woensdag 19 januari 2011
  9 Replies
  3.8K Visits
  Subscribe
Hallo lieve luitjes. Na tien jaar komt onze wens uit. Tien jaar geleden zijn me man en ik verliefd op elkaar geworden tijdens een groepsreis in Vietnam. Daar hebben we de wijze woorden gezegd tegen elkaar:over tien jaar komen we terug met onze kindjes. " Niet wetende of we uberhaupt bij elkaar zouden blijven en of er uberhaupt kindjes zouden komen. Maar het geluk was aan onze zijde. We hebben nu tien jaar later twee mooie kindjes. Een zoon van nu 7 en een een dochter van 5. Dus in augustus is het eindelijk zover. IK ben ne al twee maanden hotels aan het zoeken en de reis te plannen. Wij gaan drie weken , hebben tien jaar gespaard dus hoeven nu al te low budget. Heb echt hele gave hotels , appartementen, en lodges gevonden gevonden. NU is hier mijn eerste vraag. Wij zijn natuurlijk met z'n vieren en in heel veel hotels hebben ze twee persoonsbedden en extra plaats voor een extra bed. NU willen we onze dochter bijons in bed laten slapen. Bij veel overnachtingen is het ons wel gelukt om twee bedden te krijgen maar niet in alle is het mogelijk. NU reisde ik tien jaar geleden alleen dus kan de bedden niet goed meer herinneren , maar is het mogelijk om met twee volwassenen en een kind van zes in een twee persoons bed te slapen?Ik zal me andere vragen nog even hier neerzettten.Iedereen alvast bedankt, hierbij.
-Heb tickets gevonden naar bangkok bij de site killroy met china airlines voor met z'n vieren voor 2575 euro.is volgens mij een hele mooie prijs. Iemand bekent met deze site en met deze luchtvaartmaaatschappij? Heb begrepen dat ze niet overal een televisieschermpje in de stoel hebben, is wel handig met kinderen.
-Kan nog geen aanbiedingen vinden bij airasia de prijs is nu 75 dollar enkele reis naar saigon. Heb begrepen dat dat voor minder kan , is dat zo?
-WIj willen in saigon aankomen heb daar een heel gaaf appartement gevonden met speeltuin, zwembad etc. Is buiten de stad , even lekker bijkomen , de volgende dag gaan we naar het hotel waar me man en ik tien jaar geleden ook sliepen , overdag even lekker rondlopen en relaxen ens'avonds naar de puppetshow in een restaurant, schijnt onwijs leuk te zijn en heel erg lekker eten. Volgende dag excursie naar chi chi en cao dai. Dag erna willen we naar de mekong. Heeft iemand een tip voor een goede trip en bij welk boekingskantoor. Heb ook begrepen dat je een dagexcursie kan maken. Maar is dat wel de moeite waard? Wij hadden tien jaar geleden een verschrikkelijk toeristische trip , ik wil wel graag de meute ontlopen. Wie heeft er een tip.
-DEe volgende dag willen we drie dagen naar mui ne. Heb daar een onwijs gaaf appartement gevonden , shade heet het. Zijn zes appartementen en het wordt gerund door een australiscgh echtpaar. Echt heel erg gaaf en relaxt. Vanaf mui ne willen we met de trein naar Danang. Hebben al gelezen dat de nachttrein super is voor de kids. Maar heeft iemand ervaring met deze trein. Schijnt nogal te wisselen qua comfort. Als ik de treinen vergelijk met de treinen van tien jaar geleden dan zien de meeste treinen er echt super uit, dus moet lukken. KOn geen informatie vinden over dit traject , maar het australisch echtpaar in mui ne kan tickets voor ons reserveren dus blijkbaar kan het wel van mui ne naar danang.
-Dan willen we drie dagen blijven in hoi an.Daar nog niets gboekt of gezien maar heb wel begrepen dat we hoi an zeker moeten reserveren. Ga nog even zoeken naar iets leuks.
-Vanaf Danang vliegen naar Hanoi. Daar dan een dag blijveb, volgende dag willen we naar Sapa. Heb een rtrein gevonden die kinderkorting geeft. Was volgends mij de franxipan. Hebben jullie de treintickets al in Nederland gereserveerd? En heeft iemand ervaring met deze trein? Ziet er wel super uit helemaal in verglijking met de trein van tien jaar geleden. IN Sapa een heel erg klein hotelletje gevonden met vier kamers. Cha pa boutique hotel , hele aardige mensen, hij is een noor en zij vietnamees. NU is mijn vraag , is 1 overnachting genoeg hier. We komen natuurlijk s'morgens heel erg vroeg aan. Dan misschien even slapen in het hotel. Wil dan s' middags een auto huren en dan naar de watervallen gaan. De volgende dag een kleine trekking doen met de vrouw of haar zuster naar hun eigen dorp , schijnt heel erg leuk voor de kinderebn te zijn. Maar is dit genoeg in Sapa, me man en ik zijn er natuurlijk al geweest. Maar is dit te doen voor de kids? Of zullen we twee nachten daar blijven , vindt het erg lastig. Maar denk dat watervallen en een trekking wel genoeg is voor hun.
-En dan komt de grote twijfel. Ben me helemaal suf aan het zoeken naar een geschikte boot naar halong. Wij waren tien jaar geleden in Halong bay en net voordat we op de boot stapte moesten we als de wiedeweerga terug in de bus. Kwam een tyfoon aan. Dus geen Halong bay voor ons. Wil dat dus nu niet missen. Maar is echt megamassa toeristiisch. Heb daar dus echt geen zin in. Maar aan de andere kant is voor de kinderen misschien wel gaaf zo'n boot en slapen op een boot. Maar nu het ik iets anders gevonden, is een lodge gerund door een duits echtpaar. Is echt supergaaf en natuurlijk heerlijk om af te sluiten. HEt is op het tuan chau eiland, in de middel of nowwhere maar heel erg gericht op families. We kunnen daar een boot huren en dan samen met een gids de baai van Halong bevaren en je kan dan natuurlijk aanleggen waar je wilt. OP het eiland hebben ze zelfs een dolfijnenshow en krokkodillenshow en een waterlasershow. Dus voor de kids helemaal super. Mijn enige twijfel is zien we zo wel genoeg van Halong bay. Ons uitzicht uit de kamers is met zicht op de karstgebergten dus zit er midden in. Maar heeft er iemand een cruise gedaan met twee kids van ongeveer zes en acht jaar?
-Iedereen die reageert alvast megabedankt. xien chau.....
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8489
Hoi Mireille,

