maandag 09 december 2019
  18 Replies
  3K Visits
  Subscribe
In 2021 ben ik 25 jaar getrouwd. En in plaats van een feest wil ik graag op reis met gezin en aanhang (op dit moment zijn we dan met 6)

Ik ga zo langzamerhand nadenken over waarheen.

In welk land kan je gemakkelijk met 6 =(of meer) reizen ? Ik denk dan aan vervoer bijv.

Ik kan naar de VS huren we OF een grote camper (plus tentjes) OF 2 auto's, dan allemaal eigen hotel en combineren we dat in de parken met tentjes.

OF

Azie (Sri Lanka ? Philipijnen ?) .

Wie van jullie reist er met een groot gezin en hoe bevalt dat en hoe regel je (voornamelijk) vervoer. Accomodatie zie ik niet als een probleem

Budget vriendelijk is altijd fijn ;-)
Waardeer dit bericht:
3 jaar geleden
·
#30143
ik haal mijn eigen topic even omhoog..

Door alle corona perikelen is alles verschoven en praten we over 2022 nu.
Inmiddels al stuk meer duidelijk over wat we willen

We willen rondreizen met 2 auto's zodat we flexibel blijven en oudste met haar partner ook hun eigen privacy hebben (voor haar partner is dat belangrijk) .
We hebben 5 weken de tijd
Liefst kamperen of goedkope acco
Natuur :) zo min mogelijk steden.


VS is de meest voor de hand liggende optie maar er zijn vast andere landen die in aanmerking komen

Zelf komt ik niet veel verder dan Zuid Amerika momenteel
4 jaar geleden
·
#29851
Maleisië ben ik vorig jaar geweest. Vond Borneo mooier ;).


We zijn inmiddels aangeland bij (zuid ) west Amerika of Sri lanka. Januari gaan we naar vakantie beurs en eens zien wat dat
Doet ;)
4 jaar geleden
·
#29849
Wij zij met 6 en gaan volgend jaar naar Maleisië en Bali. Via Airbnb kun je accomodaties huren met meerdere slaapkamers. Guesthouses is een betaalbare mogelijkheid en dan 3 kamers nemen.
Qua vervoer gaan wij of met het openbaar vervoer, grab taxi (kan ook met 6) of in Bali met een gids met minivan.
4 jaar geleden
·
#29847
Als kosten geen rol spelen, zijn de VS natuurlijk erg leuk. Maar ook erg duur. Wat dat betreft ben je in Azie veel beter uit .
4 jaar geleden
·
#29829
thatch thanks.. ZA staat oo lijstje.. We hopen er in de kerstvakantie uit te komen qua bestemming
4 jaar geleden
·
#29828
In het najaar, is het goed reizen in Zuid Afrika, met 6 personen, heerlijk weer en veel te zien en te doen voor alle leeftijden. Rondrijden in een busje, wat makkelijk kan. Ik heb daar wel ervaring mee. Je daar in leuke B&B.s, lodges, tenten etc overnachten.Keuze genoeg. Laat maar weten ik help graag.
4 jaar geleden
·
#29824
Camper met 6 erin is wel uitdaging.. maar ALS we dat zouden kiezen, dan in combi met tentjes hoor.. Maar voorkeur gaat vooralsnog uit naar grote auto en hotels
4 jaar geleden
·
#29823
In sri lanka kan je prima een 6 persoons auto met chauffeur huren.

Een camper zou ik met 6 volwassenen niet zo snel doen, ik geloof dat ik dan gek zou worden ;-)
4 jaar geleden
·
#29819
Ja maar ik kan toch niet zeggen dat het ergens anders was als wij in Florida zaten? Ik zeg alleen dat wij daar zaten maar dat wil toch niet zeggen dat dit in andere delen van Amerika niet mogelijk zou zijn.....
4 jaar geleden
·
#29818
mmm.. een huis/condo.. alleen willen we niet naar Florida (schoonzoon is daar al geweest) maar dat zal vast in andere staten ook wel te vinden zijn
4 jaar geleden
·
#29817
Wij zijn een aantal jaar geleden met mijn ouders naar Florida geweest, dus ook met 6 personen. Hier hadden we een grote SUV gehuurd en een villa met per 2 tal een eigen slaapkamer, dit zou ook een optie kunnen zijn, voor ons was het ideaal dat we de kosten konden delen. Ik denk dat dit goedkoper is dan een aantal hotelkamers, je zou ook nog condo's tijdens jullie reis kunnen boeken, dan heb je vaal ook meerdere slaapkamers.
4 jaar geleden
·
#29816
Zij is net terug uit Myanmar, en dat was qua vervoer wel een uitdaging ;-) dus ik snap haar wel. Ik zie het niet zo somber in. Je kan makkelijk , relatief voordelig, prive vervoer regelen, een hele minivan is niet zo gek kostbaar.. Er zijn zat grote gezinnen/vrienden groepen die gezamelijk reizen..

