1. mamaonbekend
  2. Verenigde Staten en Canada - vakantie met het gezin
  3. vrijdag 16 november 2018
  4.  Abonneer via e-mail
Maar even in een apart topic, dat is wat overzichtelijker denk ik.

In juli zijn wij drie volle dagen in New York. We blijven 4 nachten, maar de eerste avond landen wij om 21.00 op JFK dus voordat we in het hotel zijn, is die dag om en zijn we moe natuurlijk. Vervolgens drie volle dagen om met mijn gezin (met kinderen van 12/15 jr) voor de eerste keer NY te gaan ontdekken. Ons hotel is op 1-2 minuten van Times Square gelegen, dus lekker centraal. Natuurlijk willen we veel zien en doen en het maximale eruit halen. En dat we niet alles kunnen zien, realiseer ik me.

Ik heb een dagindeling gemaakt en toch maar even uitgeschreven met tijden, om te zien of iets haalbaar is. Maar ik vind het zó lastig om in te schatten hoeveel tijd je ergens doorbrengt. De één zal bij iets even binnenlopen en het met een halfuurtje wel gezien hebben terwijl een ander er wel ruim 2 uur kan doorbrengen.
En natuurlijk gaan we niet zo strak de tijdsindeling volgen, maar het geeft even wat houvast denk ik bij de indeling van een dag.
En bijv. op dag 1 kun je bijvoorbeeld bedacht hebben om om 16.00 uur die speedboot te doen, die moet je reserveren. En alles wat ervoor staat is het plan. Red je iets niet, jammer dan. En heb erna geen zin meer in Intrepid dan sla je die over en ga je eerder naar TOTR.

De attracties/bezienswaardigheden liggen nog niet vast hoor, dit is een eerste ideetje. Lastig kiezen hoor, er is zoveel!

Dag 1
* 7.00 - 8.30 uur : Ontbijt Ellen Stardust Diner
* 9.00 - 11.00 uur : Top of the Rock bij daglicht
* 11.00 - 11.30 uur : Langs Trump Tower / St. Patricks Cathedral
* 12.00 - 15.00 uur : Lunch en wandelen in Central Park (evt. korte fietstocht ?)
* 16.00 - 16.30 uur : The Beast Speedboot
* 17.00 - 18.30 uur : Intrepid Air and Space Museum
* 18.30 - 20.00 uur : diner
* 20.00 - 22.00 uur : Top of the Rock by night


Dag 2

* 9.00 -11.30 uur : Staten Island Ferry
* 11.30 - 12.30 uur : koffie met snack/vroege lunch
* 13.00 - 15.00 uur : 9/11 Memorial & Museum
* 15.30 - 16.30 uur : Wall Street / Financial Distrikt
* 17.00 - 18.30 uur : Brooklyn Bridge
* 18.30 -19.30 uur : diner
* 20.00 - 21.30 uur : One World Observatory by night


Dag 3
* 9.30 - 11.30 uur : Radio City Hall
* 12.30 - 14.00 uur : The Ride bustour
* 14.00 - 15.30 uur : Empire State Building (niet erop, alleen foto's maken)
* 15.30 - 17.30 uur : Madison Square Garden
* 17.30 - 18.30 uur : diner
* 19.00 - 21.00 uur : Circle Line Habor Lights cruise (2 uur)
* 21.30 - 22.30 uur : Times Square kort rondje

Wie wil er eens op schieten ? Qua afstanden bij elkaar, qua tijdsverblijf, wat mis ik nu écht en wat zou er af kunnen ?
Is het allemaal te vol ?

En welke Pass zal ik aanschaffen? Ik vind het heel lastig kiezen en vergelijken.
Ik weet nog niet zo goed welke pas te doen hoor.
- Sightseeing Pass zit TOTR en One World bij, maar geen ESB. Wel speedboot.
- New York Pass zit wél ESB maar weer geen One World en geen speedboot.

Of ben ik beter af met een Pass voor 7 of 10 attracties? Ik heb er nu 11 eigenlijk. Daar zou dus een ding af kunnen en dan nog iets anders gratis dan doen (bijv. wandeling door China Town, High Line, Little Italy, Bryant Park, of andere tips?)
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Nou hier komt ie dan! :)

Ik zou ten eerste geen pas nemen, wij waren zonder pas goedkoper uit en jullie doen ongeveer hetzelfde dan ons.

