vrijdag 07 maart 2014
  5 Replies
  3.6K Visits
  Subscribe
Wij zijn bezig met het plannen van een reis naar Ecuador in juli 2014. Graag willen wij hier ook een bezoek aan de Galapagos eilanden aan vast knopen; zeer bijzonder qua flora en fauna, maar ook met een stevig prijskaartje en verder kost het een redelijk aantal reisdagen extra. Je moet er namelijk heen/terug naar vliegen en de meeste trips zijn 3-5 dagen.

Nu ben ik mij ook aan het orienteren op wat men noemt de "Poor man's Galapagos eilanden". Die zou je, via een dagtrip per boot naar Isla de la Plata, kunnen bezoeken vanuit Puerto Lopez. Zou qua beleving goed te vergelijken zijn met de "echte Galapagos eilanden". Ik hoor uit mijn omgeving hier positieve dingen over. Ook de reviews op de bekende reissites zijn overwegend positief.

Maar toch blijf ik me afvragen of dit echt een goed alternatief is, of dat als je nu eenmaal in Ecuador bent, je niet beter kan gaan voor "the real thing". Zo vaak kom je hier natuurlijk niet ;) Dus...
Verder speelt ook mee dat het weer in juli niet al te warm en mistig kan zijn, met soms flink onrustige (= zeeziek makende) zee; wellicht is 1 dag op trip wel genoeg? Je plakt er dan ook niet nog lekker een paar dagen strandvakantie aan vast op die lokatie, als het weer matig is.

Wie kan mij hier meer informatie over geven? Of nog mooier, wie is op beide plaatsen geweest? Hoe is het weer rond juli op de Galapagos en langs de kust?
Op dit forum is informatie over Ecuador niet echt veel aanwezig, maar ik wil toch graag proberen langs deze weg iets wijzer te worden.
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#15311
Wij zijn in 2005 een 8 dagen op de galapagos geweest, de echte. Toen was het minder prijzig als nu.

Ik kan je alleen maar vertellen over hoe het was toen wij waren zonder kinderen.

Het was supergeweldige, niet te omschrijven zo gaaf. Nee, geen strandvakantie. Je komt er om de galapagos te zien, het beste is om een boot te huren, of je in ieder geval aan te sluiten bij een boot. Wij hadden met 18 mensen een boot, hutjes heel klein van twee personen. We hebben ongeveer 10 locaties aangedaan in die 6 dagen op de boot. Steeds met een klein bootje naar de kust voor een wet of dry landing, en dan met de gids van de boot rondwandelen op het eiland. In de middag vaak liggen op het strand, snorkelen en zwemmen met de zeeleeuwen of pinguïns.

We hebben verschillende vogels gezien die gewoon blijven zitten als je dichterbij komt, veel zeeleeuwen, flamingo's, land en zeeleguanen. Haaien, vissen, schildpadden. En heel veel andere dieren.

Het was geweldig, zeeziekte went, en pillen helpen goed.

Maar het is wel heel erg kindonvriendelijk. Ze mogen niets, nergens aankomen, onze boot was niet geschikt voor kinderen, weinig hekjes, kleine hutjes en gewoon weinig ruimte. Ook op de eilanden is alleen natuur, je mag niet paden af, geen babyzeeleeuwtjes aaien, en heel veel andere dingen niet.

En gezien de huidige, hele hoge kosten zou ik het afraden met kinderen. En gaan voor het alternatief.

Als je meer wilt weten over Ecuador wil ik je graag meer vertellen.

Groetjes en succes met het maken van een keuze.

Dionne
10 jaar geleden
·
#15312
Ik ben tijdens mijn lange reis door Latijns Amerika (1996-1997) een paar maanden bij elkaar opgeteld in Ecuador geweest. Uit budgetoverwegingen (ik was net afgestudeerd) niet naar de Galapagos geweest maar naar de Isla de la Plata. Ook omdat ik dieren zeker heel leuk vind, maar geen grote fascinatie er verder voor hebt. Isla de Plata leek me dan ook een prima alternatief.

Ik vond het zeker leuk en voor mij zeker de moeite met de dieren maar de biodiversiteit is niet zo uitgebreid als de Galapagos. Met de ervaring van Dionne zou ik daarom wel isla de la Plata doen, ook omdat het minder tijd kost. En Ecuador is zoveel nog te zien en te beleven!

De volgende keer zal ik wat tips geven waarvan ik denk dat het leuk is ook voor kinderen. Ik heb je nog gesproken op de VRMK beurs, dus helemaal leuk als je ook wat aan mijn tips hebt!
10 jaar geleden
·
#15313
Bedankt Dionne en Sinole voor jullie reacties!

