vrijdag 01 mei 2020
  45 Replies
  3.8K Visits
  Subscribe
Misschien handig om de ervaringen met vliegmaatschappijen te verzamelen. In mijn geval heb ik tickets om begin juli met Aeroflot van Amsterdam naar Sri Lanka te vliegen, geboekt bij Supersaver.nl.
Op de website van Aeroflot staat nu dat ze vouchers aanbieden die drie jaar geldig zijn, ter waarde van het tarief dat je hebt betaald. Bij boeking van een nieuw ticket krijg je ook 15-25% korting.

Ik vraag me af, als de vlucht niet doorgaat, of de communicatie direct met Aeroflot zal zijn, of via Supersaver verloopt.

Wat zijn jullie ervaringen, en hoe hebben jullie het geregeld?

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
3 jaar geleden
·
#29987
Hoi Els,

Wij hebben dezelfde tickets geboekt als jij naar Sri Lanka voor eind juli. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat verlopen. Ik heb er eerlijk gezegd niet zoveel vertrouwen in als het via Supersaver moet gaan lopen. Ik hoop eigenlijk ook toch nog wel een klein beetje dat het door kan gaan. Mochten we gewoon kunnen vliegen en Sri Lanka zonder quarantaine binnenkomen, willen we wel gewoon gaan. Dan wel met wat minder verplaatsingen, bijv. 3 plekken waar we elk een week verblijven.

Plaats jij de updates van jouw bevindingen hier op het forum?

Groetjes,
Marieke
3 jaar geleden
·
#29988
Hoi Marieke,

Wat goed dat je reageert! Eind juli maak je alweer meer kans, dus wie weet. Supersaver is een risico, ze schrijven zelfs dat in geval van een refund het tot een jaar kan duren eer je je geld terugkrijgt. In geval van een voucher hoop ik dat we dat direct van Aeroflot krijgen. Maar geen idee hoe dat precies werkt.

Laten we elkaar op de hoogte houden. Mocht je iets interessants te weten komen dat op ons van toepassing is, dan hoor ik het graag!

Groetjes,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

3 jaar geleden
·
#29989
Hoi,

Wij vliegen of wellicht beter gezegd wij zouden eind juli vanaf Dusseldorf naar Phnom Penh vliegen met de Emirates. Nu hebben we een cancelling gekregen voor het eerste vluchtdeel (van Dusseldorf naar Dubai). De tickets zijn geboekt via BudgetAir. We hebben voor meer informatie hierover met de Emirates gebeld en zoals we begrepen, hebben we verschillende keuzes: van omboeken naar vertrek vanaf Amsterdam (ergens rond de oorspronkelijke vertrektijd, dus met lange overstap in Dubai), geld terug, een voucher of de mogelijkheid om binnen twee jaar naar een willekeurige bestemming in Zuid-oost Azië te vliegen zonder meerkosten. Heel net alternatief zo lijkt. We zullen dit wel via BudgetAir moeten regelen en dat zal wat minder soepel en snel verlopen, maar hebben wel vertrouwen dat dit uiteindelijk goed komt.
We hebben onze vakantie naar Cambodja en Noord-Thailand eigenlijk al wel uit ons hoofd gezet. Alle accommodatie boekingen en binnenlandse vluchten kunnen we kostenloos annuleren. Voor ons zou de keuze geld terug of de mogelijkheid om volgend jaar te gaan een prima alternatief zijn. Het zou deze zomer een trip worden ook met veel verplaatsingen, dat past voor ons gevoel nu toch niet echt bij de onzekere situatie,
Waar we nu nog wel een heel klein beetje over denken, is om toch tickets te boeken naar Bangkok met SwissAir vanaf Amsterdam, deze zijn nu extreem goedkoop. Voor ons zessen zouden we op 1900 euro uitkomen, rechtstreeks via Swiss. Ook hen hebben we gebeld en zij geven geld terug als ze zelf annuleren, wanneer wij zouden annuleren krijg je een voucher die tm april 2021 geldig is (ook te gebruiken voor Lufthansa, Eurowings en Austrian). Idee zou dan zijn om op 1 -3 plekken een airbnb te huren en heel lokaal daar vakantie vieren zonder te veel verplaatsingen en ambities. Maar goed, ik hou de Aziatische kranten een beetje bij en ik kan nog slecht inschatten in hoeverre het überhaupt reëel is dat de grenzen voor ons opengaan in Thailand. Dus wellicht wordt plan B uiteindelijk vervangen door een Europees of Nederlands plan C. We gaan het zien....

