maandag 21 maart 2011
  3 Replies
  1.9K Visits
  Subscribe
Hallo,
wij zijn plannen aan het maken om in juni richting de USA te vliegen met onze dochter van dan 13 maanden.
We willen een rondreis per camper maken van 2-2,5 week en zouden bij voorkeur in Denver starten.
Probleem is dat er vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naar Denver gaan.
We hebben nu de keuze uit de volgende opties:
-vliegen vanuit Amsterdam met een tussenstop in de USA (incl. douane controle), dus zeg maar "halverwege"de vlucht.
-vliegen vanuit Frankfurt: dan kunnen we wel rechtstreeks naar Denver, maar hebben we natuurlijk wel een langere autorit naar Frankfurt (en gaan we daar dan bv een dag eerder heen en dan in een hotel???) (we komen uit het westen van Nederland)
-vliegen met British Airways, wat betekend dat we een tussenstop in London hebben en vervolgens wel naar Denver vliegen (dus direct aan het begin en op de terugweg aan het einde van de reis een tussenstop)
-en als laatste optie: we kunnen rechtstreeks naar bv Seatle of Portland vliegen: dat is dan wel een rechtstreekse vlucht, maar dan komen we wat minder gunstig uit wat betreft het gebied dat we willen bezoeken (yellowstone/southdakota/colorado), en dat betekend dan dus automatisch meer rij-uren in de auto.
Ik ben heel benieuwd naar jullie tips en mening en hoop dat jullie ons kunnen helpen met het maken van een keuze.
Alvast beankt voor jullie input!
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8839
Oeps,
zag net dat er al een soortgelijke vraag gesteld was. Maar goed, die gaat dan wel de andere kant op. Hoop dat er ook op ons specifieke "probleem" wat reacties komen!
Bedankt!
13 jaar geleden
·
#8840
Er is geen definitief antwoord, dus hier alleen wat overwegingen.

Ik word nooit vrolijk van een overstap, maar als ik mag kiezen altijd 30 keer liever Frankfurt als Heathrow. De afweging is dan iets minder luxe vliegen met Lufthansa, maar wel je bagage bij aankomst en een normale paspoort- en veiligheidscontrole. Of iets beter verzorgd bij BA, maar je bagage kwijt en lang in de veiligheidsrij om de terminal in te komen. De prijzen van zowel BA als Lufthansa zijn echter fors.

Je hebt denk ik nog wat alternatieven om aan te komen als Salt Lake City en Colorado Springs, maar ook daarheen zijn er geen directe vluchten.. Als het gaat om overstappen in de USA, ligt het er maar net aan waar en op welke tijd. Boek echter nooit een vlucht met minder dan 2 uur overstap. Ik zelf stap liever over als ik nog fris en wakker ben, maar die keus heb je ook niet altijd.

Aankomsttijd is ook wel belangrijk.

Tenslotte zijn Portland en Seattle wel erg ver rijden.
13 jaar geleden
·
#8841
Ik zou ook liever naar Frankfurt rijden. Maar bij ons zijn de kosten ook wel een afweging waard. Wij gaan dit jaar naar Mumbai. We hadden de keus om vanaf Dusseldorf naar Mumbai te vliegen met Turkisch airways met tussenstop in Dusseldorf of vanaf Brussel met tussenstop in Zurich. Maar die was 's avonds. Auto parkeren in Brussel is een stuk duurder dan in Dusseldorf. Plus een overnachting... het wordt toch maar Turkisch Airlines... ;) Gewoon plussen en minnen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!