Heeft mij wel een beter beeld gegeven. Bevestigd eigenlijk eerdere reacties van reizigers, dat "Poor Man Galapagos" best een alternatief kan zijn ivm tijdsduur en prijs. Ben natuurlijkl geintereseerd in dierendiversiteit op de Galapagos, maar wel tot zekere hoogte...
Hebben nu dan ook besloten om na rondreis door Ecuador van 15 dgn te eindigen in Puerto Lopez en daar een dag of 3 te blijven voor trip naar Isla de la Plata en nog wat extra tijd voor verblijf in NP. Ook sprak de mogelijkheid om walvissen te kunnen spotten in die periode ons wel aan.

Verder besloten om op terugvlucht stop-over te maken op Bonaire van een dag of vier om nog even een paar dagen te relaxen aan het strand. Dat kan als je met KLM vliegt. Dit was al een stille wens van ons, echter met een duur bezoek van 5 dagen aan de
Galapagos zou dat wellicht niet meer kunnen.

Sinole, graag maak ik van je aanbod gebruik om nog wat info te krijgen. We gaan met onze dochter van dan net 12 jaar, 15 dagen individueel rondtrekken. Ze is aardig gewend om te reizen en is sportief en houdt van aktiviteiten als hiken, raften, snorkelen enz.
Heb je algemene tips of wil je wat gedetailleerdere info over ons reisplan hebben?

Verder nog 2 vragen:
* Voertaal in Ecuador is voornamlijk Spaans. Hoever kom je met Engels? Wij spreken wel Engels/Duits/Frans en beetje Italiaans, maar helaas geen/weinig Spaans. Geeft dit grote problemen? Cursusje Spaans is wel erg kortdag... Willen overigens een deel van reis doen met gids/chauffeur (spreken deels Engels)

* Beginnen in Quito op aardige hoogte. Heb eigenlijk helemaal geen ervaring met reizen in hooggelegen gebieden. Heb jij ervaring met hoogteziekte gerelateerde klachten? Alle reisorganisaties zeggen dat het wel meevalt en dat er ook geen extra problemen zijn met kinderen. Is dat werkelijk zo, of willen ze alleen reizen verkopen?
Natuurlijk doen we het in het begin rustig aan en nemen voorzorgs maatregels in acht als voldoende drinken, zorgen voor goede conditie enz.

Grappig om te horen dat ik jouw heb kunnen voorlichten op de VRMK-beurs en jij nu jouw kennis weer kan overdragen over Ecuador.
Nog leuker is het om te zien dat jullie dit jaar voornemens zijn om Bali te bezoeken; daar zijn wij in 2011 geweest! Dus als je nog iets wilt weten...
10 jaar geleden
·
#15314
Met de aantekening erbij dat ik er zo een 18 jaar geleden was heb ik de volgende antwoorden en tips die meteen in me opkomen.

Spaans
Mijn ervaring was dat er niet veel engels werd gesproken, in Quito wel beter. Ik kende alleen si en no toen ik het vliegtuig instapte. Na drie weken cursus kwam ik een heel eind. Omdat ik alleen reisde heb ik mijn spaans goed kunnen oefenen (en was al snel beter dan de amerikanen die ik ontmoette). Ik heb het spaans nooit als een barrière gezien. Meestal lukte het ook wel omdat de andere partij je ook graag wilde begrijpen.

Hoogte
Ik was superfit toen ik aan de reis begon en herinner me dat ik een keer verwonderd was dat ik moe/zwaar was van een stukje de heuvel oplopen. Geen last van mijn hoofd, dat had ik later wel op hikes maar waarschijnlijk op grotere hoogten. Waarschijnlijk starten jullie op Quito, de eerste dagen geen hikes doen lijkt me. De meer inspannende activiteiten wat later inplannen zodat je al gewend ben aan hoogte. Thee van cocabladeren schijnt te helpen (heb ik veel gedronken). Kun je overal verkrijgen.

Ik weet niet jullie globale route, maar dit zijn mijn tips:

Quito
Prima om mee te starten, vanuit Quito is het leuk om naar de markt in Otovalo te gaan. Onderweg passer je het punt van de evenaar. Ik heb alles met openbaar vervoer gereisd maar als je een auto huurt kun je misschien onderweg nog op plekken stoppen. Bij Otavalo heb ik nog een stuk gewaneld om een meer, erg mooi. vanuit Quito worden er ook allerlei tours georganiseerd oa naar de Amazone. Mooie uitvalsbasis dus al zou ik er voor de stad niet zo lang blijven.

