vrijdag 02 oktober 2009
  4 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
Over 4 weken gaan we voor 2,5 week naar Thailand. Omdat onze zoon zijn dvd's van 'het Zandkasteel' nogal eh op prijs stelt denkt mijn man erover om een portable dvd speler mee te nemen.
Ik heb wel zo mijn twijfels. Voor in het vliegtuig heeft het nauwelijks zin, want zonder stopcontact doet dat ding het "maar" 2 uur en dat schiet op een vlucht van ruim 10 uur niet op. Daarnaast vind ik het eigenlijk een prima gelegenheid om 'm een beetje te laten 'afkicken' (Hij kijkt echt niet zo heel veel hoor, hooguit een uurtje per dag, 's morgens en 's avonds, maar hij vraagt er wel steeds om en ik voorzie kleine drama's...)

Wat denken jullie, meenemen of thuislaten? Ervaring mee?
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#5982
Hallo,

Wij zijn twee keer op reis geweest naar Thailand. De eerste keer wilde ik al een portable dvd-spelertje meenemen, maar mijn man vond dit geen goed idee.
Het jaar erna hadden wij zo'n ding gewonnen en daardoor was het vele malen makkelijk om mijn man ervan te overtuigen dat ie toch echt mee moest.
En het resultaat was dat wij er veel plezier van hebben gehad. Tijdens het reizen gaf het de kinderen een goede afleiding, dit was ook prettig tijdens de lange vliegreis. Verder vonden wij het ook prettig om de kinderen van tijd tot tijd in de accomodaties een filmpje te kunnen aanbieden. Dat gaf ons ook even tijd voor onszelf. Dus ik zou zeggen doen....of een laptop meenemen.

groet Judith
14 jaar geleden
·
#5983
Hoi Linda,

Ik neig naar 'ja'. Voor je zoontje is straks in Thailand alles spannend en vreemd. Een uurtje per dag het 'Zandkasteel' kijken, is voor hem een vertrouwd moment en het geeft hem (én jullie, niet te vergeten) even rust. En wat die liefde voor het zandkasteel betreft; hij groeit er wel weer overheen. 'Als de tenen wiebelen...' :-).

Wij hebben tijdens onze reizen altijd onze laptop(s) meegenomen. Maar we hadden uiteraard ook een site te onderhouden. Maar het was af en toe heerlijk om de kinderen achter een filmpje te kunnen zetten. 's Middags als de jongste een middagdutje deed, keek de oudste een filmpje en hadden wij ook even tijd voor onszelf. Niks mis mee, denk ik.

En in het vliegtuig kun je het als noodmaatregel inzetten. Al is het maar voor twee uur, de meeste kinderen hebben wel momenten dat ze er even 'doorheen' zitten. Je zult blij zijn dat je 'm dan een filmpje kan laten zien.

Veel plezier met jullie laatste voorbereidingen en straks lekker genieten in Thailand. Wij thuisblijvers zijn helemaal niet jaloers...

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

14 jaar geleden
·
#5984
Hey,

Wij hadden een mini laptop mee zonder dvd lezer, en zouden nu zeker wel dvd speler of dergelijke meenemen. Soms kan het eens rust brengen om hen iets vertrouwd te laten zien. Wel hadden we overal internet en op you tube staan veel filmpjes, dus Mathis keek regelmatig zo naar iets leuks.

Groetjes
14 jaar geleden
·
#5985
Ok, bedankt, ik had het niet vanuit jullie invalshoek bekeken...
Toch maar één aanschaffen dan, zijn gelukkig niet zo heel duur.
Laptop zou ik ook handig vinden, maar is ook vrij zwaar en erg zonde als er wat mee gebeurd...

groetjes,
Linda
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!