zaterdag 26 december 2009
  16 Replies
  5.5K Visits
  Subscribe
Na lang zoeken naar goede tickets hebben we eindelijk geboekt; vertrek 30 juni met Emirates vanaf Dusseldorf via Dubai door naar Bangkok en dan op 29 juli weer naar huis. Heen wel lange wachttijd op Dubai, terug maar 1,5 uur. Maar de prijs van de tickets was goed. Na 2 dagen Bangkok vliegen we (waarschijnlijk) met Air Asia naar Hanoi en daar begint onze reis. Op het programma staat:
Hanoi
Halong Bay incl. Quan Lan
Met nachttrein naar Hue
Van Hue naar Hoi An waar we iets langer blijven om ook even te genieten van strand
Van Hoi An naar Saigon
Dan door naar de Mekong Delta en vervolgens afsluiten op Phu Quoc.
Van Phu Quoc terug naar Saigon en door naar Bangkok

Ik ben benieuwd of mensen nog leuke, goeie tips hebben over bv:
- Vluchten naar en van Vietnam
- bijzondere bezienswaardigheden
of wat dan ook.

Ik hoor het graag.

Groetjes

Ynes
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6517
Hallo Ynes,

Dat is de echte start van de voorpret, vind ik altijd, als je de tickets hebt geboekt. Leuk joh, Vietnam. En je route is natuurlijk helemaal goed. Altijd jammer dat je keuzes moet maken, er is zoveel moois te zien. Jammer dat je het noorden van Vietnam mist, dat is toch wel heel authentiek en bijzonder. Zou je nog tijd hebben voor een toertje van een dag of drie vanuit Hanoi? Er zijn ook andere mogelijkheden dan Sapa. Quan Lan vonden wij erg leuk. Heerlijk rustig in vergelijking met bijvoorbeeld Cat Ba.

Wat betreft tips over vluchten, Vietnam Airlines kun je goed boeken via <!-- w -->http://www.ivivu.com<!-- w -->. Daar hebben wij goede ervaringen mee. De trein is natuurlijk helemaal geweldig.

Wat wij heel bijzonder vonden in Vietnam was de Cao Dai kerk in Tay Ninh, erg indrukwekkend. Die hadden we niet willen missen! Wij hadden vanuit Ho Chi Minh City een tourtje geboekt in (verplichte) combinatie met de Cu Chi-tunnels.

In de Mekong Delta bezochten wij een kokossnoepjesfabriek. Voor ons niet ontzettend bijzonder, maar Jente, onze oudste dochter van nu 6, heeft het er twee jaar later nog over. Ze zou zo terug willen naar die snoepjes'gebriek'. Die snoepjes waren onder andere verpakt in eetbare plasticjes. Dat was natuurlijk ook heel apart voor haar. (Ik vond ze overigens ook lekker...)

Veel plezier met jullie voorbereiding!

Groeten,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

14 jaar geleden
·
#6518
Hoy Ynes,

Op dit moment heb ik nog geen tips voor je. Aangezien je echter eind juni weggaat, kan je ik je wel wijzen op ons reisverslag dat we gaan bijhouden op http://www.MaWeKaFloInAzie.nl. Volgende week vertrekken we voor ruim een half jaar naar ZOA en gaan dan natuurlijk ook naar Vietnam. Ik zou zeggen lees en reis met ons mee dan krijge je vanzelf leuke tips ..

Vriendelijke groet,

Marty
14 jaar geleden
·
#6519
Ik ga zeker jullie reisverslag bijhouden.

Nu druk bezig met de tickets naar Vietnam (gunstige prijs en aansluiting). Wordt waarschijnlijk Vietnam airlines of air asia.
In plaats van start gaan we waarschijnlijk toch eindigen met paar dagen Bangkok.

Ook nog mogelijheden aan het bekijken om 2 dagen in het noorden rond te reizen.

Het is heerlijk om alles uit te zoeken en te bekijken.
14 jaar geleden
·
#6520
Beste Ynes,

Wij hadden tijdens onze rondreis in Vietnam (2002) helaas geen tijd om naar Sapa te gaan, maar zijn ipv daarvan een paar dagen naar Mai Chau geweest. Het was echt prachtig, wat een mooie omgeving, echt een aanrader. Wij hebben toen bij de bergstammen gelogeerd en mooie tours gemaakt via Vietnamonline. Ik zag zojuist op het internet dat er ook in Mai Chau een lodge is met zwembad van waaruit ze meerdaagse tours aanbieden (http://www.maichaulodge.com). Wij hebben geen ervaring met deze lodge, maar het zag er kindvriendelijk uit, vandaar dat ik het hier vermeld.

