woensdag 23 augustus 2017
  16 Replies
  5K Visits
  Subscribe
Er zullen er meer zijn die er last van hebben maar tijdens de vakantie zijn we alweer aan het nadenken over onze volgende bestemming.

Omdat mijn gezondheid niet optimaal is en ik al minimaal 1 maar waarschijnlijk 2 keer dengue heb gehad, willen we landen waar dit voorkomt (en ook malaria) vermijden.

Nu zijn de volgende ideeën voorbij gekomen met ook wat bezwaren:
Canada (best wel duur denk ik voor drie a vier weken)
Zuid Afrika (kinderen zijn 6 en 8, misschien nog wat te jong en duur?)
Argentinië/patagonie (lange afstanden, hoogte, duur?)
Ijsland (waarschijnlijk ook best duur)

De landen die wat budget vriendelijker zijn, liggen over het algemeen in Azië en daar heb ik nog geen land gevonden zonder dengue helaas.

Iemand anders misschien nog tips of ervaringen met bovenstaande landen of andere ideeën?

Oja, zitten nu in Marokko. Is echt fantastisch!
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24975
Heel herkenbaar dat mijmeren over bestemmingen.
Wij willen ook graag naar Ijsland. Al enigzins wat in verdiept en best betaalbaar als je niet kritisch bent op (gezond) eten en wat meer budget hotels accepteert.

Wij zijn dit jaar overigens naar Georgië geweest met onze kinderen van vier en zes. We hebben er alle vier ontzettend van genoten. Volgens mij een dengue vrij land (en andere enge muggenziektes)
Letland zijn we ook geweest en vonden we ook prachtig! Prachtige natuur en mooie lange stranden.
Iran is volgens mij ook vrij van enge muggenziekten maar daar moet je wel even over nadenken of je daar heen wilt ivm toekomstige reizen (of overstap) naar Amerika.
6 jaar geleden
·
#24976
Hier ook sinds een paar jaar helaas op zoek naar denguevrije bestemmingen. Vorig jaar gebben we de VS doorkruist en dit jaar was het Japan (verrassend goedkoop). Morgen vliegen we terug naar huis. Volgend jaar moeten we omwille van een niet te missen familiefeest in Europa blijven en wordt het een rondreis door Griekenland en een week Baskenland, maar zitten voor de komende jaren nog in de planning:
- Oezbekistan
- een combi Mongolië/Noord-China
- Moskou/Sint-Petersburg en wat Scandinavië
- Marokko, inderdaad
- Terug naar de VS, maar andere route
- Australië
-Iran (als ik mij over de kledingvoorschriften kan zetten)

Waar ik man niet enthousiast voor krijg, maar wat naar het schijnt prachtig en denguevrij is: Oman

Argentinië valt hier af omdat ik onlangs op de who- kaart toch dengue in Buenos Aires zag.
6 jaar geleden
·
#24977
Even off topic maarreh... Japan verrassend goedkoop? Ik hoop dat je dit snel wilt delen!
6 jaar geleden
·
#24978
Daar ben ik ook benieuwd naar. Staat zeker op mijn verlanglijst. Kan je iets meer vertellen?
6 jaar geleden
·
#24979
Dat heb ik ook nog niet eerder gehoord dus vertel!!!
6 jaar geleden
·
#24980
Ja, echt. Onze tickets waren rond de 550, maar dat had ook 470 gekund. Alleen hadden we dit keer een bepaalde tussenstop in gedachten waardoor ze duurder werden.
De railpass is een flinke uitgave, maar de hotels zijn allemaal zo proper dat je een simpele hostel echt volstaat (wij hadden wel eigen badkamers). Ook een aanrader: de toyoko inn-keten, zeg maar onze ibis hier.
Nu, eerlijk is eerlijk: we zitten nu op onze tussenstop wel drie nachten in een erg luxehotel omdat dat toch ook wel leuk is.
De enige echt dure nacht inJapan was er eentje in een klooster in Koyasan, maar da's ook echt wel een belevenis.
Vooral ter plekke was het stukken goedkoper dan gedacht. Eten is goedkoper dan hier (behalve fruit). Wij hebben veel (en lekker) in foodcourts en kleine restaurantjes gegeten en dan heb je een volledige maaltijd voor 6 à 7 euro (de yen staat nu ook gunstig dus dat is een meevaller). Als je naar een supermarktje gaat heb je een schotel voor iets van 4 euro. Water is in restaruants/foodcourts gratis.
Inkomprijzen van musea en zo zijn meestal 2 à 4 euro.
Het zijn geen zuid-oost-Aziatische prijzen en misschien lag het aan onze verwachtingen, maar wij zijn flink onder voorziene budget gebleven.
6 jaar geleden
·
#24981
Dat klinkt goed! Maar wat zijn dan de kosten van zo'n hostel? En de tokio inn? Zijn jullie ook met 4 personen?