Succes allemaal!

Groet Arien
3 jaar geleden
·
#29990
Wij hebben vliegtickets (vertrek 11 juli) naar Vietnam bij Budgetair geboekt. We vliegen met Emirates en die hebben idd een super service. Ik zou er nu zo voor tekenen om volgend jaar voor dezelfde prijs naar Vietnam te vliegen. Helaas moet ik dit regelen met Budgetair en die reageren niet op de mails. Als je de laatste reviews van Budgetair leest stelt mij dat ook niet echt gerust...
Ik geloof er eigenlijk niet meer in dat de reis naar Vietnam deze zomer nog doorgaat en ben heel benieuwd naar de afwikkeling door Budgetair
3 jaar geleden
·
#29991
Plan B klinkt trouwens erg goed Arien! Erg goede prijs voor 6 tickets ??
3 jaar geleden
·
#29992
Hoi Ariën,
Leuk om te lezen wat jullie overwegingen zijn. Daar zijn de Emirates trouwens snel mee, met het cancelen van vluchten voor eind juli!
En die tickets zijn inderdaad spotgoedkoop, dat zou je bijna als investering kunnen zien ;-). Maar mocht de vlucht met Swiss niet door kunnen gaan, dan ben je er, denk ik, niet zeker van dat je voor datzelfde geld een jaar later met jullie zessen kan vliegen. Denk ik op te maken uit het volgende:
If the price of the rebooked flight is higher than that of the original booking – owing to a change of destination (e.g. short-haul to long-haul), a change of seating class or similar – an additional amount may still be payable, despite the discount offered.
Mooie avond! En mocht het optie C worden, dan kunnen we altijd nog huizenruil doen. Woont iemand aan de kust of in het bos en geïnteresseerd in een weekje Amsterdam?
Mooie avond!

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

3 jaar geleden
·
#29993
Hoi Els,

Swiss Air vertelde ons dat je je geld terug krijgt als zij annuleren, dus als zij niet kunnen vliegen. Maar als wij zouden annuleren kun je tm april 2021 ter hoogte van het bedrag dat je voor de tickets hebt betaald een nieuwe vlucht boeken. Bestemming maakt niet uit. En inderdaad vlieg je dan waarschijnlijk niet voor hetzelfde bedrag naar Thailand als je dat zou willen. Die voucher is ook niet meer geldig in de zomer van volgend jaar. Maar het blijft een mooie deal...als ze vliegen...:-)

Groet Arien
3 jaar geleden
·
#29994
Lufthansa groep kondigde vandaag al aan om deze zomer 700 van de 760 vliegtuigen aan de grond te houden. Ik geloof niet meer in een zomervakantie of Afrikaanse bodem ...

De opties binnen de lufthansa group:
- vlucht gecanceld = je kan herboeken (of je geld terugkrijgen zou ik denken, al is dat niet expliciet gemeld)
- omboeken kan voor vertrekdatum tot 30/4/2021. Als je kiest voor een upgrade in klasse of een andere bestemming moet je bijbetalen
- voucher kan ook, wel opnieuw boeken voor 31/8/2020. Enkel de waarde van de tickets blijft behouden, Een prijsverschil moet je later bijbetalen

Wij boekten via Gate 1, maar ik kan wel zelf mijn boeking bij Lufthansa beheren. Om om te boeken moet ik naar het service center bellen van LH. Voor de voucher denk ik dat ik het direct kan aanvragen, heb ik nog niet bekeken. Gate 1 biedt ook aan om om te boeken, maar zij hebben lange wachttijden.

Dus op zich lijkt het wel netjes geregeld! Zoals ik al in een ander topic aanhaalde, twijfelen we om om te boeken naar april of juli 2021. Voorlopig wachten we nog even verder af (vnl in de hoop dat omboeken mogelijk wordt tot 30/8 ipv 30/4/2021)

Bij iedereen lijkt het momenteel nog vrij netjes geregeld! Hopelijk doet budget air z'n werk goed!

Vliegen naar thailand voor een prikje, ook wel mooi! Hopelijk zijn Europeanen er welkom deze zomer!

