donderdag 13 juni 2019
  9 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
hallo

*post wat aangepast wegens te chaotisch :) *
We vliegen in augustus naar Thailand en hebben ter plaatse 2.5 week.
Ik heb intussen ongeveer een idee:
Enkele dagen bangkok , of misschien wat langer als we een leuk hotel hebben en vandaar uit bv ayuttaya doen.
Door naar khao yai
3 a 4 dagen pak chong met safari
Nadien zou ik graag een kuststreek willen bezoeken.
Maar waar.
Beste weer is idd oostkust maar die is ook het verst weg en om de één of andere reden trekt het me minder wegens lijkt me weinig anders te doen dan zee en strand.

Ik wil enorm graag nog eens een mangrove in. En grote watervallen bezoeken.

Eigenlijk was ik wat verliefd op krabi en de boottochten, tiger cave tempel, mangrove ed.

Maar is dat leuk en doenbaar in de zomer? Of te riskant qua weer?
Stel het weer is ol valt er dan te snorkelen of is het water troebel?

Alternatief is een strand niet te ver van bangkok.
Iemand in regio rayong geweest?
Ook de stranden op vasteland?
Of andere tips niet te ver weg van pak chong of bangkok?
Géén pattaya toestanden!
Hua hin was optie om aantal mooie uitstappen te doen maar de plaats zelf trekt me niet.


Zonder kinderen zijn we al naar Thailand geweest, de meeste grote toeristische trekpleisters hebben we gezien zoals kwai bridge, erawan, doi sut sep, phitsanuloke en khao sok.
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29347
Dat zou mijn eerste reactie zijn; erg veel tijd kwijt aan reizen.

En vervolgens een vraag: Wat wil je nou eigenlijk? Bangkok wel of niet? Wel of niet doorvliegen (kost ook weer geld, maar ook tijd)? Veel of weining natuur. Waarom in hemelsnaam naar Hua Hin (Volendam met strandvlooien)?

Kies iets specifieks. Voor 17 dagen is Zuid Thailand prima. Doorvliegen kan naar Krabi op 0308, maar hou wel rekening met een royale overstaptijd; je moet naar KLIA2. Naar Koh Samui, Ko Panghan of Koh Tao kan gemakkelijk als je van of naar Surat Thani vliegt. Daarnaast zijn er in de provincie Surat Thani ook een stel aardige strandresorts. Hoef je niet met de boot.

Hou ook rekening met de moesson; voor snorkelen moet je in augustus aan de oostkant van Thailand zijn.
4 jaar geleden
·
#29349
Je kunt desnoods v kl nr surathani vliegen. Dan eilandje, khao sok. Prachuap khirikhan, kuiburi, bansaphan oid oid eindigen in bkk en terugvliegen nr kl.
Je vraag over t vervoer in andere topic kan ik geen antwoord op geven maar ik heb eerlijk gezegd t idee dat je onder n andere forumnaam bent verder gegaan. Mocht dat niet zo zijn kun je bij de forumvragen v stippelsok kijken. Daar gebben vele thailand gangers waaronder ik, al antwoorden gegeven op de vervoervragen
4 jaar geleden
·
#29350
Bedankt al!
Ik bekijk die bestemmingen zeker.
Ik kan niet kiezen.
Hoe meer ik over het land lees, hoe meer leuke dingen ik zie en we gaan toch echt moeten selecteren. Jammer dat we niet langer vakantie kunnen nemen door het werk maar altijd beter dan niet op reis kunnen he.

Ik zoek het topic over vervoer ff op ( niet van mij hoor).
4 jaar geleden
·
#29351
Je kunt nooit in 1 vakantie n heel land zien. Wij zijn wel 15x in thailand geweest, meestal.in combi met n ander land, en gaan dit jaar weer, en gaan nu ook weer naar plekken waar we nog niet zijn geweest. Beter wat variatie en niet te veel reistijden ipv als n malle alle highlights afreizen. Je zal het hoe dan ook leuk hebben.
4 jaar geleden
·
#29352
15 keer??
Geweldig!
Ik krijg mijn man elk jaar opnieuw heel moeilijk overtuigd om een verre reis te maken( lees: veel geld op te maken voor iets waarvan hij vindt dat het nadien "weg" is)
Vandaar mijn drang naar perfectionisme denk ik.... en de zorg om het budget .

