woensdag 07 november 2012
  4 Replies
  2.9K Visits
  Subscribe
Volgende week zaterdag vertrekken we dan eindelijk richting ZO Azië. Maar we zitten nog met een praktisch probleem. Mijn reis heb ik zitten voorbereiden met de reisgidsen van de bibliotheek. En dan gingen we zien welke reisgids het ons best beviel om mee te nemen. uiteindelijk vinden we de rough guide de meest praktische (voor de landen Thailand, Laos en Cambodja). Maar nu zien we ook dat je dit als ebook kunt hebben. Wij hebben een tablet mee en uiteindelijk zou een ebook wel praktischer zijn (en zou het ook veel gewicht besparen). Maar in de recensies lees je dat mensen er dan minder tevreden zijn over het ebook?
Wij geraken er alvast geen wijs uit; Mijn man zegt het boek ik zou dan liever ebook hebben ( voor het gewicht)
Wat zijn jullie ervaringen? Nemen jullie de reisgids gewoon mee? Of heeft er iemand ervaring met de ebooks van de rough guide?
Of nemen jullie andere reisgidsen of ebooks?


Groeten
Karoline
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11996
als je met eenebook afhankelijk bent vanwifi danzou ik daar niet van uit gaan, ik heb mijn ipod mee, en is heel handig in het hotel, maar eenmaal buiten kan je er niet zoveel meer mee, ook al kan je dan nog wel dingen opzoeken, ik vind het niet zo handig.
wij hebben enkel de LP thailand mee, en hebben net ter plaatse de rough guide van Laos gekocht, en zo plannen we het telkens te doen, als we bijna de grens overgaan het volgende boek te kopen (evt in kopievorm).
we nemen de LPook niet overal mee naar toe, maar persoonlijk vind ik het toch nog net iets gemakkelijker hiermee te werken...

goeie reis!!!!

groetjes
Joke
11 jaar geleden
·
#11997
Dag Karoline,

Ook wij vertrekken volgende week! Spannend hé?
Bij ons gaat gewoon de reisgids mee omdat deze ten allen tijde te raadplegen is, die kan je dan meenemen op uitstap. Wij maken ook graag aantekeningen in de reisgids waardoor punten die ons de moeite lijken steeds in het oog springen bij het doorbladeren. Nooit aan gedacht eigenlijk om deze in digitale versie mee te nemen. Lijkt me niet zo handig omdat je dan steeds je (opgeladen) tablet moet meenemen om iets op te zoeken, na te kijken. En wat het gewicht betreft: voor het eerste land (in ons geval Australië) gaat de reisgids (Rough guide) mee, de rest blijft thuis en kopen we bij aankomst of vlak voor het vertrek naar het volgende land. Voor Laos zullen we bv. een gids kopen in Thailand, keuze genoeg daar, vaak tweedehands of een gekopieerde versie. Nederlandstalig indien beschikbaar maar zeg er wel even bij dat wij meestal de Lonely Planet gebruiken en dat deze makkelijker verkrijgbaar is. Als we het land verlaten laten we de gids gewoon achter omwille van het gewicht.

Als je toch zou overstappen op de digitale versie ben ik wel benieuwd wat jullie ervaring daarmee gaat zijn, misschien een ideetje voor een volgende reis dan...

Lieve
11 jaar geleden
·
#11998
Ik ben de laatste keer voor de combinatie gegaan. Complete digitale gids op e-reader en ipad. Printjes van die steden / plekken die we ook daadwerkelijk bezochten. En die dan weer fijn weggooien als je ze gehad hebt ;-) .
11 jaar geleden
·
#11999
Wij hadden van de zomer beide mee: de iPad met gids en de LP in boekvorm. Uiteindelijk het boek veel meer gebruikt. De iPad bleef vaak in het hotel. Ik zou het niet overal een even goed idee vinden om met een iPad in mijn handen over straat te lopen. Voor volgend jaar ook alweer de LP gekocht.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!