Vietnam helemaal geweldig! We hebben er afgelopen zomer zo'n gave tijd gehad.
We hebben een aantal dingen toen zelf geregeld, maar ook dingen laten regelen via Vietnam a la Carte.
Wel iets duurder dan zelf regelen, maar Cees (de hollandse eigenaar) heeft dingen die niet standaard zijn.
Vooral de trip door de Mekong en onze trip naar Quan Lan waren waanzinnig.
Quan Lan is een eiland in Halong bay waar nagenoeg geen toeristen komen, echt geweldig!

Wij waren met zn drieeen en hebben regelmatig met zn drietjes in 1 bed gelegen gezien de grote bedden.
Vaak hadden we 2 grote bedden voor 2 personen waar we makkelijk met zn drietjes gebruik van konden maken.

Veel plezier met alle voorbereidingen en mocht je vragen hebben....

groetjes
Ynes
13 jaar geleden
·
#8490
ook wij waren in de zomer in Vietnam. Met twee kids boekten wij meestal een tweepersoonskamer met twee queensize bedden. Mijn man en ik slipen meestal met een kind in een bed.
Dat kan met gemak.
Hoi AN vonden wij zeer relaxed. Wij zaten daar in het Riverside .... nog wat. Met uitzicht op de rivier recht tegenover het centrum. Voor Hoi An moet je denk ik de keuze maken of je of in het centrum of aan het strand wilt verblijven. Aan het strand heb je hele mooie accommodaties, maar die zijn ook aan de prijs. IN het centrum zitten ook geweldige acco's.

Veel succes met de voorbereidingen.

Christel
13 jaar geleden
·
#8491
Hoi Mireille,

Mooie reis in het vooruitzicht!! Ik zal een paar dingen uit je verhaal plukken waar ik wel iets over kan zeggen.

In de Mekong delta vonden wij Can Tho erg leuk. Leuk stadje met heerlijke (nacht)markten en zelfs een waterpark ( wel wat vervallen in westerse ogen maar dat zien de kinderen echt niet!!) 's morgens vroeg naar de floating market was erg leuk en daar makkelijk te boeken.

De nachttrein was echt geweldig. We hadden een 4 persoons coupe van Hue naar Hanoi. Overdag met z'n vieren naar buiten kijken en 's nachts een prive slaapcabine. zeker doen!

In Hoi An zaten wij in het Long Life river hotel ( http://longlifehotels.com/riverside/?page.view.1 ) , aan de rivier, gratis fietsen, een mooie kamer MET verzonken bad in de kamer. zwembad erbij op 2 minuten fietsen van het centrum. een absolute aanrader!