Als we ooit naar Vietnam gaan met onze kinderen, willen we zeker weer naar Mai Chau, misschien een combinatie van 1 nachtje bergstammen en een paar nachtjes lodge met zwembad) en dan willen we ook naar Sapa gaan.

Veel plezier met het plannen van jullie reis, Vietnam is helemaal geweldig!

Groetjes, Diana

P.S. wij vliegen ook op 30 juni met Emirates vanaf Düsseldorf via Dubai naar Bangkok. Er zullen vast meerdere vluchten gaan op die dag, maar wie weet zitten we wel in hetzelfde vliegtuig :-).
14 jaar geleden
·
#6521
Hoi Diana,

We gaan zeker de optie bekijken wat betreft Mai Chau, de lodge ziet er trouwens super uit.

Wat toevallig dat jullie ook 30 juni gaan. Wij vliegen savonds om 21.20 naar Dubai en vertrekken van Dubai om 22.50 de volgende dag. Wel een lange stopover, maar de ticketprijs was gunstig en een dag Dubai overleven we vast wel....
Voordeel dat we 2 keer snachts vliegen dus wellicht kunnen we nog wat slapen.
Blijven jullie inThailand?

Groetjes
Ynes
14 jaar geleden
·
#6522
Hoi Ynes,

Wat grappig, we zitten echt in hetzelfde vliegtuig. Wij vliegen ook om 21.20 uur vanaf Dusseldorf en om 09.40 uur vliegen we vanaf Dubai door naar Bangkok.
Wij gaan naar Thailand en Cambodja. Het duurt nog even, maar we hebben er zo'n zin in! We moeten nog wel een vlucht boeken van BKK naar Phnom Penh.

Gaan jullie tijdens de stopover Dubai bekijken of blijven jullie op het vliegveld? In 2003 waren wij op het vliegveld van Dubai en we vonden het echt een heel mooi en luxe vliegveld, dus dat komt zeker goed.

Onze ticketprijs was ook heel gunstig en de Emirates is een hele fijne maatschappij om mee te vliegen. Onze kinderen zijn dan 5 jaar en bijna 3 jaar en wij hopen ook tijdens de nachtvlucht nog wat te kunnen slapen, daarna hebben we een dagvlucht naar BKK, dus als we dan wakker kunnen blijven, scheelt het misschien met de jetlag bij aankomst...

Groetjes, Diana
14 jaar geleden
·
#6523
Hoi Diana,

Leuk is dat, dezelfde vlucht. Erg toevallig.
Jullie aansluiting is wel lekkerder, maar goed wij blijven gewoon op het vliegveld. Zullen ons best vermaken!
Vandaag de tickets naar en van Vietnam geboekt met Air Asia.
Thailand en Cambodja zijn ook nog wel bestemmingen op onze "wish list".

Waarschijnlijk gaan we 3 dagen naar het noorden, naar Ba Be. Moeten we wat andere plekken inkorten, maar het ziet er mooi uit.

Groetjes,
Ynes
14 jaar geleden
·
#6524
Hoi Ynes,

Onze aansluiting is misschien lekkerder, maar omdat het vliegveld van Dubai zo ontzettend luxe is, is het ook een hele belevenis om daar een dag door te brengen. We zagen toen ook nog van die heerlijke relaxhoeken, waar je zelfs heerlijk kon slapen. En die winkels, wow! Daar zullen wij deze keer te weinig tijd voor hebben, denk ik.

Ik heb even gegoogled naar Ba Be, dat ziet er ook super uit, wat is het toch een mooi land.
Oh ja, in Hanoi is het misschien ook leuk voor jullie om naar het waterpoppentheater te gaan. En ik las dat jullie wat langer hadden ingepland voor Hoi An, helemaal goed, want dat is zo'n vriendelijk plaatsje, de mensen, het strand, heerlijk! Als je wat ruimte in je bagage overhoudt, dan kan je daar kleding op maat laten maken. En een dagtocht naar de tempelstad My Son is ook een aanrader, ik geloof dat het niet zo lang rijden was met de bus vanuit Hoi An.
Gaan jullie in Halong Bay ook op een boot overnachten? Zo ja, dan is het handig om een lakenzak (van zijde voor de warmte) mee te nemen, toen wij gingen waren de bedden in onze hut op de boot niet zo fris, vandaar. Deze lakenzakken kun je in Hanoi goedkoop op de kop tikken voor een fractie van de prijs wat je in NL betaalt. En het is trouwens ook handig als je een nacht bij de mensen thuis/bergstammen logeert.