Heb je alles van te voren geboekt (rechtstreeks of via booking..com) ,of ter plekke?

Ben ook erg benieuwd naar jullie route en wat jullie hebben gedaan. Maar dat kan dan denk ik beter onder ander topic...

Goede reis naar huis (jullie vliegen vandaag toch terug??)

Over vliegen gesproken, we hebben wel vaker idd goedkope tickets gezien maar ee lopen dan vast op de hotels... (prijzen) en hoe rust aan te brengen (plek met zwembad oid). Ben benieuwd hoe jullie je rustmomenten hebben.kunnen pakken.
6 jaar geleden
·
#24982
@eynd14

Bedankt! We vliegen inderdaad straks terug, maar pas vannacht dus nog ganse dag te gaan. Ik zal je in de komende dagen een pb sturen met de route, details en prijzen en zo. Is dat ok? Als je in juli kan gaan is dat sowieso nog beterwt goedkoper en minder druk (augustus is daar ook vakantie). Dat lukte ons helaas niet.
6 jaar geleden
·
#24983
Kun je route en acco op het forum zetten? Ik denk dat veel lezers minimaal inspiratie op willen doen.

Goede reis terug!
6 jaar geleden
·
#24984
Wij zijn met vier naar Japan geweest. Afwisselende accomodaties gehad. Hostels, hotels, en in een tempel. Ook een b&b gehad.

Ontbijt was bijna nooit bij de prijs in maar altijd wel een buurtwinkeltje vlakbij waar we dan muesli ofzo kochten en dat op onze kamer opeten. Onze prijzen waren rond de 100€ per nacht. Hostels ook weer verschillend. Een hostel was 130€ per nacht maar daar hadden we wel een onsen in de keldermwaar wij dan gratis in mochten.

Railpass, wij hadden hem wel, je kunt het uitrekenen of je goedkoper uit bent met of zonder pas. Maar het gemak daarvan. Even laten zien en je mocht overal doorlopen.

Eten, wij hebben in alle hostels zelf gekookt. Paar keer uit eten geweest voor een prikkie. En bij de monniken zat het bij de prijs in.

De rust was wel een ding. Soms hadden we een zwembad bij een hotel maar was dat heel duur. We hebben wel vaak een park opgezocht, of een speeltuintje. En een keer zijn we voor een prikkie naar het openbare buitenbad in Hiroshima geweest. Dat was wel heel leuk. En dus proberen rust inte bouwen met een spelletje, tekenen ofzo in de gemeenschappelijke ruimte van een hostel.
6 jaar geleden
·
#24985
Canada (best wel duur denk ik voor drie a vier weken): Ik denk dat het meevalt. Tickets vallen mee, je zult veel 'gratis' genieten van het natuurschoon, camper zal duur zijn maar dat is dan wel je auto en huis in een. Terplekke zul je niet zoveel uitgeven omdat je vaak zelf zult koken.

Zuid Afrika (kinderen zijn 6 en 8, misschien nog wat te jong en duur?): Het is in ieder geval de goedkoopste safaribestemming. Duurder dan Azie maar goed te doen, wat ik nu zie. Ik denk dat er weinig kinderen zijn (die van ons in ieder geval niet) die blij worden van drie weken safari.

Argentinië/patagonie (lange afstanden, hoogte, duur?): Yep, ik denk dat dit wel de duurste bestemming is qua tickets en excursies etc.