- de bustour is erg tijdrovend omdat deze vaak vast staat in de vele files, als je ook nog van plan bent om uit te stappen dan is het ook niet zeker dat je er binnen een korte tijd nog inkomt ivm teveel toeristen, ik zou lekker alles gaan lopen dan zie je veel meer.

-het empire state building zie je vanaf top of the rock, hoef je dus niet iets speciaals voor te doen.

-ik zou niet zoveel boottripjes doen het meeste bevind zich toch in de stad.

- achteraf hebben we wel spijt gehad dat we niet verder Brooklyn in gegaan zijn.

- Soho en little italy zijn leuk, lekker en betaalbaar eten ook in little Italy.

- China town vonden we na Bangkok en Kuala Lumpur erg tegenvallen in NY

-zonde van het geld om top of the rock 2x te doen dan zou ik er voor kiezen om evt one world op de avond te doen maar vraag me wel af of dit een meerwaarde heeft.

-staten island neemt behoorlijk veel tijd in beslag omdat je optijd aanwezig moet zijn voor een goed plekje, aan de rechterkant op de heenweg en aan de linkerkant op de terugweg.
Daarbij moet je op het eindpunt van de boot af omdat je weer op een andere boot moet stappen voor de terugweg.

-zoals je het nu hebt staan is zo ongeveer wat wij ook gedaan hebben, je kan een boekje bij de action kopen, hier staan wandelroutes in zodat je alles ziet onderweg.

- het is een erg druk programma maar niet helemaal onmogelijk als je de juiste routes neemt en wat dingen af laat vallen.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Noi, ik ben het even kwijt hoor jongens.
Heb volgens mij allerlei passen door elkaar gegooid :oops:
Zoveel zitten googlen en bekeken dat bovengenoemde planning niet kan met één onbeperkte pas. En ik denk dat ik dan wel goedkoper uit ben hoor.

Ik dacht van de Sightseeing Pass uit te gaan omdat daar One World bij zit (dat klopt). . Maar ik dacht dus dat ook The Beast Speedboot en de Harbor light cruise om 19.00 uur erbij zitten. Niet dus. Wel een andere speedboot RIB maar die ligt een stuk zuidelijker en dus niet naast Intrepid zoals ik mooi bedacht had. En een andere avondboot is de Hornblower maar die heeft al boarding om 17.30 uur, erg vroeg vind ik. En ligt ook zuidelijk.

Heb wel bedacht dat ik niet persé Liberty Island of Ellis Island op hoef. Maar wel een keer met een boot er langs varen, zodat we wat mooie foto’s kunnen nemen.
Dacht dat te skippen op dag 2 en zo tijdwinst te boeken, maar wat ik in die hoek dan nog meer kan doen om de tijd op te vullen (behalve Financial District, Brooklyn Bridge en ‘s avonds One World -als het de Sightseeing Pass wordt- ?
Ik wil ook graag een toren overdag en eentje s avonds ergens doen,

En die speedboot lijkt me zo gaaf, maar ja is die RIB speedtour logisch in te passen ergens?

Dus moet ik weer gaan knutselen in mijn programma.
Ik was best goed op weg dacht ik met dag 1-2 en 3 nog niet (daar kom ik helemaal niet uit). Ik twijfel over Radio City Hall en denk dat het misschien leuker is om High Lane/Chelsey Market te doen. Of ook nog stukje Chinatown/Little Italy of Bryant Park. Met ja, hoe combineer je dit met het ESB en een eventuele avondcruise waar je om 17.30 uur moet zijn en gegeten hebbend?
Zucht. En ik zie het even niet meer hoor.


Maar nu weet ik het even niet meer.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ergens op dit forum staat onze planning nog wel. Volgens mij hebben wij toen een wandeling gemaakt via dat boekje (NY) van de action en zijn we toen vanuit ergens in de buurt van ground zero (hier is ook het museum volgens mij in de buurt maar die hebben wij niet gedaan, op bepaalde tijden is de entree hier ook gratis) naar de gratis Ferry van staten island gelopen, je moet hier ook van de boot af dus dat is best wel wat tijd dat je daarvoor uit moet trekken, vanuit daar naar one world gegaan en via wall streeft naar de brooklyn bridge en toen weer met de metro naar times square gegaan. Eigenlijk heb je dan al een gratis dagje of je moet de toren op willen maar dat is veel goedkoper dan hier een pas voor nemen.