VS is idd ook een rondreis, en dan zou de combi camper / tent leuk zijn, maar ook auto/busje met hotels etc. is prima te doen.

We hebben binnenkort een brainstorm avond en dan gaan we eens zien wat we willen en wat het budget zal zijn. Ik heb wel een idee maar dat hang ook samen met de bestemming..
4 jaar geleden
·
#29815
Geen enkele ervaring met reizen met zes maar toch wat opmerkingen;

Ongeacht de bestemming; wellicht is air bnb een mogelijkheid mee te nemen qua acco.
Auto in de VS; je schrijft twee, er is daar volgens mij ook best goed aanbod van auto’s/busjes waar je met zes prima in kan.

Ik ben wel benieuwd naar waarom je dochter denkt dat je met te veel bent op te trekken..... Neem aan dat met een camper naar de VS ook niet op een locatie zou zijn??

Qua budget kom je in Azie uiteraard aantrekkelijker uit. Dat gezegd hebbende; ik heb er elf jaar over gedaan mijn man mee te krijgen naar de VS wat vorig jaar lukte. Dit beviel zo goed dat we dit jaar weer gaan:p
Niet te vergelijken met Azie en op sommige vlakken ook wel schakelen, maar ook wel heerlijk om op andere vlakken juist niet te hoeven schakelen.
4 jaar geleden
·
#29814
Uiteraard denken we met zijn allen en uiteraard, bij hotels, ieder eigen kamer. Camper idee kwam van dochter en dan in combi met tentjes.

We zitten alleen beetje te stoeien met bestemming. Dochter denkt dat we met 6 een te grote groep zijn om te trekken (zoals we deden in maleisie / thailand) en denkt daarom aan VS. Ik denk.. het maakt geen moer uit.. Alleen is het vervoer misschien wat meer een uitdaging.

Vandaar dat ik vraag om ervaring om met zoveel mensen te reizen ;). Onze gezinsvakanties met zijn allen (en de laatste was in 2016) waren dan op vaste plek en vanaf daar deden we dingen, maar dat is juist niet meer wat we willen Noorwegen afgelopen zomer was met 4 en hebben we getrokken
4 jaar geleden
·
#29813
Jullie reizen dan toch alleen maar met volwassenen en geen kinderen (ja, het blijven je kinderen)?! Dan lijkt mij het bepalen van de bestemming (neem aan dat zij ook wat vinden) en de periode het lastigst en daarna kom je er met jullie ervaring toch wel?! Lijkt me niet dat je met zessen op een kamer zou willen slapen, dus dan gewoon 3x een 2p kamer bijv., laten die nou wereldwijd prima beschikbaar zijn! ;) Persoonlijk zou ik nooit gaan voor 6 volwassenen in een camper, dat is (met mij erbij dan toch :p ) vragen om problemen/ruzie.

Of lees ik over het probleem/de vraagstelling heen, want ik zie het nl. niet.... .
4 jaar geleden
·
#29810
zomervakantie iig niet.. oudste kind en partner kunnen niet weg in de zomer.. dus voor of najaar.. dat maakt het qua azie wel weer makkelijker (najaar), voorjaar is neit handig denk ik zo.
Sri lanka trekt mij ook wel.. daar heb je alles :-)
4 jaar geleden
·
#29805
Leuk vooruitzicht!
Als je qua kosten gaat kijken dan is Azië vele malen goedkoper dan Amerika, ook wat betreft het rondreizen kan je in Azië makkelijk en goedkoop allerlei vervoersmiddelen regelen voor jullie gezelschap, denk aan minivan, 2 taxi's, vliegtuig, boot of gewoon een locale bus of trein, allen zijn goed te betalen en daar zou ik dan niet meteen 2 auto's voor gaan huren.
Nu weet ik natuurlijk niet wanneer je precies wil gaan maar mocht dit in de zomervakantie zijn dan zijn de Filipijnen niet ideaal wat betreft het weer, dan zou ik zeker eerder voor Sri lanka kiezen, voordeel is ook dat de reisafstanden goed te doen zijn.
4 jaar geleden
·
#29802
Ov? Busje huren? Of taxibusje.

Als er 2 auto's kunnen rijden kun je alle keuzes maken die je wilt. Bestemming lijkt me een lastiger iets, maar dat heeft dan niks te maken met de hoeveelheid personen haha.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!