Ik vrees een beetje dat we Europa niet uit zullen mogen, eigenlijk zal ik al blij zijn moesten we binnen Europa mogen reizen, heb al lijstje met top 3 klaar. Of nee, gewoon een tripje naar het park, spelen op het speelpleintje en picknicken ... Zelfs dat is in België verboden!
3 jaar geleden
·
#29995
In Belgie zijn de maatregelen idd een stuk strenger dan in Nederland dus kan me voorstellen dat je verlangt naar een uitje naar het park of de speeltuin!

Wij vliegen trouwens vanuit Brussel dus benieuwd of de kans om te vliegen nu nog kleiner is (dan bijvoorbeeld met vertrek vanaf Amsterdam)...

Fijn te horen trouwens dat jij positief bent over Gate1 en zelf jouw boeking kunt beheren. Als ik de reviews over Gate1 op internet lees zijn deze ook erg slecht dus houd wat hoop door de gedachte dat met name teleurgestelde mensen op dit moment een review schrijven ;)
3 jaar geleden
·
#29998
Op de website van Aeroflot staat nu dat ze vouchers aanbieden die drie jaar geldig zijn, ter waarde van het tarief dat je hebt betaald. Bij boeking van een nieuw ticket krijg je ook 15-25% korting.


Dat lijkt me geen slecht aanbod; Aeroflot wordt wel overeind gehouden door de Russische staat.

Terzijde: tot voor kort mocht ik niet vliegen met de Sovjets en nu wil ik het niet ;-).
3 jaar geleden
·
#29999
hebben we verschillende keuzes: van omboeken naar vertrek vanaf Amsterdam (ergens rond de oorspronkelijke vertrektijd, dus met lange overstap in Dubai), geld terug, een voucher of de mogelijkheid om binnen twee jaar naar een willekeurige bestemming in Zuid-oost Azië te vliegen zonder meerkosten.


Vooral die laatste lijkt me een prima alternatief; Emirates heeft geld zat (de sjeiks houden die wel overeind) en je loopt niet het risico dat de prijzen verdriedubbelen.
3 jaar geleden
·
#30000


Vliegen naar thailand voor een prikje, ook wel mooi! Hopelijk zijn Europeanen er welkom deze zomer!



Ik heb ongeveer elke week contact met de Nederlandse eigenaar van een Thaise duikschool. Ga er maar niet al te snel van uit dat je weer hartelijk welkom bent.
3 jaar geleden
·
#30013
Nieuwe regels van Qatar airlines; geldigheidsduur verlengd en verdere versoepeling van het aanbod voor alle geboekte vluchten tot 31 december 2020.

Tickets twee jaar geldig (opgelet: vanaf uitgiftedatum!)
Ongelimiteerd wijzigen (tot binnen 5000 miles van oorspronkelijke bestemming; ideetje: met ticket van ko samui naar nieuw zeeland, lijkt me briljant, geldt helaas maar tot 311220)
Voucher met 10% extra waarde
100 % refund voor geannuleerde vluchten.

https://www.qatarairways.com/en/travel-with-confidence.html?iid=ALL35183070
3 jaar geleden
·
#30014
Update van Lufthansa:

Bottom line: tickets voor deze zomer kunnen kosteloos omgeboekt worden, tot eind 2021. Dat betekent dat je je reis kan verplaatsen naar volgende zomer! De beperking "reizen voor 30/4/2021" valt dus weg!

If your flight has been cancelled, you have the following options:

You can rebook free of charge to an alternative flight to the same destination and within the same travel class.
Your ticket will remain valid and you can use it towards a future flight. Latest start of travel is 31 December 2021. If you would like to choose this option, please get in touch with us, latest by 31 January 2021. You can also change your destination and your travel class. Please note, that in these cases, an additional payment might be necessary, e.g. if you change to a higher travel class or if you rebook from a short-haul to a long-haul flight.
If you decide on a new flight until 31 August 2020 and your travel starts latest until 31 December 2020 you will receive an additional 50€ discount* on the ticket price. Should the rebooked fare be more expensive due to a change of destination (e.g. rebooking from short-haul to long-haul), change of travel class or similar, additional payment may be necessary despite the discount.