Het probleem was bij ons ook dat we meerdere passen zouden moeten nemen voor maar een paar dure bezienswaardigheden, de torens zijn best aan de prijs, iets van €100 voor 4 personen en het fietsen heb ik via een leuke aanbieding geboekt via internet, ik geloof €10 pp, het loont echt om zelf even rond te kijken. Zo was bijv een metrokaart voor een hele week helemaal niet goedkoop voor ons omdat we ook veel rondom Manhattan hebben gedaan en dat kan allemaal op loopafstand. Wat ik al aangaf bij zo'n bustour, het is echt 1 grote file, echt helemaal niet handig.

Het fietsen in central park konden wij ook prima lopend doen, na het fietsen hebben we weer zo'n route gelopen langs/in de Trump tower en toen zijn we volgens mij via 5th avenue langs st Patricks cathedral gelopen zo naar top of the rock waar we dus naar boven zijn gegaan, radio city hall ligt hier bijna naast dus zou je ook kunnen combineren. Dit is ook niet echt een hele dure dag, oké de toren dan wel weer maar de rest valt wel weer mee.

Ik zal eens kijken of ik iets kan vinden over onze reis.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
<!-- l --><a class="postlink-local" href="https://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=117&t=3511&p=21234&hilit=New+York#p21234"; onclick="window.open(this.href);return false;]viewtopic.php?f=117&t=3511&p=21234&hilit=New+York#p21234[/url]<!-- l -->

Hier kan je zien wat wij gedaan hebben en wat het ons koste.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Nou, weer zitten puzzelen.

Aanpassingen :
- Ik heb dag 1-2 omgedraaid. Dan lopen we door Wallstreet / Financial Distrikt op vrijdag want in het weekend niets te doen
- Central Park op zaterdag, en áls we willen fietsen is het dus autovrij.
- Geen twee keer TOTR.
- Geen boottocht naar State of Liberty want ik kom er bij andere boottochten langs en het neemt erg veel tijd in beslag.

De highlights van die dag die we echt willen zien zijn vetgedrukt, de rest is eromheen zeg maar.

[color=#FF0000]Dag 1 [/color]
* 7.00 - 8.30 uur : Ontbijt Ellen Stardust Diner
* 9.00 -11.00 uur : 9/11 Museum & Memorial
* 11.15 - 12.00 uur : Wall Street, Financial Distrikt (via Charging Bull)
* 12.00 - 14.00 uur : Brooklyn Bridge + lunch
* 15.00 - 15.30 uur : RIB speedboot *
* 16.00 - 17.30 uur : One World Observatory bij daglicht
* 17.45 - 18.30 uur : reistijd terug naar Times Square
* 18.30 - 19.30 uur : diner
* 19.45- 21.00 uur : The Ride (vlg vertrek om 21.00 uur) of ???

(* RIB laatste afvaart om 16.00 uur)


[color=#FF0000]Dag 2 [/color]
* 8.45 - 9.30 uur : via St.Patricks Cathedral / Trump Tower
* 9.30 - 12.30 uur : lunch en wandelen in Central Park (evt. fietsen huren)
* 13.00 - 14.30 :uur : Madame Tussauds
* 15.30 - 17.00 uur : Circle Line Landcruise * (incl. langs State of Liberty varen)
* 17.15 - 18.30 uur : Intrepid Air & Space Museum
* 18.30 - 19.30 uur : diner
* 20.00 - 21.00 uur : Top of the Rock by night
* 21.00 - 22.00 uur : nog zin? Dan evt. National Geographic Encounter

(* Inchecken boot ca. 14.45, vertrek om 15.30 uur)


[color=#FF0000]Dag 3[/color]
* 9.00 - 10.00 uur : Empire State Building (niet erop, even foto’s maken)
* 10.30 - 12.00 uur : Madison Square Garden tour
* 12.30 - 14.30 uur : High Line & Chelsea Market + lunch
* 14.45 - 15.15 uur : reistijd
* 15.30 - 17.15 uur : Little Italy & China Town + vast klein hapje eten
* 17.30 - 20.00 uur : Hornblower cruise by night *
* 20.00 - 20.30 uur: reistijd terug naar Times Square
* 20.30- 22.00 uur : Times Square (evt. M&M World & National Geographic)