Een trip naar Halong Bay moet je je geen zorgen over maken. Als je in Hanoi bent kan je geen straat doorlopen of de trips worden je aangeboden. Inderdaad wel toeristisch maar je moet het gewoon gezien hebben en zo erg is het niet om 2 dagen op een luxe zeiljonk all in rond te varen tussen de rotsen ( natuurlijk genoeg stops voor kano-en of grotbezoek of zwemmen of 's avonds op inktvis vissen....)

Kijk voor meert ideeën maar eens op http://www.mawekafloinazie.nl/Vietnam.html

Vriendelijke groet,

Marty
13 jaar geleden
·
#8492
He MCFly,

Dat is ook het hotel waar wij zaten in Hoi An. Absoluut een aanrader. (inderdaad met verzonken bubbelbad. Toen we de bubbels aanzetten kwam er wel veel bruine troep uit, dus even een tijdje doospoelen is gewenst). Hotel heeft ook een zwembadje. Maar de grootste plus is toch wel de ligging (en het lekkere ontbijt).

Wij hebben een tweedaagse tour naar de Mekong gedaan. was wel heel intensief, maar tegelijkertijd ook heel leuk.
eendaagse lijkt mij nog intensiever (van horen zeggen heb ik dat je dan wel heel veel in de bus zit).
Can Tho vonden ook wij een hele leuke plek (restaurantjes met slang, pad of muis op het menu ;-), maar gelukkig ook 'normalere gerechten).

Nogmaals veel plezier met de voorbereiding voor een geweldige reis

ps. wij zijn naar Quan Lan gegaan ipv Halong. Was ook heel leuk. 5 uur tuffen op een lokale houten ferry. Was een van de hoogtepunten van onze reis. Quan Lan is heel weinig toeristisch en superrelaxed.

Voor meer info zie: hoeksema.waarbenjij.nu
13 jaar geleden
·
#8493
Hoi Mireille!

Leuk plan om met je kinderen terug te gaan naar Vietnam!
Over de trip naar Halong hoef je je niet druk te maken zoals Mc Fly al zegt, er zijn echt honderden aanbieders in Hanoi. Zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
Ook de tickets naar Sapa zou ik hier nog niet boeken, er zijn daar genoeg opties, die waarschijnlijk ook nog eens voor een betere prijs te boeken zijn. Wij hadden de Greentrain, met 6 -persoons slaapcouchettes. Wij zijn zelf met ons 5-en.
Kamers zijn vaak ruim genoeg, ook wel met 2 2-persoons bedden.
Of ze kunnen er ook vaak wel een matrasje bijleggen hoor. Nergens zie je zoveel flexibiliteit dan in Vietnam.

Sapa; ik vind persoonlijk 1 nachtje te kort, ook omdat je in de trein toch ook minder goed slaapt.
En het is best leuk om een extra dagje in Sapa rond te hangen. Als je er op zaterdag bent kan je nog naar een markt (lovemarket)
De wandeling naar de waterval in Cat Cat is heel makkelijk zelf te doen. Er gaan ook brommertjes bergop terug naar Sapa als de kinderen te moe zijn geworden.
De andere wandeling is ook heel mooi, maar wel handig als je iemand bij je hebt. In ons geval zeker want we hebben voor 80% in de dichte mist gelopen. Toch was het een prachtige tocht!

De vlucht naar Hanoi voor 75$ kan goedkoper volgens mij. Wij hadden redelijk vaak tickets voor minder. Gewoon elke zondagavond op Air Asia kijken voor de nieuwe aanbiedingen en op tijd toehappen. Wij hebben enkele malen free seats kunnen boeken, betaal je alleen de taxe.

Saigon; Cuchi en Cao Dai is weliswaar een toeristische trip, maar zeer de moeite waard om te zien. Bovendien zijn die toertjes zo spotgoedkoop te boeken, dat je zelf voor dat geld de stad nog niet uitkomt. Wel een aanrader mijns inziens.
Hoi An is geweldig! Wij waren er 5 nachten, en dat hadden er gerust 7 mogen zijn. Zoveel te zien, en te beleven. Heel gezellig ook, zo aan dat water. Superleuke restaurarantjes.Op onze eigen website heb ik ook guesthouse/hotel reports staan over oa Vietnam. Neem gerust eens een kijkje!