Your flight is not cancelled:

You can rebook your flight once free of charge, regardless of the terms and conditions of the originally purchased ticket. Start of travel must be latest by 31 December 2021 and the rebooking has to be done before the original start of travel.
Your ticket will remain valid and you can use it towards a future flight. Latest start of travel is 31 December 2021. If you would like to choose this option, please get in touch with us, latest by 31 January 2021. You can also change your destination and your travel class. Please note, that in these cases, an additional payment might be necessary, e.g. if you change to a higher travel class or if you rebook from a short-haul to a long-haul flight.
If you decide on a new flight until 31 August 2020 and your travel starts latest until 31 December 2020 you will receive an additional 50€ discount* on the ticket price. Should the rebooked fare be more expensive due to a change of destination (e.g. rebooking from short-haul to long-haul), change of travel class or similar, additional payment may be necessary despite the discount.
3 jaar geleden
·
#30022
Wat een goede regeling is dat! Fijn dat je niet hoeft te wachten tot je zeker weet of je vlucht is geannuleerd!

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

3 jaar geleden
·
#30023
Update Aeroflot:

Nieuwe regeling: https://www.aeroflot.ru/xx-en/news/61766

Het komt erop neer dat je je vlucht kosteloos kunt omboeken voor 31/12/20 als je nieuwe reisdatum voor 30/04/21 ligt. Wil je je tickets pas daarna gebruiken, dan moet je het verschil in prijs bijbetalen.

Als je vlucht wordt geannuleerd, dan krijg je 15-25% korting op je nieuwe vlucht.

Hopelijk passen ze deze regeling nog aan zodat we de tickets gewoon volgend jaar zomer kunnen gebruiken, zonder extra bijbetaling.

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

3 jaar geleden
·
#30028
Hoi Els,

Heb jij al iets gehoord van Aeroflot of Supersaver?
Ik ben benieuwd.

Groetjes,
Marieke
3 jaar geleden
·
#30033
Hoi Marieke,

Nee, niets. Ik heb voor mezelf besloten dat wij in principe niet gaan deze zomer. Het is te onzeker en we krijgen eind juni ook een hondje. Voor ons wordt het waarschijnlijk een jaartje thuis, en mogelijk nog wat in Nederland of Europa op vakantie.

Op een andere website kwam ik dit tegen:
Aeroflot zal haar internationale vluchten hervatten vanaf 1 augustus hoewel de pers schrijft dat andere Russische maatschappijen dit vanaf 1 juli zouden doen. Ook Aeroflot spreekt ondertussen van een mogelijke herneming van de internationale vluchten vanaf midden juli. Dit alles valt echter nog af te wachten.


Mijn plan is om toch nog te wachten tot duidelijk wordt of Aeroflot de tickets annuleert. Of eventueel een keer langs de Aeroflot Office op Schiphol te gaan. Ik zou graag de tickets omzetten naar volgend jaar, of eventueel in de kerstvakantie naar Sri Lanka. In twee weken kun je ook veel zien.

Op de site van supersaver staat:

Where can I cancel or change my tickets?

First make sure that your flight is subject to Force Majeure rules. Do that by checking with your airline.
If your flight is subject to Force Majeure rules you can follow the steps below, if you would like us to help you with your case. Please note that we charge a fee of EUR 30 for this service and in all cases you may also turn to the airline for assistance with your request.
If you would like to reschedule your flight(s) please contact us by phone. You can find the phone number on our Contact us page.

Hoop jij nog steeds dat het doorgaat?

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

3 jaar geleden
·
#30034
Hoi Els,

Wij hebben Sri Lanka ook uit ons hoofd gezet. Stel dat er wel gevlogen wordt, gelden er denk ik teveel restricties daar om de reis te maken die we zouden willen maken. Helaas, het is niet anders...
Wij hebben nu het plan een huttentocht in Oostenrijk te gaan maken. Iets heel anders, maar ook leuk!

Wil jij echt langsgaan bij Aeroflot op Schiphol? Ben benieuwd of dat kan, ik had dat zelf ook bedacht. Wij hopen ook volgend jaar dan te kunnen gaan of misschien inderdaad wel in de kerstvakantie.

Laten we elkaar op de hoogte houden!

Groetjes,
Marieke
3 jaar geleden
·
#30035
ik had vluchten bij Air Transat voor onze reis naar Canada afgelopen mei. Deze zijn kosteloos omgeboekt naar 2021 incl. stoel reserveringen en nog wat dingen die ik had bijgeboekt. Dat ging heel vlotjes.

Ik had ook tickets KLM voor tripje in de zomer, die zijn al omgezet in voucher.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!