donderdag 24 maart 2016
  9 Replies
  3.4K Visits
  Subscribe
Na de afgelopen jaren 3x in Thailand geweest te zijn hebben we daar al heel veel mooie plekken gezien. Tijd om onze horizon te verbreden. Hierbij denken we aan Laos, maar natuurlijk willen we dit wel combineren met ons geliefde Thailand. In Laos willen we zeker naar Luang Prabang en Vientaine.

We hebben dit schema in gedachten:

Dag 1: Vertrek
Dag 2: Aankomst Bangkok, meteen doorvliegen naar Chiang Mai
Dag 3: Chiang Mai
Dag 4: Chiang Mai
Dag 5: Bus naar Huay Xai (Grensplaats Laos)
Dag 6: Slowboat naar Pak Beng
Dag 7: Slowboat naar Luang Prabang
Dag 8: Luang Prabang
Dag 9: Luang Prabang
Dag 10: Luang Prabang
Dag 11: Bus naar Vientaine
Dag 12: Vientaine
Dag 13: Vientaine
Dag 14: Vientaine
Dag 15: Via Udon Thani vliegen naar Bangkok en door naar Surat Thani, eventueel met nachttrein
Dag 16: Koh Phangang
Dag 17: Koh Phangang
Dag 18: Koh Phangang
Dag 19: Koh Phangang
Dag 20: Via Surat Thani vliegen naar Bangkok
Dag 21: Bangkok
Dag 22: Naar huis

Ben benieuwd naar jullie gedachten hierover. Is het te doen? Of zouden jullie het anders doen?
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#20561
Ik lees mee! Tm Luang Prabang hebben wij zo'n beetje hetzelfde plan. Daarna kan het nog alle kanten op en wij hebben een weekje meer. Los van de eerste 3 nachten in Chiang Mai leggen we ws niks van te voren vast.
Mss dat we, via Cambodja, eindigen op Koh Chang.
Heerlijk vooruitzicht!
8 jaar geleden
·
#20562
Ik lees ook mee. Wij vliegen vanaf Bangkok ook door naar Chiang Mai. Daar hebben we al een hotel geboekt. Vanaf daar boeken we niks maar waarschijnlijk wordt het ook de slowboat naar Luang Prabang. Geen idee waar we dan na Laos terechtkomen. Misschien Cambodja, lijkt me ook heel mooi maar ik heb me voorgenomen niet te gaan haasten. Ben wel benieuwd.
8 jaar geleden
·
#20563
Laos is geweldig maar Vientiane is ongeveer de meest saaie hoofdstad van heel zuid-oost azie. 1 dagje rondkijken meer dan genoeg. Ik weet dat ik een uitzondering ben maar Luang Prabang vond ik de minst leuke bestemming van een maand Laos. Zo toeristisch en heel nep vergeleken bij de rest van het land.

Ik zou dus proberen om minimaal nog 1 of 2 andere plekken in Laos te zien. Wat dacht je van

Dag 1: Vertrek
Dag 2: Aankomst Bangkok, meteen doorvliegen naar Chiang Rai (zit je dichter bij de grens en fijner rustiger stadje)
Dag 3: Chiang Rai (witte tempel en zwarte huis, verder chillen)
Dag 4: Bus naar Huay Xai (Grensplaats Laos) - bus naar luang Namtha
Dag 5: Luang Namtha (bergvolken en actieve sporten)
Dag 6: Luang Namtha
Dag 7: Bus naar Luang Prabang
Dag 8: Luang Prabang
Dag 9: Luang Prabang
Dag 10: Luang Prabang
Dag 11: Bus naar Vang Vieng (korter)
Dag 12: Vang Vieng zwemmen bij watervallen
Dag 13: Vang Vieng naar Vietaine (late bus nemen)
Dag 14: Vientaine
Dag 15: Via Udon Thani vliegen naar Bangkok en door naar Surat Thani, eventueel met nachttrein
Dag 16: Koh Phangang
Dag 17: Koh Phangang
Dag 18: Koh Phangang
Dag 19: Koh Phangang
Dag 20: Via Surat Thani vliegen naar Bangkok
Dag 21: Bangkok
Dag 22: Naar huis
8 jaar geleden
·
#20564
Bedankt voor de tips Tikva!
Ik ga kijken naar de plaatsen in Laos die je noemt. Hoe lang zijn de verschillende busritten? Dacht dat de boottocht naar Luang Prabang wel mooi zou zijn, maar is natuurljik wel een flinke reis.
1 dag Vientaine vind ik wel erg kort. Als het verder niet zo interessant is, denk ik toch wel aan 2 dagen. 1 dag voor de stad zelf, maar we willen dan ook nog naar het Boedha park buiten de stad. Is wellicht te veel om op 1 dag te doen.