Ijsland (waarschijnlijk ook best duur): Ik heb het een keer uitgezocht (als stopover). Tickets zijn goedkoop. AirBNB huisjes is best nog wel te doen. Boodschappen zijn duur maar niet meer zo duur als jaren geleden. Uit eten moet je gewoon niet doen. Twee weken vitaminepillen ipv groente en fruit scheelt een boel. Excursies zijn wel duur (uurtje Blue Lagoon = ruim 60 euro pp).
6 jaar geleden
·
#24986
@eynd14

Bedankt! We vliegen inderdaad straks terug, maar pas vannacht dus nog ganse dag te gaan. Ik zal je in de komende dagen een pb sturen met de route, details en prijzen en zo. Is dat ok? Als je in juli kan gaan is dat sowieso nog beterwt goedkoper en minder druk (augustus is daar ook vakantie). Dat lukte ons helaas niet.


Dat is zeker ok! Dank alvast.
6 jaar geleden
·
#24987
Ik zet onze Japanreis toch maar even op het forum en niet via pb:

-Tickets:
via Moskou waren er tickets van 470 euro beschikbaar. Wij verkozen echter een tussenstop te maken op een zwembad-vriendelijke bestemming. Dat werd Doha en daardoor ging de prijs omhoog naar zowat 550 euro. Wij vlogen met Qatar Airways heen Brussel-Doha-Tokyo. Terug Osaka-Hong Kong-Doha en dan vier dagen later Doha-Brussel. We hebben geboekt in december.

-De route:
Onze route was erg op steden gericht. Simpelweg omdat wij geen natuurmensen zijn. Als ik de Lonely Planet en andere reizigers mag geloven kun je echter makkelijk natuur inplannen. Mount Fiji, heetwaterbronnen, bossen... Naar het schijnt is het een aanrader om een stukje van de oude postroute tussen Tokyo en Kyoto te wandelen. Al zou ik in deze tijd van het jaar voor een echt hike noordelijker gaan. Wij hadden elke dag temperaturen boven 30 graden en een luchtvochtigheid van 90 à 95 procent. Overigens maar een avond regen gehad.

Maar om terug te komen op de route: wij deden dus een rondje steden:
-Tokyo (met een dag Nikko en een dag Disneysea)
-Nagasaki
-Hiroshima (inclusief Miyajima)
-Koyasan (overnachting in een klooster)
-Kyoto
-Osaka (met dag Nara)
-Zwembadtijd in Doha
Hotels met zwembaden zijn ronduit duur. En als je er toch een vindt dat betaalbaar is, kijk dan naar de kleine lettertjes. 20 euro inkom per persoon is niet ongewoon, ook niet als je gast bent in het hotel.
Dat werd het dus niet. Er zijn wel degelijk strandresorts, dus dat kan een optie zijn. Ik heb ook gekeken om naar Okinawa te vliegen voor een stukje tropische vakantie, maar daar zit dengue dus voor ons geen optie meer.
Je vindt overal onsen, warmwaterbaden, maar da's toch ook niet hetzelfde.
Wij hebben er dus voor gekozen om zo goed als alle rust op het einde in te plannen in Doha. Volgens de kinderen een goede keuze en wij vonden het zo zelf ook wel fijn. Japan was erg intensief, Doha voelde als een extra, luxe mini-vakantie. Daar hebben we -op een avondje souq en een namiddag dunebashen- echt niks anders gedaan dan aan het zwembad gelegen.
Onderweg probeerden we wel af en toe een half dagje/paar uren te niksen en spelletjes te spelen of zo.

-Het vervoer:
Wij hadden een JR railpass van twee weken. Die heb ik laten ingaan vanaf de laatste dag Tokyo (daguitstap Nikko) en liep dan netjes tot het moment dat we in Osaka naar de luchthaven moesten.
Wat de railpass betreft, shop je best even rond. Als ik mij niet vergis is de gangbare prijs iets rond de 370 voor die 2 weken, maar ik heb hem aan 340 gevonden (hangt natuurlijk ook van de yen af). Onze kinderen zijn 10 en 12. Voor die van 10 was het nog halve prijs.
De railpass is een must. Alleen al de rit van Tokyo naar Nagasaki was ongeveer zo duur als de pas.
De ferry naar Miyajima is ook inbegrepen, net als sommige stadlijnen in bv Osaka. Alleen naar Koyasan moesten we bijbetalen omdat die trein van een andere maatschappij is.
Je kan via de site hyperdia.com heel erg makkelijk treinschema's opzoeken. Als je wil kun je bij aankomst meteen stoelen reserveren op de treinen die je wil. Dat kost niks extra. Omdat wij in het hoogseizoen reisden (augustus is hoogseizoen in Japan, juli niet), hebben we dat ook gedaan. Als je toch beslist om een vroegere of latere trein te nemen, is dat geen probleem. Dan moet je alleen plaats zien te vinden in de ongereserveerde wagons.
Het ganse openbaar vervoer is hypergeregeld en supersimpel om je weg in te vinden.

