). En misschien heb je na een break wel weer de spirit, en anders maar even niet!
10 jaar geleden
·
#13875
Na 7 maanden op wereldreis wel last van gehad maar naar drie weken kan ik me niets bij voorstellen. In je reisje bestemmingen zie ik heel veel azie en dan ook nog alleen het kleine stukje zuid-oost azie, geen wonder dat al die buurlanden op elkaar lijken. Waarom niet een keer heel wat anders Zuid-Amerika of Midden-Amerika en dan een land met veel bergen, oude spaanse centra en traditionele kleding. Of als je dichterbij wilt Jordanië is ook leuk. In oost-europa is ook veel moois wat toch wel echt anders is als Nederland.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!