Ik had het hier dus op voorzien he:
https://tipsthailand.nl/tha-lane-bay-kajakken/
Maar dus provincie krabi en geen zekerheid op redelijk weer.
4 jaar geleden
·
#29353
De 1 geeft liever geld uit aan belevenissen en de ander aan spullen. En er zijn natuurlijk mensen die liever zo min mogelijk geld uitgeven. Wij zijn altijd tussen de 4500/5000 kwijt voor 4 wkn( incl tickets). Vorig jaar gekampeerd op corica, prachtig, maar net zo duur maar dan op luchtbed in tent slapen. In thailand koken we niet, wassen niet rijden niet enz. En niet duurder dus.
4 jaar geleden
·
#29354
De 1 geeft liever geld uit aan belevenissen en de ander aan spullen. En er zijn natuurlijk mensen die liever zo min mogelijk geld uitgeven. Wij zijn altijd tussen de 4500/5000 kwijt voor 4 wkn( incl tickets). Vorig jaar gekampeerd op corica, prachtig, maar net zo duur maar dan op luchtbed in tent slapen. In thailand koken we niet, wassen niet rijden niet enz. En niet duurder dus.


Ja, dat vind ik zelf ook nog een van de meest fascinerende dingen, dat vier weken Thailand met gemak goedkoper kunnen zijn dan vier weken Europa.

En inderdaad; je kunt ook een grotere auto of een duur bankstel kopen “want daar heb je langer plezier van...”
4 jaar geleden
·
#29356
Idd, na het bekijken van de prijzen van 2 weken stacaravan Kroatië was voor mij de beslissing snel genomen...

4500 voor 4 weken is wel " weinig " , ik zit al aan een 4300 zonder eten in mijn voorlopige berekening en dat voor maar 17 dagen.
Dus vandaar dat ik me afvraag of mijn berekening van vervoer niet veel te duur is.
Vorig jaar op 19 dagen Maleisië dik 700 euro vervoerskosten.

Hans, heb je reisverslagen al voor een deel gelezen, wat kunnen jullie leuk schrijven!!
4 jaar geleden
·
#29360
Ik snap van heel dit verhaal niks meer..... je wil naar Thailand maar de rest heeft het over Klia2 en KL (?) is je verhaal nu zo extreem aangepast dat je van land geswitcht bent?

Maar goed, Thailand dus, ga ik tenminste nu vanuit.
Krabi is waarschijnlijk niet te doen in augustus, ik ben geen Piet Paulisma dus uitzonderingen daargelaten.
We hebben zelf ervaring met Koh Lanta in april/mei, dit is het begin van het regenseizoen, en ik kan je vertellen dat een snorkeltrip of hoppen naar omliggende eilanden niet mogelijk was. Het weer was voor ons aan het strand perfect maar ivm de ruwe zee, verder op zee, konden we dus niks van deze tripjes boeken, jammer...

Wat betreft de rest, hoe oud zijn je kinderen? Is een groot verschil of ze 3 of 13 zijn, en vinden je kinderen bijv dieren leuk? Zijn ze al eens eerder op een "verdere" vakantie geweest? Heb je al vliegtickets geboekt?

En ja ook wij gaan eigenlijk altijd wat verder dan de meeste mensen omdat we Europa gewoon te duur vinden voor wat je krijgt. Klinkt raar maar als je naar bijv Thailand of Marokko gaat dan ben je echt wel voor een €4000/€5000 klaar hoor, en niet onbelangrijk, je hebt net wat meer gedaan dan boodschappen, koken, wassen, zwemmen en BBQ-en, dan is de keus zo gemaakt in ons geval.

Dit jaar slaan we een jaartje over omdat we onze tuin heel drastisch aan gaan pakken, baal ik echt enorm van! En als ik dan tegen vrienden en familie zeg dat ik voor het geld van die tuin ruim 2x op vakantie zou kunnen kijken ze me heel raar aan, maar das echt waar.....
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!