Groetjes, Diana
14 jaar geleden
·
#6525
Hoi Diana,
Bedankt voor de tip!

We gaan zeker naar Ba Be, 3 dagen en 2 nachten. Dus in Hanoi gaan we zeker op zoek naar een lakenzak.
We slapen in Halong Bay niet op een boot, maar gaan naar Quan Lan. Daar blijven we 2 nachten.

Ja, we vinden het geen probleem dagje Dubai Airport. We gaan ons daar zeker vermaken.

Groetjes
Ynes
14 jaar geleden
·
#6526
Hoi Ynes,

Ik zou zeggen, bekijk onze site even, wij zijn afgelopen zomer ook een maand in Vietnam geweest met onze kinderen.
[url:3ltdwl5c]http://www.boschgoesasia.web-log.nl[/url:3ltdwl5c]

Mocht je nog vragen hebben over wat dan ook, ik hoor ze graag!
Je kan me mailen hier via het forum of via de mailform op onze eigen site.

Lianne
14 jaar geleden
·
#6527
Hoi Lianne,

Ik heb met veel plezier jullie site bekeken en de verslagen gelezen (en nog meer zin gekregen in de reis).

Als ik vragen heb dan laat ik het zeker weten.
In ieder geval alvast heel erg bedankt!

groetjes
Ynes
14 jaar geleden
·
#6528
Hallo,

Na wat heen en weer mailen met Cees van vietnam à la carte, hebben we een planning.

03-06-2010 (za) Hanoi
04-06-2010 (zo) Hanoi
05-06-2010 (ma) Hanoi - Halong - Quan Lan
06-06-2010 (di) Quan Lan - Minh Chau Beach - Quan Lan
07-06-2010 (wo) Quan Lan - Cai Rong - Hanoi
08-06-2010 (do) Hanoi - Lao Cai - Sapa
09-06-2010 (vr) Sapa
10-06-2010 (za) Sapa
11-06-2010 (zo) Sapa - Lao Cai - Hanoi
12-06-2010 (ma) Hanoi - Thai Nguyen - Ba Be
13-06-2010 (di) Ba Be
14-06-2010 (wo) Ba Be - Thai Nguyen - Hanoi
15-06-2010 (do) Hanoi

Voila dit voor Noord - Vietnam daarna vliegen we naar Krabi waar we nog 6 dagen op een eilandje zullen relaxen, duiken, genieten, enz

Voor het eerst staat onze planning zo goed als op punt, leuk om ook eens relax te reizen en niet alles zelf ter plaatse te moeten uitzoeken :)

we kijken er alvast naar uit!!
14 jaar geleden
·
#6529
Bij nader inzien zijn wij toch niet ingegaan op het voorstel Cees, wij hebben met andere mensen gepraat die naar Noord - Vietnam zijn geweest en dit is prima op eigen houtje te doen. Dus zullen we veel centjes uitsparen om dan in Dec 2011 voor drie maand erop uit te trekken :)
14 jaar geleden
·
#6530
Ja dan is het zeker de moeite waard.
Wij zijn uiteindelijk, maar ongeveer een dag of 8 in het noorden dan gaan we door r zuid vietnam.

De 1e aanpassing moet al gemaakt worden want onze vlucht van Air Asia van Bangkok naar Hanoi is gecancelled en nu moeten we de volgende dag vliegen.
Dagje extra bijkomen in Bangkok...
14 jaar geleden
·
#6531
Wij moeten nog onze vlucht van BKK naar Hanoi boeken! Ik denk dat er volgende week nog een promotie zal komen voor de periode dat wij gaan ;)
14 jaar geleden
·
#6532
Echt??? Met air asia? dan wacht ik nog even af!
Wij willen namelijk 3 juli doorvliegen (liever 2 juli, maar dat redden we niet met air asia qua vluchttijd).
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!