woensdag 03 augustus 2016
  10 Replies
  4.7K Visits
  Subscribe
Wat zijn jullie ervaringen met overstappen? We reizen met 3 kids en nemen eigen autostoel mee in het vliegtuig. Volgens mijn broer is dit echt een heel gedoe om over te stappen...
Het gaat om Amsterdam - Johannesbrug (evt met overstap in Dubai)

Maar het kan behoorlijk uitmaken in prijs dus ik hoor graag jullie ervaringen voordat ik tickets boek :)

Alvast bedankt weer!!

Groetjes Mirtje
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21445
Wij vinden het wel meevallen hoor. Maar ik moet bekennen dat wij geen autostoel meenamen maar enkel een kleine buggy die je tot en van de gate mag gebruiken.

Natuurlijk je moet eruit en wellicht een paar uur wachten. Voor ons maakt het met z'n 4 en al gauw een 600-800 euro totaal uit.
7 jaar geleden
·
#21446
Wij vinden het ook geen probleem om over te stappen, toen onze kinderen klein waren, namen we een buggy mee. We hebben alleen 2 zitverhogers meegenomen toen we naar Florida gingen. Maar deze hebben we ingecheckt in een opvouwbare sporttas. Daar hadden we geen last van tijdens een overstap, misschien een idee voor jullie? Of nemen jullie een grote autostoel mee en geen zitverhoger?
7 jaar geleden
·
#21447
Ja ik neem speciaal een vliegtuig goedgekeurde autostoel mee voor mijn kleine dreumes (nu 1,5jaar). Hij heeft het downsyndroom en bijna 11 uur op een vliegtuigstoel is iets te veel gevraagd. In zijn autostoel is hij gewend om lekker te slapen. En daarna ook meteen handig om bijna 4 weken in huurauto te gebruiken.
7 jaar geleden
·
#21448
Wij hebben voor dat prijsverschil gekozen, met overstap naar Zuid Afrika via Dubai. Ter plekke zijn er buggy s beschikbaar, daar kan ook die auto stoel wel op of in, en in een ander buggy jullie kind.

Bij boeken tickets was als vluchten tonen de moeite waard, een overstap van 2,5 u als resultaat.
En grootste voordeel in Zuid Afrika geen tijdverschil met NL, dus je gaat in je gewone ritme verder.

Heb je ook ons reisverhaal gelezen?
Wij vinden het een heerlijke bestemming ...

Groet Ilse
7 jaar geleden
·
#21449
Nee niet gelzen Ilse.. waar kan ik dat vinden? Ben heel erg benieuwd!!

Groetjes Mirtje
7 jaar geleden
·
#21450
Hoi Mirtje,
Ik dacht dat het ook hier op vrmk stond, alleen ons Afrika deel niet. Dus even de rechtstreekse link:
http://riropverrevakantie.reislogger.nl ... egt.118955

Toen Rens 1,5 was hebben we Garden route gedaan, later bovenstaande trip.
Zonder kind waren we ook al twee keer geweest. Dus vraag maar raak....
Veel plezier met de voorbereidingen.
Wij vertrekken zaterdag voor drie weken naar Thailand, ook veel zin in.

Groet Ilse
7 jaar geleden
·
#21451
Wow wat gaaf Ilse! Voor ons wordt het de eerste verre reis. We gaan dit rondje maken; Johannesburg - Kololo game reserve - Louis Trichardt (Limpopo) - Phalaborwa (Kruger) - Panorama route naar Hazyview - Zuid Kruger - Swaziland - St.Lucia - Umhlanga - Howick - Giant Castle Drakensbergen - Johannesbrug (26 dagen incl vlucht)
Heeeeeeeeel erg veel zin in! Maar ook best spannend. Wat ik misschien nog het meest spennende vind is dat we vrij veel in Mariagebied zitten, ook al is het dan winter.. Ik ben dus benieuwd of we het advies gaan krijgen om malariapillen te gaan slikken en zo ja of we er geen bijwerkingen van zullen hebben.
Mijn kinderen zijn dan 14, 10 en 2,5jaar.

Alvast heel veel plezier! Het is zaterdag voor je het weet ;)

Groetjes Mirtje
7 jaar geleden
·
#21452
Ik neem aan dat als je via Dubai gaat je met Emirates vliegt, het voordeel is dan dat je op de luchthaven meteen een buggy kan nemen van Emirates.
Wij vinden een tussenstop totaal geen probleem, soms is het wel even lekker om even de benen goed te kunnen strekken, je bent alleen wat langer onderweg.
7 jaar geleden
·
#21453
Mooi vooruitzicht, divers rondje.

Laatste keer zijn wij vanaf st lucia op een zondag via de snelweg richting drakens bergen gegaan. Dat zou je overnachting in umhlanga kunnen schelen.
Wij zijn daar tijdens onze eerste reis geweest. Om van daar uit van Durban te vliegen. Umhlanga vooral grote shoppingmalls.... Geen meerwaarde voor ons, misschien wel voor jou tieners.

Zipplinen in drakensbergen zullen zij ook echt gaaf vinden.

Wij hebben in onze zomer, zuidafrikaanse winter op jullie route geen Madrid tabletten geadviseerd gekregen, ook geen mug gezien.
Gaan jullie dan? Mooie tijd, overdag mooi weer, koude nachten.

Als jullie in kruger zelf willen slapen, ik zou zeggen altijd doen.... Dan op tijd boeken via sanparks.co.za
Wij hadden overal camping bed voor dit kleine erbij.... Ging steeds goed.

Tot zover, Groet Ilse
7 jaar geleden
·
#21454
Wij zouden ook eerst vanaf Durban vliegen, maar nu toch besloten om Drakensbergen erbij te pakken en terug te rijden naar Johannesburg.
Omdat het onze eerste verre reis is hebben we alle verblijven via Better Places geregeld. (dus niet zelf geboekt) Zeer redelijke prijzen, fijn contact met reisadviseur (Nl vrouw die al tig jaar in ZA woont) en reis is vooral gericht op natuur, contact locals en we willen een paar projecten bezoeken die we willen ondersteunen.

Nee shopping malls is niet ons ding, maar we gaan vanuit Umhlanga een zulu project bezoeken en we doen voor de kids een dagje zee/zwem park.

We verblijven in het Zuiden echt 2 nachten in het Krugerpark.. in het Noorden van het park verblijven we er net buiten.

We gaan inderdaad in de ZA winter, dus ik verwacht ook niet dat we pillen hoeven te slikken... Maar ik wil met de kids naar een tropenkliniek voor advies. De jongste (downsyndroom) heeft toch een extraatje zeg maar en ook de kinderarts gaat ons helpen met voorbereiding. (oa antibiotica mee) Ik wil eigen geïmpregneerde klamboes meenemen voor de verblijven waar deze niet hangen en of gaten in zitten.
Ik moet me nog verdiepen in goeie reisverzekering die ook medische kosten dekt in privékliniek (hopelijk niet nodig!!!) Wil goed voorbereid op reis ;)

De vlucht boeken we zelf.. en zal waarschijnlijk Emirates worden. Want ik vermoed dat KLM een stuk duurder zal zijn..

De voorbereidingen zijn al zoooo leuk!!!

Groetjes
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!