donderdag 02 juni 2016
  15 Replies
  5.5K Visits
  Subscribe
Heeft iemand een leuke tip?
Wij gaan 4 weken naar Maleisie....landen in KL en gaan dag erna naar Borneo.
Daar verblijven we 4 nachten in Permai Rainforest en dan nog 4 nachten in een ander hotel nabij het centrum van Kuching.
Dan is het een woensdag en gaan er geen directe vluchten van Kuching naar Kota Bharu....
We hebben dan nog 4 nachten voordat we in Kota Bahru moeten zijn voor een verblijf in Pasir Belanda.
Iemand een leuk idee voor die 4 nachten? Nog een leuke bestemming op Borneo of toch vast terug naar West Maleisie?

Na Pasir Belanda hebben we een week geboekt op Perhentian Besar en nog 2 laatste nachten in KL.
Penang is natuurlijk weer aan de westkant, dus valt wat ons betreft voor deze reis af (wij zijn daar ook al geweest, zonder kids).
Kleinigheidje...1 van onze dochters wordt snel wagen ziek in een bus
Ideeen zijn van harte welkom....
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21002
Hebben jullie de tickets al? Ook vanuit Kota Kinabalu kan je op bepaalde dagen rechtstreeks naar Kota Bharu vliegen...

Wij vonden het geweldig om aantal dagen bij de Kinabatangan river te verblijven (vliegen naar Sandakan en daar word je opgehaald) om daar diverse dieren te spotten. Daar hebben wij het geluk gehad om de pygmee olifanten te zien. Het is ook een gebied waar je orang utang in het wild kan zien (hebben we ook gezien). Dit is niet super actief maar wel heerlijk als je actieve dagen achter de rug hebt: je gaat per boot dieren spotten (overdag en 's avonds).

Mochten jullie in de buurt van Kuching moeten blijven omdat van daaruit jullie volgende vlucht gaat : een aantal van de forumleden is vorig jaar naar de grotten van Mulu geweest. Is dat een idee?
7 jaar geleden
·
#21003
Dank voor je reactie,leuk!
Sandakan....
Waar verbleef je ? En hoe had je dat geboekt?
We hebben nog geen ticket naar West Maleisie terug geboekt.
Als de Mulu grotten in de buurt van Kuching liggen dan kunnen we die wellicht in die 4 dagen doen:)) die we na Permai rainforest hebben geboekt.
7 jaar geleden
·
#21004
Op het forum heb ik diverse stukjes geschreven hoe het was. Het stukje over Kinabatangan kun je vinden onder: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=113&t=3155]viewtopic.php?f=113&t=3155[/url]<!-- l -->

Wij verbleven in Kinabatangan Jungle Camp (nee, niet kamperen hoor, gewoon huisjes). Ik heb rechtstreeks bij ze geboekt.

Mulu is iets waar je ook heen vliegt. Ons trokken die grotten niet zo (dochterlief heeft het sowieso niet iets met donkere ruimtes...) en de wandeling naar de pinnacles daar zijn de kinderen nog te jong voor. Vandaar dat we dit hebben overgeslagen.

Ga je vanuit Kuching nog wel naar Bako NP?
7 jaar geleden
·
#21005
4 nachten Kuching is sowieso ook wel erg veel, ik zou er daar zeker 2 afhalen en dan die 2 bij die 4 dagen doen, dan heb je al 6 dagen om nog iets te plannen. Wij zijn zelf niet bij de kinabatagan rivier geweest maar dat had ik toch nog wel willen doen achteraf, dus misschien dat, dat iets is.
En ik zou ook zeker wel naar Bako NP gaan, da's echt geweldig!
Misschien 1nachtje Bako erbij?
Kuching is echt niet geweldig, leuk als doorreis optie maar er is maar weinig te beleven daarbij kan je vanuit het permai ook gewoon een dagje naar Kuching, daar ben je zo met een taxi.
7 jaar geleden
·
#21006
Mulu was zo mooi vorig jaar! Een van de hoogtepunten van onze reis. Kinabatangan was ook heel mooi. Wij hebben daar geen orang-oetans gezien, wel (veel) olifanten.

4 Nachten Kuching zou ik niet doen, zoals gezegd is er weinig te beleven. Bako NP niet overslaan en vlakbij Permai rainforest resort zit Sarawak cultural village, ook wel leuk.
7 jaar geleden
·
#21007
Dank voor jullie reacties.
Van wat ik heb begrepen staat het Bako NP in het programma van activiteiten tijdens ons verblijf in Permai RF.
De "package"staat nu niet meer op hun site maar is door ons wel geboekt.
De 4 nachten in Kuching zijn niet in het centrum en ook bedoeld om even bij te komen en evt nog een trip vanuit die accomodatie te maken. De reviews zijn erg goed over hun eigen gids.
Maar idd daar kan misschien wel een nachtje af zodat we meer tijd hebben ons te verplaatsen richting de noordoost kust.
Het noorden van Borneo ziet er zeker aantrekkelijk uit....maar gaan we toch niet doen deze keer.

Weet iemand of het mogelijk is om in 1 dag van Kuching op Redang te komen en heeft iemand dat ook gedaan????

