1. Werner
  2. Verenigde Staten en Canada - vakantie met het gezin
  3. zondag 15 november 2015
  4.  Abonneer via e-mail
Zijn er mensendieck ervaring hebben in Peru, meerbepaald met eventuele hoogteziekte? We zouden volgend jaar graag die kant ui trekken, maar in bijna alle verslagen die we lezen staan er wel dingen over hoogteziekte. Onze zoon is ondertussen 5 jaar en het laatste wat ik wil is dat hij de helft van de vakantie ziek zou zijn (vanzelfsprekend :-)
Dus iemand ervaring met kids in Peru?
Waardeer dit bericht:
Reizen met Finn
2011 west kust USA (San Francisco, LA, Vegas...)
2012 Thailand
2013 mid west USA (Denver, Yellowstone, Moab...)
2014 Indonesie (Java, Bali en Lombok)
2015 Cambodja en Borneo (Sarawak)
2016 Vietnam
2019 westkust USA
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Nog niet met kids (maar in de planning) zelf wel in Peru geweest en ook andere landen Tanzania, Bolivia, Nepal waar je met hoogteziekte te maken krijgt.

In peru kom je normaal gesproken niet echt hoog hoor, in Cusco en Puno is het wel normaal om wat lichte hoofdpijn te hebben. Zeker omdat je meestal (vliegt of bus) heel snel van de lage kust naar de bergen gaat. Twee, drie dagen niet te veel plannen, veel water drinken, coca thee en een paracetamol en niks aan de hand. Wat niet veel mensen doen maar wel een optie is om juist aan het begin van je tijd in Cusco naar Machu Pichu te gaan dat ligt lager dan cusco.
Met dochter (2013: Thailand,Myanmar,China,Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië. Colombia,Peru, Bolivia, Chili, Panama, USA, Canada. n, Egypte next USA, Brazilië
http://www.gezinopreis.nl
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik heb ook nog geen ervaring met kind, maar wel bij mezelf. De eerste nacht na aankomst in Quito had ik erg last van hoofdpijn, en kon ik niet meer recht lopen toen ik 's nachts naar de wc moest. Een hele rare ervaring. Quito ligt een stuk lager dan Cusco. Wij hadden onze route in Ecuador wel zo gepland dat we niet op één dag heel veel in hoogte zouden stijgen. Dat betekende niet altijd de meest logische route nemen op de kaart.

De symptomen van hoogteziekte zijn meestal mild en binnen 15 uur weer over. Dus net als Tikva zegt zorgen dat je de eerste dagen rustig aan doet, veel drinken. Sowieso is rustig beginnen wel handig met de jetlag.
Zonder kids o.a. Cuba, Thailand, Ecuador, Zuidelijk Afrika, Borneo, Brunei
Met dochter (2012) kamperen in o.a. Estland, Letland, Litouwen, Zweden, Polen
Met zoon erbij (2017) o.a. naar Singapore en Denemarken.

http://www.kidstravelservice.nl/blog
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij waren in afgelopen augustus/september een week of 5 a 6 in Peru. We kwamen erin via Ecuador en waren aan de hoogte gewend. We zijn echter ook weer een paar weken aan de kust geweest en toen vanaf Nazca met de nachtbus naar Cuzco gegaan. Dat heeft dus hetzelfde effect als in 1x invliegen. Zoontje (3 geworden in Peru) had werkelijk nergens last van, vriend was wat grieperig en dan helpt de hoogte niet echt mee om je beter te gaan voelen, zelf moest ik wat rustig aan doen, maar niet noemenswaardig.

Ik was vooraf ook bezorgd over de hoogte met kind (heb dat ook gedeeld hier op het forum), maar die heeft nergens last van gehad. Ook niet toen we nog veel hoger kwamen bijv. van Bolivia naar Chili (pas van 5800 en slapen op zo'n 5500mtr).

Maar goed, dit is onze ervaring. Uiteraard zegt dat niets over jullie situatie en/of dit wel wijs was... .

Peru is echt super tof!!! Wat zijn de plannen?? Machu Picchu neem ik aan, vergeet aub niet naar Pisaq te gaan als je toch in Cuzco bent. Dat vonden wij echt te gek, misschien nog wel mooier dan Machu Picchu!
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;) )

Buiten Europa met kind ('12):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 mnd backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY - ('20 Israël & Jordanië :( )
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Peru is echt heel leuk.. voor wie nog inspiratie zoekt hier ons verslag [url:r1v97pd3]https://www.gezinopreis.nl/5-reisverslag-peru-cuzco/[/url:r1v97pd3]
Met dochter (2013: Thailand,Myanmar,China,Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië. Colombia,Peru, Bolivia, Chili, Panama, USA, Canada. n, Egypte next USA, Brazilië
http://www.gezinopreis.nl
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij waren met onze zoon in Peru en Bolivia.
Mathis (5j) had nergens last van, ikzelf was erg ziek. Griep, enorme hoofdpijn en zwak na 1 1/2 dag was ik er helemaal door.

Wil je meer lezen oven Peru:
https://boesibai.wordpress.com/category ... ivia-2013/
08'N - Thailand, 09'Canada'10Vietnam - Z - Thailand, 11'Z - Afrika,'12 Z - India,'13 Peru,Bolivia, 14 Dubai-Cambodja - Z - Thailand,15 Sri Lanka, 16 Bali, 17 Mexico - Guatemala - Belize 18 Java/Bali '19 8 maanden Azië en Australië en N-Zeeland
https://boesibai.wordpress.com
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!