dinsdag 19 april 2011
  7 Replies
  4.3K Visits
  Subscribe
Hoi,
in december hebben we via het reisbureau onze vluchten naar australie geboekt. We vliegen 3 juni van brussel via londen naar sydney. (met onze twee kids van 3 en 4) Nu hadden we bij het boeken meteen stoelen gereserveerd voor de heenvlucht. Bij het checken hiervan gisteren blijkt nu dat er slechts 2 stoelen gereserveerd zijn! Bijkomend probleem: vanaf vorige week moet je voor reservaties betalen. Het reisbureau bevestigt dit probleem en raadt aan om de andere stoelen extra te reserveren. Kan dit zomaar? het lijkt erop dat qantas dus twee stoelen zomaar geannuleerd heeft of mss heeft het reisbureau een fout gemaakt? In elk geval, per stoel moet je 20 dollar betalen! Nu is onze vraag: reserveren jullie ook je stoelen vooraf of neem je het risico om niet te reserveren en zit je als gezin zowieso bij elkaar? Waar we zitten speelt uiteindelijk geen rol, zolang we maar met z'n vieren samen zitten in de middengang! Als we toch alles vastleggen voor de lange vluchten betalen we uiteindelijk 160 dollar extra en dit is toch genoeg! Zeker omdat we in december onze vluchten meteen betaald hebben net om extra kosten te vermijden.
Graag raad....
Bedankt!
Ellen
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#8917
Hai Ellen,
Nou wij vliegen eind Juni met Quantas naar Signapore. Ik wist eigenlijk niet beter dan dat ik pas 48 uur van te voren stoelen kon reserveren. Ik zag 2 dagen geleden pas dat als je dit eerder wilt je moet betalen. Wij zijn met z'n 4e en ik ga er vanuit dat we 48 uur van te voren 4 stoelen naast elkaar hebben of 2 om 2. Anders is ruilen nog een optie. Ik ben er niet bang voor...

Gr Marjolein.
12 jaar geleden
·
#8918
bedankt voor de reactie,
dus als je 48u op voorhand kijkt kan je wel kosteloos reserveren?
Ik weet het niet goed eigenlijk, het is de eerste keer dat we zo lang vliegen en zou het echt niet leuk vinden moesten we per 2 zitten. En ruilen, daar hadden we ook al aan gedacht... er zullen toch wel nog goeie zielen rondlopen zeker?

Nogmaals bedankt en alvast een goeie reis!!
Ellen
12 jaar geleden
·
#8919
Nou wij vliegen regelmatig(alleen nog nooit met Quantas) maar denk echt niet dat het een probleem is... Ik denk dat weinig mensen die 20 dollar betalen. Het stond trouwens ook op hun site dat het 48 uur van te voren gratis is. Tegen die tijd en snel bij zijn. Jullie ook een fijne vakantie.. Waar gaan jullie heen?

Gr Marjolein.
12 jaar geleden
·
#8920
Hoi,

Ik wil geen roet in het eten gooien, maar wij kregen in 2006 te maken met het volgende:
Wij hadden in december vluchten geboekt en plaatsen gereserveerd met Delta Airlines. Alles verliep goed totdat we weer terugvlogen. Bij de vlucht Cincinnatti-Adam bleek dat ze een maand daarvoor het vliegtuigtype hadden omgeboekt. Daardoor hebben ze iedereen nieuwe plaatsen toebedeeld. Wij vlogen met 2 kids van 6 & 8 en hadden 2 stoelen aan de raamzijde, één stoel erachter en dan nog weer 1 stoel drie rijen verder naar achteren. Geen ideale situatie dus. Wij hoorden dat bij onze vlucht van Denver naar Cinicinnatti. We konden pas in Cincinnatti kijken wat er te regelen viel.
Wij zijn in Cincinnatti direct naar de gate gegeaan en hebben gevraagd of zij eea konden wijzigen. Dat kon (na lang wachten) gelukkig, maar we hebben meerdere families (met wat oudere kinderen) getroffen in het vliegtuig die echt ver uit elkaar zaten.

Ik denk niet dat je je er al teveel zorgen om moet maken, maar dat het wel slim is om vroeg in te checken en als je onverhoopt met het probleem te maken krijgt, direct je probleem uitlegt bij de balie en de gate. Volgens mij is er geen luchtvaartmaatschappij, die niet mee wil denken.
12 jaar geleden
·
#8921
hoi,
bedankt voor de reacties! Ik had een mail gestuurd naar qantas met onze vraag en teleurstelling en ze hebben alles weer rechtgezet. Dus voor de heenvlucht is alles ok. Voor de terugvlucht wilden we dus ook plaatsen vastleggen maar nu weet ik het dus niet goed meer. Die persoon van qantas zei in z'n mail dat we voor verdere wijzigingen wel de toeslag zullen moeten betalen. Mijn man is er vrij gerust in, dus ik vermoed dat we dus dan ook 48u van te voren zullen boeken.
@marjolein: We vliegen trouwens naar Sydney (4d), gaan dan naar ayers rock (4d) en vliegen dan van alice springs naar brisbane (2d) en trekken dan met de mobilhome 3w tot in cairns.
volop aan het aftellen dus! Jullie naar Singapore dan? Hoe lang blijven jullie er?

Ivm vlucht cincinatti: echt niet leuk denk ik als je dat te horen krijgt!
ach, op z'n australisch gezegd: no worries zeker?

Groetjes!
12 jaar geleden
·
#8922
Voor de terugreis:

Bezoek in australie een "echt" kantoor van Quantas en neem dan zeker de kinderen mee. Doe licht onnozel en laat ze de stoelen ter plekke vastleggen. Als dat even duurt of moeilijk is, krijgen de kinderen een stroopwafel en het meisje achter de balie ook.

Moet werken, of anders huilen.
12 jaar geleden
·
#8923
hihi, dat kunnen we idd proberen! qantas kantoor op de luchthaven? Vlucht vertrekt weer vanuit cairns.
Wil toch wat zeggen he, gewoon om samen met je gezin te zitten!
We zijn in elk geval volop aan het aftellen ( nog 40 dagen ) en laten de voorpret niet te veel verknallen!

Bedankt voor de tip!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!