(* inchecken om 17.30 uur, vertrek om 18.00 uur)


Wat vinden jullie hiervan? Ruim genoeg gepland of niet haalbaar?
Of zit er juist ergens ruimte teveel?
Uitgegaan van een Sightseeing Pass voor 3 dagen.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Is een sportwedstrijd wellicht nog leuk?
De Yankees spelen tegen Colorado als wij er zijn. Voor het overige zijn er geen sportwedstrijden, voor zover ik kon nagaan. Dus áls we iets willen zien, zou dit kunnen. Helaas nog geen tijden bekend. Als het rond 19.00 uur zou zijn, zou dat iets voor dag 3 kunnen zijn ? Dan zou ik het ochtendprogramma kunnen laten staan en na de lunch terug naar Times Square. Dan evt. nog National Geograpic Encounter kunnen doen, wat eten en dan naar het stadion. Lukt dat?
Qua kaarten heb ik begrepen dat je tussen vak 418-422 wel goed zit. Dat is althans nog betaalbaar.
Via ticketmonster zijn kaarten in vak 420 B verkrijgbaar van $ 64,=.
Op Stubhub in vak 420 A voor $ 35,=. Dat scheelt nogal.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik ben niet zo'n sport fanaat... Man en zoonlief wilden wel graag... dus wij naar honkbalwedstrijd van de Yankees. Echt ge-wel-dig!! Enneh ze hebben er wifi dus dochterlief heeft zich ook prima vermaakt (die vond het wel erg lang duren op gegeven moment).

Kaartjes via StubHub gekocht.

Wij zaten bovenin, tussen laatste honk en home in (dichter bij home dan laatste honk). Super zicht. Ik dacht je ziet zo'n kleine bal niet... maar goed te zien!
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Klinkt leuk !!

De kids lijkt het ook wel leuk volgens mij.
StubHub ken ik overigens zelf niet, geen ervaring mee. Kaarten gewoon via de mail gekregen? Of daar ophalen (lijkt me minder fijn).

En als we inderdaad naar een honkbalwedstrijd willen, zou ik dat zondagmiddag na High Line/Chelsea Market kunnen doen. Dan op tijd terug naar Time Square, nog wellicht een dingetje doen (of niet) en dan om ca. 17.15-17.30 naar het stadion zodat je er ca. een uur voor de wedstrijd begint, wel bent (volkslied dan niet te missen natuurlijk!).

Dan lukt de avondcruise op dag 3 natuurlijk niet, maar die kan dan nog naar dag 1 (en The Ride vervallen). Want dan ben je ook in die hoek.
Dan wordt de volgorde voor die dag denk ik 9/11 Museum, One World, speedboot, Brooklyn Bridge (evt. Financial Distrikt of Chinatown indien tijd over) en de avondcruise. Ook mooi programma toch?
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Je krijgt meteen een order bevestiging en dan kan je je tickets downloaden. Ze willen niet dat je die uitprint maar dat je die via je telefoon laat scannen.

Nog wat info die bij onze bestelling stond (Yankees tegen Baltimore). Waren erg goede plekken:

Grandstand Infield 425 | 4 tickets
Row 10 | Seats 9, 10, 11, 12
Order total: $80.45
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Oké, want ik lees ook iets over een app die vervolgens hier niet te installeren is. Dat lijkt me allemaal maar gedoe.

Was jij slechts $ 80,= kwijt voor 4 personen ???
Wauw zeg, dat is nog es een leuke prijs !
Ik zal via Stubhub nog eens kijken naar vak 425, misschien is dat voordeliger dan vak 420 dat ik nu zag.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Oh wacht ik zie nu staan:

Mobiel Ticket:
Beschikbaar in de StubHub-app (en in je StubHub-account) op je telefoon op uiterlijk 19 juli 2019.