-De hotels:
Zoals gezegd waren wij er in het hoogseizoen dus als je in juli kan gaan, wordt het nog een stuk goedkoper. Op de bonnefooi gaan, doen Japanners niet. Integendeel, ze kunnen heel erg moeilijk om met onverwachte situaties. Alles was dus geboekt bij ons, maar ook alles was te annuleren.
De bedden zijn een dingetje in Japan: ik vond ze overal vreselijk hard. Natuurlijk als je in een Japanse kamer slaapt (op de grond dus) maar ook de gewone Westerse bedden waren er hard.
De kamers zijn klein, maar waren altijd superproper.
Je kan het zo duur maken als je wil. Bij de monniken is het ronduit duur. Daar waren wij iets van 450 euro kwijt voor een overnachting voor 4 met diner en ontbijt.
In Tokyo was dat ongeveer 60 euro per nacht per kamer. Daar zaten we in the b Akasaka Mitsuke. Op kaart lijkt dat misschien niet de beste locatie, maar dat is het wel. Vlak aan een veelgebruikte metrolijn en in een wijk met restaurantjes.
In Hiroshima doken we daar nog iets onder (ongeveer 50 euro per nacht per kamer) en zaten we in een Toyoko Inn. Da's een keten die je overal in Japan vindt (in Nagasaki hadden we ze nog eens). Die boek je via de website van Toyoko Inn. Als je een clubkaart koopt (iets van 12 euro) krijg je korting op je verblijf.

Als je met z'n vieren in een kamer wil, lijkt mij dat geen probleem, zolang je Japanse kamers boekt.
Er zijn ook appartementen te vinden op airbnb en booking.com die erg gunstig zijn qua prijs. Wil je gedeelde badkamers worden de hotels vanzelfsprekend goedkoper.
En, zoals gezegd, wij waren er in de Japanse schoolvakantie. In juli zag ik veel gunstigere hotelprijzen.

-Ter plekke:
Dat vonden wij dus verrassend goedkoop. Metrokaartje voor 1,5 euro, maaltijd voor 7 euro, inkom van een museum voor 3 euro... dat soort prijzen.
Je kan eten in Japan ontzettend duur maken, maar eigenlijk eet je overal wel lekker dus dat hoeft zeker niet. Wij aten veel in foodcourts en in kleine restaurantjes (soms met een systeem waarbij je buiten aan een automaat besteld). Meestal komt er bij het eten misosoep en wat gepekelde groenten extra. Water is altijd gratis.
Het eten is erg gevarieerd. Zeker niet alleen sushi: denk teppanyaki, yakitori, noedelsoepen, sashimi, een soort van gevulde omeletten en -wat je misschien niet zou verwachten- gigantisch veel gefrituurd (tot grote vreugde van de kinderen, bij ons was dat iets minder)....
De bentoboxen in grote stations zijn om duimen en vingers bij af te likken en de keuze is immens.
Ik lees van veel gezinnen dat ze ook regelmatig in de 7 Eleven afhaalmaaltijden gaan halen. Dat hebben we ook weleens gedaan (ik ben beetje fan geworden van hun 'rijstboterhammen') maar we vonden de kwaliteit daar toch minder. Goedkoop is het wel. Voor 15 euro had je met 4 gegeten en gedronken.

Bij vragen hoor ik het wel.
6 jaar geleden
·
#24988
Super, dank je wel!!
6 jaar geleden
·
#24989
Super, dank je!
6 jaar geleden
·
#24990
Super bedankt voor de uitgebreide informatie.
Manlief wil graag naar Japan, ik naar China dus we zijn er nog niet helemaal aan uit maar ik moet zeggen dat dit goed klinkt.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!