Ik zou je willen aanraden eerst nog eens wat verslagen van de divese gezinnen te bekijken die in Vietnam rondgereisd hebben zodat je er uit kan pikken wat voor jullie interessant kan zijn.
Groetjes LIanne
13 jaar geleden
·
#8488
Hoi,
Idd een geweldig idee om terug te gaan met je gezin! Ik ben er ook met mijn man geweest voor we ons zouden settelen...en kindjes te krijgen, ook ik deel het geluk van 2 mooie kindjes die ik ook graag Vietnam nog een laat zien.

Een paar ideeen/ervaringen (zonder kinderen 2002 ervaren) (Marty van MAWeKaFlo weet het recente nieuws).
Sapa vond ik de moeite waard, zou ik ook iets langer plannen.

Hanoi
stikt van de hotelletjes maar ook van "rondelaars" die je een plekje willen verkopen. Ook de tripje waren toen makkelijk te boeken, wij vonden in de LP toen een goed (betrouwbaar) adres om te tripjes (HalongBay en Sapa) boeken, ik kan alleen niet op de naam komen (iets met 'green' dacht ik)..
Ook het zuiden vond ik hotels gemakkelijk, we hadden toen in het centrum een fijne kamer met ontbijt, en lekkers rond 4 uur in de middag, voor 20 dollar (2p)en die was van alles voorzien...

Ik moet ons reisverhaal doorlezen om details te vinden maar ik denk dat je die ervaring toen ook hebt opgedaan
succes met voorbereiden en de voorpret.
13 jaar geleden
·
#8494
Hi Mireille,

Weet niet of je al tickets hebt, maar ook Air China is een optie, die vliegt voor rond de 2300 euro naar Vietnam (4 personen) tussenstop in Peking, maar wel tv toestelletjes in de stoelen.. :)

Groetjes,
Jose
13 jaar geleden
·
#8495
Nou mensen we zijn eruit. Bijna alles omgegooid .We vliegen met Vietnam airlines, was wel de duurdere klasse maar fanastische vliegtijden, zijn s'morgens om zeven uur aan in Saigon en vertrekken half twaalf s'nachts uit Hanoi. Is natuurlijk ook wel wat waard gunstige vliegtijden. De eerste dag gaan we lekker lux doen. Hotel met zwembad en de ijswinkel om de hoek lekker even bijkomen. Volgende morgen gelijk door met de trein naar Mui Ne, drie daagjes strand. Dan weer terug naar Saigon. We zagen de trein toch niet zitten en ......we vliegen met z' n vieren voor 78 euro van Saigon naar danang. Dus weer terug naar Saigon. Dan de volgende dag cao dai en de chi chi tunnels. Dag daarna vertrekken voor tweedaagse tour naar de mekong. Zijn dan weer terug in Saigon en vertrekken dan naar danang by plain even lekker drie daagjes hoi an. We gaan daar een halve dag een motortochtje doen, schijnt echt super te zijn. Allemaal achterop bij een gids en dan het binnenland in. Als dit bevalt dan gaan we ook na drie dagen naar Hue met de easyriders. Heb ze gecheckt en worden echt zeer goed aangeschreven, en de tocht is echt fantastisch. En anders met de trein naar Hue. Twee nachtjes Hue. Dan vliegen we naar Hanoi. In plaats van Sapa hebben we toch besloten om naar mai chau te gaan , me man en ik vonden dat echt fantastisch. Daar lekker fietsen en wandelen en
13 jaar geleden
·
#8496
Lekker eten. We slapen in een lodge en die komen je ophalen uit Hanoi ( is toch relaxter dan een nachttrein) dan lekker fietsen wandelen zwemmen en naast de lodge staat een basisschool ook leuk voor de kids. Me man en ik willen even wandelen naar onze homestay van tien jaar geleden. De mensen waren daar echt zo verschrikkelijk aardig en lief in Mai Chau. Na twee nachtjes weer terug naar Hanoi en daar nog anderhalve dag lekker wandelen en misschien naar een waterpark of dierentuin. De laatste dagen verblijven we in cuan dai in halong bay. Is een lodge met Vietnamese, Duitse eigenaren. Lekker basic maar erg relaxt om zo af te sluiten. Ze hebben een zwembad en er is een klein strandje op het eiland. We kunnen daar een priveboot huren en dan op eigen gelegenheid halong bay verkennen, schijnt een fantastische excursie te zijn. Hoop echt dat het net zo fantastisch is als het er nu uitziet. Was een hoop werk maar heb nu wel de perfecte reis gemaakt. Jullie allemaal bedankt voor het meedenken. En t.z.t natuurlijk een reisverslag........ Mireille
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!