We gaan sowieso wel in Chiang Mai starten. Altijd als we in Thailand zijn willen we een paar dagen naar CM, even lang bij Liam's Suon Dok Mai. Witte tempel en Black House in CR hebben we bovendien al gezien.
8 jaar geleden
·
#20565
In Vientiane is idd niet zo heel veel te beleven. Nochtans hadden wij daar leuke logies Villa Manoly, leuke tuin met zwembad....een aanrader!! En deden daar een leuke uitstap met de kids naar het Houey Hong Training Centre for Women. De kids konden er een eigen sjaal verven in het motief en kleur die ze zelf hadden gekozen. Daarna brachten we nog een bezoek aan het zaaltje waar men de sjaals aan het weven was. We waren de enige toeristen daar!
Als je toch nog wat zou willen ronddolen door Vientiane moet je de Khua Dinh versmarkt eens bezoeken...mijn maag draait er nog steeds van om ....wat we daar allemaal gezien hebben....onvoorstelbaar:)
Wat Luang Prabang betreft....wij vonden dat een heel gezellig en relaxed stadje....denk dat veel afhangt van de periode dat je er bent of je het als toeristisch ervaart.
Wij waren er in juli (buiten het hoogseizoen) en zelfs bij de bedelronde van de monniken zagen we nauwelijks toeristen...het verliep allemaal heel sereen!
Als je logies zoekt zou ik aanraden om in de buurt van de nightmarket iets te zoeken, gewoon gezellig! Manichan guesthouse bvb...supervriendelijke en behulpzame mensen (Amerikaan met Laotiaanse vrouw). In de buurt van Luang Prabang zijn The living land (rijstproces uitgelegd in 13 stappen, ngo buiten het centrum, heel interactief met de kids, superleuke ervaring!) en een bezoekje aan the elephant camp (vooral het wassen van de olifanten!) een aanrader.
Leuke hippe bar in Luang Prabang is Utopia en heerlijk lokaal 'culinair' eten kan je bij restaurant Tamarind.
Verder vonden wij in Laos Muang Ngoi geweldig!!! Een piepklein dorpje maar zo een fijn sfeertje. We maakten er een prachtige wandeling naar het dorpje Ba Na zo'n 5 kilometer van Muang Ngoi....heerlijk!
Vang Vieng vonden wij met kinderen allesbehalve ideaal...veel zatte, luidruchtige jongeren...de omgeving daarentegen is wel prachtig!!! We zijn er maar 2 dagen gebleven. Een leuk adresje om te slapen is Maylin guesthouse (rustige kant van Vang Vieng! En vergeet niet te smullen van de heerlijke bananapancakes met nutella langs de weg:-)
8 jaar geleden
·
#20566
...


Bedankt voor je tips Kathleen! Acco's zien er goed uit. Tot nu toe schrok ik nogal van de hoge prijzen in Laos. Maar moet zeggen dat deze nog wel mee vallen qua prijs.
Hoe hebben jullie gereisd tussen de verschillende plaatsen?