Banos
Dit is echt wel een must. Het ligt in een dal, waardoor de temperatuur aangenaam is maar met de bergen eromheen zijn er allerlei activiteiten in de omgeving. Het is zo een plaatsje als Antigua in Guatemala en Cuzco in Peru. Veel buitenlanders hebben er een eettentje, backapackers zijn blijven hangen, relaxt sfeertje. Van Quito naar Banos is het iets van 2 uur, dus in het weekend zijn er veel expats ed uit Quito die er een weekend naar toe gaan. Onderweg is er een markt (wel alleen op maandag dacht ik - check de LP od) die misschien wel leuk is om te bezoeken. Veel dieren. Je komt ook langs een vulkaan Cotopaxi (heel mooi om die te zien liggen) en is eventuele wandelstop.

Eenmaal in Banos kun je ook vanuit dorpje allerlei wandelingen doen en de stijve spieren in de warmwaterbron bij laten komen (banos betekent ook bad). In de omgeving kun je raften, paardrijden, fietsen. Een echte must is van Banos naar de jungle te fietsen (downhill), terug met de bus en de fiets op het dak. Misschien is het nu drukker op die weg, check dus of het nog mogelijk is. Onderweg rijd je door tunnels, onder watervalletjes door, en zie je langzaam de omgeving veranderen, veel vlinders. je kunt ook een dagje 'jungle' doen en bij mensen thuis slapen. Is natuurlijk niet de ultieme jungle ervaring omdat je daarvoor echt veel dieper de jungle in moet maar wel weer wat anders.

Riobamba-Alausi
Erg leuk om op het dak van de trein naar de bergen of vv te rijden. Het gaat hier om El Nariz del Diablo (de duivelsneus), ik ben begonnen in Riobamba in de hitte en langzaamaan langs bananenbomen kom je in de bergen. De trein gaat op een aparte manier naar boven. Ook leuk om het landschap langzaam te zien veranderen. Je bent er wel zeker een hele dag aan kwijt, maar een hele leuke manier van reizen om van de jungle naar de bergen te gaan.

Als je je globale route geeft dan kan ik kijken of daar nog wat tips over heb. ik vond Ecuador een erg leuk land, raad het mensen aan die een paar weken tijd hebben (in plaats van ruim een jaar ;-). Reisafstanden zijn niet heel lang, veel afwisseling (bergen, jungle), mooie cultuur en sportief kun je er ook veel.

Oh haha, ik ben wel helemaal in jouw stijl van uitgebreid antwoord. Ik hoop dat je er iets aan hebt!
10 jaar geleden
·
#15315
Ik wil graag ook nog even reageren.

Wij zijn in 2005 in Ecuador geweest, route was Quito, regenwoud, Otavalo, Monteverde, Banos, Riobamba, Cuenca, Guayagil, Galapagos en weer terug naar Quito.
Quito is leuk, ook met kinderen. Gezellige pleinen in het oude gedeelte en heel veel kerken.
het regenwoud is fantastisch. Veel dieren, prachtig gewandeld, gezwommen, op piranha's gevist en krokodillen gevangen. Geweldig.
Daarna naar Otavalo. De zaterdagmarkt is leuk en heel gezellig. Ook leuk voor kinderen. Wij hebben daar ook om een kratermeer gewandeld, niet zwaar behalve de klim in het begin. Dat lag vooral aan de hoogte.
We zijn in het Nevelwoud van MonteVerde geweest. Prachtig gewandeld, en heel veel kolibries gezien.

De evenaar is altijd leuk.

Banos is een leuk stadje, gezellig. Veel te doen en een lekker klimaat. Je kunt er goed snoep kopen wat ze op straat bereiden en je kunt bekijken.

De treinreis vanaf Riobamba was prachtig, wel 6 uren lang afzien bovenop de trein met twee minikussentjes. Maar zo geweldig. Alleen mag er tegenwoordig niet meer op de trein gezeten worden, maar moet je erin. Nog steeds prachtig denk ik.

Cuenca is een leuke stad. Maar geweldig mooi is om met een gids naar het park El Cajas. Zo mooi kun je hier wandelen. Prachtig mooi.

Wij hebben zowel de Cotopaxi als de Chimborazo beklommen. De Cotopaxi was zwaar, heel zwaar. En dat lag aan de hoogte, niet aan de afstand of de klim. Zo ongelooflijk zwaar heb ik nog nooit gewandeld. Naar beneden in korte tijd via een puinhelling. Te snel te veel afgezakt met barstende hoofdpijn als gevolg. Dat is overigens ook de enige keer dat ik echt last heb gehad van de hoogte. Verder vooral snel buiten adem.

Logeren in een echte haciënda was geweldig. Wij hebben er een gehad hosteria la cienega. Geweldig. Vol spookverhalen waar ze zelf nog bang van zal worden. Overal kaarsen en houtvuren in de open haard. Alles kraakt. Maar zo gaaf. Oude treinstation van peguche, hostal Aya Huma, was ook helemaal geweldig.

Genoeg te zien en te doen dus. Als je nog meer wilt weten, hoor ik het graag.

Groetjes Dionne
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!