Nog leuke tips voor accomodatie daar?
7 jaar geleden
·
#21008
Van Kuching naar Redang moet wel mogelijk zijn in 1 dag, je zal al vroeg moeten vliegen maar dat moet je ook als je naar de Perhentians gaat, dit deden wij afgelopen jaar ook. De laatste boot richting de Perhentians ging om 16.00 uur, dat zal naar Redang ook wel zoiets zijn, uiteindelijk ligt dit heel dicht bij elkaar.

Hebben jullie een gids in de omgeving van Kuching geboekt?
7 jaar geleden
·
#21009
Twijfelen over Kapas en Redang.
Fijn dat t mogelijk zou moeten zijn in 1 dag.
Accomodaties zijn nog best lastig te vinden op de eilanden.
In kuching heeft t hotel waar we de laatste 4 nachten verblijven een gids waar we via de mail ook al leuk contact mee hrbben gehad. Dat wat we in Permai RF nog niet hebben gedaan kan dan via hem.

Niet elke accocomodatie reageert op mail en via boekingssites veel al vol.
Nog tips voor accomodatie Kapas/Redas?
Turtle vol....
7 jaar geleden
·
#21010
Maar waarom heb je een gids nodig in Kuching?
Zijn er bepaalde dingen die je daar wil gaan doen?
Je kan echt heel makkelijk alles gewoon per taxi doen hoor, daar heb je echt geen gids voor nodig. Je kan bijv naar de orang oetans en dan zeg je dat tegen de taxichauffeur en hij zet je daar gewoon af, blijft voor de deur staan en brengt je gewoon weer terug naar je hotel. Het enige wat zo'n gids daar mee kan is extra geld vragen aan jullie.
7 jaar geleden
·
#21011
Je kan idd vanaf Permai RF nasr Bako. Je vertrekt dan 's ochtends op tijd met de boot. Is wat ik me kan herinneren 30- 45 min varen. Aan het eind wordt je weer opgepikt op een afgesproken plek. Je krijgt een heerlijke lunch mee. Ze hebben nog meer packages.

Als je moet kiezen waar je langer wilt verblijven, zou je ook iets langer in Permai kunnen blijven. Kuching is 1 dag leuk om te bekijken. Dit icm met de oerang oetangs. Ik zou zelf niet langer dan 3 nachten in Kuching blijven.

Redang en kapaa heb ik geen ervaring mee. Wij zijn vanaf Kuching naar Penang (rechtstreeks) gevlogen. Na een paar dagen daar zijn we met het vliegtuig naar Pasir Belanda gevlogen. De vlucht van Penang naar Kota Bharu gaat heel vroeg, daardoor heb je nog veel tijd op de Perhentians.

Succes met plannen!
7 jaar geleden
·
#21012
Wat leuk! Wij hebben Penang overwogen en nog steeds in overweging...maar na onze start van de reis lijkt een paar dagen op eiland zo fijn relaxen. We hebben een lange vlucht met paar x overstappen en dan na kort nachtje weer door naar Borneo .
Hoe vonden jullie Pasir Belanda?
We hebben een package aan excursies in Permai RF.
In t andere hotel kunnen we de rest aan tripjes zoals bv kajakken regelen.
Zin in!
7 jaar geleden
·
#21013
Wij vonden pasir Belanda erg leuk. Met name omdat je in een kampung zit. De tochtjes met de fiets daar zijn heerlijk. Je komt dan echt bij de lokale bevolking. De huisjes zijn netjes, klein maar fijn zwembad en het eten (bij de buurvrouw) is heerlijk. Aanschuiven en eten wat de pot schaft.

Jullie route lijkt erg op die van ons. Alleen hadden wij idd Penang er nog bijzitten. Als je na Kuching nog naar een eiland gaat, voordat je naar Pasir Belanda gaat en daarna nog een week naar de Perhentians, heb je wel veel strand. Kan natuurlijk als je ervan houdt, maar wij vonden t leuk om ook wat meer cultuur te zien.

De voorbereiding geeft vaak al heel veel plezier! Succes met puzzelen
7 jaar geleden
·
#21014
hoi Sacha
De route via Penang staat ook idd nog open. Heb zelf het Glow hotel op het oog...
Ook heb ik naar vluchten van Penang naar Kota Bahru zitten kijken....we kunnen met een propellor vliegtuigje van firefly of via Kuala Lumpur...wat nogal een omweg is natuurlijk...Hoe deden jullie dat?
Onze dochters willen graag naar Penang en hebben heerlijk mee zitten zoeken.
7 jaar geleden
·
#21015
Wij zaten ook in het glow hotel. Was prima. Een foodcourt naast het hotel een 24/7 er tegen over. Je moest wel een klein stukje lopen naar t centrum. Maar dat was goed te doen.
Wij zijn met firefly gevlogen. Is ons goed bevallen. Is een vlicht van nog geen uur. Hierdoor vlieg je vrij laag en kan je heel mooi t landschap zien. Net vliegtuig en vriendelijke bemanning.
7 jaar geleden
·
#21016
Sacha dank je wel voor je reactie.
Hoewel vrij vroeger samen een wereld reis maakten en met de rugzak het avontuur tegemoet gingen zonder enige voorbereiding , smartphone of zelfs maar internet en alleen de lonelyplanet mee, is zo'n eerste reis met de meiden andere koek. Goed om dit dan te horen!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!