Dus dan zijn ze niet direct te printen en dus lastiger via zo’n app, toch?
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij zijn in Washington gaan kijken naar The Washington Nationals tegen toen de San Francisco Giants. Mocht er daar dus een baseball match zijn en je krijgt het in NY moeilijk ingepast dan is het ook nog een optie om het naar Washington te verplaatsen (daar gingen jullie toch ook naartoe, he?). Is ook een major league ploeg en een gigantisch stadion dus zelfde ervaring. Voornaamste twee activiteiten tijdens de match zijn eten én herhaaldelijk het volkslied zingen. De sport op zich vind ik drie keer niks, maar het was wel een belevenis.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ja, klopt, we gaan ook naar Washington. Maar nog korter dan in NY :)

Dus als NY lastig wordt of we vinden het teveel tijd kosten, dan kan Orlando nog. Daar zitten we 8 volle dagen (eerste week aug), maar ik weet niet of daar een sportwedstrijd in die periode is die de moeite waard is.
Hoeft niet perse honkbal te zijn, kan ook basketbal ofzo.
Het gaat inderdaad om de belevenis.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Oh wacht ik zie nu staan:

Mobiel Ticket:
Beschikbaar in de StubHub-app (en in je StubHub-account) op je telefoon op uiterlijk 19 juli 2019.


Dus dan zijn ze niet direct te printen en dus lastiger via zo’n app, toch?


Bij ons was het geen enkel probleem om die app te installeren en om de kaartjes te zien. Was echt zo gepiept! Ik weet even niet meer of we gewoon van te voren die app al hadden geïnstalleerd (om het uit te proberen).

En ja, 80 euro voor 4 personen.
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
En daar stond toen dezelfde melding als hierboven?

Nog maar es even over nadenken, het is wel heel leuk natuurlijk....!
Tijdstip van de wedstrijd is nog niet bekend. Als het ‘s middags is, vind ik het veel tijd in beslag nemen. Als de wedstrijd echter rond 19.00 uur begint (wat ik denk)........wordt het wel aantrekkelijk....l
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Stomme vraag misschien, maar ik zie in de App-store geen app van Stubhub ?
Wel Stubhub.inc dat wordt doorgeleid naar een Viagogo app?
Is dit dan wel de juiste app voor eventuele aanschaf van tickets via Stubhub ?
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij hebben geen iPhone dus niet bekend met app store...

Als je kaartjes hebt gekocht krijg je een mail en daar staan de juiste linkjes.

Ik heb even linkje gekopieerd maarreh... dat is uit een mailtje van 1 1/2 jaar geleden dus weet niet of die nog werkt, maar voor app store stond plaatje en als ik daar nu op klik kom ik op: https://itunes.apple.com/app/id36656275 ... 99ca0ffc08

Verder kan je altijd met cc betalen. Mocht het echt niet werken/niet lukken ben je altijd via die weg verzekerd.
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik krijg de melding dat die app niet beschikbaar is in jouw land.

Ik heb op het Amerika forum begrepen dat het dan nogal een gedoe is is met die kaarten omdat je die app dus niet kunt installeren,
Je moet dan een VS telefoonnummer hebben geloof ik zodat je de Amerikaanse app kunt installeren.
Dat zie ik allemaal niet zo zitten.

Via Ticketmonster vind ik ze trouwens ook.
Daar staat dit bij:
Section 420A, Row 9XFER Mobile Entry Tickets. Must have smart device on hand to enter event. Do not print these tickets.
Seats guaranteed together $ 48.00 per ticket (4 tickets)
E-Ticket — 100% Buyer Guarantee

Delivery:
Electronic — Tickets Will Be Emailed.


Dit zijn wellicht iets duurdere tickets, maar wel dus per email toegestuurd.
Is vak 420A iets? Of vak 422, rij 9 voor $ 44,= p.s. ?
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Must have smart device on hand to enter event. Do not print these tickets.maar wel dus per email toegestuurd.


Dat lijkt me dus niet... .

Algemene tip: ontspan!
Dat hele schema per uur en nu weer paniek omtrent tickets waarvan je überhaupt nog niet eens weet of je wel wilt gaan... pff... relax!
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;) )

Buiten Europa met kind ('12):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 mnd backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY - '20 Israël & Jordanië
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Nogmaals: die planning ga ik uiteraard niet zo op de minuut volgen. Maar is meer om inzichtelijk te krijgen of het haalbaar is op een dag.

Bij de tickets staat:
Mobile ticket: you will need to set up a separate account to access your tickets. Instructies Will be e-maild.
E-ticket.

Zijn er niet meerdere type tickets? Waarvoor je de app moet hebben danwel andere dien je per mail krijgt en je een account moet maken en die je gewoon op je telefoon kunt tonen en dus niet printen ?
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!