Als wij gaan is hetlaagseizoen, juli.
8 jaar geleden
·
#20567
Prijs in vientiane is duurste wat we betaald hebben in heel Laos: 35 dollar per nacht (wel inclusief ontbijt+zwembad, he:-)), Maylin in Vang Vieng was rond de 10 euro per 2 persoonskamer (wel met fan- tip: probeer een kamer helemaal achteraan op het domeintje, leuk terrasje ad kamer met uitzicht op de bergen). In Muang Ngoi sliepen we nog goedkoper. Wij reisden met 3 kids (7/9 en 11 jaar) dus namen wel vaak 2 kamers. Ik zou je vooral aanraden om NIETS op voorhand te boeken (buiten je hotel bij aankomst) !!!! Heb achteraf een superhotelletje opgezocht waar wij logeerden in Cambodja --> via booking.com kwam dat 3 keer zo duur uit ?!!! Laos is echt niet duur! Eten is bijna voor niks, zeker als je op straat eet....hebben wij wel maar af en toe gedaan (aanrader: eetsteeg in Luang Prabang...geweldig gewoon!) omdat het de eerste verre reis was die we deden met de kids erbij en toch een beetje bang waren dat ze ziek zouden worden...maar niemand van ons 5 heeft iets gehad gedurende 5 weken. Wij hebben dus een combinatie gedaan van Laos en Cambodja. Als we nog wat meer tijd hadden gehad had ik zeker ook het zuiden van Laos erbij gedaan.....vond de bevolking in Laos fantastisch...het was er ongelofelijk aangenaam en relaxed reizen! Wij hebben alles gedaan met openbaar vervoer...van Bangkok naar Vientiane met de nachttrein, van Vientiane naar Vang Vieng met een grote bus (toeristen), van Vang Vieng naar Luang Prabang met een minibusje, van Laung Prabang naar Nong Kiauw met minibus (lokale), van Nong Kiauw naar Muang Ngoi met lang smal bootje. Vervoeg ligt meestal rond de 8 euro a 10 euro per traject per persoon. Het is echt een makkie reizen in Laos... in ieder guesthouse waar we verbleven konden we ons vervoer regelen naar eender welke volgende plaats (gewoon de dag voor vertrek), dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken! Zoals je merkt heeft Laos echt mijn hart gestolen, hoop er miss ooit nog eens terug naartoe te gaan...en dat zeg ik niet snel. Enige plek waar ik dat nog ooit van gezegd heb is Ladakh en we hebben toch al het een en ander van de wereld gezien. Als je nog vragen hebt....shoot!
8 jaar geleden
·
#20568
...

Wij zijn eigenlijk wel van het op voorhand boeken. Zijn nu 3 keer naar Thailand geweest en hebben dat iedere keer zo gedaan. Vooral omdat we maar 3 weken de tijd hebben en geen tijd willen 'verspillen' aan het zoeken naar acco's. En in ieder geval in Thailand is het zo dat in juli best wel veel vol zit. Weet natuurlijk niet hoe dat in Laos is. We boeken ook wel altijd rechtstreeks en niet via booking.com, dat scheelt altijd wel de nodige Baht.

Wat ik wel overal lees, is dat je in Laos veel tijd aan reizen kwijt bent. De wegen zijn niet altijd goed begaanbaar. Van de ene naar de andere plaats zit je al snel 4 uur in de bus. Aangezien de binnenlandse vluchten erg duur zijn (in vergelijking met Thailand) heb je geen andere keuze dan lange busritten. Wat zijn jullie ervaringen hiermee?
8 jaar geleden
·
#20569
Tja Thailand is natuurlijk een meer gekozen verre reisbestemming dan Laos, he. Dus kan zijn dat je daar beter op voorhand boekt maar in Laos was dat absoluut niet nodig in juli. De reizigers rond ons waren vooral jonge rugzaktoeristen, die vaak goedkopere logies zochten dus wij hadden keus zat in onze categorie:-). Wel had ik van ieder stadje een lijstje bij van 'aanraders' qua logies (thuis op voorhand samengesteld)....handig!!! We lieten ons dan bij aankomst onmiddellijk bij één van die adresjes afzetten, vonden we het goed daar dan bleven we anders zochten we wat verder maar veel tijd hebben we daar niet meer verloren, hoor! Wat de trajecten betreft, vond ik dat het beter meeviel dan wat ik allemaal op voorhand las in de reisgidsen! Trajecten Vientiane - Vang Vieng - Luang Prabang - Nong Kiauw waren allemaal rond de 4 a 5 uur. Het laatste traject vond ik het ergste qua staat van de weg, de rest van de trajecten heb ik weinig van gemerkt!! Hebben onderweg slechts 1 keer een lekke band gehad maar die was snel gerepareerd. Binnenlandse vluchten in Laos zijn inderdaad duur in vergelijking met Thailand:-( Lange afstanden kan je wel goedkoop overbruggen met nachtbussen. Hebben wij wel niet gedaan dus kan ik weinig over zeggen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!